Ζητούν να κόψουμε δύο μισθούς

«Θα είναι όμως καταστροφικό και για τα Ταμεία» λέει στα «ΝΕΑ» ο Ανδρέας Λοβέρδος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Βούλα Κεχαγιά   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/04/2010 07:00 |
 Ζητούν να κόψουμε δύο μισθούς

Τα πρώτα σκληρά δείγματα γραφής έδωσαν ΔΝΤ και Ε.Ε.
σε σχέση με τις αξιώσεις που έχουν από τη χώρα μας για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, όπως αποκαλύπτει με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.
Εμμέσως πλην σαφώς, σύμφωνα με τον υπουργό, μάς υποδεικνύουν κατάργηση και του 14ου και του 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, όπως επίσης μείωση του κατώτατου μισθού (σήμερα είναι στα 780 ευρώ) και αλλαγή στο καθεστώς των απολύσεων.

O κ. Λοβέρδος χαρακτηρίζει μονόδρομο την ενεργοποίηση του μηχανισμού, ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές για καθυστερήσεις ακόμη και για στελέχη της κυβέρνησης, λέγοντας πως επικρατούσε αμφισημία και έλλειψη προσήλωσης στη στοχοθεσία της χώρας. Κύριε υπουργέ, τελικώς η κυβέρνηση ζήτησε την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης. Ηταν μονόδρομος;

Η προσφυγή στον μηχανισμό ήταν προσφυγή διάσωσης της πατρίδας. Η συνεπής εφαρμογή του μηχανισμού όπως και η εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και όλων των πρόσθετων μέτρων είναι μονόδρομος για την επιβίωση της Ελλάδας.

Πολλοί, ακόμη και από την κυβέρνηση, υποστηρίζουν ότι δαιμονοποιήθηκε ο μηχανισμός και χάθηκε πολύτιμος χρόνος...
Στην αρχή, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, επιχειρήθηκε από πολιτικούς και δημοσιογράφους να δαιμονοποιηθεί η επιτήρηση της Ε.Ε., που βασιζόταν και ρυθμιζόταν από τη Συνθήκη της Ε.Ε. Πολλοί μιλούσαν υποτιμητικά ή και εχθρικά για την επιτήρηση, άλλοι δεν την έπαιρναν στα σοβαρά και πάντως επικρατούσε αμφισημία και διαπιστωνόταν έλλειψη προσήλωσης στη στοχοθεσία που είχε ανάγκη η χώρα. Η δυνατότητα να λύσουμε τα προβλήματά μας μέσα από τους υπάρχοντες ευρωπαϊκούς θεσμούς, δυστυχώς χάθηκε. Τελευταία λύση για την Ελλάδα είναι ο μηχανισμός στήριξης που αποφασίστηκε στις 25 Μαρτίου από την Ε.Ε. Μηχανισμός κατά τα 2/3 ευρωπαϊκός και κατά το 1/3 του ΔΝΤ. Η λειτουργία αυτού του μηχανισμού και η εκ μέρους μας εφαρμογή όλων των υποχρεώσεών μας πρέπει να γίνει με όρους σωτηρίας της πατρίδας και κυρίως εμείς που έχουμε κυβερνητική ευθύνη πρέπει να αγωνιστούμε με αυταπάρνηση. Προσωπικώς δεν μπορώ να δω τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η Ελλάδα αν χαθεί και αυτή η δυνατότητα. Χωρίς να κινδυνολογώ, πιστεύω ότι είναι η τελευταία μας ευκαιρία.

Εσείς πάντως σε αυτή την κατεύθυνση έχετε μιλήσει από την αρχή της κυβερνητικής θητείας...

Ναι, γιατί είχα συνείδηση των προβλημάτων ήδη από τον καιρό της αντιπολίτευσης. Θέλω να μου επιτρέψετε να μνημονεύσω δύο φράσεις από ομιλία μου στη Βουλή, τον Δεκέμβριο του 2008: «Η χώρα θα χρειαστεί χρήματα και δεν θα τα βρίσκει. Δεν θα τα βρίσκει γιατί δεν θα μπορεί να δανειστεί, δεδομένου ότι θα έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών. Και ενδεχομένως αν δανειστεί- χωρίς να θέλω να κινδυνολογώ- στην πορεία θα υποστούμε μορφές επιτροπείας».

Αυτές τις ημέρες η Ε.Ε. αξιολογεί και τους άξονες των προτάσεών σας για το Ασφαλιστικό. Πιστεύετε ότι θα περάσετε το τεστ της Ευρώπης;
Ναι. Το ασφαλιστικό σύστημα που οργανώνουμε ανταποκρίνεται στα κριτήρια της Ε.Ε. και στις συστάσεις πολιτικής που έδωσε το ΕCΟFΙΝ με την απόφασή του, της 16ης Φεβρουαρίου. Επειδή κάποιοι μάς κατηγορούν αδίκως ότι οι Βρυξέλλες μάς υπαγορεύουν λύσεις, τους παρακαλώ να διαβάσουν τις προτάσεις μου στον Κοινωνικό Διάλογο για το Ασφαλιστικό, της 8ης Δεκεμβρίου 2009, όπου εισηγήθηκα τα όσα κάνουμε σήμερα. Η σύμπτωση με την Ε.Ε. προκύπτει, γιατί τα ευρωπαϊκά πρότυπα επίλυσης του Ασφαλιστικού είναι μόνο 2 ή έστω 2,5!!! Δεν ανακαλύψαμε, λοιπόν, τον ηλεκτρισμό, αλλά συναρμολογήσαμε ένα νέο σύστημα με βάση τα όσα υπάρχουν στην πρόσφατη ευρωπαϊκή εμπειρία, όπου 17 χώρες άλλαξαν το σύστημά τους. Ζήτησα από τον κ. Πρωθυπουργό το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό να το παρουσιάσω το συντομότερο δυνατό σε επίσημη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΕΙΠΕ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Η εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και όλων των πρόσθετων μέτρων είναι μονόδρομος για την επιβίωση της Ελλάδας
ΕΙΠΕ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Δεν μας υπαγόρευσαν λύσεις οι Βρυξέλλες (...), αλλά συναρμολογήσαμε ένα νέο σύστημα με βάση τα όσα υπάρχουν στην πρόσφατη ευρωπαϊκή εμπειρία, όπου 17 χώρες άλλαξαν το σύστημά τους

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΡΩΤΟΥΝ

Γιάννης Δ. Κούρος
Θα ενδώσετε για πιέσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα;
Την Παρασκευή στη συνάντησή μου με τους επικεφαλής της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, μου ετέθησαν τα εξής θέματα που αφορούν τον ιδιωτικό τομέα:

με μορφή ερωτήσεως, αν σκεφτόμαστε να καταργήσουμε τον 14ο μισθό, ενώ μου έγινε και το ερώτημα γιατί δεν πάμε σε 12 μόνο μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Αυτά από το ΔΝΤ.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε τα εξής: τα ζητήματα του συστήματος διαιτησίας, του νομικού καθεστώτος των συλλογικών διαπραγματεύσεων, του καθεστώτος των απολύσεων και του ενδεχομένου να μειωθεί ο κατώτατος μισθός. Με άλλα λόγια, ετέθη στο τραπέζι όλο το μεταπολιτευτικό εργατικό δίκαιο. Με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που υποστήριξα στην ελληνική Βουλή αλλά και στον δημόσιο διάλογο στη χώρα μας, υποστήριξα και στη συνάντηση αυτή πως η κατάργηση των επιπλέον δύο μισθών είναι μια απολύτως καταστροφική επιλογή για τους ανθρώπους, την αγορά, ενώ σε ό,τι με αφορά ως υπουργείο Εργασίας, και για τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Κάθε μισθός σημαίνει για τα ασφαλιστικά ταμεία 2 δισ. ευρώ. Το υπουργείο Εργασίας είναι αντίθετο σε τέτοιες επιλογές.

Σπεύδω πάντως να διευκρινίσω ότι τα θέματα αυτά δεν ετέθησαν ως προϋποθέσεις εφαρμογής του μηχανισμού υποστήριξης της Ελλάδας. Ως προς όλα τα υπόλοιπα θέματα, υποστήριξα ότι όσα ζητήματα δεν αφορούν αποκλειστικά τους κοινωνικούς εταίρους ρυθμίζονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο και κάθε συζήτηση δεν μπορεί να αποστεί από τις ρυθμίσεις του Δικαίου αυτού.

Γιώργος Κατσαρός
Οσοι βγαίνουν φέτος στη σύνταξη και έχουν διαδοχική ασφάλιση θα έχουν κάποιο όφελος από τον νέο νόμο;

Ο νέος νόμος αίρει τις αδικίες που προκύπτουν από τη μείωση των συντάξεων επί διαδοχικής ασφάλισης, η ενεργοποίησή του όμως θα γίνει όποτε η Ελλάδα έχει τη σχετική οικονομική δυνατότητα. Για το 2011 και το 2012 δεν το βλέπω.

Μιχαήλ Κυνίγος
Υποσχεθήκατε ότι σε 6 μήνες θα λύσετε το θέμα της γρήγορης καταβολής της σύνταξης. Ισχύουν οι υποσχέσεις σας;

Στον νόμο που ψηφίζει η Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη υπάρχει ρύθμιση για την ίδρυση δύο ακόμη Κέντρων Ανακεφαλαίωσης. Ο εργαζόμενος δύο χρόνια πριν συνταξιοδοτηθεί θα ζητά από τον ασφαλιστικό φορέα της τελευταίας του εργασίας να εκδίδει προσυνταξιοδοτική βεβαίωση. Με αυτό τον τρόπο, όλοι οι υπολογισμοί θα γίνονται εγκαίρως, έτσι ώστε όποιος βγαίνει σε σύνταξη να την παίρνει αμέσως.

Γιώργος Φρατζεσκάκης
Γιατί θα πρέπει να εφαρμόζεται συνταξιοδότηση με 35ετία στα 60 χρόνια και να μην ισχύει εθελοντική παραμονή μέχρι τα 65;

Η εθελοντική παραμονή στην εργασία μετά τη συμπλήρωση των ορίων ισχύει ήδη (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) και στο νέο σύστημα διευρύνεται και πριμοδοτείται με ιδιαίτερα ισχυρά κίνητρα.

Ελένη Γκουντέλα
Γιατί οι αλλαγές στα συνταξιοδοτικά για τις μητέρες με ανήλικα στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ αρχίζουν από το 2013 και στις γυναίκες με ΙΚΑ από το 2011;

Για το ΙΚΑ προκύπτουν από ισχύοντα νόμο (αρμοδιότητα υπουργείου Εργασίας), ενώ για το Δημόσιο θα προκύψουν ως αποτέλεσμα της απόφασης του ΔΕΚ για την εξίσωση ορίων ηλικίας ανδρών- γυναικών στο Δημόσιο (αρμοδιότητα υπουργείου Οικονομικών).

Ιφιγένεια Κ.
Ποιοι θεωρείτε ότι έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ώς τις 31/12/2012;

Οσοι μέχρι και εκείνη την ημερομηνία έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και δικαιούνται πλέον να βγουν στη σύνταξη.


Τρία μόνο τα Ταμεία κύριας σύνταξης

Παναγιώτης Κατσιμπόκης
Τα ασφαλιστικά ταμεία θα ενοποιηθούν σε ένα και τότε τι θα γίνει με τα περιουσιακά τους στοιχεία;

Στο τέλος της δεκαετίας τα Ταμεία της κύριας σύνταξης θα γίνουν τρία (μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών). Η περιουσία τους δεν αφαιρείται από τους επιμέρους ιδιοκτήτες τους. Την κινητή περιουσία των 29,5 δισ. ευρώ θα τη διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος, τη δε ακίνητη περιουσία τους, αντικειμενικής αξίας 2 δισ. ευρώ, θα την αναθέσουμε στη διαχείριση σύμπραξης τραπεζών, η οποία θα προκύψει από διαγωνισμό.

179
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ
28/04/2010 05:08

ΕΑΝ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΄. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ΄;ΣΤΑ 43 ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ΄;

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

 

 

Δημοσθενης Μπογδης
28/04/2010 00:20
Εγραψε καποιος κυριος /α , εδώ με ψεθυδωνυμο
<<σανιδα βρεγμενη >> και παραπονιοταν ότι χρωσταει σε δανεια …..
Η απαντηση μου :
Σανιδα βρεγμένη , που ήσουν αγαπητή όταν σε χρειαζόμαστε για τον εισαγγελέα μας τον κ. Σανιδά ;
Τώρα που ήρθες πάντως άκουσε , χρωστάει όποιος ξοδεύει περισσότερα απ’οσα βγάζει .
Διαφορετικά κλέβει κάποιον η από το μέλλον του!
Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων στον κόσμο αποφεύγει και τα δυο .
Παραμένουν Ελεύθεροι , αντιστέκονται .

Σε μια από τις δουλειες που εχω κανει , ητανα σε μενα να δινω προκαταβολες στους εργαζομενους .
Στην τακτική μου να μην τους δίνω περισσότερα από τα δεδουλευμένα τους μείον ένα μεροκάματο παραπονεθηκαν και το αφεντικό μου έβαλε πάγο γιατί όπως είπε του χάλαγα την πιάτσα ..
Τους ήθελε να χρεωστάνε παντα στον εργοδότη για να τους έχει για σκλάβους …

Σε τέτοια τακτική διοίκησης και τέτοια νοοτροπία εργαζομένων δεν ταίριαζα και άλλαξα δουλειά !
Ουτε γουσταρω τωρα τετοια Ελληνικη κοινωνια .
Πρεπει και Θα αλλαξουμε . Ηρθε ο καιρος που είναι και η εθκαιρια να κανουμε αυτην την Αλλαγη !
ΜΠΑΜΠΗΣ
27/04/2010 23:43
ενδιαφέρον υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, αποκτά η απάντηση που έλαβαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης, Κωνσταντίνος Αιβαλιώτης, Κυριάκος Βελόπουλος και Άγγελος Κολοκοτρώνης από το Υπουργείο Οικονομικών στις 22 Μαρτίου 2010 σε σχέση με την ερώτηση που είχαν υποβάλει με θέμα Αιτήματα μικρομεσαίων επαγγελματιών και εμπόρων. Πιο συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει του Βουλευτές ότι με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στο μητρώο επιχειρήσεων, βρέθηκαν συνολικά 20178 ΑΦΜ που αφορούν Ενεργές Επιχειρήσεις Αλλοδαπών εκτός της Ε.Ε. Από τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων του οικονομικού έτους 2009 προκύπτει ότι 3.038 έχουν υποβάλει δήλωση ΦΕΦΠ 12.982 έχουν υποβάλει δήλωση με μηδενικό φόρο!!! και 4.158 έχουν υποβάλει δήλωση με συνολικό φόρο 9.601.649,86 ευρώ. Ο μέσος όρος της κατά κεφαλή απόδοσης φόρου για τα 17.140 φυσικά πρόσωπα που έχουν υποβάλει δήλωση είναι 560,19 ευρώ!!! Όπως παραδέχεται το υπουργείο βασική προτεραιότητα του είναι η διενέργεια φορολογικών έλεγχων προς όλες τις κατευθύνσεις με στόχο την αποτροπή και καταστολή της φοροδιαφυγής. Τέλος επισημαίνεται η πρόθεση του υπουργείου να αντιμετωπίσει το παραεμπόριο και την παραοικονομία. Ίσως τελικά είναι πιο εύκολο για το υπουργείο να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας από τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας παρά να πράξουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της αγοράς το καθήκον τους. Η απουσία ελέγχων στις επιχειρήσεις αυτές από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα είναι κάτι παραπάνω από προφανής. Η εξήγηση αυτού του φαινομένου πιθανόν να οφείλεται στην ανοχή και κατανόηση που δείχνουμε ως κοινωνία στις επιχειρηματικές δραστηριότητες των ταλαίπωρων αλλοδαπών, όπως αρκετοί συνηθίζουν να τους χαρακτηρίζουν.
GREVENA IQ
27/04/2010 22:45
Η ΝΔ κατεστρεψε την Ελλαδα!!ολα τα αλλα ειναι λογια του αερα!!!!!η μεταρυθμησεις του φουσκα Καραμανλη και τις παρεας του θα μεινουν στην ιστορια!!!!!η μεγαλυτερη φουσκα ολων των εποχων!!!!το κρατος διαλυονταν και αυτοι ελεγαν ψεματα στους Ελληνες!!!!!οι οικονομια πηγαινε απο το κακο στο χειροτερο και αυτοι μας δουλευαν!!!!!τοσο θρασος,τοσο ψεμα,τοση υποκρησια,τοσο ανηθικη!!!!!!τοσο απατεωνες!!!!καταρα στη ΝΔ.........η Ελλαδα δεν θα ειναι ποτε πια ιδια!!!!!!
ΚΟΣΜΑΣ
27/04/2010 22:10
@ Δημοσθένη Μπόγδη @ κι ο ΓΕΩΡΓΑΛΆς, ο θεωριτικός της χούντας ήταν παλιά κομμουνιστής. Από τα τωρινά γραφόμενά σου δείχνεις δεξιός με όλη τη σημασία της λέξεως. Όχι νεοδημοκράτης. Δεξιός.
The sting
27/04/2010 21:50
Φίλε Δ. Μπογδή.
από όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα, εσύ το μόνο που θεώρησες αξιοκατάκριτο, είναι οι κινητοποιήσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ. Αυτό είναι το θέμα; Τί θα γίνει με όλους εσάς τους επαγγελματίες επικριτές των κινητοποιήσεων (βλ. εσχάτως ΣΚΑΙ, Λυριτζή, Οικονόμου και λοιπές "δημοκρατικές δυνάμεις"); Δεν καταλαβαίνετε ότι το σύστημα που εξαιτίας σας έφερε τη χώρα στην καταστροφή, πρέπει να να ανατραπεί; Τα φληναφήματα περί εθνικής προσπάθειας, πείτε τα πρώτα στον πρωθυπουργό σας, που το μόνο του κατόρθωμά του εδώ και 7 μήνες που κυβερνάει (;), είναι να οδηγήσει τη χώρα σε αλλεπάλληλο δανεισμό τοκογλυφικών επιτοκίων. Έτσι αντιλαμβάνεται την εθνική προσπάθεια και θέλει και στήριξη από τον λαό γι αυτό; Μα τέλος πάντων και προεκλογικά τον αποκαλούσα κουτσό άλογο και τώρα δυστυχώς αποδεικνύεται και επικίνδυνος. Χρειαζόταν δηλαδή να δανειστεί πρώτα για να ανοίξει την πόρτα στο ΔΝΤ; Να μας ρίξει στα τέσσερα ως οικονομία; Και τώρα τί φίλε Μπογδή; Συναίνεση; Ε, όχι φίλε μου, συναινέστε εσείς που εκθρέψατε το φαινόμενο, μη ζητάτε το ίδιο από τους υπόλοιπους. Όλοι στους δρόμους, όχι μόνο για να φύγει το ΔΝΤ, αλλά πρωτίστως για να φύγει το σάπιο πολιτικό κατεστημένο που όχι απλώς δεν θέλει να αλλάξει η παντοκρατορία του, αλλά λυσσομανάει να μας πείσει ότι αυτοί που μας οδήγησαν στην άβυσσο, είναι και οι μοναδικοί που ξέρουν πώς να μας βγάλουν από αυτή.
Αλεκος Παναγουλης
27/04/2010 21:31
Δημοσθενης Μπογδης Προβοκατορα της δεκαρας νομιζεις οτι μπορεις να αμαυρωσεις τον δικαιοτατο αγωνα της ΠΝΟ; Να γινει συνεργος η ΠΝΟ στον νεο μεσαιωνα των κλεφτοεφοπλοιστων; Δεν σφαξανε.
Δέλτα Χι
27/04/2010 21:25
δεν πειράζει, και μεις δε θα πληρώσουμε δυο δόσεις από τις γερμανικές λαμαρίνες που αποκτήσαμε πρόσφατα
Κουτοφρανκος
27/04/2010 20:40
Δημευση περιουσιας ολων των πολιτικων...
Δημοσθενης Μπογδης
27/04/2010 19:58
Μέλος της πιο ιστορικής στον Κόσμο συνδικαλιστικής Ένωσης για τα Ναυτο-Λιμένο-Εργατικά της ILWU
( Ιντερνατιοναλ Λονγκσορμενς και Γουερχαζερς Γιουνιον ) που δρα από την Αλασκα ,τον Δυτικο Καναδα και τις Δυτικες ακτες των ΗΠΑ μέχρι και το Μεξικό , συν τα Νησιά της Χαβάη μου είναι αδύνατον να καταλάβω την ΠΝΟ , της οποίας επίσης υπήρξα μέλος στα νεανικά μου χρόνια .

Περασα μια ζωή ολόκληρη ταγμένη στην εργατική τάξη που ασχολείται με τον μόχθο της θάλασσας .
Το μότο μας στο πιο προοδευτικού αυτο εργατικο σωματίο στον κόσμο με έδρα το Σαν Φρανσίσκο είναι
<< Injury to one is an injury to All >> .

Η απογοήτευση μου είναι τεράστια βλέποντας στην Πατρίδα μου να αντιστρέφονται τα πάντα για τα οποία αφιέρωσα την ζωή μου βλέποντας 400 ναυτεργάτες να αλλάζουν το σύνθημα το οποίο τίμησα και με τίμησε να μετατρέπεται σε << πρώτα εμείς και στο διάολο οι υπόλοιποι >> !

Αλέκα Παπαρήγα διάβασε για το βίο και πολιτεία του Χαρυ Μπριτζες , να δεις ποιοί είναι οι σωστοί και αποτελεσματικοί Κομμουνιστές στον κόσμο .
Sotirios Mouras
27/04/2010 19:55
Oli prepi va boithisouv,ine diskola ja olous.

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

Βραδύνους
27/04/2010 19:43
Α, ναί ξέχασα

ΟΙ ΕΙΙΔΗΣΕΙΣ - πριν από 54'' - "Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor''s υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας σε επίπεδο Junk επικαλούμενος αμφιβολίες για τη δυνατότητα της χώρας να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των υψηλών επιπέδων χρέους. Πληροφορίες για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής."

