Ανατροπές για 300.000 εκπαιδευτικούς

Τι αλλάζει στις προσλήψεις- Αυξάνεται το ωράριο για να καλυφθούν τα κενά

, Ερευνατου , Χρήστου Κάτσικα , xkatsikas.gr xkatsikas@xkatsikas.gr   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2010 07:00 |
 Ανατροπές για 300.000 εκπαιδευτικούς
▅ Τα επόμενα δύο χρόνια θα προσληφθούν περίπου 30.000 λιγότεροι μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι

Σε ριζικές αλλαγές στους όρους πρόσληψης, στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, αλλά και στο ωράριο των μόνιμων εκπαιδευτικών προχωρά το υπουργείο Παιδείας.

Δεκαεπτά χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιοι δεν θα βρουν θέση φέτος στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνεται ο χρόνος εργασίας σε χιλιάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς για να καλυφθούν τα κενά. Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας μελετά τη μετάθεση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ κατά έναν χρόνο.

Η πρόσφατη παρουσίαση του πολυνομοσχεδίου «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού κ.λπ.» από το υπουργείο Παιδείας ανέδειξε τρία σημαντικά θέματα με αποδέκτες τους πάνω από 100.000

αδιόριστους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους, αλλά και τους 180.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς. Πρώτον τους νέους όρους πρόσληψης στη σχολική εκπαίδευση, δεύτερον τις αλλαγές στον διαγωνισμό των εκπαιδευτικών και τρίτον την αύξηση του ωραρίου των μόνιμων εκπαιδευτικών.

Για να συμμετέχει υποψήφιος εκπαιδευτικός σε πανελλήνιο διαγωνισμό για την είσοδό του στην εκπαίδευση θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης. Είναι φανερό ότι με αυτό τον τρόπο καθιερώνεται η αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα, καθώς όσοι πλέον θα ολοκληρώνουν π.χ. τη Φιλολογία ή το Μαθηματικό ή το Φυσικό κ.λπ. δεν θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν θέση στη σχολική εκπαίδευση εάν δεν παρακολουθήσουν έξτρα και ένα πρόγραμμα 8-10 μαθημάτων Παιδαγωγικών και Διδακτικής. Το νέο σύστημα προσλήψεων και διορισμών βασίζεται στον κανόνα ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί που θα προσλαμβάνονται σε όλα τα σχολεία και τις δομές εκπαίδευσης οφείλουν να έχουν συγκεντρώσει τη βαθμολογική βάση σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Οι μεταβατικές διατάξεις για το πέρασμα από το σημερινό σύστημα διορισμών στο νέο σύστημα προβλέπουν:

Την οριστική παύση της τροφοδοσίας των πινάκων προϋπηρεσίας στις 30/6/2010.

Τον διορισμό εκπαιδευτικών με αναλογία 60%40% (σχολικά έτη 2010-11, 2011-12).

Στη συνέχεια, εφόσον οι συμμετέχοντες στους κλειδωμένους πίνακες δεν έχουν διοριστεί και διαθέτουν εμπειρία άνω των 24 μηνών εντάσσονται στους πίνακες επιτυχόντων ΑΣΕΠ με μέσο όρο βαθμολογίας 50-54, δηλαδή πριμοδοτούνται με χαμηλότερη βάση στους δύο προσεχείς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Ο 7ος διαγωνισμός εκπαιδευτικών που ήταν να προκηρυχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και να διεξαχθεί τον χειμώνα, μάλλον μετατίθεται

17.000 λιγότεροι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές το 2011

ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ εκπαίδευση μόνο τα επόμενα δύο χρόνια θα προσληφθούν περίπου 30.000 λιγότεροι μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι (ή με τη νέα ονομασία αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου). Μόνο το νέο σχολικό έτος, οι προσλήψεις εκπαιδευτικών θα είναι μειωμένες κατά 17.000!

Πώς θα καλυφθούν τα κενά
Πώς σκοπεύει το υπουργείο Παιδείας να καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν λόγω της μεγάλης μείωσης μόνιμων αλλά ιδιαίτερα αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών; Το υπουργείο Παιδείας θα χρησιμοποιήσει τρεις βασικούς τρόπους με τους οποίους πιστεύει ότι θα ελαχιστοποιήσει τα κενά:

1Πρώτον δείχνει τον δρόμο της επιστροφής στα σχολεία σε πάνω από 5.000

εκπαιδευτικούς που μέχρι πέρσι τους χρησιμοποιούσε για να καλύπτει πραγματικές ή πλασματικές ανάγκες σε διάφορους φορείς του υπουργείου, όπως την Κεντρική Υπηρεσία, τις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Εκπαίδευσης, τον ΟΕΕΚ, την Ακαδημία Αθηνών, τις βιβλιοθήκες, τα πανεπιστήμια, κ.λπ. Οι σημαντικότερες μειώσεις αποσπασμένων θα γίνουν στον ΟΕΕΚ, ενώ εξοικονόμηση εκπαιδευτικών θα υπάρχει και με τη συγχώνευση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας και τον Οργανισμό Επιμόρφωσης (ΟΕΠΕΚ) αλλά και με τον περιορισμό των αποσπάσεων σε βουλευτικά γραφεία, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών κ.λπ.

2Ο δεύτερος τρόπος είναι η συγκρότηση τμημάτων με πάνω από 25 μαθητές στην τάξη. Η πλειονότητα των σχολείων σήμερα λειτουργεί με τμήματα που έχουν 22-25 μαθητές, οπότε είναι σίγουρο ότι με τη νέα διάταξη σε κάποια σχολεία θα γίνει συγχώνευση τμημάτων, με συνέπεια την εξοικονόμηση εκπαιδευτικών. Η προοπτική των πληθωρικών τάξεων έχει ανησυχήσει τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επισημαίνουν ότι θα δυσκολέψει η εκπαιδευτική διαδικασία. 3Ο τρίτος τρόπος είναι η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, οι μετακινήσεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια (π.χ. καθηγητές ειδικοτήτων) και η καθιέρωση δεύτερης ειδικότητας του εκπαιδευτικού (π.χ. ένας κοινωνιολόγος που έχει και πτυχίο Φιλολογίας να παίρνει ως δεύτερη ανάθεση φιλολογικά μαθήματα).


Με νέα δεδομένα οι διαγωνισμοί

ΑΠΟ ΤΟΝ επόμενο διαγωνισμό (7ο) του ΑΣΕΠ, ο οποίος από το 2012/13 θα αποτελεί τη μοναδική «δεξαμενή» για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών στα σχολεία, οι διορισμοί και οι προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά από τον πίνακα επιτυχόντων.

Στον νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ θα υπάρχουν αλλαγές στο περιεχόμενο, αλλά και στη διαδικασία. Ο διαγωνισμός θα εξακολουθήσει να γίνεται κάθε δύο χρόνια, ωστόσο δεν θα προκηρύσσεται συγκεκριμένος αριθμός θέσεων όπως γινόταν μέχρι τώρα και επίσης δεν θα αφορά πλέον κάθε φορά όλες τις ειδικότητες, αλλά μόνο αυτές για τις οποίες έχουν καταγραφεί ελλείψεις.