Ξέρετε τί σημαίνει Junk έτσι;


βραδύνους
27/04/2010 19:27
Οι δύο μισθοί δεν είναι τίποτε! Περιμένετε όταν θα έρθει η στάσις πληρωμών και τότε τα λέμε!
KPSTE H XANWSASTE
27/04/2010 19:05
O 14 MIS8OS NA FIGH KAI TO EFAPAX KAI NA STAMATISEI TO KRATOS NA PLHRWNEI TUS PAPADES AS TO ANALAVEI AFTO H EKLHSIA

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

Γιωργος Παπ
27/04/2010 18:41
ο λαος ρε παιδια...που ειναι ο λαος?? γιατι δε ξεσηκωνεται?? η χωρα περναει χειροτερη περιοδο και απο την χουντα.....γιατι δε ξεσηκωνομαστε?? δλδ πρεπει να σκοτωθει καποιο παιδι για να καουν τα παντα??
Giwrgos
27/04/2010 18:33
Ας μην κόψουν τίποτε και ας προσπαθήσουν να ανακόψουν τους κερδοσκόπους επιστρατεύοντας κάθε τρόπο και μέθοδο.Πχ μία καλή λύση θα ήταν να το βουλώσουν (ΦΙΜΩΤΡΟ!) οι δικοί μας δημοσιογράφοι. Να σταματήσει κάθε είδηση σχετικά με το χρέος, τα σπρεντ, τις βουτιές στο χρηματιστήριο. Όσο οι φήμες και τα εντέχνως προωθούμενα εκ Λονδίνου σενάρια αναπαράγονται τόσο η κατάσταση θα επιδεινώνεται. Μισθοί θα κόβονται, κόσμος θα απολύεται, οργανισμοί θα συγχωνεύονται, μανούλες θα κλαίνε και τα σπρεντ εκεί, ακάθεκτα στην ανηφόρα. Να απαγορευτεί η διοχέτευση ειδήσεων στα μίντια. Ας γράψουν γι''αυτά που ξέρουν να χειρίζονται καλά, για το λαιφστάιλ, την Τζούλια και το κακό συναπάντημα. Αρκετό κακό προκάλεσαν αναπαράγοντας κακόβουλες φήμες και αποκαλύπτοντας την εικόνα μιας κυβέρνησης σε πλήρη σύγχυση και δίχως σχέδιο δράσης. Ας τους δώσουν μια ευκαιρία να ανασυνταχθούν μπας και μας βγάλουν από τον βούρκο όπου μας κύλησαν και αν φανούν ανάξιοι ας τους στείλουν στον Καιάδα
Antonio
27/04/2010 18:25
Osoi synexizete tin karamela tou karamanli pou adeiase ta tameia kai efyge san ton klefti, prepei na eisaste h apo allli xwra h porwmenoi pasoktzides, alliws den eksigeitai !!!
O kommatikos tou stratos adeiase oti den prolave na voutiksei apo ta tameia, o proigoumenos kommatikos stratos....o prasinos !!!
H xrewkopeia ths xwras mas ofeilete kata kyrio logo ston prasino kai epeita ston galazio strato pou perase apo tin exousia. Otan kyvernouse o prasinos h xwra eixe xrimata, kai opoios ypostiriksei to antitheto einai mallon asxetos h den zouse sti xwra afti ta proigoumena 20 xronia.
To thema einai oti kai oi dyo mazi mas exoun kostisei 310 dis, mas exoun kanei rezili diethnws, mas exoun ftasei sto amin, kai afti ti stigmi yparxoun edw mesa anthropoi pou akoma diastavrwnoun ta ksifi tous yper tou enos kai tou allou.
Akouste loipon 
Mporeite na xaireste tous arxigous sas, mporeite na tous anavete kai lampades an thelete, alla oloi eseis oi upostiriktes tou enos kai tou allou, oi psifoforoi tous kai ta kommatoskyla tous, na plirwsete kai gia mena otan tha erthei h wra, giati egw oute sustratefsi skopevw na kanw me olous esas, oute alla xrimata skopevw na tous dwsw, kai kamia thusia den eimai diatethimenos na kanw gia to synafi twn kleftwn kai twn apatewnwn, tous opoious eseis areskeste na yperaspizeste kai sto eleos twn opoiwn paradwsate afti ti xwra.
 Eisaste ekeinoi pou tous anoiksate to dromo pros tin exousia kai aftoi mas eklepsan, san koroidepsan kai twra zitane na tous voithisoume kai oikonomika apo panw, enw afto tha eprepe oxi na to zitame emeis apo aftous, alla na to apaitoume !!!De goustaroume oute tous politikous sas, oute esas, kai plisiazei h wra mas. Kai molis ftasei afti h wra, eftase kai h dikia sas kai twn politikwn sas !!!! An nomizete oti afto einai apeili, mallon kanenas sas den exei parei eidisi akoma ti erxetai.....To orgi laou na thimaste, kai ta upoloipa tha ta deite suntoma, kai tote osoi nomizete oti eisaste magkes kai patriwtes, tolmiste na milisete yper tou enos h tou allou !!!!
Kapote akouga tous aristerous - tous pleon grafikous - s''afti ti xwra na milane gia epanastasi kai gelaga !! Twra zw gia tin epanastasti afti kai makari prin pethanw na dw estw kai enan apo olous aftous pou mas kyvrnisan kremasmeno sto syntagma !!! Enan na dw, kai tha kserw oti h xwra afti ksanavriskei to dromo ths, kai o laos ths arxise na ksipnaei....
Ante giati polla mas ta eipate kai oi men kai oi de.....

---------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

.
panos serres
27/04/2010 16:45
me tetia metra den palevetai pleon i zoi stin ellada.Neo metanasteutiko kima pros ta eksw erxetai opos se palioteres dekaeties.
ΚΟ
27/04/2010 16:35
5 δις επενδύθηκαν σε δομημένα ομόλογα. 5δις των ταμείων. Και αυτή τη στιγμή τα 5 έγιναν 1,5(ενάμισυ) δις. ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ
magman
27/04/2010 15:37
Μη φωβαστε ρε παιδιά, αν κόψει τους μισθούς απο τους ιδιωτικούς υπάλληλους θα κόψει και τις συντάξεις. Για χαζούς τους περάσατε; Προβατα προς σφαγή είμαστε, θα γίνουμε Κινεζιστάν!!
Χριστινα
27/04/2010 15:22
@Κυριακος 26/4/2010 21:09

Μπραβο σου. Εισαι μεσα στο μυαλο μου.
G
27/04/2010 14:46
Μια λύση για να καλυφθεί το έλλειμμα θα ήταν να εφαρμοσθεί το πόθεν έσχες σε υπαλλήλους πολεοδομιών , εφοριών, πολιτικών και λοιπών δημοσίων υπαλλήλων που είναι γνωστό σε όλους ότι λαδόνονται και αυτά που δεν δικαιολογούνται να κατάσχονται . Το ποσό που θα μαζευτεί θα είναι τεράστιο
akis papas
27/04/2010 14:34
to mono pou katafere h kivernish eiani na dosei polla profilaktika stous ergodotes mas gia tis meres pou erxonte oxi oti den ginotan kai prin.... toulaxistwn egw den ton ida pote to 14

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
27/04/2010 14:15
ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ 2 ΜΙΣΘΟΥΣ.
ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ.
ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ?

ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΛΟΒΕΡΔΟ ΠΟΥ ΚΟΠΤΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ , ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΙΣ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ...
ΠΩΣ ΔΕΧΕΣΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ 2 ΔΙς ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΜΙΣΘΟΥΣ?

ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΛΕΦΤΑ?

ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2 ΑΥΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΑΝΕ ΚΑΡΦΙ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.

ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΣΑ ΟΤΑΝ ΔΗΘΕΝ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 1€ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ , ΦΑΡΙΣΣΑΙΟΙ, ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ.

ΟΥΣΤ

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία.

Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
27/04/2010 14:11
@Γιώργος
Ο Καραμανλής δραπέτευσε ως κλέφτης αφού άφησε πρώτα τον κοματικό του στρατό να πλιατσικολογήσει τον δημόσιο πλούτο καί τα Ταμεία μας, καί αφού επεχείρησε να φορτώσει τον αντικαταστάτη του με το οικονομικό βάρος 60.000 stagers,
και αφού φρόντισε να παραγράψει με το κλείσιμο της Βουλής τα εγκλήματα των λαμόγιων του, καί ακόμη εσύ το θεωρείς αυτό έντιμη στάση; Μα τοσο πορωμένος είσαι;;;
Αλεξανδρος Αθ.
27/04/2010 14:09
@ Γιοώργος 27/4/2010 12:39, ο Καραμανλης δεν λιποτάκτησε μόνο στο τελος, οταν το εσκασε αφηνοντας το Πασοκ να βγαλει τα καστανα απο την φωτια, αλλα λιποτακτησε πολυ πιο πριν... Οταν απο το 2004 εβαλε τον αυτοματο πιλοτο για την διακυβερνηση της χωρας, οταν το 2007 ξαναπηρε την εξουσια χωρις να κανει τιποτα, οταν το 2009, αφου ηδη μας ειχε βαλει για δευτερη φορα σε επιτηρηση, αντι να παλεψει και να παρει μετρα για την κριση που ηδη ηταν φανερη σε ολους προτιμησε να κλεισει την βουλη για 6 μηνες με αποκλειστικο σκοπο να μην μπουν φυλακη αυτος και οι φιλοι του, ηταν συνεχως ή λιποτακτης ή ΑΑ (Αδικαιολογητα Απων, για οσους δεν ξερουν την στρατιωτικη ορολογια)
Ακομα και προεκλογικα, ποτε δεν ειπε την αληθεια... Και ακομα και σημερα, δεν εχει ζητησει συγγνωμη... Και να εισαι σιγουρος, πως σε λιγο θα φυγει μεταναστης, πιθανως καθηγητης στο πανεπιστημιο που φροντισε να χαρισει χρηματα του ελληνικου λαου επειδη εδωσε το διδακτορικο στην γυναικα του, πριν καν παρει πτυχιο...
Πέτρος Κ.
27/04/2010 13:53
@ Δημοσθενης Μπογδης 27/4/2010 01:40

Σε ευχαριστώ αγαπητέ Δημοσθένη. Τη στιγμή που σχεδόν όλοι στο παρόν φόρουμ έχουν αναγάγει συλλήβδην τους Δ.Υ. σε τεμπέληδες, αργόσχολους και μιζαδόρους, εγώ δεν έχω τίποτε απολύτως να κρύψω και δεν αισθάνομαι καμία απολύτως ντροπή να γράψω ότι είμαι και εγώ Δ.Υ. Τι να ντραπώ άλλωστε, τη σαχλαμάρα του καθενός; Αλίμονο αν φοβόμουν μερικούς αργόσχολους ανεπάγγελτους και άεργους που χύνουν δηλητήριο χωρίς να ξέρουν ανθρώπους και χωρίς να ξέρουν να δικαιολογήσουν το γιατί.
Και ενώ εγώ έχω δηλώσει την εργασία μου, κανένας άλλος δεν το έχει κάνει επώνυμα. Η πλειοψηφία από αυτούς, υποθέτω, έχουν δώσει φακελάκι σε πολεοδομία, εφορία, γιατρούς και γι αυτό ισοπεδώνουν τα πάντα.
Είτε θέλουν να το παραδεχθούν είτε όχι, μου είναι αδιάφορο, δεν έχω κλέψει, δεν έχω αδικήσει, συμπεριφέρομαι με ευγένεια και αξιοπρέπεια σε κάθε πολίτη, δεν αργώ ποτέ στη δουλειά μου, πηγαίνω πριν απ’ όλους. Μάρτυρες οι χιλιάδες πολίτες που έχω εξυπηρετήσει και μου δίνουν συγχαρητήρια.
Επειδή όμως όλα τα παραπάνω δεν ενδιαφέρουν κανέναν και ίσως θυμίζουν Ν. Θανθόπουλο-Μ. Βούρτση, σταματώ εδώ και δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλη φορά με την …….. του καθενός. Τη λέξη στις τελείες συμπλήρωσε την μόνος σου.
Να είσαι καλά και με το καλό να επιστρέψεις στα πάτρια…
Σαραντινός Γιώργος
27/04/2010 13:05
Κύριε Λοβέρδο, ξέρετε γιατί θα φύγουν τώρα 300.000 ΔY;;;;
Γιατί, παρά τις διαψεύσεις σας, ότι δεν θίγεται κανένας δεν διευκρινίζετε το εξής: Εάν κάποιος έχει τώρα 35 χρόνια -μαζί με το στρατό πληρωμένο- και είναι 60 χρονών, θα μπορεί να φύγει χωρίς 30% μείωση της σύνταξής του;;;;; (αφού δεν είναι 65 χρονών)
Π.Κ.
27/04/2010 13:00
@ Κυριακος 26/4/2010 21:09 Συμφωνώ τόσο μαζί σου! Δεν ξέρω ακριβώς τους ενόχους (αν και τους υποψιάζομαι….) Αν όμως θελήσουμε για μια φορά έστω να βρούμε τους ΣΥΝενόχους ας κοιτάξουμε στον καθρέπτη μας. Πιστεύετε ειλικρινά πως ένας λαός που πουλούσε συνειδητά την ψήφο του, που είχε κάνει ευαγγέλιο το δε βαριέσαι, το ας κάνω εγώ τη δουλειά μου καις ας πάνε να πνιγούν οι άλλοι κλπ κλπ…. αξίζει κάτι καλύτερο; ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ-ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΕΣ! ΥΠΑΡΧΕΙ και ας επιλέγουμε βολικά να την αγνοούμε! @ Δημήτρης Μανές 26/4/2010 20:51 Προσκυνώ….την ειδυλλιακή ζωή των δημοσίων υπαλλήλων στα Χανιά και το χιούμορ!

---------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

Γιοώργος
27/04/2010 12:39
Επειδή κάποιοι προσπαθούν να φορτώσουν τα πάντα στον Καραμανλή που τον παρουσιάζουν και ως "λιποτάκτη", καλά θα κάνουν να θυμηθούν τι έλεγε όταν προκύρηξε τις πρόωρες εκλογές. Κράτησε μία πολύ υπεύθυνη στάση και προειδοποίησε για όλα όσα γίνονται τώρα.
magman
27/04/2010 12:01
Κάποτε πολεμούσαμε για να διεκδικησουμε δικαιόματα. Τώρα μας αρπάζουν τη ζωή και καθόμαστε με σταυρομένα χέρια. ΞΥΠΝΑΤΕ!!!
Ξυπνητούρια!
27/04/2010 11:47
Καλώς μου τα κι ας άργησαν! Κάποιοι νόμιζαν ότι τα μέτρα αφορούν μόνο το κακό Δημόσιο που''χει φάει τα λεφτά της Ελλάδας... Τώρα ρωτάνε, τι θα κερδίσει το κράτος από τις περικοπές στον ιδιωτικό τομέα; Ακόμα δεν έχουν καταλάβει οι έρμοι ότι το θέμα δεν είναι τι θα κερδίσει το κράτος, αλλά πώς δε θα διαταραχτεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων... Αλλά για αυτά φταίμε εμείς οι "λειτουργοί" της εκπαίδευσης, που τέτοια παιδεία τους δώσαμε... Μη σκίζετε τα ρούχα σας τώρα αγαπητοί συνάδελφοι, επειδή όλες αυτές οι στρατιές αγραμμάτων που δημιουργήσαμε, θέλουν τα κεφάλια μας... Γιατί όταν κάποιος Ι.Υ. ρωτάει "τι θα κερδίσει το κράτος αν μου κόψει εμένα το μισθό" εμείς φταίμε που δε γνωρίζει την απάντηση...
pernete polla
27/04/2010 11:26
den paragete tipota kai pernete polla ekei einai to provlhma opote kopte ta polla kai rhxte to sthn dulia
ANDREA !! H "LYXNIA" OS OROSHMO SOU !!!
27/04/2010 11:24
ANDREA !! LOBERDE !! LES KAI EITAN "SHMADIAKO" TO PASXA NA THN BGALEIS XORIS THN ... "LYXNIA" !!! STOUS "STADIAKOUS DOLOFONOUS" TOU ELLHNIKOU LAOU ( H "LYXNIA" OS OROSHMO), MHN DEINEIS PATHMA !! KANE THN TOMH SOU KAI PES THN XASTERH ALHTHEIA !!! ARAGE POS THA NOIOTHEIS, OTAN PERASEI H "ANAKRITIKOI OMADA" TOU D.N.T. APO TO YPOURGIO SOU, KAI SE ANAKRINH SAN KOINO POLITIKO APATEONA ;;; GIA MHPOS PERASE ;;; ANDREA THA NTRAPEIS ;;;; PESTO KATHARA !!! EGO NTREPOMAI MONO POU TO .... SKEFTOMAI !!! EYTHXOS POU DEN EIMAI DIPLA SOU !!!

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

Ταξιάρχης
27/04/2010 09:20
Προς Τατιάνα

Εγώ πάντως αυτούς που ξέρα να μην έχουν δουλέψει ποτέ μα ποτέ στη ζωή τους, αλλά παρ'' όλα αυτά να μην έχουν κανένα μα κανένα πρόβλημα επιβίωσης ( το αντίθετο μάλιστα θα έλεγα ότι συμβαίνει), είναι κάτι τύποι όπως ο Πάγκαλος, ο Γιωργάκης, ο Μητσοτάκης, ο Παπακωνσταντίνου και οι λοιποί παρατρεχάμενοί τους. Αλλά μην ανησυχείς. Σε λίγο όλη η κοινωνία θα είναι εκτός νόμου και θα θριαμβεύσει ο νόμος και η τάξη, ώστε να μπορεί ανενόχλητος ο μπουμπούκος βουλευτής μαζί με την αξιολάτρευτη σύζυγό του να πίνουν τον καφέ τους στη Μεγάλη Βρετάνια. Ελπίζω μόνο να μην μείνει στα μισά του δρόμου η κυβέρνηση και σύντομα να ανοίξει τη Γυάρο και τη Μακρόνησο ώστε να στέλνει εκεί όσους δεν καταλαβαίνουν το θεάρεστο έργο της.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
27/04/2010 09:07
Kύριε Λοβέρδο,
Κάτι άκουσα να λέτε ότι επιβάλλετε τήν παρακράτηση στις συντάξεις για την αλληλεγγύη των γεννεών, προκειμένου να ενισχύονται προβληματικά Ταμεία που παρουσιάζουν προβλήματα! Και ποιά είναι αυτά τα Ταμεία που είναι πρώτα στήν σειρά για να ενισχυθούν;
- Το Ταμείο συντάξεων των επί 10ετίες φοροφυγάδων καί εισφοροφυγάδων ελεύθερων επαγγελματιών! Και μας έβαζαν χέρι κλέβοντας φόρους, καί στο Ταμείο τους δέν πλήρωναν εισφορές, και προκλητικά ζούσαν εις βάρος μας, και θα μας βάλουν καί χέρι ως συνταξιούχους, προκειμένου να ενισχύσουμε το Ταμείο τους για να πέρνουν την πενιχρή τους σύνταξη, που όμως κ. Λοβέρδο, δέν ζούν απ''αυτή, αλλά από τήν καβάντζα που έκαναν επί χρόνια κατακλέβοντας και εμάς καί το Δημόσιο! Δεν δίνω σέντς γι''αυτούς τους κοπρίτες!
- Το Ταμείο Πρόνοιας των Δ.Υ. Μα κ. Λοβέρδο, τα Ταμεία Πρόνοιας λειτουργούν σε αυστηρή ανταποδοτική βάση! Είναι ταμεία αποταμίευσης και αξιοποίησης των αποταμιεύσεων ώστε να δίνουν στον Συνταξιούχο εφ''άπαξ βοήθημα. Ο καθένας εισπράττει σύμφωνα με τις εισφορές του! Το κράτος, προκειμένου να χειραγωγεί την δικαιοσύνη, επέτρεψε στούς δικαστικούς να παίρνουν εφ''άπαξ 250 χιλιάδες ευρώ, ενώ, σύμφωνα με τις εισφορές τους θάπρεπε να πάρουν 120 χιλ.
Το παράνομο δωράκι στους δικαστικούς, καλείται να το πληρώσουμε εμείς! Ε, όχι κ. Λοβέρδο! Να τους τα πάρετε πίσω!! Επίσης, στούς εκπαιδευτικούς (και δέν είναι και λίγοι) αναγνωρίζατε τον χρόνο του Στρατού χωρίς να καταβάλουν τις εισφορές τους! Φυσικό είναι και οι εκπαιδευτικοί να εισπράττουν εφ''άπαξ, που μέρος του αποτελεί δωράκι! Και καλείται κ. Λοβέρδο να το πληρώσουμε εμείς;;;
Ε όχι κ. Λοβέρδο. Αυτό είναι παντελώς παράνομο! Λύστε το πρόβλημα των Ταμείων των Δ.Υ. μέσα από τους Δ.Υ. Απο εμάς μήν τολμάτε να πάρετε σέντς! Δεν θα ταϊζουμε εμείς όλους τους κοπρίτες πελάτες-ψηφοφόρους σας!
Εν κατακλείδι κ. Λοβέρδο, μήν τολμήσετε να βάλετε μιά παράνομη εισφορά στις συντάξεις, η οποία έχει κριθεί τελεσίδικα ως αντισυνταγματική! Τί να κάνετε; Κόψτε το κεφάλι σας!
συμφωνω με κυριακο
27/04/2010 08:41
Κυριακο, συνυπογραφω το σχολιο σου. Θα παρει καιρο να αλλαξει η καθημερινη νοοτροπια. οσοι δεν την αντεξαμε, φυγαμε απο τη χωρα, με αδεια τσεπη και μια βαλιτσα - στη δικια μου περιπτωση τουλαχιστον.
kopste
27/04/2010 07:55
to efapax kai ton 14 mis8o na figun
kai as efarmosth bonus system gia thn apodotikothta
etsi 8a travixh h oikonomia mono

--------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

fwtia stous kanapedes
27/04/2010 02:20
Τατιανα ωραια η κριτικη στην αριστερα αλλα δεν μας ειπες τι αντιπροτεινεις ως τροπο διαμαρτυριας.Εγω θα ελεγα καταληψεις εργοστασιων και αυτοδιαχειριση απο τους εργαζομενους,αλλα αυτα μαλλον τα θεωρεις "τραμπουκικα".Τεσπα η κριτικη σου ειναι αντιφατικη απο τη μια τους λες αριστερους του καναπε(σιγα ρε ωριμο τεκνο της οργης που εισαι ετοιμοι να βγεις και να καψεις) και απο την αλλη τους αποδοκιμαζεις για τις (ελαχιστες και ανεπαρκεστατες) κινησεις που κανουνε.
Δημοσθενης Μπογδης
27/04/2010 01:40
<<. Γι αυτό αγαπητέ φίλε/η δεν δέχομαι τις ισοπεδώσεις. Το έχω ξαναγράψει: όπου συναντάτε κηφήνα, αργόσχολο ή αγενή υπάλληλο χτυπήστε το χέρι στο τραπέζι, βουτήξτε τον από το γιακά και γκρεμίστε τον από την καρέκλα.
Μας έχει πάρει όλους η μπάλα, γι αυτό και μας πήρε όλους ο διάολος... Πέτρος Κ. 26/4/2010 20:33 >>

Παρηγορα , θετικα , προοδευτικα και ευσυνειδητα σχολια σαν τα δικα σου , φιλε Πετρο,
κοσμουν την στηλη το πολιτισμο και οι εφαρμογες τους θα φερουν την πολυποθητη αλλαγη στην Πατριδα μας.
Χαιρετω σε , απο πολυ μακρια , αλλα που θα παει ; Ερχομαι ..
Ισως καταιβω και κατω για νερο απ''τον Αγιαντρεα !