Η διαδικασία διενέργειας και το περιεχόμενο των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ θα αναμορφωθεί προκειμένου, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, να δοθεί έμφαση στην παιδαγωγική κατάρτιση και τη διδακτική ικανότητα των διαγωνιζομένων, πέρα από το ιδιαίτερο αντικείμενο των σπουδών.

Η μοριοδότηση
Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί, εφόσον επιτύχουν τη βάση στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, μοριοδοτούνται σύμφωνα με τις ακόλουθες γενικές κατηγορίες κριτηρίων: επιτυχία σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, ακαδημαϊκά προσόντα (μεταπτυχιακό, διδακτορικό), προϋπηρεσία εκπαιδευτικού, κοινωνικά κριτήρια. Η μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων δεν θα είναι η ίδια με αυτήν που υπήρχε μέχρι τώρα, ενώ το νέο στην περίπτωση των κριτηρίων είναι τα κοινωνικά κριτήρια στα οποία σίγουρα θα περιλαμβάνεται ανάμεσα σε άλλα και η ιδιότητα του πολυτέκνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 7ος διαγωνισμός των εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ) που ήταν να προκηρυχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και να διεξαχθεί τον χειμώνα μάλλον μετατίθεται.

122
Atimo Pasok
23/04/2010 02:23
Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει μια πολιτική για τους Εβραίους, καθότι οι ρίζες του Τζέφρυ Παπανδρέου είναι από εκεί. Έλληνες σε ψήφισαν.
μην δινεις ιδεες
22/04/2010 22:42
@παπαδοπουλος Γεωργιος Μην δινεις ιδεες στην κυβερνηση,γιατι αν γινει κατι τετοιο,θα κλεισουν επ''αοριστον τα σχολεια...Καθηγητης=διακοπες τρεις μηνες το καλοκαρι χριστουγεννα Πασχα αργιες απεργιες!Αν τα βαλεις κατω,ισως να δουλευουν το λιγοτερο απο καθε αλλο κλαδο και να πληρωνονται τα πιο πολλα αναλογικα.Ποιος,ομως,απο αυτους θελει να το χαλασει αυτο?Κανενας!Εσυ θα το ηθελες αν ησουν εκπιαδευτικος?Οχι...Ασχετο αν ειναι σωστο.Συμφωνω,ομως,απολυτα μαζι σου!
Πειραιωτης Μαουνιερης
22/04/2010 22:16
Μπαρμπα Γιωργο,επειδη δεν εχεις ιδεα φιλε μου,απο το τι γινεται στα Σχολεια,και τι φταιει που ειναι ετσι,θα σου πω εγω. Απο το 81,που ο αλήστου μνημης Βερυβακης,κατηργησε τις εισαγωγικες εξετασεις απο το Γυμνασιο στο Λυκειο,συμφυρονται στα Λυκεια,μαθητες του 6,με μαθητες του 19,με μεγαλο ποσοστο βεβαια τους πρωτους. Τραβα εσυ τωρα σε μια Ταξη,να κανεις Φυσικη σε μαθητες,που δεν ξερουν να κανουν πραξεις με τους αριθμους,και να λυσεις ασκησεις Γεωμετριας,οσο και αν την εχουν ξεφτιλισει πλεον τη Γεωμετρια οι φωτοσβεστες,σε κουτσουρα,που δεν ξερουν να γραψουν ουτε το ονομα τους. Βλεπεις,κανειςκαθηγητης, δεν τολμα πλεον,να απορριψει μαθητη,λογω ελλιπους γνωσεως,και ετσι μεσα στην Ταξη,γινεται το ελα να δεις,γιατι οι μαθητες-κουτσουρα,ασχετοι μεν,ειναι,λεξοτανιλ ομως,δεν παιρνουν,και ετσι,κατι πρεπει να κανουν στα 45 λεπτα του μαθηματος,για να περναει η ωρα τους.Ετσι,καταστρεφουν το μαθημα,μη αφηνοντας και τους αλλους,να μαθουν. Εσεις ομως,δεν προκειται ποτέ να παραδεχτειτε οτι το καμαρι σας,κανει μονον για μουλαράς,και οχι για φοιτητης Παν/μιου,(ανοιγετε δε και το πουγκι σας για να πληρωσετε φροντιστες,για να κανουν θαυματα που μονον οΧριστός θα μπορουσε να κανει,και αν),και ετσι η κατασταση,γινεται ολο και χειροτερη καθε χρονο,αφου οι πολιτικαντηδες καραγκιοζηδες που κυβερνανε,εφαρμοζουν παντα,το "ο,τι θελει ο πελατης". Χαρτι θελει; Χαρτι θα εχει. Απο γνωσεις βεβαια,τιποτα. Καταλαβες τωρα οτι ειναι αδικο,να κατηγορεις συλληβδην,ολους τους καθηγητες,που αρκετοι,κανουν καλα τη δουλεια τους,οσο βεβαια επιτρεπουν οι φασιστικες συνθηκες,που υπαρχουν μεσα στις Ταξεις. (Οχι οτι δεν υπαρχουν και ασχετοι και αχρηστοι καθηγητες,αλλα υπαρχουν και πολλοι,που ειναι και καλοι,και υπευθυνοι.Πολλοι ομως απ αυτους,απογοητευονται απο τη συμπεριφορα των καφρων μαθητων,που ενιοτε υπαρχουν,και τα παρατανε,κανοντας το μαθημα σαν αγγαρεια). Αμα λοιπον,δεν αρχισετε να παραδεχοσαστε οτι τα καμαρια σς,μπορει και να ΜΗΝ κανουν για φοιτητες Παν/μιου,για 132 λογους,η κατασταση αυτη,θα πηγαινει,απο το κακο,στο χειροτερο.
Λιλίκα
22/04/2010 22:04
Υπάρχουν ορισμένοι οι οποιοι στρέφονται με μίσος εναντίον των εκπαιδευτικών και πιστεύουν ότι έπρεπε να αμοίβονται με τα μισά λεφτά δηλαδή 150 ευρώ οι ωρομίσθιοι και 500 ευρώ οι μόνιμοι , στην τάξη το έργο που παράγεται δεν έχει καμία αξία ένας καθηγητής πρέπει να ντρέπεται που είναι τεμπέλης και δεν αξίζει τα χρήματα που του δίνουν, έστω και αν φτύνει αίμα καθε φορά για να ακουστεί και να γίνει κατανοητός , έστω και αν εργάζεται και στο σπίτι για να διορθώνει γραπτά , να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο αντικείμενό του , να διαβάζει εργασίες ,και τέλος να μην πω για την ευθύνη που έχει κανείς όταν εργάζεται με παιδιά. Καποιοι άνθρωποι δεν ντρέπονται καθόλου να λένε τέτοια πράγματα , βέβαια τι να πεις , έξω απ το χορό ο καθένας λεει τα δικά του.
Dov
22/04/2010 21:49
Για την παρακμή στην εκπαίδευση όπως και για τους περισσότερους θεσμούς στην Ελλάδα ευθύνεται ένα σύνολο παραγόντων και όχι ένας μεμονωμένος. Δεν φταίνε μόνο οι καθηγητές για όλες τις δυσλειτουργίες του εκπαιδευτικού συστήματος αλλά η κοινωνία μας σαν σύνολο. Νομίζω πως όλοι είχαμε κάποιον καθηγητή ή δάσκαλο με όλη την σημασία της λέξης, που τα έδινε όλα στο μάθημα με συνέπεια και αφοσίωση και τώρα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό. Όπως είχαμε και τελείως αδιάφορους καθηγητές που ερχόταν στην αίθουσα χωρίς βιβλίο γιατί σκεφτόταν τα ιδιαίτερα μαθήματα το απόγευμα, ακόμα και σε μαθητές τους! Το πρόβλημα όμως και το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι πως ο πρώτος καθηγητής αμείβεται το ίδιο με τον δεύτερο και δεν βλέπει την δουλειά του να αναγνωρίζεται όπως θα έπρεπε. Όμως έτσι λειτουργεί ολόκληρος ο δημόσιος τομέας αφού δεν υπάρχει αξιολόγηση αλλά μονιμότητα που στην Ελλάδα σημαίνει ισόβια εργασία ανεξάρτητα από την απόδοση του εργαζομένου. Αν όμως συνέδεαν την παραγωγικότητα με επιπλέον προνόμια από την πρώτη κιόλας μέρα θα παρατηρούσαμε διαφορές. Το χειρότερο όμως είναι να βλέπεις ..και ελπίζω να βγω ψεύτης.. ότι έχουμε πάρει έναν κατήφορο που δεν σταματάει πια. Εδώ και 35 χρόνια το πολιτικό σύστημα και οι κοινωνικοί θεσμοί λειτούργησαν με έναν τρόπο τελείως αδιέξοδο. Όμως πλέον οι Έλληνες έχουν μάθει να ζουν με αυτόν τον τρόπο γι αυτό εξακολουθούν και ψηφίζουν πολιτικούς που αποδεδειγμένα ήταν ανεπαρκέστατοι έως απατεώνες, την αξιολόγηση την θεωρούν κάτι κακό και μαλώνουν φανατικά για ποιο κόμμα προκάλεσε την χρεοκοπία αφού αν για παράδειγμα την προκάλεσε η ΝΔ είναι λιγότερη χρεοκοπία από εκείνη του Πασόκ ή το αντίθετο.
Πειραιωτης Μαουνιερης
22/04/2010 19:10
Re συ Ζορο,επειδη δεν καταφερες να παρεις εστω κι αυτο το ...ωλοχαρτο απο καποιο Παν/μιο,τα θαβεις ολα και ολους; Ποιος εισαι πια; Ωστε Δημοκρατια σημαινει το δικαιο των πολλων;Αρα,να μοιρασουμε πτυχια Ιατρικης αβερτα,να δωσουμε και σε σενα τον πανεξυπνο ενα,και μετα να σε φωναουμε να μας κανεις εγχειρηση.Ετσι; Και να δωσουμε και διπλωματα του ΕΜΠ, για να χτιζουν σπιτια τα τουβλα,οι πανασχετοι μαθητες που φοιτουν στα Σχολεια μας. Τι να σου πω δυστυχισμενε.Κατι τετοιες παρολες,μας εφεραν εδω που ειμαστε.
Αλέξης Ρίζος
22/04/2010 19:02
''Εξω απ'' το χορό, πολλά τραγούδια λες... Αν δεν υπήρχε αυτή η ρημάδα η μονιμότητα μίστερ Tassos, θα έμενα στο αριστοκρατικό ιδιωτικό σχολείο που δίδασκα πριν διοριστώ, δίπλα στο σπίτι μου, να τα παίρνω ΔΙΠΛΑ από τους γονείς-πελάτες μιας και η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών ΚΑΙ στα ιδιωτικά σχολεία παρακολουθεί ΚΑΙ φροντιστήριο ή κάνει ιδιαίτερα μαθήματα ως επί το πλείστον με τους ΙΔΙΟΥΣ καθηγητές που έχει και στο ιδιωτικό, επαναλαμβάνω, σχολείο. Δε θα πήγαινα στο δημόσιο, να ξενιτεύομαι και να μετακομίζω κάθε χρόνο, με όλα τα υπέρογκα έξοδα που αυτό συνεπάγεται και με τα προβλήματα που μου δημιουργεί η συνεχής μετακίνηση στο σχεδιασμό της προσωπικής και οικογενειακής μου ζωής.
Γιώργος
22/04/2010 18:38
Διαβάζω απόψεις από πολλούς οι οποίοι συγκρίνουν δημόσιο σχολείο και φροντιστήριο και αγανακτούν με τους δημόσιους εκπαιδευτικούς. Είναι σε λάθος δρόμο. Θα εξηγήσω αμέσως, κάνοντας όμως πρώτα μια ερώτηση: Γνωρίζετε κύριοι όλοι εσείς ΕΝΑ (αριθμός 1) σχολείο δημόσιο ή ιδιωτικό στο οποίο α) να γίνονται μόνο οι ώρες που προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα β) η διδασκαλία να γίνεται μόνο από τα σχολικά βιβλία και να ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ; Αν γνωρίζει κάποιος έστω και ΕΝΑ να μας το πει να το κάνουμε κορνίζα. Όλοι, μα όλοι οι εκπαιδευτικοί των δημόσιων σχολείων είναι τεμπέληδες; Δεν υπάρχει ούτε ένα στο οποίο να γίνεται μάθημα; Ή μήπως κάτι άλλο συμβαίνει; Η αλήθεια είναι ότι το ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ είναι τέτοιο ώστε όταν ένα κακό σχολείο σε φέρνει -ας πούμε- στο 12 ένα καλό στο 14-15, ένα πειραματικό στο 15-16 ΘΕΛΕΙΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑ για να μπορέσεις να φθάσεις στο άριστα και να ανταγωνιστείς τους συνυποψήφιους για μια καλή θέση στα ΑΕΙ. Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ είναι αυτός που επιβάλλει το φροντιστήριο και όχι το "κακό" δημόσιο σχολείο. Ή να το θέσω αλλιώς: Έστω ότι οι 100.000 υποψήφιου αριστεύουν στις πανελλαδικές και γράφουν όλοι από 18 έως 20. Εάν οι θέσεις εισακτέων είναι 70.000, οι 30.000 θα μείνουν απέξω!!! Να γιατί τρέχουν όλοι στα φροντιστήρια, για να περάσουν στο νήμα κάποιους άλλους και να πλασαριστούν καλύτερα για μια θέση στα ΑΕΙ. Το φροντιστήριο δεν παρέχει άλλωστε παιδεία ο σκοπός του είναι να "ταΐιζει" συνταγές τα παιδιά μας. Άλλωστε όπως όλοι οι υποψήφιοι ομολογούν, μετά τις εξετάσεις δεν τους μένει τίποτε. Ακριβώς γιατί όλα ήταν συνταγές και δεν τα είχαν χωνέψει. Όσο για τα ιδιωτικά ας μη μιλάμε καλύτερα. Τα περισσότερα δουλεύουν με παραπρόγραμμα, έχουν καταργήσει τις ώρες που πρέπει να κάνουν και τις κάνουν επιπλέον φροντιστηριακά μαθήματα. Δυστυχώς το πρόβλημα (ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙς) είναι κοινωνικό - πολιτικό και όχι τεχνικό. Αν δεν υπάρξουν θέσεις στην αγορά για τους αποφοίτους Λυκείου δεν πρόκειται να λύσουμε το πρόβλημα του σχολείου.
Παύλος Κοτσιφάκης
22/04/2010 18:12
''Οσοι νομίζουν ότι το σχολείο είναι άχρηστο να μην ξαναστέιλουν τα παιδιά τους
Ας πληρώσουν να φοιτήσουν στα ιδιωτικά
Έτσι θα τιμωρήσουν και τους κακούς, τεμπέληδες, κ.τλ. εκπεδευτκούς.
Καλό βράδυ
Xristina
22/04/2010 17:54
Όντως πρέπει να γίνουν αλλαγές στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.Αλλά αλλαγές βασισμένες σε μελέτη και συζήτηση.Αυτό που κάνει η κυβέρνηση μου φαίνεται βιαστικό και πρόχειρο. Οι αλλαγές που προωθούνται δεν έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση της εκπαίδευσης.Αντιθέτως δημιουργούν περισσότερα προβλήματα, αφαιρούν ευελιξία, προωθούν τις πελατιακες σχέσεις. Δεν μπορούν μια φορά να κάτσουν να σχεδιάσουν όλα τα κόμματα ένα σύστημα βασισμένο στις ανάγκες μας, τα το μελετήσουν ενδελεχώς, να λάβουν υπόψη τη γνώμη των μαθητών και των εκπαιδευτικών και μετά να το εφαρμόσουν; Που να μην το αλλάζει ο κάθε υπουργός παιδείας κατα το δοκούν; Αν τα μέτρα ήταν δίκαια οι καθηγητές δε θα έβγαιναν στους δρόμους. Δεν λένε οχι οι καθηγητές στην αξιολόγηση, λένε όχι στο συγκεκριμένο τρόπο που προτείνεται, που είναι αμφιλεγόμενος, που θα μπορέσει να προωθήσει ανάξιους και να πετάξει αυτούς που έχουν πραγματικό μεράκι. Που αποθεώνει το μέσο, το γλύψιμο και τη ρουφιανιά. Δε λένε όχι οι καθηγητές στο επιπλέον ωράριο , λένε όχι στο ωράριο με χειρότερες συνθήκες εργασίας. Δε λένε όχι στην επιμόρφωση, αλλά απαιτούν ουσιαστική επιμόρφωση όχι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Τα σχολεία πρωτίστως χρειάζονται καλά βιβλία, βιώσιμες αίθουσες, σωστό προγραμματισμό ύλης. Όλοι αναμασούν την καραμέλα, χριστούγεννα, πάσχα καλοκαίρι. Μπείτε σε μια τάξη πρώτα να δείτε τι κόπος και τι δόσιμο χρειάζεται για να κάνεις μάθημα. Ελάτε το απόγευμα να δείτε τι προετοιμασία θέλει για την επόμενη μέρα τι ψάξιμο. Κρατήστε τα παιδία σε πειθαρχία , που όλη τη μέρα είναι από τη μία καρέγκλα θρανίου στην άλλη και δεν έχουν χρόνο να κάνουν μια βόλτα, να ερωτευτούν- και που πάνω από όλα βλέπουν τα χάλια μας σαν κοινωνία.Πείστε τους ότι αξίζει να σε παρακολουθήσουν γιατί να έχουν εφόδια σε μια κοινωνία που έχει απαξιώσει την μόρφωση. Δεν είναι ευκολο να είσαι εκπαιδευτικός. Πρέπει να το αγαπάς αλλιώς δεν αντέχεις 30 χρόνια. Φωνάζετε για τα ιδιαίτερα, βγάλτε τα πέρα με το μισθό του εκπαιδευτικού μόνο. Δεν κάνουν όλοι ιδιαίτερα να έχετε υπόψη. Ούτε θα έκαναν αυτοί που κάνουν αν είχαν καλύτερο μισθό. Δεν έφαγαν αυτοί τα λεφτά σας. Αντί να παλεύουμε όλοι μαζί , για όλα τα επαγγέλματα μαζί, για ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μαζί, κοιτάμε πως να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου. Οι εκπαιδευτικοί παλεύουν μόνοι τους, οι γιατροί μόνοι τους, οι λιμενεργάτες μόνοι τους, αλλά ουσιαστικά όλοι τα ίδια πράγματα χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε να δουλεύουμε για να ζούμε, όχι να ζούμε για να δουλεύουμε. Οχι κυρίες και κύριοι, δείτε και λίγο το δάσος και όχι το δέντρο και μην ακολουθείτε το σκοπό που σας σφυρίζουν τα ΜΜΕ για να προωθήσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Δε θέλουμε ημίμετρα ούτε βιαστικές αποφάσεις. Θέλουμε ουσιαστικές αλλαγές. Πιστέψτε με, τότε δε θα αντιδράσει κανείς!
Nikos M.
22/04/2010 17:11