ΕΡΩΤΗΣΗ
27/04/2010 01:04

ΕΓΩ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΙΝΕΙ 780 ΕΥΡΩ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ?ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 630 ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ 3 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ!

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

 

 

Παρατηρητής
26/04/2010 23:07
Στέλνω τα χαιρετίσματά μου στην εξουσία,και τους πληροφορώ ότι για πρώτη φορά μέσα σε διάστημα 30 χρόνων δανείζομαι από την κάρτα VISA για να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου.Και μη φανταστεί κάποιος ότι υπήρξα ποτέ σπάταλος η θαμώνας πάσης φύσεως ξενυχτάδικων.Ειλικρινά ευχαριστώ για την ιδιαίτερη φροντίδα τους προς τον Ελληνικό λαό.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ
26/04/2010 22:52
Άκουσα τον αρχηγό της Ν.Δ κ Σαμαρά να ζητάει συγγνώμη από τους οπαδούς του κόμματός του για τα λάθη που έκανε η κυβέρνηση της Ν.Δ ( και μας βούλιαξε). Αυτός είναι ηγέτης να τον εμπιστευθούμε για το μέλλον του τόπου! Μόνο οι οπαδοί τον ενδιαφέρουν, όλους τους υπόλοιπους μας έχει γραμμένους. Αυτός δεν θα ξαναδημιουργήσει το κράτος(με τα δικά μας παιδιά), απλά θα το ανασυστήσει (με τους δικούς μας οπαδούς). Αλλάζει η Ν.Δ!!
Τζαναμπετ
26/04/2010 22:28
Η επιστροφη στη δραχμη ειναι μονοδρομος.Το ευρω εφερε την ακριβια και κατεστρεψε την ανταγωνιστικοτητα της οικονομιας.
Γνωριζω οτι στις Σκανδιναβικες χωρες πολλα ελληνικα προιοντα εχουν τιμες απαγορευτικες για μπουν στα σουπερ μαρκετ και πωλουνται μονο σε καταστηματα ντελικατεσεν ως τροφιμα πολυτελειας.
.
πανος γεωργίου
26/04/2010 22:26
για τον φίλο που διδάσκει σε τριτοβάθμιο ίδρυμα... να προσέχει απο την πολύ δουλειά μήν πάθει υπερκόπωση...
Τατιάνα Τσέκου
26/04/2010 21:39
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα τραγικά τα Κουκουέδια και οι Συριζαίοι, που δεν έχουν δουλέψει ποτέ μα ποτέ στη ζωή τους, χωρίς να μας προτείνουν πιθανές άλλες λύσεις, συνεχίζουν να καλούν σε συγκεντρώσεις γραφικών τραμπουκηκών στοχείων! Μήπως είναι καιρός να τεθούν εκτός νόμου τα παράσιτα που πάντα υπέθαλπταν κάθε έννοια προόδου στη χώρα;;; Όσο από ιδεολογία, άλλο τίποτα... Από τον μέγα φεουδάρχη της Τήνου Αλαβάνο (που για Αλμπάνης τσιφλικάς ομοιάζει) στην μαντάμα των τιμών Κανέλη με τη τζιπάρα της, τους bodyguards και τις γραμματείς! Α, ρε κομμούνια και αριστεροί του καναπές και της Εκάλης!
Βακαλο
26/04/2010 21:21
Για τα 5 δις των ασφαλιστικών ταμείων, που επενδύθηκαν σε δομημένα και σήμερα έχουν αξία 1.5 δις, όπως διάβασα στην real news, ποιός φταίει? Οι ασφαλισμένοι, που τους περικόπτουν την σύνταξη γιατί δεν υπάρχουν λεφτά? Αν δεν υπάρχουν λεφτά, γιατί κάποιοι τα έφαγαν ή τα ''επενδυσαν'' ας πάνε αυτοί οι κάποιοι μέσα και μετά περικόψτε τις συντάξεις. Τουλάχιστον να λέμε ότι πληρώνουμε μεν αλλά κάποιοι πήγαν φυλακή. Αλλά κόρακας κοράκου μάτι ....
Κυριακος
26/04/2010 21:08
Μενω αφωνος με τη χαζομαρα των Ελληνων. Παρατηρω τα φορουμς των εφημεριδων και βλεπω εκπληκτικα πραγματα.

1. Στην αρχη αγνοουσαν τη δυσκολια της καταστασης (καθοτι ο μεσος ελληνας δεν εχει ιδεα απο διεθνεις αγορες και τετοια, αφου δεν εχει ταξιδεψει ποτε του, εκτος αν πηγε για ψωνια στο Λονδινο ωστε να πουλησει "μουρη" στους φιλους του)

2. Στη συνεχεια αρχισαν να κατηγορουν τους Γερμανους και γενικως του κακους "ξενους" που δεν μας αγαπανε (ρε γαμωτο)...

3. Μετα τα εριξαν στη σημερινη κυβερνηση και τους πολιτικους λες και δεν τους ψηφιζατε τοσα χρονια.Επισης θεωρουν οτι το πρωτιστο αυτη τη στιγμη ειναι να πιασουν καποιους "κλεφτες" λες και εχουμε σαν κρατος να το κανουμε αμεσα.

4. Τωρα τελευταια βλεπω οτι αρχισανε να κλαινε χωρις να προτεινουνε τιποτα ιδιατερο, οπως παντα, συνεσθηματισμοι.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ
Ασχετα απο το τι θα κανει η κυβερνηση που υποτιθεται οτι προσπαθει, και σιγουρα δεν ειναι ιδια με τους προηγουμενους καφρους...

α. Θα ζητατε πλεον αποδειξεις απο γιατρους, δικηγορους και περιπτεραδες?

β. Θα κανετε μηνυση σε κακους εισαγγελεις, αστυνομικους και δημοσιους υπαλληλους που ζητανε μιζες?

γ. Θα κρατατε τις πολεις σας καθαρες, οπως κανει ο υπολοιπος δυτικος κοσμος?

δ. Θα αρχισετε να δηλωνετε ΟΛΑ σας τα εισοδηματα οικειωθελως στην εφορια?

ε. Θα παψετε να κλεινετε τους δρομους μαζι με αλλους 2-3 φιλους σας για ψυλου πηδημα?

ζ. Θα δεχτειτε να εχουν τα συνδικατα λιγοτερη δυναμη μπας και ερθει καμια εταιρεια να επενδυσει στο να παραγουμε κι εμεις εστω ΕΝΑ σοβαρο και διεθνως γνωστο προιον?

η. Θα ξαναψηφισετε πολιτικους επειδη ειναι μπαρμπαδες και κολλητοι η θα αρχισετε να ψηφιζετε τους ικανοτερους και τους καθαροτερους?

Αυτα για αρχη. Αντι να μιξοκλετε κοιταχτε τι μπορειτε να κανετε εσεις προσωπικα και αφηστε την κυβερνηση και τους πολιτικους για αργοτερα, μολις θα εχουμε αποφυγει την πληρη γελιοποιηση της χρεωκοπιας. Τοτε θα μπορουμε να τους καθαρισουμε κι αυτους και τους κλεφτες εναν εναν.

Επιπλεον, οταν αρχισετε να κανετε ολα αυτα σε καθημερινη βαση καλο ειναι να εφαρμοζετε αυτες τις αρχες στην κοινωνινκη σας ζωη, ωστε να κρινετε τους φιλους σας οχι απο το τι αυτοκινητο εχουνε αλλα απο το ποιον και το ηθος τους, (ιδιαιτερα οι νεες γενιες).
ΣΤΑΥΡΟΣ
26/04/2010 21:01
εγώ προτείνω να μη πληρωνόμαστε καθόλου .... αντε μωρέ, σιγά το πράγμα ..... αρκεί να πάρουν πίσω οι εβραίοι τους τόκους τους, αυτούς που υπέγραψαν οι εβραίοι κυβερνήτες μας. ...........
Χρηστος Αυλακιωτης
26/04/2010 20:56

Συμφωνω απολυτα με ολους οσους απαιτουν να δουν τους κλεφτες στο σκαμνι. Η κατασταση ειναι κατα τη γνωμη μου παρομοια με εκεινη της καταστροφης του 1922. ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Τοτε οι κατηγορουμενοι πολιτικοι και στρατιωτικοι ηταν παρ ολα αυτα ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ που δυστυχως εκαναν λαθος χειρισμους. Αυτοι εδω τωρα εινει ΚΛΕΦΤΕΣ και πρεπει να κατηγορηυουν για ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και πρεπει να πανε ΙΣΟΒΙΑ. Η θανατικη ποινη δυστυχως εχει καταργηθει. Τα λογια τελειωσαν. Ο λαος θελει να δει πραξεις. ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΝ. Ολοι στους δρομους με μονο αιτημα τη πραγματικη ΚΑΘΑΡΣΗ.

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

 

 

Δημήτρης Μανές
26/04/2010 20:51
Από το μεσημεριανό φαγητό στο παλιό λιμάνι στα Χανιά ένοιωθα ακόμα φουσκωμένος (με τόσα που φάγαμε) δυό άτομα, η Πόπη κι εγώ (120 ευρουδάκια σε μπαρμουνάκια και φάβα και τα σχετικα) Την άφησα στο σπίτι να κοιμάται ήσυχα...και κατέβηκα με τα πόδια τα σκαλιά από τον δεύτερο όροφο γιατί εδώ και μια εβδομάδα μας τοποθετούν ασανσερ στο τριώροφο. Τρεις εργάτες συνάντησα στην είσοδο και άλλοι δύο εργάζονταν στον τελευταίο όροφο. Πήρα το τζιπ από το πάρκινγκ και κατηφόρησα την Ελ.Βενιζέλου για το κέντρο της πόλης....μια ομάδα τουρίστες 3 γυναίκες και 2 άνδρες (over 30) Γερμανοί κατηφόριζαν καταυδρωμένοι πιθανόν από τους τάφους των Βενιζέλων με κατεύθυνση τα Χανιά. (οι δύο κρατούσαν από ένα μπουκάλι μικρό νερό) οι άλλοι είχαν κορακιάσει. Εγώ προσπέρασα με το τζιπ νωχελικά λόγω της ώρας. Παρκάρισα κάπου κοντά στη παλιά αγορά και περπάτησα μέχρι το λιμάνι για ένα φραπουτσίνο κάραμελ εξτρα λονγκ (αυτό των 9 ευρώ ξέρετε από τα S...S) για να κατευνάσω τη δίψα μου. Το μάτι μου έπεσε σε κάτι φανταστικά εσώρουχα (σκεπτόμενος τη Πόπη) Παρόλη τη λιακάδα...το μαγαζί άστραφτε από προβολείς....και η κοπέλα (υπάλληλος) άστραφτε και αυτή. Δύο σετάκια πήρα από 210 ευρώ το καθένα. Σύνολο 420 και ο καφές 9. Ρουφούσα με πάθος το φραπουτσίνο και προχωρούσα χαζεύοντας τις βιτρίνες. Ξαφνικά βαρέθηκα να περπατώ...με ζέσταναν τα prada. Γαμώτο και το αυτοκίνητο το έχω παρκάρει μακρυά. Τσακώνω ένα ταξί...για να πάω στο αυτοκίνητο....και στη συνέχεια σπίτι για να προλάβω τη Πόπη στο κρεββάτι....για τα εσώρουχα....την έκπληξη...Όμως την ώρα που ανέβαινα τα σκαλιά λαχανιασμένος χτυπάει το κινητό. Έλα βρε αγάπη μου....είμαι με τη Τασία στα μαγαζιά...Α!! το βράδυ θα έρθουν οι κουμπάροι να μας δουν και μετά ξέρεις θα πάμε για.....να ξεσκάσουμε λίγο.....Σε αφήνω ...φιλάκια.... γαμώτο ...και αύριο έχω δουλειά....καλά...θα κανονίσω να μη πάω καθόλου.....ασ πάρω το Γιώργο τηλέφωνο..... αχ τι τραβάμε κι εμείς οι Δ.Υ.
Πέτρος Κ.
26/04/2010 20:33
@ gp 26/4/2010 14:27

Πληρώνομαι από τον Ελληνικό λαό και τιμώ όσο δεν φαντάζεσαι τα χρήματα που παίρνω. Δεν πρόκειται φυσικά να το πιστέψεις (ούτε και με ενδιαφέρει άλλωστε) αν σου πω ότι έχω πάει Σαββατοκύριακα στο γραφείο μου και έχω δουλέψει, χωρίς να το ξέρει ο Διευθυντής μου και χωρίς να ζητήσω δεκάρα υπερωρία.
Καθημερινά τσακώνομαι με το κηφηναριό που συναντώ μπροστά μου, γι αυτό είμαι και ο αποδιοπομπαίος τράγος. Με θεωρούν το λιγότερο ηλίθιο επειδή δουλεύω και δεν κλέβω. Γι αυτό αγαπητέ φίλε/η δεν δέχομαι τις ισοπεδώσεις. Το έχω ξαναγράψει: όπου συναντάτε κηφήνα, αργόσχολο ή αγενή υπάλληλο χτυπήστε το χέρι στο τραπέζι, βουτήξτε τον από το γιακά και γκρεμίστε τον από την καρέκλα.
Μας έχει πάρει όλους η μπάλα, γι αυτό και μας πήρε όλους ο διάολος...
Katerina Ikaria
26/04/2010 20:15
@Στους έλληνες ΠΑΝΤΑ φταίνε οι άλλοι .
Αγαπητέ, εννοείται ότι φτύνουμε όλους αυτούς που μας έφεραν σε αυτό το σημείο...όλοι αυτοί όμως ΜΠΟΡΟΥΝ και φοροδιαφεύγουν διότι υπάρχει σαπίλα και διαφθορά στο δημόσιο τομέα. Απλά επειδή η δημόσια κατάντια τους επιτρέπει να φοροδιαφεύγουν. Οκ; Επίσης, για να μιλάω σημαίνει ότι ουδέποτε ψήφισα αυτούς που εσείς ψηφίσατε και επικαλείστε, επομένως έχω το δικαίωμα να σας κατηγορώ και εσάς και όλους όσοι με φέρατε σε αυτή την κατάσταση. Τέλος, θυμηθείτε ότι κάποιες 10ετίες πρίν, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ήταν τίποτα άλλο απο ζήτουλες και τελευταίοι. Για πέταμα. Και οι πολιτικοί που εσείς ψηφίσατε, τους επέτρεψαν να ανέβουν κατηγορία. Μπράβο σας. Πληρώστε τους λοιπόν. Οι υπόλοιποι σαν εμένα όμως δεν φταίιμε σε κάτι. Εφ όσον θα τα υποστούμε όμως, θα συμπεριφερόμαστε στους φταίχτες αναλόγως! Με προπυλακισμό!!!
σανίδα βρεγμένη...
26/04/2010 19:49
Αναρωτιέμαι, τα 70 ευρώ που μου κόψατε από τα 1100 καθαρά που έπερνα για να διδάσκω σε τριτοβάθμιο ίδρυμα με σύμβαση και να τρέχω όλη μέρα, τελικά θα τα αξιοποιήσετε ή θα τα φάτε κι αυτά;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Μας κουράσατε Φίλτατοι, δεν τα φάγαμε εμείς, εμείς χρωστάμε και της μιχαλούς....
s.
26/04/2010 19:44
Το ξαναείπα και θα το επαναλάβω.. Α-ρε-καημένοι! που νομίζετε ότι κάποιοι είμαστε και όλοι μας επιβουλεύονται.. τα 10 εκατ Έλληνες κυνηγά ένας κόσμος των 7 δις...καημένοι! Οι Αριστεροί νομίζουν ότι παει να μας φάει το καπιταλιστικο συστημα και το κεφάλαιο που θέλει δούλους και οι Δεξιοί ότι παν υπογείως να μας παραδώσουν στην Τουρκία και τα Σκόπια!!! χαχαχαχα!!! Γελάτε οι (και καλα) Αθηναίοι ε?? που μέχρι πριν 2 χρόνια μου λέγατε "απ''τη Θεσσαλονίκη είσαι ε? εσεις εκεί έχετε πρόβλημα ε?" και " αρχίσατε να μαθαίνετε ανοιχτά πια τη γλώσσα σας? τα τουρκικά ή τα σλαβικά τελικά??" και "για πες λ για πες λ!" χαχαχαχα!! βγείτε στους δρόμους τώρα και φωνάξτε ότι μας επιβουλεύονται!!! χαχαχα!!! Μαλώστε και λίγο για τους Κωστογιώργηδες που ψηφίζατε 180 χρόνια τώρα! τους Εθνάρχες σας! ή μαλλον τα εθνικά σας λαμόγια! Γιατί πλην του Ι. Καποδίστρια, αλλος άξιος ηγέτης σ''υτόν τον τόπο δεν πάτησε.. τον φάγατε νωρίς όμως γιατί δε σας βόλευε - ήθελε να σας κάνει κράτος! Συμφωνώ με τον "σκατόφατσα" ..Καλά να πάθετε που τους ψηφίζατε!!!
ST
26/04/2010 18:49
RE GIGANTA THS POLITIKHS KAI TOU TSOTSIALISMOU LOBERDE...ME TO METAPOLITEUTIKO "ERGATIKO" DIKAIO...

GIATI DEN EFARMOZEIS TO ANTISTOIXO DIKAIO THS DANIAS, OLLANDIAS, FINLANDIAS, SOUHDIAS KLP...UPANAPTUKTON KAI MH TSOTSIALISTIKON XORON POU OMOS MIA XARA TA PANE STHN ZOH...KAI NA STAMATHSEIS TIS "MAXES" POU DINEIS KAI SU KAI TA ALLA PASOKOEIDH GIA TO "KALO" TON ERGAZOMENON...

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

mondfee1967
26/04/2010 18:40
Ε όχι να αποκτήσει η Ελλάδα το χάλι της φασιστικής ευρώπης που έκοψε δύο μισθούς και έχει νομιμοποιήσει το φακέλωμα! Αντί για δύο μισθούς να κοπεί η αδικία. Να φορολογηθούν όσοι κάνανε περιουσίες τόσα χρόνια εκμεταλλευόμενοι τους συμπολίτες τους. Γίνεται; Ή την έχουν όλοι ανεξαιρέτως χεσ**νη τη φωλιά τους;;;;;;;;
Ανδρεας
26/04/2010 18:13
@Κροπ. Ναι, έχεις δίκιο. Οι δημόσιοι πληρώνουν φόρους τους οποίους τους τους πληρώνεις ΕΣΥ & ΕΓΩ!. Και επιπλέον σε γράφουν και στα α......τους χωρίς καμία επίπτωση. Η διαφορά με τους ιδιωτικούς λοιπόν είναι ότι αν δεν κάνουν την δουλειά τους, κάποια στιγμή θα πάνε σπίτι τους. Ενω οι δημοσιοτεμπέληδες ριζώνουν & τους πληρώνεις μια ζωή. Και φίλε, για αυτό το 1-1,5 εκατομμύριο τεμπελαριά δεν το δέχομαι να μην πάρει τη σύνταξη που του αξίζει ο εργάτης πατέρας μου που έφαγε 40 ανθυγιεινά χρόνια στο εργοστάσιο. Και να σου λέει η κάθε κλώσσα στο ΙΚΑ & στο δημαρχείο ότι είναι εργαζόμενη μητέρα & μην της κολλάς πολύ, λές & η μάνα μας η εργάτρια δεν ήταν εργαζόμενη. Το ξέρετε ότι οι δημόσιοι χλευάζουν αυτούς που δουλεύουν εκτός δημοσίου λέγοντάς τους κορόιδα; Εεεεεε, πληρώστε τους παραπάνω τώρα...Αλλά εγώ απο δω και πέρα θα τους ρίχνω και μια ροχάλα όλη δική τους!
aaa
26/04/2010 18:10
Όλοι στην ταξική ενωτική συγκέντρωση της 1ης Μάη, Μουσείο 11.00 π.μ. Ενάντια στο σφαγείο Κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης-Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Εργαζόμενοι-ες, νέοι-ες, άνεργοι-ες, Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και των αγώνων τώρα. Σε πάλη ενάντια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων του, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Σε ανυπακοή και απειθαρχία στην ΟΝΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού και του ρατσισμού. Να μην περάσει το σφαγείο του ΔΝΤ. - Κάτω το Πρόγραμμα Σταθερότητας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ - Να μην πληρωθεί το ληστρικό χρέος - Απειθαρχία, Αντικαπιταλιστική ρήξη-αποδέσμευση από την ΟΝΕ-Ε.Ε. - Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων. - Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα. Πιστεύουμε πως η μόνη συνολική λύση είναι η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή. Να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό, πριν καταστρέψει τις ζωές μας. Όλοι στους δρόμους του αγώνα. Όλοι στην ταξική συγκέντρωση της 1ης Μάη, στις 11.00 π.μ. στο Μουσείο
ant
26/04/2010 18:10
Το γεγονός ότι η ενημέρωση του κλιμακίου του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία ξεκίνησε 21η Απριλίου, ανήμερα της επετείου του πραξικοπήματος των φασιστών συνταγματαρχών, προσφέρει ένα ισχυρό συμβολισμό: Μια νέα χούντα, αποτελούμενη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ και το ΔΝΤ, έρχεται να επιβάλλει ένα αντεργατικό πρόγραμμα κοινωνικής κατεδάφισης κάθε λαϊκής κατάκτησης και δικαιώματος, βάζοντας στο γύψο τη λαϊκή θέληση. Μείωση μισθών, απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κατάργηση ουσιαστικά των συντάξεων και άρση κάθε, στοιχειώδους, προστασίας της εργασίας από την εργοδοτική ασυδοσία είναι το πρόγραμμα – τομή του κεφαλαίου, που έρχεται να επιβάλλει το ΔΝΤ, η ΕΕ και το ΠΑΣΟΚ, με τη συναίνεση του αστικού μπλοκ εξουσίας. Και όλα αυτά με επιβολή κατάστασης πολιορκίας κατά του εχθρού λαού.Σε αυτές τις συνθήκες το σκύψιμο του κεφαλιού σημαίνει κόψιμο! Όποιος δεν μοιραστεί τον αγώνα θα μοιραστεί την ήττα. Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης, για την κατάκτηση των εργατικών δικαιωμάτων της εποχής μας. Οι απεργίες στις 21-22 Απρίλη εκπέμπουν μήνυμα αντίστασης. Η κλιμάκωση του αγώνα και των απεργιών είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους. Για να ανατραπεί η χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και η βάρβαρη επιδρομή. Έξω από την Ελλάδα οι αντιπροσωπείες – τσιράκια των πολυεθνικών, κάτω η κυβέρνηση που τους καλεί. Ανυπακοή – απειθαρχία – αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από ΟΝΕ-ΕΕ. Αθήνα 21/4/2010
Μαρία ή Κορινθία
26/04/2010 18:02
Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα;Η'' καί τά δύο???
Ο πρόεδρος του ΔΝΤ σοσιαλιστής Ντομινίκ Στρος-Καν και ο πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς Γεώργιος Παπανδρέου, είναι οι πρωταγωνιστές των γεγονότων στο bra defer $ vs €
Εύχομαι να είναι λάθος η εκτίμησή μου, αλλά είναι αυτή !
Και κάτι ακόμα !
Εάν οι προηγούμενοι παρέδωσαν την εξουσία όπως την παρέδωσαν… οι σημερινοί θα φυγαδευτούν από τη χώρα νύχτα ! ! !

Σάββας
26/04/2010 17:47
Είμαι εργαζόμενος στον ιδιβτικό τομέα βιομηχανίας μετάλλου με μισθό που εδώ και δύο χρόνια έχει κολλήσει, ούτε αύξηση, ούτε πληρώνομαι αυτά που πρέπει για την ιδικότητά μου. Ένα δεν έχω καταλάβει, κι ας με βοηθήσει κάποιος, αν μου κόψουν τον 13ο και 14ο μισθό πως θα βοηθηθεί το κράτος; Στου βιομήχανου την τσέπη δεν θα πάνε; ή μάλλον θα μείνουν; Το κλασικό μπάχαλο κράτος-εφιάλτης-μπαμπούλας-τραμπούκος που εκφοβίζει τους πολίτες του. Άντε στον κόρακα πουλημένοι πολιτικοί.
Στους έλληνες ΠΑΝΤΑ φταίνε οι άλλοι
26/04/2010 17:44
@ Katerina Ikaria 26/4/2010 12:59

Ας φτύσουμε επίσης και τους ελεύθερους επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν.
Και τους γιατρους που δεν κόβουν αποδείξεις.
Και αυτούς που κάνουν παρανομίες όταν χτίζουν σπίτια.
Πρώτα απ''ολα να φτύσουμε τα μούτρα μας που πάμε και ψηφίζουμε όλους αυτούς.

Κυρία Κατερίνα ΔΕ φταίνε πάντα οι άλλοι για την κατάντια μας.Ειδικά τους "τσαρλατανοπολιτικούς" εμείς οι ίδιοι τους ψηφίσαμε.Ας κοιτάμε και λίγο την καμπούρα μας...

εγω
26/04/2010 17:37
ραγιαδισταν

23.000 ταξιδεψαν να δουν μπαλλα, ουτε 1.000 στις συγκεντρωσεις για τα μετρα

και η γσεε κοιμαται.

καλα που υπαρχουν και καποια παιδια με αιμα μεσα τους και ας τους λενε τα μμε "κουκουλοφορους"
αυτοι δεν ευθυνονται ουτε για το χρηματιστηριο, ουτε για τα ομολογα ουτε για τα διαφορα C4I
KEAΓ
26/04/2010 17:37
To Λακονιζειν εστι φιλοσοφειν

ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ΟΣΟΙ ΦΕΡΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΕΡΑΝΕ
ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ

εδω προκειται για εθνικη προδοσσια

φτανει πια η μετακυληση ευθυνων

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.


Μαρία ή Κορινθία
26/04/2010 17:32
666
Το άκουσες κάποιοι είπαν ψέματα στον Ελληνικό λαό για τα αποτελέσματα της συνόδου της 25ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Ούτε πιστόλια υπήρχαν, ούτε νεροπίστολα, ΜΟΝΟ το ΔΝΤ !!!
Δημοσθενης Μπογδης
26/04/2010 17:30
Είναι άραγε οι ενέργειες της κυβέρνησης που αποβλέπουν στην συρρίκνωση του μεγέθους των εργαζόμενων στον Δημόσιο τομέα απόρροια των όσων γράφει συνεχώς εδώ ο συμπαθής σχολιαστής <<Παράγκας>> η μήπως είναι και η θέλησης τούτης της Κυβέρνησης να κάνει τα σωστά πράγματα για τον τόπο ;
Αν πρεπει ο δεκατος τεταρτος η και δεκατος τριτος ακομη να θυσιαστουν για τους υυπολοιπους 12 τι να κανουμε ας γινει και αυτο ( θενκς του μιστερ Καραμανλις ) ...
Στην Καλιφορνια ( μονη της , 6η οικονομικη διναμη του κοσμου , με πρωτη τις Ενωμενες Πολιτειες της Αμερικης ) γινονται πολυ χειρωτερα στον δημοσιο και στον ιδιοτικο τομεα. . Για παραδειγμα , για να σωθουν θεσεις εργασιας και η μισθοδοσια τους οι εργαζομενοι συνενουν στο να μοιραζονται τις εργαζημες ωρες .....και υπαρχει ο κυνδινος να μας μεταφερουν ,υστερα απο την κρiση των μπαλονιων του Ρηαλ εστειτ και .... τα μετρα .... να αντιμετωπισουμε την κριση τους ..... Ολα αρχιζουν απο δω ....την Χωρα της ρεμουλας ....


Εγώ πάντως επαναλαμβάνω ότι αυτή η οικονομική και κοινωνική κρίσης που προήρθε στην Ελλαδα από την χειρότερη ποτέ διακυβέρνηση της Χώρας μας , αυτή του Οκνηρού Κώστα Καραμανλή και των αδυσώπητα κλεφτών συνεργατών , συγγενών ,φίλων και κουμπάρων του που είχε για Υπουργούς και συνεργάτες μπορεί και θα γίνει η απαρχή για την πραγματική Αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος μας.
Και αν γίνονται τέτοιες ενέργειες και παίρνονται τέτοια μετρά καταμεσής της πιο επικίνδυνης στιγμής για την οικονομία και την ύπαρξη μας γενικά ,όταν δηλαδή βαλλόμαστε από γύπες , τσακάλια και τρωκτικά των τοκογλυφικών τάσεων του εγχώριου και διεθνούς καπιταλιστικού /νεοφιλελευθερισμού , ….. Όταν τα φερέφωνα τις πιο στείρας και ανθελληνικής αντιπολίτευσης με μια φωνή ,αλλα με πολλά ψευδώνυμα από αυτή τη στήλη επαναλαμβάνουν σαν Κασσάνδρες τα ιδία και τα ιδία μίση και μισαλλοδοξίες τους τότε ……… Είναι ώρα για μας , φίλοι, μου , εσάς και μένα , που έχουμε βρει τα πρόσωπα και τους τρόπους που μας βγάζουν από την μιζέρια του παρελθόντος μας να εντείνουμε και να δυναμώσουμε τις προσπάθειες και την συμμετοχή μας στην Αλλαγή ! Για την Ελλάδα ρε Γαμωτο !
δδδ
26/04/2010 17:30
Με τι ευκολία όμως μιλάνε κάτι τέτοια παχύδερμα για το πως θα περικόψουν τα λεφτουδάκια του κοσμάκη... Σκεφτείτε πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν και μόνο για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης... Σε περίοδο οικονομικής κρίσης διοργανώνουν γιορτούλες όπου κάθονται, πίνουν, τρώνε και λένε για το σοκ που πρέπει να πάθει ο ελληνάκος... ή ο ελληνάρας...
ΤΖΟΤΖΟΣ
26/04/2010 17:21
Διυστανται οι γνωμες αν και η πραγματικοτητα ειναι μια ,ο ιδιωτικος τομεας φοροδιαφευγει σε ποσοστο 70% .Εκει πρεπει να επικεντρωθει οποιοδηποτε φορολογικο μετρο .Ο δημοσιος υπαληλος πληρωνει αναγκαστικα ολους τους φορους του και το μονο μετρο που επρεπε να παρουν γιαυτους λογω του μεγαλου αριθμου ,ειναι το παγωμα των προσληψεων τουλαχιστον για μια 10 ετια ,και ανωτερο πλαφον μισθου ξεκινωντας απο τον Προεδρο της Δημοκρατιας κλπ.Αυστηροτατες ποινες σε οσους φοροδιαφευγουν οπως στην ΗΠΑ ,μεταταξεις οπου χρειαζονται κλπ,κλπ Τα λαμογια της βουλης ξερουν τι πρεπει να κανουν αλλα φοβουνται το πολιτικο κοστος . Αρα κυβερνηση ενοτητας για να τα επιβαλει αλλιως υφεση,υφεση..
ΑΛΕΞ ΜΕΛ
26/04/2010 17:15
OTI KAI NA KANETE Η ΝΔ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

miae au green
26/04/2010 17:03
DIWXTE TOYS TEMPLELHDES STA YPOYRGEIA KAI SWTHIKE H XWRA. MOY KATHONTAI SE KAREKLES KAFENEIOY SITS EISODOYS FYLAKES, MPATSOI , DIORESMINOI KALOKAIRIOY KAI ALLOI DIAFOROI. 2 STOYS 10 NA FYGOUN, OLA ENTAXEI

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

Βασίλης
26/04/2010 17:03
@Σ.Κ.
Η Μέρκελ δείχνει να προσπαθεί να απαλύνει τους εθνικοσοσιαλιστές βιομήχανους και κατεστημένο. Δυστυχώς αυτοί που παρακαλούσαν την Ευρώπη να τους στηρίξει πρίν λίγα χρόνια για την ενοποίηση της Γερμανίας σήμερα απο θέση ισχύος χτυπάν την Ελλάδα γιατί θέλουν την επιβολή στα Βαλκάνια.

Το ''Βαθύ κράτος'' της Γερμανίας.

Εμείς βέβαια είμαστε για τα μπάζα με το να τους διευκολύνουμε όσο δεν πάει άλλο...πρώτα κάνουμε εκλογές εν μέσω οικονομικής κρίσης, και μετά αρχίζουμε ΗΠΑ-κεντρική πολιτική ενώ έχουμε το χέρι απλωμένο στην Γερμανία για χρηματοδότηση...γάτες με πέταλα...δείχνουμε ερασιτέχνες με κάθε δήλωση και επίσκεψη, όπου οι σοβαροί οικονομολόγοι-πολιτικοί του εξωτερικού (και εντός) γελάγαν με τα χάλια μας και τώρα αυτοί που πραγματικά θέλουν να μας στηρίξουν άπλά περιμένουν να εκπαιδευτούν οι υπουργοί μας και η κυβέρνηση, να μπούν ΓΓ στα υπουργεία, κλπ...

Ποιός θα διαπραγματευτεί την πραγματική οικονομία εντός ΕΕ? είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η χρηματοδότηση είναι για να κλείσει τις τρύπες προσωρινά και όχι αειοφόρος (όπως μας θύμισε και ο κος Παπαδόπουλος), ποιός και πώς θα διαπραγματευτεί?

Το Εκοφίν δεν λέγεται τυχαία έτσι... η κα Κατσέλη και ο κος Παπακωνσταντίνου θε''πρεπε να δουλεύουν μαζί για να πείσουν τις ''αγορές'' και τον κάθε ορθολογιστή, αντ'' αυτού τρέχουμε άνευ προγράμματος για χρηματοδοτήσεις και ούτε λέξη για την πραγματική οικονομία.

Μα πραγματικά μας κάνει εντύπωση ότι οι αγορές δεν πείθονται?

εμείς έχουμε πειστεί?

''μη μου τους κύκλους τάρεττε''
Nois Alleris
26/04/2010 16:49
@ Κροπ

Πολύ τα θόλωσες τα νερά...
Οι ιδιωτικοί δηλαδή δεν πληρώνουν (προκαταβολικά) φόρους: Η παραγωγικότητα και η καταπάτηση δικαιωμάτων (και το κλέψιμο, για να μη μασάμε τα λόγια μας) είναι υψηλή στον ιδιωτικό τομέα.
Αν δεν δουλεύεις, σε διώψχνουνε. Στο δημόσιο, σε κρατάνε.
Αν κάποιοι, όπως εσύ διαφωνείς, μπορείς ευκολώτατα να μεταπηδήσεις από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα και να βρεις την υγειά σου!.
Και, επιτέλους, επειδή ολόκληρη η κοινωνία πληρώνει τους δημόσιους υπαλλήλους, έχει λόγο στις αποφάσεις γι αυτούς,
George
26/04/2010 16:37
"Υπάρχει θέση στον Ο.Σ.Ε. όπου τα καθήκοντα των εργαζομένων είναι να τραβάνε ένα μοχλό ώστε η ράγες των τρένων να αλλάζουν κατεύθυνση (σίγουρα το έχετε δει σε παλιές ταινίες, γιατί τώρα πια αυτό είναι αυτοματοποιημένο).
Αυτή η θέση, είναι επανδρωμένη από απόφοιτους του δημοτικού ...
(αλλά δυνατά κομματόσκυλα) και παίρνουν καθαρά €4750 το μήνα"
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...............
Nois Alleris
26/04/2010 16:34
To Δου Νου Του είναι ένα ευαγές ίδρυμα που φροντίζει για την ευημερία των κατοίκων του πλανήτη. Είναι αθλιότητα να καταφερόμαστε εναντίον του. Είναι αχαριστία να είμαστε παραπονεμένοι. Αν σκεφτούμε την Ινδία, η την Αφρική, θα πρέπει να φιλήσουμε τα πόδια των ευεργετών μας, εκπροσώπων του Δου Νου Του, που μας επιτρέπουν να είμαστε ζωντανοί και ναέχουμε πόσιμο νερό. Τώρα αν θέλουμε και σπίτι και καναπέ.., Ε! Basta! Φαταούλες έλληνες....
ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΜΑ''Ι''ΜΩΝΗ
26/04/2010 16:19
ολα "καλα"οσον αφορα λεμε τωρα τους μισθους ιδ.και δημ.υπαλληλων.....αλλα βρε παιδια τοσο καιρο δεν εχω ακουσει τιποτα για τιμωρια ολων οσων αυτων καταχραστηκαν το δημοσιο χρημα!!!!τον δημοσιο υπαλληλο θα τον "τιμωρησω"κι εγω πλεον ας βρεθει καποιος να μου φερθει οπως συνηθιζαν στο παρελθον και τα λεμε...ευκαιρια θελω.
jr
26/04/2010 16:15
Καταπληκτικό, τελικά κάποιοι είναι ή ηλίθιοι ή βαλτοί. Δηλ. τα λεφτά τα φάγανε οι χαμηλόβαθμοί δημόσιοι υπάλληλοι και όχι οι πολιτικοί, ούτε οι προϊστάμενοι (οι περισσότεροι βαλτοί του κάθε κόμματος), ούτε η εκκλησία, ούτε οι επιχειρηματικοί ταγοί και μεγαλοεργολάβοι.

Φαντάζομαι ότι όταν τελειώσουμε με τους δημόσιους υπαλλήλους θα ξεκινήσουμε και ένα πογκρόμ στους μετανάστες οι οποίοι απομυζούν το τεράστιο πλούτο αυτής της χώρας χωρίς να δίνουν τίποτα σε αντάλλαγμα και στο τέλος θα μείνουν μόνο οι καθαροί Έλληνες, ιδιωτικοί υπάλληλοι που έχουν φέρει τις Ελληνικές εταιρίες στη κορυφή της Ευρώπης, εταιρίες οι οποίες βέβαια δεν είναι κρατικοδίαιτες.

Συγκεντρωθείτε και καταλάβετε ότι εχθρός δεν είναι ο διπλανός σας χαμηλόμισθος, είτε του ιδιωτικού είτε του δημοσίου τομέα, αλλά κάποια λαμόγια που χρησιμοποιούν την εξουσία που έχουν, είτε ως δημόσιοι λειτουργοί, είτε ως εκκλησιαστικοί παράγοντες, είτε ως και καλά οικονομικοί παράγοντες (αυτοί οι τελευταίοι αποτελούν ανέκδοτο καθώς έγιναν οικονομικοί παράγοντες από την ίδια την πολιτική εξουσία σε μία νύκτα με τα λεφτά μας). Αυτοί από τη μία καταστρατηγούν τα εργασιακά δικαιώματα όχι στο βωμό της ανάπτυξης, αλλά με σκοπό να γεμίσουν κι άλλο τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και από την άλλη προσπαθούν να στρέψουν τους χαμηλόμισθους τον ένα εναντίων του άλλου για να μην αισθάνονται απειλούμενοι. Μέχρι να το καταλάβουμε απλά θα βράζουμε στο ζουμί μας και θα κατηγορούμε για τη κακοδαιμονία μας κάποιον φανταστικό εχθρό.

Χάιντε θύμα Χάιντε ψώνιο που έγραψε και ο Βάρναλης, πάντα επίκαιρος.

george
26/04/2010 16:03
@Κροπ εντέχνως εσύ και όλοι οι ΔΥ ξεχνάτε κάποια βασικά πράγματα. Ο μισθός σας, οι εισφορές σας και όλα τα οικξονομικά σας είναι λεφτά που πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι με τους φόρους που μας έχουν επιβληθεί. οπότε όλοι οι ΔΥ χρωστάνε την ύπαρξη τους σε όλους τους υπόλοιπους. μιλάς για μαγαζιά που δεν έχουν εξυπηρέτηση και δεν ξέρουν τι τους γίνεται!!!!γιατί στο δημόσιο πόσοι δουλεύουν πραγματικά????πόσοι ξέρουν την δουλειά τους????πόσοι νοιάζονται να εξυπηρετήσουν τον πολίτη????με το ζόρι ένα 10%. Επίσης αν κατάλαβες καλά το έλλειμα και το οικονομικό πρόβλημα της ελλάδας είναι απλά οτι ξοδεύει πολύ παραπάνω απο αυτά βγάζει.με απλά ελληνικά κόστος συντήρησης όλων των δημοσίων αγαθών(με όλους τους ΔΥ μέσα) είναι τόσο μεγάλο που τα έσοδα απο τα εισπρακτικά μέτρα δεν είναι αρκετά. η λύση που λέει το ΔΝΤ είναι η αυτονόητη, κάντε περικοπές, έχετε εκατοντάδες χιλιάδες ΔΥ που δεν έπρεπε να υπάρχουν, έχετε κτίρια και εγκαταστ΄σεις τα οποία είναι αχρείαστα. κόψτε τα
Γείτονας!
26/04/2010 16:02
Να δω τώρα τους ....εργατικούς ΙΥ που θέλανε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα πως νιώθουν που ψοφάει και η δικιά μας! Αλλά ξέχασα, είναι όλοι τόσο μορφωμένοι και τόσο απαραίτητοι στις δουλειές τους που θα ζητήσουν μια αυξησούλα 20% και οι εργοδότες θα τους δώσουν 25% ως αναγνώριση των εξαιρετικών προσόντων τους! Το πρόβλημά μας κύριοι θα έπρεπε να είναι η μίζα και η διαφθορά, όχι οι τακτικές αποδοχές των ΔΥ. Μη βγάζετε το κόμπλεξ σας στη φόρα, κάντε καλύτερα καμιά καταγγελία να πιάσει τόπο!
ΤΖΕΡΡυ
26/04/2010 15:54
@ Σε ποιά εκλογική περιφέρεια έβγαινες κε Λομβέρδο ? Βέβαια τι σε νοιάζει εσένα...κατοχύρωσες σύνταξη ? Αλλοίμονο σε μάς που Δυστυχώς σε ψηφίζαμε !!! ιάκωβος πεσ 26/4/2010 12:07 Μή συγχίζεσαι! Έτσι όπως τα έκαναν, ούτε αυτό το λαμόγιο θα πάρει!!! Να είσαι σίγουρος!
Κωνσταντίνος
26/04/2010 15:53
Ποιούς φόρους ρε ΚΡΟΠ???? Πλάκα μας κάνεις?? Πληρώνει ο εφοριακός φόρους για τα πακέτα που παίρνει από τις επιχειρήσεις για εξυπηρετησούλες? Ο αστυνομικός για τις προστασίες? Ο ΙΚΑτζής και οι υπάλληλοι των νοσοκομείων για τα δωράκια που παίρνουν για να σε βάλουν σε καλύτερη σειρά ή δωμάτιο? Οι της πολεοδομίας για τα τουβλάκια που παίρνουν για τις νομιμοποιήσεις? Οι της δασικής υπηρεσίας για να ψευδομαρτυρούν στις κτηματικές διενέξεις πολιτών? Οι γιατροί για τις επεμβάσεις (λέγε με φακελάκι)???? Ή οι αδέκαστοι δικαστικοί φορολογούνται για τα έσοδα από τις δίκαιες εκδικάσεις??? Ή μήπως φορολογούνται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές για τα ιδιαίτερα που κάνουν??? Σιγά μη μας πείς ότι κόβουνε και μπλοκάκι οι δημόσιοι υπάλληλοι ρε...!!! Έχουν και εσόδων-εξόδων???? Όσο δε για τη δουλειά, σκίζονται όλοι τους...!!!! Οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν 160 μέρες το χρόνο (και όχι 8ωρο), οι αστυνομικοί κάνουν τα ψώνια του σπιτιού τους με τα περιπολικά, στα υπουργεία κάνεις αίτηση για να βρείς υπάλληλο στη θέση του για να του δώσεις την αίτησή σου, τα τριήμερα τα κάνετε πενθήμερα ή εβδομάδα ολόκληρη, στέλνετε συναδέλφους σας να χτυπάνε τις κάρτες εργασίας σας όταν κοιμάστε σπίτι σας!!!! Και όσο για ευγένεια, εξυπηρέτηση και επίγνωση του αντικειμένου???? Όποιος έχει επισκεφτεί μια φορά στη ζωή του εφορία φεύγει πληρέστατος και τρισευτυχισμένος!!!! Μα δεν ντρέπεστε όλοι οι κρατικοδίαιτοι κηφήνες που βγάζετε και γλώσσα? Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργατοπατέρες είσαστε καταστροφή της Ελλάδας!!!!!!