Το πρόβλημα ξεκινάει από τη νοοτροπία της ελληνικής οικογένειας και της κοινωνίας. Έχουμε απαξιώσει επαγγέλματα που έκαναν οι γονείς μας και θεωρούμε ότι είναι για αλλοδαπούς εργαζόμενους. Τα παιδιά μας θεωρούμε ότι πρέπει όλα να σπουδάσουν έχουν δεν έχουν τις δυνατότητες. Παλιότερα στο Γυμνάσιο δεν περνούσαν υποχρεωτικά όλοι οι μαθητές, δίναμε εξετάσεις και μόνο όσοι περνούσαν συνέχιζαν, το ίδιο και για το Λύκειο και όσοι τελείωναν το Λύκειο και είχαν δικαίωμα πρόσβαση στις εισαγωγικές πολύ λίγοι σε σχέση μ αυτούς που ήταν στο Δημοτικό. Τώρα υποχρεωτικά όλοι οι μαθητές θα πάνε στο Γυμνάσιο μπορούν δεν μπορούν και στη συνέχεια θα σέρνονται στο Λύκειο μέχρι τα 18 και θα γεμίζουν τα φροντιστήρια για να περάσουν στο όριο την τάξη. Άμα πεις όμως στο γονιό ότι το παιδί του δεν είναι για το Λύκειο αλλά θα μπορούσε να γίνει ένας καλός τεχνίτης θα σε πει ρατσιστή και θα φταίει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα που έχει τα φροντιστήρια και όχι ο κάθε γονιός που ζει με χίμαιρες να δει το παιδί του πανεπιστημιακό. Γιατί αυτή η πρεμούρα για τη βάση του 10, για να χρειάζεται μήπως και ο φοιτητής φροντιστήριο όταν δεν είναι ικανός ούτε για το 10 στο Λύκειο; Φταίει ο εκπαιδευτικός; Στη Γερμανία που αναφέρεται παραπάνω ο γονιός δεν χρειάζεται να πληρώνει φροντιστήρια γιατί έχει αποδεχτεί πως αν το παιδί του δεν κάνει για σπουδές δεν χρειάζεται να το σκουντάει με το ζόρι να περάσει τις τάξεις του Σχολείου αλλά θα το κατευθύνει σε κάποιο άλλο τεχνικό επάγγελμα που εκεί δεν είναι ντροπή. Άντε πες σε κάποιο γονιό ότι το καμάρι του είναι για να γίνει υδραυλικός για παράδειγμα. Θα σε κατασπαράξει. Τα φροντιστήρια δεν οφείλονται στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά στην πρόθεση της οικογένειας να κατευθύνει τη σχολική πορεία του παιδιού παραγνωρίζοντας τις αδυναμίες του και τις πιθανές κλίσεις του. Παλιά το να παραδεχθείς ότι πας φροντιστήριο ήταν ντροπή και τώρα εξελίχτηκε σαν το κύριο Σχολείο. Μαθητές του Δημοτικού δεν παρακολουθούν το μάθημα της ξένης γλώσσας με το πρόσχημα ότι θα τα κάνουν στο φροντιστήριο. Ο εκπαιδευτικός φταίει ή ο γονιός που πληρώνει και συντηρεί κάτι που του προσφέρεται στο Δημόσιο Σχολείο δωρεάν; Μια κοινωνία χωρίς προσωπική ζωή που ζει μέσα από τις ζωές των παιδιών της από τα οποία κλέβουμε την παιδική ηλικία. Οι δραστηριότητες τ''απογεύματα και τα φροντιστήρια είναι το άλλοθι για την αδυναμία μας να τους προσφέρουμε πραγματική αγάπη και χρόνο μαζί τους και καλυπτόμαστε πίσω από τα λεφτά που σπαταλάμε για το καλό τους.
Κερεμίδου Δήμητρα
22/04/2010 16:47
Συγχαρητήρια,Γιάννη (21-4,21.06) για το λογύδριο που εξαπολύεις και για το χρόνο που αφιέρωσες για μας,αντί να κάνεις ίσως κάτι άλλο περισσότερο ωφέλιμο για τα παιδιά σου(εάν έχεις παιδιά).Βλέπετε,κάτω από την ανωνυμία μπορούμε να δημοσιεύσουμε οτιδήποτε θέλουμε,ίσως για να εντυπωσιάσουμε με το μορφωτικό και το πνευματικό μας επίπεδο-εάν υπάρχει αυτό,εφ''οσον δε ζητούνται υποχρεωτικά e-mail για να καταχωρηθεί ο,τιδήποτε κυνικό,ψευδές και κακοπροαίρετο.Θα μπορούσαμε μήπως να μας δημοσιεύστε και τη δική σας επαγγελματική ιδιότητα,αν αυτό είναι εφικτό; Από την άλλη πλευρά μου δε δημοσιεύω μόνο ως εκπαιδευτικός,αλλά κυρίως ως αγανακτισμένη αναγνώστρια,που βλέπω ότι από τον καιρό που διαβάζω την ηλεκτρονική έκδοση των ΝΕΩΝ,έχω απηυδήσει που νομίζω ότι ή κάποιοι "συνάνθρωποί"μας,υπό την ευκολία της ανωνυμίας νομίζουν ότι γράφουν στην ESPRESSO,για παράδειγμα,ή,στο facebook .Δε μιλάμε για το πλήθος των ορθογραφικών λαθών,αυτό είναι μια άλλη ιστορία.Βεβάιως,γίνεται ιδιαίτερη μνεία στη διάθεσή τους ν''αναπαράγουν αλαζονεία,μισαλλοδοξία για ό,τι συμβαίνει γύρω τους,ασχέτως αν έχουν κάνει τη δική τους αυτοκριτική.Γι αυτούς τους κυρίους και τις κυρίες πάντα υπάρχουν αποδιοπομπαίοι τράγοι για τα μύρια κακά της κοινωνίας μας.
Εν ολίγοις,θα συμβούλευα και τους υπεύθυνους της σύνταξης της εφημερίδας ίσως να προσέξουν λίγο παραπάνω για κάποια πράγματα που δημοσιεύονται κι όχι μόνο για τα εκπαιδευτικά ζητήματα,αλλά για ο,τιδήποτε,μπορεί να κάνει έξαλλο τον "κλασικό,αγανακτισμένο πολίτη"(μη χρησιμοποιήσω την άλλη γνωστή έκφραση του συμπαθούς αθλητικογράφου και δε δημοσιευτεί η άποψή μου)
Μετά τιμής
Κερεμίδου Δήμητρα
tasos k.
22/04/2010 16:14
Εχουμε τους περισσότερους καθηγητές σε αναλογία μαθητών σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη της ευρωπαικής ένωσης και το χειρότερο επίπεδο αποφοίτων λυκείων.Επίσης και την μεγαλύτερη παραπαιδεία στην Ευρώπη.Είπαμε να εκσυχγρονιστεί ο τρόπος και η ύλη της εκπαίδευσης και από τα φασισταριά με τον βούρδουλα πέσαμε στο άλλο άκρο τους μηδενιστες του ΣΥΡΙΖΑ του ΕΚΚΕ λεχρίτες που εκβιάζουν για φροντηστήρια τους γονείς.Τα ΑΕΙ κια ΤΕΙ σε αξιολογήσεις με εκείνα της Ευρώπης έπιασαν πάτο.Πάμε για άλλα δε βαριέσαι μήπως θα σώσω εγώ αυτό τον κόσμο??
yiannis 407
22/04/2010 16:04