Υ.Γ. Το επίδομα ύπνου που παίρνανε κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι, κάλυπτε τον ύπνο μόνο στη δουλειά ή και την κοπάνα για ύπνο στο σπίτι??? Λύσε μου την απορία σε παρακαλώ, γιατί έχω κενό πληροφόρησης!!!!
ΛΛ
26/04/2010 15:49
Μας έκαναν ρόμπα διεθνώς ρε σκλάβοι και ακόμα δεν έχετε σηκώσει το κεφάλι. Ααααα ρε ραγιάδες, συζητάτε για τα σπρέντ. ΦΩΤΙΑ, ΠΕΤΡΑ, ΞΥΛΟ
αντωνης
26/04/2010 15:44
@Katerina Ikaria 26/4/2010 12:59 Μου θυμισες το στιχο του Παπακωνσταντινου: "την ωρα που σε φτυνουν και σε ποδοπατουν και σου ζητανε δοξα να τους δωσεις"... Σωστα λοιπον το βλεπεις. Και να μην τους εξυπηρετουμε στα καταστηματα, στις ταβερνες, κτλ. Να τους διωχνουμε οπου τους βρισκουμε. Γιατι, οτι κανουν το κανουν για το κερδος τους πιστευοντας οτι αυτο και η ευημερια εις βαρος του συνολου θα τους φερουν και κοινωνικη αναγνωριση. Τα λεφτα μας ισως δεν θα τα παρουμε ποτε πισω, αλλα ας τους στερησουμε τουλαχιστον την αναγνωριση.
Παναγιώτης Μ
26/04/2010 15:41
κ. Λοβέρδο, κόψε κάτι και από τον δικό σου τον μισθό δεν θα πάθεις τίποτα. Μειώστε τους μισθούς σας πρώτοι εσείς και μετά εμείς Σεβαστείτε μας για να σας σεβαστούμε. Και με το ΚΚΕ τι θα γίνει κ. Παπακωνσταντίνου; Προφανώς το ΣΔΟΕ φοβάται τον Περισσό.
nl
26/04/2010 15:19
@ κροπ

Δεν καταλαβες φιλε. Οι ιδιωτικοι υπαλληλοι πληρωνουν φορους και απο αυτους προερχονται οι μισθοι των δημοσιων. Να καταλαβαινουμε και τι λεμε. Οποτε οι φοροι και οι εισφορες που πληρωνουν οι δημοσιοι ειναι απλα μια μειωση του μισθου τους. Εννοειτε οτι δεν κουβαλουν οι δημοσιοι τους υπολοιπους στις πλατες τους μιας και τα εισοδηματα τους προερχονται απο το υστερημα των ιδιωτικων. Ειναι θεμα αρχης ειτε θελεις να το καταλαβεις ειτε οχι. Και πολυ περισσοτερο δεν κουβαλανε τους υπολοιπους στις πλατες τους οταν εχουν βαλει το βυσμα για να βολευτουν φορτωνοντας στον προυπολογισμο αχρηστους

Καλα μυαλα φιλαρακι αν πιστευεις οτι ο ελληνας δημοσιος υπαλληλος ειναι η εικονα του μεσου Ελληνα
Ετοιμαστείτε !!!!! Ο νόμος της ζούγκλας θα αναβιώσει σύντομα !!!!
26/04/2010 15:18
Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού σημαίνει !!!

Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα εισπράξουν 4 δισ ευρώ !!!

Η αγορά δεν θα δει 8 δις ευρώ !!!!!

9 στα 10 μαγαζιά θα κλείσουν !!!!!

Το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ θα βουλιάξουν !!!!!!!

Το αντάρτικο πόλεων είναι πολύ κοντά !!!!!!

Όπου πολιτικός και δ.υ. θα πέφτει πολύ ροπαλιά και πέτρα !!!!

Ετοιμαστείτε για μια νέα εποχή !!!!!!

Εγώ τρώω λίγο και βαράω πολύ αν χρειαστεί !!!! Δεν έχω πρόβλημα !!!!!!! Έχετε νιώσει την οργή του πεινασμένου ??? Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μπορεί να κάνει !!!!!!!!!!!!!

Κρυφτήτε !!!! Ερχόμαστε !!!!!!!!!!
manos
26/04/2010 15:08
Βρείτε καράβι να φύγετε όλοι σας.............
ELLHNARAS
26/04/2010 15:03
Δεν σας άρεσε ο Σημίτης ε? Ήταν κακός και λαμόγιο!

Πάρτε τα τώρα και σιωπή μην σας απολύσουν!
common
26/04/2010 14:57
Το κεντρικό ζήτημα δεν είναι οι μσιθοί αλλά οι τιμές. Δεν σας λέει κατί το γεγονός ότι οι έμποροι κόπτονται να μην καταργηθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός; Γιατί κόπτονται; Από αβρότητα; Όχι βεβαια, εξάλλου το ομολογούν και οι ίδιοι. Ο νταλκάς τους είναι να μην περιοριστούν οι καταναλωτικές δαπάνες.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι οι μισθοί, αλλά τι αγοράζεις με αυτούς. Ας μειωθούν λοιπόν οι μισθοί, αρκεί
- ένας καφές που κοστίζει 5 σεντς να μην πουλιέται 5 ευρώ
- ένα παντελόνι που κοστίζει 5 ευρώ να μην πουλιέται 50
- ένας καναπές που κοστίζει 50 ευρώ να μην πουλιέται 1500
- ένας εμπειροτέχνης που έρχεται να σου κάνει μία επισκευή
της πλάκας να μη σου παίρνει 100 ευρω και χωρίς απόδειξη

Αν δεν χτυπηθεί η ακρίβεια, προκοπή δεν θα δούμε. Και για να χτυπηθεί η ακρίβεια, μόνο ένας τρόπος υπάρχει, καθώς αποδεδειγμένα όλες οι αγορανομικού τύπου παρεμβάσεις έχουν αποτύχει. Να καταλάβει ο οποιοσδήποτε κατασκευάζει ή πουλάει κάτι, ότι αν δεν το πουλήσει σε σωστή / δίκαιη τιμή δεν θα πουλήσει τίποτε και θα αναγκαστεί να κλείσει.

Η πιο ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί το τελευταίο διάστημα είναι η Συμμαχία κατά της Ακρίβειας του Βήμα 99,5. Το ίδιο περίπου που είπε και ο Κ. Λοβέρδος, φτηνά προϊόντα και εκπτωσεις για τους ανέργους και τους
αναξιοπαθούντες.

Αν δε φτάσουμε στο σημείο το ευρώ του Έλληνα να έχει αξία (του Γάλλου ή του Γερμανού δεν με ενδιαφέρει) όλα τα άλλα είναι τριτεύοντα.
Απόστολος
26/04/2010 14:44
Καλό θα είναινα κόψουν κάποιοι τις βλακείες γιατί όλα έχουν ένα όριο. Κανείς στο ΔΝΤ δεν μπορεί να επεμβει στον ιδιωτικο τομεα , δεν είναι αυτός ο σκοπός της ύπαρξής του. Αυτό που μπορούν να κάνουν οι επιχειρηματίες είναι να απαιτησουν την καταργηση του θεσπισμενου δικαιωματος για 13ο και 14ο μισθο στο δικαιο εργασιας.Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ιδιωτικές εταιρείες θα ακολουθήσουν, μιά και σε τελική ανάλυση στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει και η παράμετρος της παραγωγικότητας και της σύνδεσης του μισθού με αυτήν - στις περισσότερες τουλάχιστον.
gp
26/04/2010 14:27
Πέτρος Κ. 26/4/2010 13:05. Ετσι ακριβως. Χωρισμένοι οι υπαλληλοι απο τους εργοδοτες. Μονο που στην περιπτωση σου ο εργοδοτης σου είμαι ΕΓΩ! Ο απλός πολίτης.
παναγιώτης σιδέρης
26/04/2010 14:14
γιατί δεν κόβουμε μια επιταγή για τρια χρόνια και όταν λείξει να τους την αλλάξουμε με καμιά άλλη..? μου το κάνουν πολοί πελάτες μου.
ΚΩΣΤΑΣ
26/04/2010 14:07
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ''''''
ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΤΕ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΜΑΣ ΤΩΝ F16 ΠΑΙΡΝΟΥΝ 6.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΑΙΡΝΕΙ 80.000 ΤΟ ΕΠΙΣΟΔΕΙΟ.
ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΓΕΛΙΙΟΙ?
ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΙ?
ΕΚΕΙ ΦΤΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?
ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΟΥ'''' ΝΕΑ'''' ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑΤΟΥΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΥΣ?
ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ?
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΥΣ ΜΑΣ.

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

Pali eukoles lyseis:DEN XRWSTAME TIPOTE..
26/04/2010 14:02
@sk26/4 Sovara? den xrwstate toipote?Kai ola ta daneika pou eixate yia va thn pezete "aneptygmenoi"..Afta poios tha ta plhrwsei?Oi xenoi kai oi Ellhnes tou Exwterikou?Afta pou pairnete me ta "paketa",afta prepei va synexisthoun alla ta daneia na ta plhrwsoun alloi?
An kavete kati tetoio yia magia,tha sas kopsoun tis epidothseis kai tha sas stEILOUN EXW APO THN EE sto telos.Zhtate daneika kai tous vrizete kai apo panw.To styl Pangalou sas kanei yperhfanous..Oi alloi aplws xamogeloun kai sas grafoun tis vrisies kapou..Gelate me ton "Giwrgakh" yiati den einai "mangas"san ton Pangalo.Ton "Giwrgakh"omws oi Eurwpaioi ton sevontai pio poly (eivai pio Eurwpaios lene),enw oi Pangaloi eivai yia ta anekdota.Ellhnarades.
Enas sovaros kai ypeuthnos Politikos den tha eixe kammia pithanothta STHN ELLADA..Eseis thelete laikistes na sas lene afta pou thelete na akousete..
Ta daneika omws tha ta plhrwsete..Siga-siga,den viazetai kaneis..Yia thn wra plhrwnete mono tous tokous..Siga-siga..Kai ta engonnia sas tha plhrwnoun..

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.


nikitas nikitopoylos
26/04/2010 13:56
Πρέπει λοιπόν να τους κάνουμε τέτοιο χουνέρι στις επόμενες εκλογες και να ψηφίσουμε όλοι κανά μικρό αριστερό κόμμα ή ΕΔΕ Τροτσκιστές...γιατί όχι...και άσε τους να τρέχουν τους Πασόκους και τους Ν.Δ τες...ας δούμε και ένα άκρο.. Η όπως στην Ιταλία...που βγάλανε τον Μπερλουσκόνι για πλάκα...να βγάλουμε και μεις τους Λαμπράκηδες..έτσι κι αλλιώς αυτοί κυβερνάνε ανεπίσημα..ας βγούνε και επίσημα στη Κυβερνηση με ονομασια κόμματος:ΤΑ ΝΕΑ..καλύτερα θα τα πάνε..Καλή επιχείρηση δεν είναι τα ΝΕΑ;κερδοφορα;ας κάνουνε και την Ελλάδα λοιπόν...χέσ_τε τους κηφήνες επαγγελματίες-πολιτικούς Είδαμε και τα συνδικάτα που προστατεύουν τον εργαζόμενο.Πουλημένα κορμιά που ''γλύφουν'' τους εκάστοτε και περιμένουν τη σειρά τους για να γίνουν βουλευτές. Έτσι ,παιδιά, αγριέψτε και μην ''μασάτε''...Όχι μόνο τον 13ο αλλά και τον 12ο μισθό θα πειράξουν..Ο 12δακτυλος μας πάντως έχει πειραχτεί αλλά ''μην μασάτε΄.... Εμπρός , με την όπισθεν...
Μ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
26/04/2010 13:56

Περί ΙΚΑ
Κάτι που περασε στά ψηλά. Σε προχθεσινή πρωινή εκπομπή (ΝΕΤ) ο π. διοικητής του ΙΚΑ κ Νεκτάριος βεβαίωσε μετά από συμμετοχη του σε σχετικό συνέδριο οτι η Σουηδία διαθέτει ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (όπως καί οι περισσότερες χώρες στην ΕΕ), λειτουργεί άψογα, κλπ κλπ καί απασχολεί μόλις 250 ή 950 υπαλλήλους !!!! (αν καλά ακουσα) Η Ελλαδίτσα μας, αναξιόπιστη καί διεφθαρμένη κατά καθημερινή δήλωση τού εξ αμερικής δεξιώτατου σοσιαλΗστή πρωθυπουργού μας, υπολειτουργεί , καθυστερεί, έχει διαρροές, καί απασχολεί ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 20,000 υπαλληλων ενώ η αποτελεσματική μηχανογράφηση παραμένει ευσεβής πόθος.
Ταυτόχρονα η ίδια χώρα (Σουηδία) μέ ιδιο πάνω κάτω πληθυσμό απασχολει περίπου 97,000 δημοσίους υπαλληλους (πηγή διαδίκτυο)...Και λειτουργει θαυμάσια σάν ελβετικό ρολόι. Η Ελλαδιτσα μας, απασχολεί πάνω απο ένα εκατομμύριο (κανένας δεν γνωρίζει πόσους) καί τά χάλια μας είναι γνωστά.
Κάθε διόρθωση ευπρόσδεκτη.
για δεσιμο
26/04/2010 13:56
Καποιοι που φωναζουν να απολυθουν δημοσιοι υπαλληλοι κλπ καλα ρε μαγκες ειστε καλα ? Τι θα απογινει η χωρα ποιος θα εξυπηρετει τους πολιτες με τοση προθυμια ποιος θα βγαζει τις συνταξεις σε χρονο ρεκορ ποιος θα μιλαει με τις ωρες στο τηλεφωνο ενω εσυ καιγεσαι ποιος θα παιρνει τις μιζες ποιος θα σε κοιταζει βαριεστημενα με εκεινα τα μισοκλειστα απο τη σπαριλα ματακια ποιος θα χαλαει με τον κ.....ο του τις καρεκλες για να γινεται και τζιρος ποιος θα στηριζει το συστημα .......τι θελετε να καταστραφουμε οικονομικα και να μας ερθει κανα ΔΝΤ και να δουμε τον ουρανο σφοντυλι? Για σοβαρευτειτε λιγο.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
26/04/2010 13:54
Kύριε Λοβέρδο,
Πρίν βάλετε χέρι σε συντάξεις και μισθούς, πρέπει απαραιτήτως να:
- Διώξετε από τήν Βουλή τους πλεονάζοντες 2.000 υπαλλήλους με τους 16 μισθούς! Κρατείστε όμως τον προσφάτως προσληφθέντα "γητευτή αλόγων". Ίσως νάναι ο μόνος χρήσιμος στήν βουλή!
- Περικόψτε άμεσα τους δύο επί πλέον μισθούς των κηφήνων της Βουλής.
- Περικόψτε κατά 50% τους μισθούς των βουλευτών, κλείνοντας παράλληλα και τα διαφθορεία τους (πολιτικά γραφεία) τα οποία μας κοστίζουν πολύ καί κάνουν πολύ κακό στον τόπο!
- Μειώστε άμεσα τον αριθμό των Βουλευτών σε 200, απολύοντας τους πλεονάζοντες 100 (όχι ότι οι υπόλοιποι μας είναι καί πολύ χρήσιμοι, αλλά, τό Σύνταγμα βλέπεις!!!
- Περικόψτε άμεσα το σύνολο των πλασματικών υπερωριών καί εκτός έδρας των Δ.Υ. καί υπαλλήλων της Βουλής! Είναι αστείο να πληρώνουμε υπερωρίες σε ανθρώπους που δέν εργάζονται ούτε το κανονικό τους ωράριο!
- Απολύστε όλους τους συμβασιούχους Δ.Υ, μή ανανεώνοντας τις συμβάσεις στην λήξη τους!
- Καταργήστε άμεσα όλους τους άχρηστους καί άνευ αντικειμένου οργανισμούς και υπηρεσίες, εκκενώνοντας εκατοντάδες κτίρια για ενοίκιο των οποίων κατασπαταλώνται τεράστια ποσά!
- Μετακομίσουν άμεσα, τα υπουργεία καί οι εναπομείνασες αναγκαίες υπηρεσίες σε Δημόσια κτίρια, ώστε να περικοπούν οι δαπάνες ενοικίων στο άκρως απαραίτητο ύψος!
- Εκποιήστε άμεσα την σχολάζουσα ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, άγοντας τα εισπραττόμενα ποσά σε μείωση του Δημοσίου χρέους.
- Επιβάλλετε και εισπράξετε υψηλά πρόστιμα διατήρησης των εκατοντάδων χιλιάδων αυθαιρέτων σ''όλη τήν χώρα, άγοντας τα εισπραττόμενα ποσά πρός μείωση του Δημοσίου χρέους.
- Κατασχέσετε την περιουσία όλων των οφειλετών του Δημοσίου, αγοντας το προϊόν της εκποίησής των πρός μείωση του Δημοσίου χρέους.
- Καλέσετε όλους όσους χρημάτισαν βουλευτές, υπουργοί, Γεν.Γραμματείς, Ανώτερα στελέχη εφοριών, τελωνείων, Πολεοδομιών κ.λ.π. να αιτιολογήσουν το πόθεν έσχες περιουσιών καί ρευστών διαθεσίμων σε Τραπεζικούς λσμούς, επιβάλλοντας αυστηρά πρόστιμα τα οποία θ''αχθούν σε μείωση του Δημοσίου χρέους.
- Προβείτε σε αυστηρούς φορολογικούς ελέγχους, όλους τους ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών, αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής κ.λ.π., επιβάλλοντας αυστηρά πρόστιμα στους φοροφυγάδες, τα οποία θ''αχθούν σε μείωση του Δημοσίου χρέους.

Εφ΄όσον κ. Λοβέρδε, προβείτε σ''όλες αυτές τις ενέργειες, τότε ελάτε και σ''εμάς με το υπόλοιπο του λσμού, να τον κλείσουμε και να τελειώνουμε! Αλλοιώς, μήν τολμήσετε να βάλετε χέρι στούς πενιχρούς μισθούς καί ιδίως τις συντάξεις για τις οποίες πληρώναμε επί 10ετίες υψηλές εισφορές, τις οποίες όμως, καταχράστηκαν οι προκάτοχοί σας και τις έκαναν θαλασσοδάνεια ή τοξικά ομόλογα!
ΓΙΑΝΝΗΣ Α.
26/04/2010 13:51
ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΣΤΕΨΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΑΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΦΥΛΑΚΗ.ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΟΝΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΘΑΡΑΛΛΕΟΣ .
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 1400 ΕΥΡΩ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ?
ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ?
ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΔΩΡΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ?
ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΓΕΛΕΙΟΙ?

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

Δάφνη Πύρου
26/04/2010 13:48
Θα''πρεπε να ντρέπεσαι Λοβέρδο....Όταν παίζονταν οι εισφορές των ασφαλισμένων επί Σημίτη στο χρηματιστήριο, εσύ τι έκανες και τι έλεγες ?.....Ο αρχηγός σου, χόρευε ζεϊμπέκικο, τώρα μας λέει πίπες....Να πάτε στον διάολο όλοι σας, εκεί που πραγματικά ανήκετε.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
26/04/2010 13:46
Κατάργηση κατώτατου μισθού κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας απελευθέρωση απολύσεων = Μισθός πείνας αλλιώς απόλυση και αντικατάσταση με αλλοδαπούς. ''Εχουμε μπόλικους από αυτούς και κάτι ήξερε ο Jeffrey και καιγόταν να τους δώσει ιθαγένεια. Και φτηνό εργατικό δυναμικό και νέους ψήφους! Είπατε τίποτα ή να κάνω και κακά;
ΠΑΝΟΣ
26/04/2010 13:42
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΥΣ.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝΕ.
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΙΑΔΕΣ, ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΚΕΣ, ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΧΑΝΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥΣ.
ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ. ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ? ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ.
ΦΑΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥ ΜΠΟΥΛΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΥΣ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΛΩΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 6.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ, ΕΝΩ Η ΧΟΥΚΛΗ 35.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 80.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΠΙΣΟΔΕΙΟ.
ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ?
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΚΛΕΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΕ.
ΒΛΕΠΕΤΕ Η ΚΑΙΛΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΙΛΗ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΦΑΛΙΑ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΑΚΑ?

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

Σοφια
26/04/2010 13:37
Δε θα ρθουν εκλογες??? ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 3000 ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΑΣ...... Τα περι ιδιωτικου τομεα ειναι ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΔΙΚΟ αναμεσα σε ολα τα μετρα..... Σε μας ρε?Που δουλευουμε 10ωρα για να πληρωνομαστε 8ωρα? Και ΑΝ και ΟΤΑΝ πληρωνομαστε? ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΟΣΥΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

anest
26/04/2010 13:37
Μέχρις τωρα δεν απάντησε κανεις!
Μέχρις τωρα δεν απάντησε κανεις!

τα "ΝΕΑ" ξέρουν κάτι;

βρε συνελληνες, αληθευει οτι οι δικαστικοι δ.υ. αν εχουν 25-28 χρονια υπηρεσια και αποχωρήσουν τους χαριζονται και αλλα 10 χρονια χωρις να εχουν πληρωσει ουτε ενα ευρώ εισφορα;

ποιος ξερει να μας πει;

εγω παντως πηγα πριν απο πολλα χρονια στο ικα για να εξαγορασω τα τρια προηγουμενα με αυτασφαλιση και το ικα μου ειπε δεν γινεται!
Αναρωτιεμαι, στοιχιζε τιποτε στο ικα;

το ΔΝΤ προτεινει μισθο 500€, εκει θα πανε ολα!
δεν ειμαστε καλυτεροι απο τους βουλγαρους και ρουμανους!
Ξ.Θ.
26/04/2010 13:36
Τον κακό σας τον καιρό, που κυκλοφορείτε με Mercedes και οδηγό και προσωπική φρουρά, και τώρα βγαίνετε και λέτε ότι θα παλαίψετε για τον 14 μισθό. Δουλεύουμε 10 ώρες την ημέρα, με τις μαλακίες του Παπακων/νου μας φεύγουν όλα τα λεφτά για βενζίνη, αγωνιούμε κάθε μέρα αν θα έχουμε δουλειά αύριο, εισφορές
π λ η ρ ώ ν ο υ μ ε, σύνταξη δεν θα πάρουμε αφού θα πεθάνουμε πριν συνταξιοδοτηθούμε, και είχατε το θράσος να μας στείλετε ΔΝΤ, και τώρα δεν μπορείτε να πείτε ένα όχι.
Άντε να χαθείτε ρε άχρηστοι.
ΔΕΞΙΩΤΑΤΟΣ Σοσιαλισμός
26/04/2010 13:35
Η σημερινη κυβερνηση της δεξιάς (ΠΑΣΟΚ) μέ τον τίτλο ''΄σοσιαΛΗΣΤΙΚΟ'' κομμα μάς δίνει μαθήματα δημοκρατίας. Μέσα οι αλβανοβουλγαροπακιστανοί, έξω οι έλληνες. Επιδόματα σέ ολους τους αλλοδαπούς, μείωση μισθών και εισοδημάτων των ελλήνων...Νέα μορφή σοσιαΛΗΣΜΟΥ. Κόψε αποδω, κοψε αποκει, μείωσε εδώ μειωσε εκει καί γιά ολα φταινε.....ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ !!!
** 2 και βαλε εκατομμυρια αλβανοπακιστανων ζουν καί βασιλευουν , εργάζονται νομιμοπαράνομα κόβοντας ελληνικά χέρια αλλα όλοι οι μαιντανοί δεν καταλαβαιίνουν ποιός φταιει γιά την ανεργία που καλπαζει..
Ο πρωθυπουργός κάθε μέρα όπου βρεθεί διαλαλεί πόσο ανεύθυνοι, διεφθαρμενοι, αναξιόπιστοι είμαστε...Αυτό που εγώ ο ταπεινός ελλην βλέπω είναι οτι σοσιαλΗΣΜΟΣ = κόψε απο παντου, μείωσε, ελληνοποίησε, αλλά ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙΣ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ κλπ. Αν έχω άδικο δέχομαι διορθώσεις.
κ Λοβερδο, όχι άλλες διακρίσεις. Προχωρήστε, αλλά πρώτα απο τούς βουλευτες καί όλους αυτούς τούς προνομιούχους, και οχι απο το συνταξιούχο των 450 ευρω. Τολμήστε το, κοψτε πρώτα απο τούς υπουργούς , βουλευτές και δικαστικούς. Ελέγξτε πόσα εκατομμύρια ξοδεύονται γιά τούς ΑΝΤΙοικονομικους μετανάστες - τοννοι ολόκληροιεξαγωγών με ΕΛΤΑ - για περίθαλψη ανασφάλιστων αλλά καί των οικογενειών τους στην Αλβανία. Εμπόριο, διαφθορά καί την πληρώνω εγω.
Κροπ
26/04/2010 13:25
Τουλάχιστον οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν τους φόρους και τις εισφορές τους, και κουβαλούν στις πλάτες τους όλους τους υπόλοιπους. Συγνώμη, αλλά στην Ελλάδα μπερδεύουμε την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα με την παραγωγικότητα των εργαζομένων σε αυτόν. Σε όλες τις επαφές μου με μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις (με εξαίρεση το οπωροπολείο της γειτονιάς μου) δεν έχω συναντήσει ούτε διάθεση για εξυπηρέτηση ούτε γνώση του αντικειμένου από τους υπαλλήλους, πλήρη έλλειψη οργάνωσης και άγνοια της καταναλωτικής νομοθεσίας. Ούτε βλέπω ελληνικές επιχειρήσεις να διαπρέπουν διεθνώς, ούτε βλέπω τους αγρότες μας να παράγουν προϊόντα που κάποιος θέλει ν'' αγοράσει, ούτε βλέπω τα πολιτιστικά μας να ακμάζουν... Το παραμύθι με τον κακό δημόσιο υπάλληλο πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Ο έλληνας δημόσιος υπάλληλος είναι ακριβής εικόνα του μέσου έλληνα. Τελεία και παύλα. Τουλάχιστον αυτός, θέλοντας και μη, πληρώνει τους φόρους του...
georgakis
26/04/2010 13:24
na ta plirosoun oi politikoi -oloi tous einai lamogia kai xaramofaides -se ligo o Ellinas tha anagastei na bgeis ton dromo.. Teleiose H ellada pou xerate

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

Παράσιτο
26/04/2010 13:13
Τόσο καιρό δεν φωνάζατε για τις προσλήψεις στο δημόσιο, για τον διπλασιασμό των αποδοχών των δικαστών...τώρα ήρθε ο καιρός να τα πληρώσουμε κ δυστυχώς δεν θα πληρώσουν μόνο αυτοί που τα φάγανε τα δανεικά αλλά κ αυτοί που δεν τα φάγανε
CHRIS AYLAKIOTIS
26/04/2010 13:08
LYPAMAI POU TO LEO, ALLA THELO NA DO MAZIKES DIADHLOSEIS ME MONO AITHMA TH KATHARSH KAI TH TIMORIA TON LAMOGION KAI OLON TON TSIRAKION. ELLHNES BGEITE STOUS DROMOUS!!! OXI ALLO!!! EKSO OI KLEFTES!!!

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

Βασικος.
26/04/2010 13:06
Βασικα γινεται μερα τη μερα ολο και πιο ξεκαθαρο ενα πραμα.Οτι οι οικονομικες ελιτ, η αστικη ταξη για να χρησιμοποιησω κακιες λεξεις,εκμεταλλευεται την υπαρκτη οικονομικη κριση την οποια δημιουργησε το νεοφιλελευθερο μοντελο αναπτυξης,για να αναιρεσει ολες τις κατακτησεις ολων των εργαζομενων.Ετσι μονο εξηγειται η περικοπη μισθων στον ιδιωτικο τομεα, η οποια ταυτοχρονα δινει και ενα καλο μαθημα σε οσους "δουλευταραδες" φωναζουν ολη μερα για τους "τεμπεληδες ελληνες'':Το κεφαλαιο ποτε δεν ειναι ευχαριστημενο με την παραγωγικοτητα σου,παντα θελει περισσοτερη παραγωγη με λιγοτερο κοστος.Δηλαδη λιγοτερο μισθο.Οποτε αντικειμενικα, το συμφερον του μεσου εργαζομενου ειναι να οργανωθει μαζι με τους συναδελφους του και να διεκδικησει.Και κυριως, να μην περιμενει απο τις συνδικαλιστικες ηγεσιες να του υπερασπιστουν τα δικαιωματα του. Η αυτοοργανωση των εργατων θα γινει ο ταφος των αφεντικων.
Πέτρος Κ.
26/04/2010 13:05
Τόσο καιρό κάνατε τον έξυπνο. Νομίζατε ότι θα καεί το σπίτι του γείτονα και η Πυροσβεστική θα έρθει για να καταβρέχει το δικό σας. Αντί να είναι όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, προσπαθούσατε αλαλάζωντας να τους χορήσετε σε 2 στρατόπεδα, από τη μια οι τεμπέληδες υψηλόμισθοι Δ.Υ και από την άλλη οι δουλευταράδες παραγωγικοί χαμηλόμισθοι Ι.Υ.

Και εγώ που νόμιζα ότι τα 2 στρατόπεδα είναι η εργοδοσία και οι μισθωτοί !!!

Φώναζα και εγώ και κάποιοι άλλοι για την παγίδα που είναι στημένη, αλλά η στραβωμάρα σας δεν σας άφηνε να δείτε πέρα από τη μύτη σας. Βλέπατε το τυρί και όχι τη φάκα.

Τώρα που καίγεται το δικό σας σπίτι ψάχνετε να βρείτε το γείτονα για να σας δώσει νερό.

Όχι νερό, ούτε το γείτονα δεν θα βρείτε...


Katerina Ikaria
26/04/2010 12:59
Ειδικά απο δώ και πέρα, όταν θα πηγαίνω σε δημόσιες υπηρεσίες, με το πρώτο στραβοκοίταγμα που θα μου κάνει ο δημοσιουπαλληλίσκος, θα τον φτύνω μέσα στα μούτρα. Επίσης, ειδικά απο δώ και πέρα εάν στον δρόμο μου πετύχω κανένα λαμόγιο τσαρλατανοπολιτικό, θα τρώει το κράξιμο & την ξεφτίλα της ζωής του. Σας προτίνω να κάνετε το ίδιο μιάς και αυτά τα παράσιτα μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Δεν θα χαλάσουν τη ζαχαρένια τους θα μου πείτε, στην αρχή τουλάχιστον, και θα έχετε δίκιο. Αλλά όταν θα γίνει απο πολλούς αυτό, τότε θα μπούν σιγά σιγά στο περιθώριο & δεν θα είναι πλέον στο απυρόβλητο. Χώρια την ανακούφιση που θα νιώσετε έστω & χωρίς αποτέλεσμα. Διότι με αυτά που μας περιμένουν, τόσα νεύρα καλό είναι να τα βγάζουμε σε αυτά τα κατακάθια & όχι στις οικογένειες & φίλους μας. Δεν χρειάζεται να χάσουμε ΚΑΙ αυτά....
Κώστας Γεωργίου
26/04/2010 12:49
Ρε Αμερικάνε πρωθυπουργέ...που εν γνώση σας με τον άλλο τον μαμούχαλο, τον πρώην ( αλήθεια που είναι...τρώει μπριζόλες ? ) , κανατε την τράμπα για να εξυπηρετείστε τα αφεντικά σας...νομιζεις οτι επειδή καποιοι εκαναν γάμους στο Παρισι 1 εκ ευρώ, αγόρασαν μπαταρισμένα υποβρύχια, έφαγαν μοναστηριακα ακίνητα, ή έλεγαν Τσοβόλα δώστα όλα για να γίνονται πολιτικάντηδες ...θα πρεπει εμείς οι μισθωτοί των 800 ευρώ που εσύ κι οι όμοιοί σου τα τρώτε σε ένα ταξιδάκι, να χάσουμε και το 13 και 14 μισθό στον ιδιωτικό τομέα ? Μετά ...??? ΚΓ Β'' εκλογική περιφέρεια Αθήνας
Σ.Κ
26/04/2010 12:48
Μαλλον ΔΕΝ εχουμε καταλαβει ακομα το μεγεθος της καταστροφης που ΗΔΗ εγινε...αυτο ειναι ολεθρος!! και ολα αυτα για χαρη των Γερμανων που ΔΕΝ τους χρωσταμε τιποτα!! η Γερμανια μας δουλεψε η γερμανια υποσκαπτη την ευρωπη. Σε χτεσινη συνεντευξη του προεδρου της βουλης της Ιταλιας -Φινι- σε ερωτηση για τα ενδο-κομματο-κυβερνητικα προβληματα και την σχεση του με τον Μπερλουσκονη,στις ερωτησεις που εγιναν για ενδεχομενες εκλογες στην Ιταλια ο Φινι ειπε ΟΠΟΙΟς ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!! υπαρχει η συνεντευξη στην σελλιδα της ΡΑΙ. Απο την στιγμη που οι Γερμανοι ΔΕΝ ειναι φιλοι μας πιστευω οτι πρεπει να πραξουμε αναλογα,οχι μονο τωρα αλλα και στο μελλον. Αποδεικνυουν οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ουτε της Ευρωπαικης Ιδεας με την διαφορα οτι τωρα θα πληρωσουν τα κρατη της Νοτιας Ευρωπης. Το μποικοταρισμα γερμανικων προιοντων δεν ειναι καθολου ασχημη αντιδραση....ασχετα αν ορισμενοι "μαιντανοφιλοσοφοι" των ΜΜΕ και των μπλογκ σνομπαρουν τετοιες δρασεις.
Είμαι έτοιμας για όλα !!!! Δεν φοβάμαι τίποτα !!!!!
26/04/2010 12:44
Αν γίνει αυτό θα λείψουν πολλά δις απο τα ασφαλιστικά ταμεία και από τη αγορά. Τα μεν ταμεία θα βουλιάξουν ακόμα περισσότερο η δε αγορα θα εξαφανιστεί.

Τα αντίστοιχα μέτρα για το δημόσιο θα πρέπει να είναι α) απόλυση 500.000 δ.υ. β) ανώτερη σύνταξη 800 ευρώ στις ήδη καταβληθείσες συντάξεις. Όσοι συνταξιούχοι του δημοσίου είναι κάτω απο 65 χρονών μείωση της σύνταξης κατά 70%.
Ανώτερες αποδοχές στο δημόσιο 1200 ευρώ !!

Έτσι μειώνετε η δημόσια δαπάνη, όχι με την κατάργηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα !!!

Εγώ έχω ετοιμάσει για καλό και για κακό ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ και περιμένω το σύνθημα !!!!!!
nikos4878
26/04/2010 12:39
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΕ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

nikos4878
26/04/2010 12:39
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΕ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!

 

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

Enas
26/04/2010 12:31
Ωραια τα τραγικα και λυπητερα σχολια εδω μεσα απο τους "δουλευταραδες" που βαζουν το μανδυα του ιδιωτικοι υπαλληλου.Το θεμα ειναι αλλο.Οσοι θεωρουν οτι οι περικοπες μισθων και επιδοματων ειναι αδικες,πρεπει να αυτο-οργανωθουν, χωρις να περιμενουν απο τους εργατοπατερες των γσεε-αδεδυ-παμε και να αποκρουσουν την κοινωνικη κατεδαφιση που προσπαθουν να επιβαλλουν κυβερνηση και ΔΝΤ.Ιδου η ροδος κυριοι...
Pavlos Xanthopoulos
26/04/2010 12:26
Me psefto iposhesis kai me stiriksi stous anithikous politikous tis Ellados(api gennees ksenoroufianous) kataferan na mas paroun tin eikonomia apo ta heriamas...
Latomia,tsimenta,marmara,limania,ksenodohia kai oti alla eihame ....

Tora theloun na plirosoume tis apateonies kai ta lathi monimas...

Parte tous simerinous politikous kai stiltetous sta afentikatous...
Den plironoume oute mia drahmi...
Oute mia , ean den aniksoun olla ta tamia kai logariasmous Ellinon apateonon sto eksoteriko .....

Stin drahmi kai ainte sto dialo oi diethis apateones !

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

ΠΠ
26/04/2010 12:21
Τον κακό τους τον καιρό!!!!
Δουλεύουμε 9-10 την ημερα στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς υπερωρίες και επιδόματα, πάντα με την αξιολόγηση και τον φόβο της ανεργίας-απόλυσης ,και θα κόψουν και το δώρο!!!
Να είναι βέβαιοι πως θα τους κόψει ο Θεός τις μέρες.
για δεσιμο
26/04/2010 12:16
Σταματειστε τα παραμυθια και πειτε την αληθεια οσο πικρη κιαν ειναι.Οι εισφορες που θα χασουν τα ταμεια λογω του 13 η 14ου ειναι μονο για τις σημερινες ταμ.αναγκες του συστηματος και οχι για τις μελοντικες.Το ασφαλιστικο συστημα δεν ειναι κεφαλαιοποιητικο δηλ. οι εισφορες που εχουμε πληρωσει ως τωρα εγιναν καπνος και οταν ποτε μας βγαλουν στη συνταξη θα ζητιανευουμε λιγα ευρω απο τον καθε λαοπλανο απατεωνα. Γιαυτο ολοι μα ολοι οι ελληνες παθανε παρακρουση με το ποτε θα βγουν στη συνταξη,εξαλου καθε περσι και καλυτερα η το σωστοτερο καλιο πεντε και στο χερι παρα δεκα και καρτερι ( δηλ. ποτε ). Εν ολιγοις το συστημα επιδιωκει να τα παιρνει απο τους ασφαλισμενους μονο οσο ειναι νεοι,δηλ για 15-25 χρονια μετα να τους πεταει στο περιθωριο και στα 65-70 αν καταφερουν και ειναι ακομη ζωντανοι να τους ριχνει 3-4 κατοσταρικα και ολα καλα. Τα υπολοιπα ειναι τριχες, σαλια και αποβλακωση,βεβαια οι του δημοσιου δεν εχουν να φοβουνται τιποτα απλως δεν θα παιρνουν τοσα πολλα οπως τωρα,οι υπολοιποι καλα κρασια...με υγεια.
K..Γιαννακοπουλος
26/04/2010 12:15

Η ολη κατασταση μου θημιζει ενα αωεκδοτο

ενα αγορακι βρικεται μαζι με τον πατερα στη μεση της θαλασσας συνεπεια ενος ναυαγιου ξαιφνικα πεταγεται ο
πιστρικας και λεει

Μπαμπα ειναι μακρια η Αμερικη ;
Ο μπαμπας απαντα
ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑ !!!!

ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ


Jam
26/04/2010 12:15
Δημόσιοι υπάλληλοι & πολιτικοί. Προπυλακίστες τους, σε κάθε ευκαιρία. Αυτοί είναι οι λίγοι που μας έφεραν σε αυτή τη θέση όλους τους πολλούς υπόλοιπους που θα πληρώσουμε την τεμπελιά τους και τίς απάτες τους. Οπου τους βλέπετε πετάτε τους πατσαβούρες να νιώσουν τη δημόσια κατακραυγή στο πετσί τους. Τόσα χρόνια παρασιτούς εις βάρος σας!
JJJ
26/04/2010 12:12
Η μέρα με τα ρόπαλα πλησιάζει.

Βολευτές και κυβερνώντες καταστροφείς κρυφτείτε.
Vassilios
26/04/2010 12:07
SYNTEKNE LOVERDE PALI KLAIS ???

EFTYXOS POU MPAINEI MESA TO DNT (IWF).

DIAFORETIKA DEN THA KANATE TIPOTA .

AKOUSES TI EIPE O ALEKOS PAPADOPOULOS ...

-OI PTYTANEIS KYKLOFOROUN AKOMI ME MERCEDES!!!!
ORE SE POIO KRATOS TIS EUROPIS KYKLOFOROUN
OI PRYTANEIS DIMOSIA AUTOKINITA KAI ODIGOUS ???

- TO EPIDOMA PARAGOGIKOTITAS TO DINETE AKOMI
STOUS DIMOSIOUS YPALILLOUS ?????

EUTYXOS POU MPAINEI MESA TO DNT (I W F)
DIAFORETIKA THA TROGATE OLA TA DANEIA TIS
EU KAI THEN THA KANATE APOLYTOS TIPOTA !!!!

EUTYXOS !!!!!

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

ιάκωβος πεσ
26/04/2010 12:07
Σε ποιά εκλογική περιφέρεια έβγαινες κε Λομβέρδο ? Βέβαια τι σε νοιάζει εσένα...κατοχύρωσες σύνταξη ? Αλλοίμονο σε μάς που Δυστυχώς σε ψηφίζαμε !!!
σκατόφατσας
26/04/2010 12:07
Φταίει το σύστημα...
Φταίνε οι πολιτικοί...
Φτοίνε οι τράπεζες...
Φταίνε οι συνδικαλιστές...
Φταίνε οι Γερμανοί...
Φταίει το ΔΝΤ...

Ο έλληνας που πάει κάθε 4 χρόνια και τους ψηφίζει και με τα δυό του τα ξερά, δε φταίει άραγε;
Αστα Βράστα
26/04/2010 12:04
@Κωνσταντίνος Φίλε συμφωνώ και επαυξάνω σε ότι είπες. Να προσθέσω ότι δεν αποκλείεται να είναι ένα άλλο είδος "μίζας" προς τους κυβερνώντες. Τι εννοω? Σκεφτείται ότι οι πολιτικοί για να υπογράψουν οτιδήποτε πα''ιρνουν μίζα. Δεν είναι καθόλου απίθανο να έχουν μαγειρέψειι τα νούμερα τους χρέους με τέτοιο τρόπο ώστε να φαινεται ότι δεν υπάρχει διέξοδος εκτός και αν παρθούν μέτρα που θα εξαθλιώσουν τον κόσμο. Παραδίδουν λοιπόν οι κυβερνώντες την Ελλάδα στο πιάτο σε διεθνή λαμόγια και εισπράτουν κάτω από το τραπέζι την ανταμοιβή τους. Σας φα''ίνεται απίθανο? Μην ξεχνάτε ότι ενω μόνο η ανάπτυξη θα μπορούσε να μας βοηθήσει αυτοί θα πάρουν μέτρα κατα της ανάπτυξης. Γιατι ? Μα για να μην σηκώσουμε κεφάλι . Μας χαρίζουν σε διεθνή λαμόγια. Σκεφτείτε το....
ΔΡΑΚΩΝ
26/04/2010 12:04
....Για όλα τα φταίνε οι γαλαζο-πρασινες στρατιές ρουσφετοζητιάνων, αφισοκολλητών, πανηγυριτζήδων, που για μια μπουκιά ψωμί πούλησαν και την ψυχή τους..... ..όταν ανέχεσαι και κοιτάς με απάθεια να σου καίνε την ελληνική σημαία και να σου αλλάζουν την ιστορία.... ε τότε μπορείς να δεχτείς οτιδήποτε.....!!!! ....τώρα ήρθε η ώρα του μεγάλου λογαριασμού......ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΛΟΙΠΟΝ !!!!! Εγώ, ο Δράκων και ο κάθε άλλος ανώνυμος ‘’δράκων’’ σας είχαμε προειδοποίησει εδώ και πολλά χρόνια..... Εσείς μας καθυβρίζατε με κάθε τρόπο ως ‘’φασίστες, ελληναράδες, γραφικούς, εκτός εποχής.....’’ Τώρα απολαύστε, την νεα εποχή’’ της ψευδοπροοδευτικής και νεο-φιλελεύθερης εξαθλίωσης..... Σας λυπάμαι, αλλά δεν σας συγχωρώ....... ΔΡΑΚΩΝ
DK
26/04/2010 12:01
αυτά που λέει ο Λοβέρδος είναι βαριές κατηγορίες. Λέει ότι ηκυβέρνηση (για άλλη μια φορά) ολιγόρισε και γι αυτό καταλήξαμε στο ΔΝΤ. Αχ αγιάτρεφτη Ελλάδα!
elena
26/04/2010 12:00
καλα ας γινει αστειο να κοπούν κι άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και να καταστραφούν/καταστρατηγηθούν οι όροι εργασίας και θα γελάσει κάθε πικραμένος...
επιτέλους και φιλήσυχοι άνθρωποι θα επαναστήσουν στην αδικία!!!
Ακούει κανείς εγκέφαλος;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;by Παράγκας
26/04/2010 11:52
Με τι κουράγιο θα δημιουργηθούν ελληνικές οικογένειες, για να γεννηθούν ελληνόπουλα, κε Λοβέρδο ;;;;...
Γ.Καραμπιφτέκας
26/04/2010 11:47
Το σάπιο σύστημα ουσιαστικά δεν πρόκειται να αλλάξει. Γιατί οι περισσότεροι πολίτες είναι σάπιοι. Τόσο απλά.
Μανώλης Κ.
26/04/2010 11:37
Ας το πάρουμε χαμπάρι. Το θέμα είναι απλό.
Πολιτικοί και συνδικαλιστές κατέστρεψαν τη χώρα μας.