Αν για κάτι διαφωνώ στο πολυνομοσχέδιο που προωθείται από το υπουργείο παιδείας είναι η κατάργηση της βάσης του 10. Μπορεί να μην πέτυχε το στόχο του από την προηγούμενη ρύθμιση γιατί ίσως δεν ξέραμε το στόχο. Απέτυχε γιατί οι μαθητές αυτοί αν και δεν πέτυχαν ούτε το 10 ως βάση εισαγωγής στα ΤΕΙ και ΑΕΙ κατάφεραν να γραφτούν στα κολλέγια της πλάκας και μάλιστα να παίρνουν και τπυχίο (made in UK, USA, China, klp). Αν θέλαμε να είμαστε σοβαροί όχι μόνο η βάση του 10 έπρεπε να ισχύει αλλά να συνοδεύεται ο μαθητής αντί για απολυτήριο απο ένα έγγραφο που θα λέει ότι δεν κατέστη δυνατόν να περάσει αυτή τη ρημαδοβάση. Επίσης θα έπρεπε να μην έχει δικαίωμα εισαγωγής σε αυτά τα κολλέγια εφόσον αυτά λειτουργούν στην Ελλάδα (εξυπακούεται ότι η πολιτεία οφείλει να ελέγχει τον επιχειρηματία ποιος είναι αυτός που κάνει μάθημα στο μαγαζί του γιατί κακά τα ψέματα πέντε χρόνια μόνο μαγαζάκια είδα να ανοίγουν στην Ελλάδα και σιγά δηλαδή μην ερχόταν η Σορβόνη να ανοίξει παράρτημα εδώ. Τα σοβαρά πανεπιστήμια του εξωτερικού δεν είναι Zara. ) Δεν πρόλαβα να διαβάσω όλα τα σχόλια (είναι και πολλά....) αλλά δεν μας προβληματίζει ότι 5000 καθηγητές είναι εκτός σχολείου? Αποσπασμένοι σε απίθανες υπηρεσίες, κλπ. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκπαιδευτικοί και μετά δια μαγείας (βλ ρουσφέτι) βρέθηκαν σαν διοικητικοί υπάλληλοι ή ότι άλλο φαντάζει ο νους. Για ποιο λόγο? Το κράτος επένδυσε έστω και λίγα χρήματα, να το δεχτώ αυτό, για να γίνουν εκπαιδευτικοί και να διδάξουν τις νέες γενιές....Και μετά το ίδιο το κράτος τους βόλευε (γιατί περί βολέματος πρόκειται) όπου επιθυμούσε ο ενδιαφερόμενος..... Και τώρα που ξέσπασε η κρίση ώρα για κρίση.....
παπαδοπουλος γεωργιος
22/04/2010 14:32
Οι δάσκαλοι και οι καθηγητες εργάζονται 4 ώρες την ημέρα ενώ αμοιβονται για 8 ώρες και μάλιστα περισσότερο γιατί παίρνουν και επιδόματα για βιβλία κλπ. Σε όλα αυτά εάν προσθέσουμε το διάστημα των 15 ημερών τα Χριστούγεννα, 15 ημερών το Πάσχα και περίπου 2,5 μηνών το καλοκαίρι, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι θα έπρεπε να πληρόνονται λίγοτερο από τα μισά χρήματα. Μια πολύ καλή λύση για να είμαστε και δίκαιοι θα ήταν να μπορούσαν να καλύψουν τα κενά άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου ώστε να γίνεται περισσότερη εργασία με μηδέν κόστος (αφού αυτοί ήδη πληρόνονται). Επίσης θα μπορούσαν να δημιουργηθούν καλοκαιρινά προπαρασκευαστικά προγράμματα εκμάθησης στα οποία θα εργάζονταν βοηθόντας μαθητές μέχρι και να μεταπηδήσουν τάξεις. Επίσης θα μπορούσαν να συμπληρώσουν το κανονικό ωράριο εργασίας τους κάνοντας φροντιστηριακού τύπου διδασκαλία στους αδύναμους μαθητές αλλά και σε όσους το επιθυμούν. Και όλα αυτά με μηδέν κόστος. Γιατί δεν υιοθετείται κάποιο τέτοιο σύστημα;
ZORO
22/04/2010 14:26
Όλοι φταίτε για αυτό το κατάντημα της κοινωνίας μας, και όλοι (?) θα πληρώσετε.\n Και οι δεξιοί που ονειρεύονται σχολείο και κοινωνία της δεκαετίας του 50 να το ξεχάσουν.\n Αυτές οι φασιστικές τους ιδέες μας οδήγησαν εδώ. Αυτές οι ιδέες έκαναν την κοινωνία να αποζητά την εύκολη οδο. Αυτές οι ιδέες έφεραν τις κυβερνήσεις που οι ίδιοι κατηγορούν.\n Θα ξεχάσουμε μήπως το αίσχος της καθαρεύουσας, το αίσχος του ξύλου από τους ανίκανους και τότε καθηγητές.\n Ντροπή σας! Ντροπή σας να ονειρεύεστε μια κοινωνία και ένα σχολείο που θα κάνετε ότι θέλετε χωρίς έλεγχο και με απόλυτη εξουσία. Μια τάξη που θα βγάζεται όλα την δική σας ψυχολογική καταπίεση και ψυχασθένεια.\n Αν νοιώθετε ότι το σχολείο και η εκπαιδευτική διαδικασία δεν σας εκφράζει, ότι δεν έχει την δική σας "ποιότητα", ότι τα παιδιά δεν έχουν την συμπεριφορά και τις ιδέες που εσείς θέλετε. τότε να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.\n Επιτέλους σταματήστε να κλαίγεστε. Εσείς είστε ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ από τα ποιο κακομαθημένα παιδιά.\n Το ότι πείρατε ένα πτυχίο δεν σας δίνει το δικαίωμα να επιβληθείτε! Ούτε έχει κανένας υποχρέωση να σας δώσει δουλειά αν θεωρεί οτί δεν αξίζεται.\n Ένας μαθηματικός, φυσικός, χημικός, ακόμα και φιλόλογος μπορεί να δουλέψει και αλλού εκτός του σχολείου.\n Οι ιδέες σας, η επιλογή σας να κρίνετε τις συμπεριφορές των παιδιών (ανηλίκων δηλαδή) και η τάση σας να θέλετε να τις επιβάλλετε στους άλλους μόνο τον ΦΑΣΙΣΜΟ σας και την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ σας δείχνει.\n Επιτέλους καταλάβετε ότι έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και όχι ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ, είτε σας αρέσει είτε όχι.\n Στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν επιβάλλονται οι (κατά ανάγκην) καλύτεροι αλλά οι περισσότεροι!\n Αυτά βέβαια δεν τα μάθατε στα "καλά" σχολεία του κάθε βλαχο-χωριού, ούτε στα "φοβερά" πανεπιστήμια σας.\n Verstehen?
Anakin
22/04/2010 13:41
Κύριοι το 99% απο εδω μέσα που σχολιάζετε ψηφίζετε συστηματικά τις 2 νεοφιλελευθερες συντεχνίες.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί κλαίγεστε;