Δείτε τι γίνεται με το κρουαζιερόπλοιο. Δείτε τι γίνεται με τα ξενοδοχεία. Εχθροί της Ελλάδας να ''ταν οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ καλύτερα δεν θα τα κατάφερναν. Από την άλλη η κυβέρνηση είναι στην κυριολεξία "παγωμένη" και δεν κάνει τίποτα.

Αποδεικνύεται ότι τη μεγαλύτερη ζημιά το ΚΚΕ την έπαθε με τη νομιμοποίησή του και καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να ξαναγυρίσει στην παρανομία για να πάρει τα πάνω του!
Antonio
26/04/2010 11:35
Na kopsete tous dikous sas re......
Kathiste sta edrana me to vasiko.....na deite pws einai !!!
Ti parapanw prosonta exete eseis ap''lous emas pou spoudasame se anwtata idrymata re alites....????

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

greg f
26/04/2010 11:35
Eδω μας εχει φαει το οραμα και η ιδεολογια που επιτελους καποτε πρεπει να συνηδητοποιησουμε οτι υπαρχει ενα οριο που δυστυχως και αυτο το περασαμε ...ειμαστε πλεον ..στο και 5 ... Οτι γινει απο εδω και περα η ευθυνες ειναι τεραστιες ειτε θα ειμαστε σωστο κρατος και θα συνετιστουμε ζωντας με αυτα που μας αναλογουν και οχι με δανεικα ή θα καταρρεουμε συνεχως χωρις να βλεπουμε πατο γιατι δυστυχως δεν εχουμε καταλαβει οτι δεν υπαρχει πατος σε μια ηδη χρεωκοπημενη κοινωνια. Και απο την αλλη πρεπει να κατεβουμε ακομη πιο χαμηλα για να παρουμε λιγη ωθηση προς τα πανω ΜΟΝΟΙ μας ή με λογικη βοηθεια. Ετσι απο το 81 και μετα ιδεολογιες και οραματα για ευκολο πλουτισμο, βολεμα οδηγησε σε πληρη αναρχια και εργο κανενα και δεν μιλαω για εργα δημοσια γιατι αυτα τα πληρωσαμε στο δεκαπλασιο και βγηκαν και αχρηστα ή και επιζημια και ακομη ως ανουσιες φανφαρες (βλεπε 2004 - ολυμπιαδα της συγχρονης εποχης ...) αλλα για εργα διαρθρωσης της κοινωνιας για εργο προσωπικο και συλλογικο...
Φταινε ολοι και κυριως οι πολιτικοι απο το 81 και μετα. Πριν το 81 δεν υπηρχχε ουτε μεγαλο ελλειμα ουτε τοσο χρεος και ειναι κριμα γιατι πολιτικες που εγιναν απο τοτε και μετα αυξησαν το χρεος λογω της φυγοπονιας και ψευτοιδεολογιας ,κομματικου κοστους κοινως"της καρεκλας" και πελατειακης σχεσης για ψηφο και βολεμα. Πρεπει να μαθει πλεον ο ελληνας οτι δεν υπαρχει πλεον ο ορος χαρισματικος ηγετης ή οραματατιστης ηγετης ή ιδεολογος. Σταχτη στα ματια, φανφαρες οπως οι προεκλογικες συγκεντρωσεις που ειναι αν μη τι αλλο πανηγυρι για το μελλοντικο βολεμα του καθε οπαδου... Και τωρα 30 - 40% μειωση μισθων - συνταξεων απολυσεις παντου. Και εινια κριμα γιατι σε αυτη τη χωρα οι πολιτικοι εμαθαν πλεον στο να μην βλεπουν μακρια αλλα μονο σε οριζοντα λιγων ετων για να ειναι στην εξουσια και να κανουν πλουσιους εαυτους των, παιδιων τους και ...δυσσεγγονων τους..ασε δε που φιλοδοξουν να δινουν δαχτυλιδια σε παιδια τους και εγγονια τους λογω ονοματος. Και μπορει να ειναι σωστοι σαν ανθρωποι και σαν ατομα, σοφοι και σπουδαγμενοι αλλα τοσο μικροι και αβουλοι για την χωρα τους ενω θα επρεπε να φυγουν νυχτα κανοντας χαρακιρι. Ισως δε και το αλλο...δηλαδη ολοι ειναι μια κλικα "αριστεροι" και "δεξιοι" απλα βολευονται με το να τρωγονται μεταξυ τους και να καλυπτουν ετσι τις φιλοδοξιες και δογματισμους τους βολευοντας τους προσκειμενους τους, χαντακωνοντας αντιπαλους και μη προσκειμενους ...οποτε ποτέ δεν γινεται τιποτε και ολα αλλαζουν συνεχως απο τον πιο απλο νομοσχεδιο εως το πιο σοβαρο και κρισιμο.
Απο που να αρχισεις και που να τελειωσεις για την χωρα σου.
Απεναντιας μας φταινε οι αλλοι οι και καλα "κακοι" χρηματιστες που τους βαφτισαμε κερδοσκοπους λες και δεν θελουν τα χρηματα τους να εχουν ασφαλεια...δειξαμε την Μερκελ ως η "φταιχτρα" παρομοιαζοντας την με τον Χιτλερ και ζηταμε χρηματα απο τον Β παγκοσμιο πολεμο λες και ειμαστε επαιτες. Κανεις δεν ειπε οτι οι αλλοι εινια παναγιτσες τα ιδια και χειροτερα ισως, ΕΜΕΙΣ ομως τι κανουμε και προπαντων ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ...τιποτε απλα λεμε δεν φταιμε εμεις..ετσι λεγαμε παντα και μας χαιδευαν και οι ξενοι και ετσι μας εμαθαν στο χαιδεμα και οι πολιτικοι μας... οποτε
ΚΡΙΜΑ και ΑΙΣΧΟΣ
Γιάννης Σταθακόπουλος
26/04/2010 11:31
Κύριε Λοβέρδο, για να ειίστε συνεπής ως "αγωνιστής της πατρίδος", να ζήσετε με την σύνταξη που θέλετε να δώσετε στους άλλους, με τους μισθούς που θέλετε να ζήσουνε οι άλλοι, να πηγαίνετε στην "δουλειά" σας με το προσωπικό σας αυτοκίνητο και χωρίς σωματοφύλακες, και να μην βγαίνετε στα παράθυρα με μανικετόκουμπα που αστράφτουν και πανάκριβα κουστούμια, ενώ μιλάτε για ύφεση και περικοπές. Όταν τα κάνετε αυτά (που δεν θα τα κάνετε, γιατί σας στραβοπάει), τότε να έρθετε να ξαναμιλήσουμε. Από μαγκιές και λεονταρισμούς βολεμένων και εκλεγμένων χορτάσαμε.
giogud
26/04/2010 11:24
Είμαι επαγγελματίας-έχω υπαλλήλους. Δεν χρειάζεται να κοπεί ο 13-14ος μισθός. Αν κοπούν τα δωρόσημα, δηλαδή η εισφορά που πληρώνει ο εργοδότης στο ΙΚΑ που αντιστοιχεί στους επιπλέον μισθούς, αλλά ο εργαζόμενος δεν τα δικαιούται σαν ένσημα. Νταβατζιλίκι κανονικό. Αν κοπούν αυτά, αρκούν.
yannaras
26/04/2010 11:22
ideologoi taliban ths eleytherhs agoras
organwthikan se mia tromokratikh organwsh fanatikwn fileleytherwn
thn onomasan eyrwpaikh enwsh
kai kanoun pliatsiko sthn ghraia ypeiro
klevontas ta prwhn ethnh-krath kai tous polites tous
me prosxhma thn krish pou oi idioi dhmiourgisan me politikes epiloges (mazikes idiwtikopoihseis, eyrw, politikes litothtas, eleytheropoihsh ths agoras se ola ta epipeda

h mafia mporei na paei spiti ths
ta nea afentika tou ypokosmous einai oi trapezites kai oi texnokrates (synadlefoi)
tokoglyfoi kai trampoukoi me akriva kostoumia
me logariasmous off shore kai systimatikh forodiafygh
(oi 50 megalyteres eyrwpaikes etairies, den plhrwnoun oute 1% forwnw stis xwres proeleyshs tous)

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
26/04/2010 11:17
παράδειγμα για την δικαιοσύνη που εφαρμόζει η κυβέρνηση στις περικοπές μισθών επιδομάτων κλπ: είμαι μηχανικός υπάλληλος πολεοδομίας και οι αποδοχές μου είναι μικρότερες από του κλητήρα (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) της Δ.Ο.Υ.
Aneleitos
26/04/2010 11:12
..kai akoma asxoloumaste me tous geloious.. !! ..einai geloioi kai poli pio geloio auto pou ginetai.. !! ..itan pou tha matwnane ta lamogia kai ta lamogia oi politikoi..

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

parta ola gia thn patrida
26/04/2010 11:12
dwste kai swste
h ta xanete ola
h evrwph den shkwnei empegmus pia
xehaste thn lufa pu sas ma8ane edw kai 25 xponia kai ginete apodotikoi
aliws xanwmaste

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

yana
26/04/2010 10:58
oriste to proto metro yia na kaliterepsi i hora :
as to grapsome sta paketa ton tsigaron :
I DIAFTHORA VLAPTI SOVARA TIN ELLADA KIA TOUS ELLINES !!!!!!!!

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

Π.Ο
26/04/2010 10:46
ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΧΟΝΤΡΕΣ ΠΕΙΝΕΣ.
ΑΝ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΘΦΟΡΑ ΔΕ ΠΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ.

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

Άγγελος Καράντζαλης
26/04/2010 10:42
Είναι πολύ ενδιαφέρον να αναλογιστεί κανείς. Οι μισθοί μας είναι ΗΔΗ χαμηλότεροι απο τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς.

Άρα, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας ξεκάθαρα δεν είναι ζήτημα "εργατικού" κόστους, αλλά σοβαρό θέμα διαδικασίας και οργάνωσης και - κυρίως - πίστη στο έργο και όχι στο πορτοφόλι απο ένα μεσαίο στρώμα στελεχών / μανατζαραίων.

Αλλά δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να το ελέγξει καμμία κυβέρνηση, και το να αφήσει αυτά τα μαγαζιά-περίπτερα να κλείσουν δεν είναι επιλογή.

Δυστυχώς λοιπόν κύριε Γιώργο, πρέπει να χάσω 2 μισθούς για να ελαφρύνω τα κόστη σε αυτά τα λαμόγια με τα οποία παλεύω καθημερινά στη δουλειά μου;

Ή κάποιος πρέπει απλώς να μας πεί απο τώρα ότι εμείς οι τεχνολόγοι της χώρας θα γίνουμε οι νέοι Ινδοί της Ευρώπης και θα διασκορπιστούμε έξω; Και λίγο θα νοιαστούμε για τη στάχτη που θα μείνει πίσω σε ένα κράτος δούλων;
Δημήτρης Κορινθιος
26/04/2010 10:30
Ύστατη προσπάθεια κυβερνητικής τρομοκρατίας , διαφημίζοντας πως δεν υπάρχει φυγή από την κηδεμονία του ΔΝΤ
Ύστατη προσπάθεια κυβερνητικής τρομοκρατίας, από το ίδιο το στόμα του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος αφού αδιαφόρησε για το Ελληνικό κοινοβούλιο (δεν ενημέρωσε ούτε το ίδιο το κόμμα του για την απόφαση εισόδου του ΔΝΤ στη χώρα), τώρα επιχειρεί να επιβληθεί(!) δια της τρομοκράτησης των πολιτών, λέγοντας ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται καμία μορφή αντίδρασης να διώξει τους οικονομικούς κατακτητές της χώρας από εδώ, μέχρις ότου η κυβέρνησή του τελειώσει το έργο της… ποιο έργο εννοούσε όμως;

Το έργο ξεπουλήματος των πάντων, το έργο των μυστικών διαβουλεύσεων και της αιφνίδιας εμφάνισης τετελεσμένων στον λαό;
Γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε όμως στο να επιχειρήσει να εισάγει κενά δαιμόνια στους πολίτες, προσπαθώντας ουσιαστικά να κάνει μία λεκτική επίδειξη κρατικής δύναμης (ή ξένης δύναμης) που δεν θα επιτρέψει να χαλάσει το σχέδιο διάσωσης;

Γιατί εκτίθεται ακόμη περισσότερο ο άνθρωπος που παρέδωσε τη χώρα στα χέρια ανθρώπων του ΔΝΤ (που ξεζουμίζει κυριολεκτικά όσους προστρέχουν σε αυτό), προσπαθώντας να δημιουργήσει αμφιβολίες στους πολίτες για την δύναμη που έχει ένας λαός;

Μα επειδή αυτή ακριβώς τη δύναμη φοβάται το ΔΝΤ και φυσικά ακόμη περισσότερο και ο ίδιος ο Παπανδρέου.

Έτσι σε μία προσπάθεια να προλάβει(;) καταστάσεις, προσπαθεί να μειώσει το μέτωπο αντίδρασης και να δημιουργήσει ένα κενό ανάμεσα στους πολίτες που σκοπό έχει να το εκμεταλλευτεί παντοιοτρόπως.

Από που όμως πηγάζει αυτή η βεβαιότητα του Γιώργου Παπανδρέου πως δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτε οι ''''Eλληνες αν διαμαρτυρηθούν;

Μα, φυσικά, γνωρίζει πολύ καλά πως ο μηχανισμός προπαγάνδας που εξέθρεψε τον ίδιο και που τον τοποθέτησε στην θέση που σήμερα βρίσκεται, θα κινηθεί με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να αντιστρέψει εικόνες, να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, να "θάψει" γεγονότα και να εμφανίζει συνεχώς μικρές αντιδράσεις, από μικρές ομάδες πολιτών (μάλλον θα προτιμηθούν οι ομάδες που ανήκουν στην δεξιά και άκρα δεξιά, οι οποίες έχουν ήδη δαιμονοποιηθεί από τους "διαμορφωτές κοινής γνώμης") και μέσα σε ένα γενικό κλίμα ηρεμίας και απόλυτης αποδοχής ή έστω μη αντίδρασης, θα προσπαθήσουν να επιβάλουν τον εκλεκτό τους Γιώργο Παπανδρέου...

Το γιατί, ίσως θα πρέπει να αναζητηθεί στις μη καταβολές (κατά τα τελευταία 20 περίπου χρόνια) υποχρεώσεων του Τύπου προς το δημόσιο εκ μέρους των ΜΜΕ (έντυπων και ηλεκτρονικών), που ανέρχονται σε πολλά δισ. ευρώ (πόσο είναι το ύψος ακατάθετων υποχρεώσων του ομίλου Κυριακού; καλή ερώτηση, αλλά απάντηση δυστυχώς δεν θα δώσει κανείς...)

Η αισχρή αυτή πολιτική τακτική του Γιώργου Παπανδρέου, αποτελεί όνειδος για την ίδια την ιστορία και φυσικά αποδεικνύει πως ο άνθρωπος αυτός προσχηματικά μόνο είναι πρωθυπουργός σε μία δημοκρατία, ενώ αναμφίβολα μετατίθεται με σύντομα βήματα προς το ρόλο του ανθύπατου δυνάστη-δικτάτορα, αντιπροσώπου μίας οικονομικής δύναμης-οργανισμού, του ΔΝΤ.

Εάν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ελάχιστες γνώσεις από πολιτική ιστορία ή έστω και από την απλή ιστορία, θα αναγνώριζε και θα έτρεμε μπροστά στη δύναμη που εκφράζουν οι λαϊκές μάζες και ιδιαίτερα εκείνες οι λαϊκές κινητοποιήσεις που γίνονται ενάντια σε δυνάστες – φασιστοειδή ή δυνάστες – μαριονέτες.

Φωνή λαού, οργή Θεού λέει η λαϊκή θυμοσοφία, αλλά προφανώς ο εις τις ΗΠΑ γεννηθείς Γιώργος Παπανδρέου δεν γνωρίζει, λόγω της τεράστιας απόστασης και φυσικά της διαφορετικής κουλτούρας και ιδιοσυγκρασίας των λαών.

Από τη Ρόδο, όπου πήγε ο υπάλληλος του ΔΝΤ (από χθες, με την ανακοίνωσή του περί αιτήματος εισόδου του ΔΝΤ στη χώρα, έχει αυτοκαθαιρεθεί από τη θέση του πρωθυπουργού) λοιπόν, εμφανώς ευρισκόμενος σε μία διαφορετική διάσταση (κάποτε είχε ζητήσει να είναι ελεύθερη η διατήρηση γλαστρών χασίς στις βεράντες των σπιτιών…) τόλμησε να απειλήσει και εν μέσω δικών του ανθρώπων (νιώθοντας απολύτως ασφαλής) προχώρησε σε ένα λογίδριο από αυτά που του γράφουν και που ποτέ δεν μπορεί να διαβάσει (έστω) καλά, μέσα από το οποίο ο ίδιος υποτάσσεται στα επερχόμενα δεινά και ελπίζει σε θαύματα, εκφράζοντας πάντα την προσωπική του άποψη η οποία καμία πλέον σημασία, αξία ή δυναμική δεν ενέχει, αφού το ΔΝΤ είναι ήδη εδώ όπως ο ίδιος είχε πει στην τελευταία του εμφάνιση στην Ελληνική Βουλή.

Μέχρι και η καμπάνα χτύπησε πένθιμα στα λόγια του Παπανδρέου...Ο Θεός νά βάλει το χέρι του....
666
26/04/2010 10:29
Δεν υπάρχει περίπτωση να σωθείς Τζεφράκο. Τώρα δεν φτάνει που σας έκατσε στο λαιμό ο επαίτης, να σας ζαλίζω και εγώ το κρανίο σας, πάει πολύ νομίζω!Πάντως εσείς τον ψηφίσατε!Εγώ ΟΧΙ .Καλή σας μέρα λοιπόν.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ...
26/04/2010 10:24
"μάς υποδεικνύουν...... ". είστε φοβεροί στις διαπραγματεύσεις κύριοι.... Μην ξεχνάτε όμως οτι δεν απευθύνεστε σε ηλίθιους αν και έχουμε δώσει δικαιώματα να μας θεωρείτε.
Allos
26/04/2010 10:23
ΑΛΗΤΕΙΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 13ο ΚΑΙ 14ο ΜΙΣΘΟ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΛΩΘΙ ΤΗς ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΝΥΦΗ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

Χ.
26/04/2010 10:20
Και μία ερώτηση προς τον υπουργό.
Ως πότε οι Έλληνες βουλευτές θα δικαιούνται σύνταξη με 4 χρόνια βουλευτικής θητείας;;;


JIM
26/04/2010 10:15
Από την στιγμή που κανένας δεν εγγυάτε την σύνταξη γιατί να πληρώνουμε ?? Δεν θα δίνουμε τίποτα και δεν θα απαιτούμε τίποτα. Οι τράπεζες δίνουν χρήματα και υπογράφουν συμβόλαιο τι θα πάρουν πίσω. Οι Έλληνες δίνουν τα όμορφα χρήματά τους και κάνουν συμβόλαιο με τον Θεό άν θα πάρουν τίποτα πίσω. ΛΑΜΟΓΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

νπ
26/04/2010 10:10
Στους βουλευτές τι περικοπή θα γίνει ?
Pavlos Xanthopoulos
26/04/2010 10:08
Kanis apo tous simerinous politikous antiprosopous ton dio astikon komaton den prokite na sas stiriksi,kanis !

PAME mw tin Mpoumpoulina(Papariga) kai sto diaolo oi gravatakides kai oi alles kotes !

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

Χ.
26/04/2010 10:08
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 1400 ΕΥΡΩ.
Δηλαδή όλοι αυτοί οι βιοπαλαιστές που πλήρωσαν κάποιες χιλιάδες ευρώ παραπάνω εισφορές για να πάρουν μία πιο αξιοπρεπή σύνταξη ουσιαστικά πέταξαν τις αποταμιεύσεις τους στα σκουπίδια.Το θεωρείτε δίκαιο κύριε Λοβέρδο το νέο σας μέτρο; ;;;Θεωρείτε δίκαιο αυτοί που δώσανε χιλιάδες ευρώ εισφορές για 100 και 150 ευρώ μεγαλύτερη σύνταξη τώρα να τους τα κόψετε και αυτά;;;;;
Η ουσία για το λαό είναι μία.
ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΣΤΕΨΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΑΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΦΥΛΑΚΗ.ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΟΝΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΘΑΡΑΛΛΕΟΣ .

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.