Όπως στρώσατε έτσι να κοιμηθητε.Το κακό είναι οτι μαζί σας κοιμούνται και αυτοί που δεν φταίνε.
ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
22/04/2010 13:35
..........Πρώτον δείχνει τον δρόμο της επιστροφής στα σχολεία σε πάνω από 5.000 εκπαιδευτικούς που μέχρι πέρσι τους χρησιμοποιούσε για να καλύπτει πραγματικές ή πλασματικές ανάγκες σε διάφορους φορείς του υπουργείου, όπως την Κεντρική Υπηρεσία, τις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Εκπαίδευσης, τον ΟΕΕΚ, την Ακαδημία Αθηνών, τις βιβλιοθήκες, τα πανεπιστήμια, κ.λπ. Οι σημαντικότερες μειώσεις αποσπασμένων θα γίνουν στον ΟΕΕΚ,.......... ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΠΟΥΣΕ , ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΛΝΕ , ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ , ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ,; ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ;

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

George
22/04/2010 13:32
Ολοι εχουν δικιο και οι εκπαιδευτικοι και οι γονεις.
Αλλα τι να πει κανεις για μια χωρα οπου οι πολιτικοι στελνουν τα παιδια τους σε ιδιωτικα σχολεια και μετα κατευθειαν για σπουδες εξω.
Tolis
22/04/2010 12:48
Ωραία, οι μεν γονείς τα ρίχνουν στους καθηγητές και οι καθηγητές τα ρίχνουν στους γονείς. Οι γονείς δεν βλέπω προβληματίζονται για τα πρότυπα που περνάνε στα παιδιά τους. Ξέρετε αγαπητοί γονείς πόσα παιδιά θέλουν να τελειώσουν το πανεπιστήμιο και μετά να μπουν στο δημόσιο για να μην...κουραστούν;Απαγορεύσατε ποτέ στα παιδιά σας να δουν μεσημεριανάδικα; Τα πήγατε ποτέ σε ένα μουσείο; Έχετε βιβλία στο σπίτι σας; Μπα ε; Από την άλλη, ουδείς καθηγητής θέλει την αξιολόγηση και βλέπω και μια αντιπάθεια στα παιδαγωγικά. Επειδή έχω πάει και εγώ σχολείο, θυμάμαι και καθηγητές που έλεγαν στην τάξη τα....οικογενειακά τους, όπως και άλλους που αδυνατούσαν να μεταδώσουν τις γνώσεις τους. Φταίνε και σε αυτά οι γονείς; Η δουλειά του εκπαιδευτικού είναι ζόρικη, αλλά μόνο γι'' αυτόν που την κάνει καλά. Και δυστυχώς το σύστημα σας επιτρέπει να βαριέστε να δουλέψετε. Οι εκπαιδευτικοί δεν θα έπρεπε να απολύονται εαν είναι ανεπαρκείς;
Αυτή είναι η Ελλάδα σας
22/04/2010 12:43
Στη Γερμανία, μια χώρα με 82 εκατ. πληθυσμό, απασχολούνται 792.000 εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 2,4 εκατ. εκπαιδευτικούς θα έπρεπε να απασχολεί η Γερμανία αν αντέγραφε το ελληνικό μοντέλο, ή μόλις 100.000 εκπαιδευτικούς η Ελλάδα αν αντέγραφε τους Γερμανούς. Και βέβαια στη Γερμανία τα φροντιστήρια είναι άγνωστα. Όσο για το επίπεδο της εκπαίδευσης, ας μην το συγκρίνουμε.
γιωργος κ.
22/04/2010 12:17
nionios 21/4/2010 17:50 συμφωνω απολυτα με αυτα που ειπες.
Ματθαίος
22/04/2010 11:44
Μπράβο στον Γιάννη! Φταίει όμως και το υπουργείο παιδείας που με τις λάθος ρυθμίσεις (ανικανότητα και εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων) άφησε την κατάσταση να εξελιχθεί έτσι. Είχα την τύχη να πηγαίνω σε ιδιωτικό σχολείο, συγκεκριμένα στη Γερμανική Σχολή Αθηνών όπου υπήρχαν και τάξεις με 30 μαθητές. Σπούδασα μετά στην Αυστρία αυτό που πραγματικά ήθελα (!!) και ήρθα πάλι πέρυσι πίσω στην Ελλάδα, για να ζήσω τα χάλια που όλοι ξέρουμε. Το θέμα είναι ότι δεν έχω πατήσει σε φροντιστήρια, ούτε έχω παρακολουθήσει ποτέ ιδιαίτερα και μιλάω και τρις γλώσσες μία χαρά.
βάσω
22/04/2010 11:15
Πέστα Γιάννη! Επί δύο χρόνια αιμορραγούμε οικονομικά ως οικογένεια για να πληρώνουμε τα φροντιστήρια για τις πανελλήνιες.
Θρασύβουλος 123
22/04/2010 11:11
Κύριε Κάτσικα,

μόλις σας άκουσα στη ΝΕΤ. Καλά τρελλαθήκανε;

Είναι δυνατόν να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση (μεγαλύτερο συντελεστή) στα παιδαγωγικά, παρά στο ίδιο το γνωστικό αντικείμενο των καθηγητών.

Τόσο πια αχόρταγοι είναι αυτοί οι "παιδαγωγοί"; Δεν τους έφτανε η ισοδυναμία με το γνωστικό που υπήρχε στα προηγούμενα ΑΣΕΠ; Πρέπει οι παιδαγωγικές τους αηδίες να βαθμολογούνται τώρα με μεγαλύτερους συντελεστές!

Θα πρέπει να πουλάνε τα βιβλία τους και τα σεμιναριά τους σε εκατοντάδες απελπισμένους από την ανεργία νέους πτυχιούχους με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας;

Είναι δυνατόν να δίνουν ΑΣΕΠ τα παιδιά και να μην ξέρουν τι πιθανότητες επιτυχίας έχουν, αφού δεν θα είναι γνωστός ο αριθμός θέσεων; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Θα δεχθεί κάτι τέτοιο το ΑΣΕΠ;

Γιατί δεν περιορίζουν τα παιδαγωγικά μόνο σε αυτούς που θα πετύχουν στο γνωστικό; Προφανώς για να πουλάνε τσάμπα ελπίδες σε πλήθη.

Ποιοι ήταν οι εμπνευστές αυτής της αηδίας; Όλα αυτά ξεκινούν από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, αυτόν τον καταστροφέα των εκπαιδευτικών πραγμάτων της χώρας μας;

sfs
22/04/2010 11:03
προς thomas:

συγχαρητηρια για την επιδειξη των επιτευγματων των παιδιων σας. ελπιζω σε αλλο κειμενο να διαβασουμε για τα αυτοκινητα σας.

κοιταξε ομως που υπαρχουν ανθρωποι που τελειωσαν αει, μεταπτυχιακο εργαζομενοι απο την εφηβεια και χωρις φροντιστηρια, μονο απο δημοσια ιδρυματα....ολη η παιδκη μου παρεα ανηκει σε αυτη την κατηγορια.

ευγε για τις αποψεις σας. το δημοσιο σχολειο φταιει για ολα και οι εκπαιδευτικοι. με 1200 το μηνα, χωρις βιβλιοθηκες, χωρις σχολεια , χωρις αυλες , αντιμετωποι με γονεις της νοοτροπιας σας (στο φροντιστηριο γινεται η δουλεια-μονο που τσο φροντιστηριο δεν αποκτουν γνωσεις αλλα δεξιοτητες για να περασουν τις εξετασεις)που δεν ενδιαφερονται ποσως για τα παιδια τους αφου τα παρεδωσαν στον φροντιστη και απαξιωμενοι απο το κρατος.
μονο που κυριοι, καμια κοινωνια δεν στεκεται χωρις ικανους και ευχαριστημενους γιατρους και εκπαιδευτικους. ολοι οι αλλοι ειμαστε δευτεροι. η παιδεια ειναι η επενδυση.

και οπως το εθεσε και ενας αλλος, απο τη στιγμη που κανεις πολιτικος δεν στελνει τα καμαρια του σε δημοσιο σχολειο ή σε δημοσιο νοσοκομειο πως περιμενετε να εχουν αποψη και ενδιαφερον?