26/04/2010 10:04
Σε μια χωρα που το ελλειμα ειναι 300,δισσ ευρω, και πρεπει να δανειζεται καθε χρονο για να αναχρηματοδοτει, περισσοτερα απο 80, δισσ ευρω, ηταν θεμα χρονου η προσφυγη στο ΔΝΤ, και ας αφησουν η ΝΔ και ο Σαμαρας, και ο Τσιπρας, και η παπαρηγα, τους λαικισμους και να πουν την αληθεια το λαο, οτι χωρις παραγωγη και αναπτυξη, και εξαγωγες, δεν μπορει να υπαρχει ευημερια,αυτο ειναι το τριπτυχο της οικονομιας,αν ολοι οι φορεις αγαπουσαν τον τοπο και οχι την τσεπη τους, θα ειχαν απο νωρις παρει τα μετρα για την εξυγιανση της οικονομιας, για ολα αυτα φταιμε εμεις, οταν οι Γερμανοι εκοψαν τον 14 μισθο και ο 13 ειναι προαιρετικος και μειωναν μισθους για να αυξησουν την ανταγωνιστηκοτητα τους εμεις διοριζαμε και δειναμε αυξησεις,, οταν μας διναν τα ΜΟΠ εμεις τα τρωγαμε , και καναμε ωραιες βιλες,ποσο καιρο θα πηγαινε αυτη η κατασταση να ζουμε με δανεικα, και τα χρεει μας ολοενα να γινονται τερεστια και απειλητικα, ωσπου μια μερα ηρθαν οι αγορες να μας γυρισουν την πλατη, επομενο ηταν να παμε στο ΔΝΤ ηταν η καλυτερη λυση, γιατι χωρις αυτο τον δανεισμο, θα ειχαμε σταση πληρωμης μισθων, και συνταξεων, ποιοι αντιδρουν για το ΔΝΤ οι κλεφτες, τα λαμογια και οι βολεμενοι, αυτοι που ειχαν μαθει να ζουνε εις βαρος των αλλων, οι ελληνες χωρις την πιεση ενος διεθνους οργανισμου ποτε δεν θα επαιρναν μετρα, και θα συνεχιζαν να δινουν δανεικα για επιδοματα, για ρουσφετια, και μιζες, μεχρι που τα χρεει θα μας επνιγαν, και θα μας εξαφανιζαν, σαν κρατος,Συνεπως λοιπον η διαμαρτυρια για το ΔΝΤ απο τον Σαμαρα και τον Τσιπρα, και παπαρηγα γινεται για το θεαθηναι, και προσπαθουν να θολωσουν τα νερα, για να φανουν οτι ειναι αντιθετοι για τα γεγονοτα, στην ουσια γνωριζουν πολυ καλα οτι η ελλαδα δεν ειχε αλλη επιλογη. φαινεται παλι οτι κορευδευουν τους ελληνες και προσπαθουν ακομα και τωρα να παιζουν μικροπολιτικα παιγνιδια, ας τους κρινει ο λαος. Η ελλαδα μπορει να ανακτησει τις δυναμεις της, αρκει να ειμαστε ενωμενοι, και να κανουμε απο την αρχη, νεο ξεκινημα.
Κωνσταντίνος
26/04/2010 10:01
Γιατί δεν το έχει καταλάβει κανένας; Η τακτική που ακολουθούν είναι το κλασσικό "διαίρει και βασίλευε". Όταν τα έκαναν αυτά στους δημοσίους υπαλλήλους, όλοι έλεγαν καλά τους έκαναν. Βέβαια είχε προηγηθεί δημιουργία κλίματος εναντίον τους, το οποίο δεν ήταν και δύσκολο να επιτευχθεί εν μέσω τόσων οικονομικών προβλημάτων. Αυτό που ξεχνάει ο κόσμος είναι ότι ΔΥ δεν είναι μόνο αυτοί που λαμβάνουν 4 - 5 χιλιάδες ευρώ ανά μήνα το λιγότερο, αλλά και εκείνοι που με 1000 ή λιγότερα ξεσκατώνουν τη μάνα μας κι εμάς στα νοσοκομεία, προσπαθούν μέσα σε ένα καθαρά αντιεκπαιδευτικό σύστημα να μορφώσουν τα παιδιά μας ή δίνουν τη ζωή τους για να σώσουν το σπίτι μας από φλόγες, κλπ. Επίσης, αυτό που ξεχνάνε όλοι είναι ότι καλώς ή κακώς τα διακιώματα των ΔΥ (αν υπάρχουν) αποτελούν μια γραμμή άμυνας για τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Κλασσικό παράδειγμα αυτό που συμβαίνει τώρα. Αν δεν είχαν ήδη περικόψει 2 περίπου μισθούς στο Δημόσιο, οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού θα είχαν το δικαίωμα να γκρινιάξουν και να ξεσηκωθούν. Τώρα όμως; Θα τους πουν μα αφού τα κόψαμε και από τους ΔΥ, τόσο μεγάλη ανάγκη είναι! Κι όταν μετά θα καταργηθεί και η μονιμότητα στο Δημόσιο, να δείτε τι καλά θα ενισχυθεί και το ρουσφέτι και η μίζα και όλα αυτά που μας έφεραν σε αυτή τη θέση. Το μεγάλο πρόβλημα των Νεοελλήνων είναι ότι είμαστε πρόβατα στις ταγές του κάθε καναλάρχη. Κλείστε τις τηλεοράσεις και ζήστε τη ζωή σας όπως είναι και όχι όπως σας την περιγράφουν. Ας τελειώνουμε με όλους αυτούς. Ο πρωθυπουργός το είπε, αλλά δεν το κατέλαβε. Τη λύση θα τη δώσει ο Ελληνικός λαός. Ας γίνει ο καθένας μας η αλλαγή που θέλει να δει στην Ελλάδα. Και μια απορία: Γιατί κανένας δεν μας ρώτησε για το ΔΝΤ; Γιατί δεν έγινε δημοψήφισμα; Γιατί οι Ισλανδοί αρνήθηκαν να πληρώσουν τα παιχνίδια των ολίγων και όχι εμείς; Αφού στο τέλος έτσι που το πάμε, πάλι πτώχευση θα κηρύξουμε, γιατί όχι τώρα; Που είναι τώρα η Συμμετοχική Δημοκρατία κύριε Πρωθυπουργέ;
sil
26/04/2010 09:58
Κυρια Κεχαγια καλη η συνεντευξη αλλα δεν μας ειπε ο Λομβερδος τι θα κανουν με την ανεργεια ,που καλπαζει και με το σχεδιο των απολυσεων στους συμβασιουχους και στον ιδιοτικο τομεα ,το ποσοστο θα μεγαλοσει και μετα κλαυτα Χαραλαμπε!! Στο τελος οι εργοδοτες θα σου λενε να τους πληρωνεις για να εχεις δουλεια!! Εγω προτεινω στους βουλευτες να ανταλλαξουν τον μισθο τους με τους εργαζομενους του ιδιοτικου τομεα που περνουν 600-800 ευρω να δουμε πως θα τα βγαλουν περα αυτοι που καταστρεψαν την χωρα!!
Παράγκας
26/04/2010 09:57
Το "πιστόλι" στο τραπέζι", ήταν τα χρήματα του, έρμαιου, Ιδιωτικού Υπαλλήλου τελικά....
ΑΘ
26/04/2010 09:44
να αφησουν ησυχο τον ιδιωτικο τομεα, γιατι τα τελευταια 20 χρονια που εργαζομαι δεν θυμαμαι μερα με λιγοτερες απο 10 εργασιμες ωρες. επιπλεον εχω τελειωσει πανεπιστημιο και εχω και μεταπτυχιακα. Παρολα ταυτα στο δημοσιο υπαρχουν εργαζομενες - καθαριστριες με αποδοχες 6000 ευρω μηνιαιως που αμφιβαλλω αν δουλευουν ποτε. Αυτα ειναι βασιμες καταγγελιες και αν θελετε να ψαξετε , περασετε απο το Υπουργειο Πολιτισμου. Και να μην ξεχναμε το Δημοσιο ειναι αυτο που βουλιαζει τη χωρα, με τη σπαταλη του, την τεμπελια του και τη διαρκη καλυψη πισω απο το προπετασμα της μονιμοτητος και της ατιμωρησιας. ΕΛΕΟΣ, ΑΣ ΑΡΘΕΙ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!! Αν το κανει ο Παπανδρεου θα μείνει στην Ιστορια.
delaxo
26/04/2010 09:42
Αν η μείωση των μισθών θα μας σώσει, τότε ας τους καταργήσουμε εντελώς!
m. pes.
26/04/2010 09:37
ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΤΕ ΠΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΕΛΕIIΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΠΕΡΝΑΝΕ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΟΟΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ? KI ESEIS EISASTA KAI PIO PALHA YPOYRGOS...

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

ΜΥΡΟΝ
26/04/2010 09:31
Σσσ κοιμούνται τώρα μην κάνεις φασαρία .Ο ΓΑΠ έιναι ο μοναδικός προθυπουργός που δεν παίρνει οδηγίες απο τις ΗΠΑ τα κάνει απο μόνος του αφού είναι και 25% Έλληνας λογικό....
xxx
26/04/2010 09:28
EAN GINOYNE KAI ALLES PERIKOPES.......... NA PANE NA KRIFTOYNE................ ARKETA OS EDO..................................

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

Διγενης
26/04/2010 09:20
Η τριτη απελευθερωση των Ελληνων αρχιζει

Το παιντι θα ανγκασθη να κατεδαφιση πετρα την πετρα ολημερις το τερατουργημα της δημοσιας διοικησης και του κρατικισμου που θεμελιωσε ο λαοπλανος Αντρικος, και που εθρεψαν ολες οι κυβερνησεις της μεταπολιτευσης, ακομα και οι ψευδεπιγραφες Δεξιες κυβερνησεις της ΝΔ.

Επιτελους θα μπη μια οικονομικη ταξις στο παμφαγο Δημοσιο οπως αυτη που εκατομυπια σωφρονες πολιτες εφαρμοζουν στην ιδιωτικη τους ζωη.

Το ευρυτερο θεμα που προκυπτει ειναι η ψυχη του ΠΑΣΟΚ. Ειναι ξεκαθαρο οτι η σωτηρια της χωρας απαιτει μια δεξια και λογικη συντηριτικη πολιτικη, τετοιαν που αν επιχειρουσε μια πραγματικα Δεξια κυβερνηση, το ΠΑΣΟΚ, η ΑΔΕΔΥ, και η ΓΣΕΕ θε εκαιγαν την Αθηνα.

Θυμηθητε τις αντιδρασεις αυτων στην μεταρρυθμιση που προσπαθησε να κανη η Μαρριεττα Γιαννακου.

Τωρα ο Αντρικος Λοβερδος προχωρει σε πραγματικη εξυγιανση αυτου του σαπιου συστηματος.

Πως αυτα συμβιβαζονται με την ψυχη του ΠΑΣΟΚ;

Η ειναι τετοια η διψα για την εξουσια, που οι ΠΑΣΟΚΟΙ πουλανε την ψυχη τους στον διαβολο για να μεινουν κυβερνηση;

Θα ηθελα καποια απαντηση σε αυτο το διλημμα.

Στο μεταξυ απολαμβανω την θεια δικη:

το ΠΑΣΟΚ να κατεδαφιζη πετρα την πετρα ολημερις την σοσιαλιστικη βαρβαροτητα που μας οδηγησε εδω.

Διγενης

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.
26/04/2010 09:19
Εάν τυχόν καταργηθούν ο 13ος, ή ο 14ος μισθός θα κλάψουν μανούλες....
θα κλείσουν τα μισά μαγαζιά στην Ελλάδα...
θα εκτοξευτεί η ανεργία στο 30% και βάλε....
θα κηρύξουν παύση πληρωμών σε δάνεια και κάρτες όλοι οι έλληνες....
και φυσικά η εγκληματικότητα θα χτυπήσει ΚΟΚΚΙΝΟ...

GREVENA IQ
26/04/2010 09:12
Ακομα μιλατε στη ΝΔ;;;δεν εχετε ντροποι,ακομα και τωρα;;;;για ηλιθιους μας περνατε;;;;ακομα και τωρα κανετε κριτικη;;;;;τοσο ανηθικη ειστε;;;τοσο ψευτες;;;;;τοσο ελεεινη;;;;;τοσο ανθελληνες;;;;μισητε την Ελλαδα;;;;μισητε τους Ελληνες;;;το ποσο θυμο εχει ο κοσμος ολος,ουτε που μπορειτε να το φανταστειτε!!!!!the game is over for you................τα κανατε σκατα.......και τωρα κανετε το χαζο!!!!κανετε τους παραπλανηθεντες!!!!!!το θρασος σας δεν εχει ορια!!!!!
Kanaris
26/04/2010 09:12
ΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΑΥΤΟ ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ! ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΚΙ ΕΣΑΣ ΣΤΟ 20 % ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΥΜΕΝΗ ΤΗ ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΑ ΑΣΥΛΗΠΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ 5%! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ!

ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ!
ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!

ΕΓΩ ΛΕΓΟΜΑΙ ΚΑΝΑΡΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

Χ.Κ.
26/04/2010 09:10
Ή έχουμε Σοσιαλισμό, ή δεν έχουμε!
Που να πάρει... ο διάολος.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
26/04/2010 09:08
Τι σημαίνει το ΔΝΤ ή IMF
Σημαίνει ότι:
Μόλις τώρα βγαίνει η Ελλάδα από τον Τουρκικό ζυγό, ενώ
Καταρέουν οι Κοτσαμπάσηδες* (κουμπάροι, εργατοπατέρες...κ.λπ)
Κλείνουν τα τσιφλίκια καταρρέουν οι τσιφλικάδες (ΔΕΚΟ, υπουργοί...κ.λπ)

Μόλις τώρα εισέρχετε η Ελλάδα στον νέο ζυγό του ΔΝΤ ή IMF, ενώ
Νέοι Κοτσαμπάσηδες* αναλαμβάνουν τα ηνία της χώρας
και ανοίγουν νέα τσιφλίκια με νέους τσιφλικάδες

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί τα ανέχθηκε ο νεοέλληνας για ένα κομματάκι απόλαυσης...
ανέχθηκε τα παιδιά του να σκοτώνονται πάνω στους χρυσοπληρωμένους αλλά κακοφτιαγμένους δρόμους που του πασσάρισαν οι πρώην τσιφλικάδες...
να πεθαίνουν στα ράντζα των νοσοκομείων για ένα φακελάκι, ενώ χρυσοπλήρωνε τα ασφάλιστικά ιδρύματα...
δεν ξεσηκώθηκε γιατί δεν ήξερε ότι οι ευρωπαίοι χρησιμοποιούν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά...
οι Κοτσαμπάσηδες* φρόντησαν επιμελώς να τον κρατήσουν αρκετά ανημέρωτο...
αλλά ούτε και αυτός δεν διαλογίστηκε ποτέ του π.χ. πως ένας αποτυχυμένος οδοντίατρος αναλαμβάνει αναπτυξιακά έργα χωρίς να ξέρει ούτε προς τα που πέφτει η Ιταλία...
ότι του πασσάρισαν αυτός έλεγε ναι, για ένα κομματάκι απόλαυσης...

* Ο όρος κοτσάμπασης στο πλαίσιο του οθωμανικού συστήματος της κατάκτησης παραπέμπει σε ένα σύνολο κοινωνικών θέσεων και πολιτικών ρόλων που μεσολαβούν, οργανώνουν και ρυθμίζουν τις σχέσεις των ραγιάδων με την οθωμανική διοίκηση σε τοπική και περιφερειακή κλίμακα.
Πρόκειται για σχέσεις που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο κατανέμεται το φορολογικό βάρος στους κατακτημένους χριστιανούς και διασφαλίζεται η οθωμανική τάξη.
Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΤΕ!
26/04/2010 08:55
Κυριε Λοβέρδο

σε πολλους υπαλλήλους του ΟΤΕ δώθηκε πλασματικός χρόνος ασφαλίσεως δωρεάν και έφυγαν με σύνταξη.
Επειδή τα πληρώνει ο λαός συτά, να ζήτήσεις να γίνει πληρωμή απο τους υπαλλήλους του ΟΤΕ του πλασματικού χρόνου με κανονικές εισφορές. Οποιος δεν πληρώσει να του ανακαλείται η σύνταξη! Διοτι πληρώνει ο Λαός!


Ενας αναγνωστης
26/04/2010 08:52
Για να ξερουμε τι λεμε: Ουδεις μπορει να επεμβει στον ιδιωτικο τομεα και να αναγει την επεμβαση αυτη σε ορο βοηθειας. (Θεσπισμενο στα κηταπια του ιδιου του ΔΝΤ!) Το μονο που μπορουν να απαιτησουν ειναι η καταργηση του θεσπισμενου δικαιωματος για 13ο και 14ο μισθο στο δικαιο εργασιας, οχι ομως και την πληρωμη του οταν αποφασιστει αυτο απο μια επιχειρηση. Δηλαδη το οτι οι εταιριες δεν θα ειναι πια αναγκασμενες απο τον νομο να πληρωνουν αυτους τους μισθους δεν σημαινει οτι δεν μπορουν να τους πληρωνουν, αν θελουν. Εγω παντως δεν προτιθεμαι να κοψω 13ο και 14ο μισθο στους καλους μου συνεργατες, ακομη κι αν παψουν πια να ειναι υποχρεωτικοι. Γιατι ναι, συνεργατες μου ειναι τα παιδια εδω. Δεν ειναι υποδουλοι μου. Με την δικη τους γνωση και εμπειρια ζει η μικρομεσαια μας. Κι αν τυχει και τα καταφερει το ΔΝΤ η οποιοσδηποτε αλλος δαιμονας να απαγορευτει ο 13ος και ο 14ος, τοτε θα βρω εγω τροπο να ανταμειψω τα παιδια εδω που τρεχουν καθημερινα, ειτε αναλογη αυξηση στους αλλους μισθους κανω, ειτε πακετα ομολογων τους δωσω, ειτε δωρα αναλογης αξιας τους παρω για τα σπιτικα τους.
Παράγκας
26/04/2010 08:44
Κάντε διόρθωση από…χ τ ε ς σε αυτά και…αφήστε ήσυχο τον (έλληνα) Ιδιωτικό Υπάλληλο._ (Ε) (….)Φοβερό να διαπιστώνεις ότι το κυριότερο αγαθό που παράγει πλούτο στις μέρες μας, στην δημοκρατία μας είναι το ίδιο το “πρόβλημα”. Φαντάζεστε πόσοι ποσοστούχοι του Ελληνικού Δημοσίου θα φτώχαιναν αν δεν υπήρχε το πρόβλημα; Πόσοι υπάλληλοι της πολεοδομίας, της εφορίας, των τραπεζών, ων νοσοκομείων θα έχαναν τα 9 δέκατα των εισοδημάτων τους εάν δεν υπήρχε το πρόβλημα; Χωρίς “πρόβλημα” στην υγεία χιλιάδες φαρμακοβιομήχανοι θα εισέπρατταν εκατό και διακόσια τοις εκατό λιγότερα πουλώντας τα φαρμακά τους, όλοι (με λίγες λαμπρές εξαιρέσεις) οι γιατροί αυτής της χώρας θα έμεναν σε τριάρια στην Κυψέλη και στο Παγκράτι κι όχι στη Φιλοθέη και στο Ψυχικό, όπως αναγκάζονται τώρα να τοποθετήσουν κάπου τα μαύρα χρήματα από τα “φακελάκια” και τις έξτρα αμοιβές. Οι εφοριακοί με τα πολυτελή εξοχικά θα πήγαιναν διακοπές σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και οι υπάλληλοι των πολεοδομιών δεν θα αναγκάζονταν να κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης με Μερσεντές και τζιπ ζώντας το έντονο ακι αδιέξοδο πρόβλημα της στάθμευσης!. Για αυτό σας λέω, κυρίες και κύριοι, το “πρόβλημα” είναι το αγαθό που μας κινεί, η πηγή του πλουτισμού της σύγχρονης δημοκρατικής Ελλάδας….) Και συνεχίζει το άρθρο… (…Κυρίες και κύριοι, μην ανησυχείτε, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει σε αυτό τον τόπο που παράγει το αγαθό της ασφάλειας μέσα από την διόγκωση του δημοσίου χρέους(σ.σ. πάμε για 320.000.000.000 €), σε αυτό τον τόπο το δημοσιουπαλληλίκι είναι καταξίωση, πτυχίο, παράσημο. Είναι η Ελλάδα το μόνο κράτος στο κόσμο που γεννάει Δημοσίους Υπαλλήλους…Παιδιά που ανασαίνουν την ελευθερία τους φυλακίζονται στη σιγουριά, στο “τίποτα” μιας ζωής χωρίς ρίσκο, χωρίς ταξίδι, χωρίς έκπληξη, χωρίς συμμετοχή, στο γάμο της ζωής με το απρόσμενο, το απροσδόκητο. Όλοι στρατιωτάκια στο δωμάτιο της χαμένης ζωής, του χαμένου χρόνου, πετυχημένοι να κάθονται και να περιμένουν να σχολάσουν για να ξεκουραστούν από τη μεγάλη δόση ασφάλειας που ντύθηκαν αποφασίζοντας να είναι ήσυχοι, χωίς προβλήματα…(…) (Πηγή: FAQ, 1/10/2009, “I have a problem…Im feeling fine”, Τεύχος 70, στήλη FAQLALAS, Σελ. 4) http://www.faqonline.gr……... (Ε)
αχ βαχ περασμενα μεγαλεια .............
26/04/2010 08:28
οι ελληνες θα επανερθουν στην δεκαετια του 1970-80 εντος τριετιας , πισω και απο τον αραμπα , οσοι εχουν κανενα οικοπεδακι στο χωριο τους με ελιες θα την βγαλουν καθαρη , οι υπολοιποι , θα πεινασουν .

και το δημοσιο δεν θα μπορει πια να τους θρεψει διοτι θα ειναι κατω απο τον στενο ελενχο του ΔΝΤ .
Γεώργιος Γ.
26/04/2010 08:28
"...γιατί δεν πάμε σε 12 μόνο μισθούς στον ιδιωτικό τομέα"

Όταν διάβαζα κάποιους που το θεωρούσαν σίγουρο, δεν το πίστευα, γιατί στερείται λογικής. Τώρα το βλέπω να γίνεται. Μόνο που τους διαφεύγει το γεγονός ότι σ'' αυτήν εδώ την χώρα, ουδείς εμποράκος πρόκειται να μειώσει αντίστοιχα τις τιμές του (και βέβαια μειώσεις τιμών είναι το μόνο που χρειάζεται).

Ομολογώ πως ένιωσα μια μικρή ικανοποίηση όταν μειώθηκαν οι αποδοχές των ΔΥ, πολλοί απ'' τους οποίους είναι προκλητικά βολεμένοι. Άλλη φορά δεν θα είμαι χαιρέκακος - η κατσίκα του γείτονα κλπ κλπ.

Μαύρο φίδι που μας έφαγε.
Παράγκας
26/04/2010 08:23
Κε Λοβέρδε, Ποιοι και πως δ ι έ λ υ σ α ν την (όποια) παραγωγικότητα, την (όποια) ανταγωνιστικότητα, την εργασιακή ειρήνη, διατάραξαν το ισοζύγιο εργαζομένων Ιδιωτικού-Δημοσίου Τομέα, τον κοινωνικό ιστό των Ε λ λ ή ν ω ν εργαζομένων και πολιτών;;;;….
Παράγκας(ανάμεσα σε 1.022.100 !!!!!, στοιχεία 2008, Κρατικούς Υπ)
26/04/2010 08:19
Να τους πείτε ότι έχετε να διορθώσετε "μιλεούνια" πράγματα γύρω από τον Ιδιωτικό Υπάλληλο πρώτα....Αυτό να τους πείτε.
Για πολύ ξύλο
26/04/2010 08:17
Απλά δείτε στο youtube το Η Οικονομική Κατάρευση της Αργεντινής...Είναι 12 8λεπτα βίντεο...εμείς βρισκόμαστε περίπου στο 8 επισόδειο...
Δυστυχώς είναι δεδομένο με το ΔΝΤ
26/04/2010 08:11
Θα κοπούν 13ος/14ος μισθος και συντάξεις από παντού, ας μη κοροϊδεύουμε το κόσμο. Αυτά να τα βλέπουν όσοι πανηγύριζαν που κόπηκε στο δημόσιο και βρίζαν όσους τους έλεγαν ότι αυτό είναι η αρχή για να το περάσουν μετά ακόμα πιο άγρια στον ιδιωτικό υπάλληλο...Καλά να πάθουμε με τα μυαλά που έχουμε...