υγ αναρωτηθηκατε ποτε οτι οι καταληψεις προσφερουν κατι που εμεις δεν προσφερουμε στα παιδια? παιρνουν για λιγο τα πραγματα στα χερια τους, νιωθουν συντροφικοτητα για ενα κοινο αγωνα ή "αγώνα" και νιωθουν οτι επιτέλους κανουν κατι ουσιαστικο.
fililogos
22/04/2010 09:57
θα συμφωνησω απολυτα με τον que. η αληθεια είναι πως η εκπαιδευση σημερα πασχει απο το συνδρομο της μεταμοντερνας παιδαγωγικης ιδεολογιας, κατά την οποία τα παιδια (ακομα και τα 17χρονα του λυκειου) είναι αθωα και δε φταινε σε τιποτα. για ολα φταινε οι καθηγητες... αυτες τις θεωριες τις υιοθετουν ειτε οι δασκαλοι των δημοτικων που τα παιδακια τους ειναι οντως αθωα και το γνωστικο τους αντικειμενο απλοικο, ειτε πανεπιστημιακοι που δεν εχουν ιδεα απο το τι πραγματικα παιζει μεσα στις σχολικες ταξεις και μιλουν αλαζονικα απο καθεδρας. και φυσικα οι πανασχετοι πολιτικαντηδες που λαικιζουν ασυστολα. (αληθεια η πολιτικος μηχανικος διαμαντοπουλου τι σχεση εχει με την εκπαιδευση;) η ελληνικη μεση εκαπιδευση ειναι το απολυτο μπαχαλο και οι κυβερνησεις την εχουν αφησει ολοτελα στην μοιρα της. οταν αρχισα να διδασκω πηγα να το παιξω καλος. τα παιδια την ηπιοτητα την θεωρουν βλακεια και ξεθαρρευουν. αναγκαστικα σταδιακα γινεσαι πιο αυστηρος για να επιβιωσεις. ευτυχως ειμαι ψηλος και ο σωματοτυπος μου με ευνοει, αλλα βλεπω καποιες γυναικες συναδελφους που προσπαθουν να τα βαλλουν με κατι μαντραχαλους και τις λυπαται η ψυχη μου. δε λεω να ξαναρχισει το ξυλο στα σχολεια. καθε αλλο. λεω να λυθουν τα χερια του εκπαιδευτικου. τις προαλλες ο καλοπληρωμενος λυριτζης απορουσε πως ειναι δυνατον να υπαρχουν αποβολες ακομα στα σχολεια. ας ερθει να διδαξει ο ιδιος με 1000 ευρω και τα ξαναλεμε. οταν εχουν καταλυθει ολοι οι κανονες του σχολειου πρεπει να υπαρχει ασφαλιστικη δικλειδα. και κατι αλλο. με το ανοιγμα της μεσης εκπαιδευσης εχει μπει η σαρα και η μαρα. ανθρωποι που στο παρελθον θα εμεναν του δημοτικου και θα εκαναν χειρονακτικες εργασιες, τωρα τελειωνουν τη μεση εκαπιδευση, δεν ενδιαφερονται για τα μαθηματα που δε μπορουν να καταλαβουν (περα απο καθε λαικισμο δυστυχως δε μπορουν να καταλαβουν οι παντες τα παντα), τα κανουν ολα μπαχαλο, και οταν αποφοιτησουν δεν καταδεχονται να κανουν τις πραγματικα χρησιμες δουλειες που υπαρχουν αφηνοντας τις στους ξενους ενω οι ιδιοι παραπονιουνται για την ανεργια. ο πολιτικος και κοινωνικος σχδιασμος των κυβερνησεων των τελευταιων 30 ετων εχει αποτυχει πληρως και η ελλαδα ειναι μια ψευδοαστικη χωρα με πηλινα ποδια. δυστυχως τα τελευταια χρονια το ιδιο πανε να κανουν και με τα πανεπιστημια, στα οποια μπαινουν σχεδον ολοι και μετα καλιγονται για την ανεργια. ειχε φτασει ο αρσενης να πει το ανεκδιηγητο οτι οι ελληνες πρεπει να αποσυνδεσουν το πανεπιστρημιο απο την αγορα εργασιας. ναι γιατι ο ιδιος θα στειλει την κορη του στο εξωτερικο να σπουδασει κατι που θα της αποφερει μαζι με τις γνωριμιες των γονεων σιγουρη δουλεια. δε θα σπυδασει κοινωνιολογος η φιλολογος στην κρητη και μετα να δουλευει σε σουπερ μαρκετ. και κατι αλλο. ο παραλογισμος στην ελληνικη εκαπιδευση εχει φτασει στο σημειο οι καλυτεροι μαθητες να γινονατι δασκαλοι, μπατσοι και στρατιωτικοι αντι φιλολογοι και φυσικομαθηματικοι... καταντια...
Θρασύβουλος 123
22/04/2010 09:16
Πειραιωτης Μαουνιερης 21/4/2010 22:10

Απίθανος!
Πλήρης και 100% ακριβής περιγραφή της κατάστασης.
Θρασύβουλος 123
22/04/2010 08:23
@Σωτήρης 21/4/2010 18:01

Συμφωνά απόλυτα με όσα γράφεις. Δεν είδα κάποια αντίδραση από τους καθηγητές και από τα συνδικαλιστικά τους όργανα, όταν γίνονταν οι καταλήψεις των σχολείων τους, που απέκτησαν μάλιστα εθμιοτυπικό χαρακτήρα.

Αντίθετα, αυτές τις καταλήψεις τις ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΝΕ, σαν πληρωμένες διακοπές. Μόνο επίδομα "έξτρα διακοπών" δε ζητούσαν.

Ελάχιστοι οι φιλότιμοι καθηγητές που σκέφτονταν τις επιπτώσεις στο μορφωτικό επίπεδο των αποφοίτων των Λυκείων. Πολλοί μπορεί να΄ταν και αυτοί που βάζαν φυτιλιές για να γίνουν.

Μια γνωστή μου καθηγήτρια όταν την ρώτησα κάποτε πως πάει η δουλειά, μου απάντησε "ΕΧΟΥΜΕ κατάληψη εδώ και μια βδομάδα" και είχε ένα χαμόγελο μέχρι εκεί πάνω. Άξιος ο μισθός της!

Μπαίνουν νέοι φοιτητές στα Πανεπιστήμια με απολυτήρια 18, 19 και 20 και έχουν ένα λεξιλόγιο των 200-300 λέξεων, ανορθόγραφοι χωρίς να ξέρουν πως να διαβάζουν, πώς να μαθαίνουν, πώς να μην παπαγαλίζουν.

Σκέψου τώρα το επίπεδο αυτών που θα μπαίνουν με βαθμούς κάτω από τη βάση. Ε, ρε πλάκες!

Και αυτοί οι μαθητές είναι προϊόντα πολλών "νέων καθηγητών" με "διδακτική επάρκεια" και "παιδαγωγική κατάρτιση". Να τις χαίρονται τις επάρκειές τους και τις καταρτίσεις τους!

Εμπρός λοιπόν για να "μασήσουν" καλά οι απανταχού των ελληνικών πανεπιστήμιων "παιδαγωγοί" και "παιδοψυχολόγοι".
Tassos
22/04/2010 08:21
@tomytanaka
Κάνω πολλά ορθογραφικά λάθη, και δεν καμαρώνω για αυτό. Βλέπεις τότε στο γυμνάσιο, οι αξιότιμοι καθηγητάδες έδιναν τους βαθμούς στα παιδιά οικογενειών που μπορούσαν να αντέξουν τα …δωράκια και τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα. Για τους υπόλοιπους, εκείνα τα όρθια γουρούνια δεν έδιναν δεκάρα αν μάθουν ορθογραφία ή όχι και μοίραζαν προσβολές , καλή ώρα όπως κάνεις εσύ τώρα. Η όλη τους έννοια ήταν να τελειώσουν μια ώρα αρχύτερα το μάθημα για πάνε να καπνίσουν στο γραφείο, τον τεκέ του σχολείου μ’ άλλα λόγια.

Εσείς αξιότιμοι εκπαιδευτικοί ευθύνεστε σε μεγάλο βαθμό για τα χάλια της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, γιατί ποτέ δεν κάνατε την δουλειά σας στο βαθμό που θα έπρεπε. Στη χώρα που ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και που διαμένω τα τελευταία 35 χρόνια οι δάσκαλοι κάνουν κριτική και παρατήρηση στον μαθητή ιδιαιτέρως, αλλά δημοσίως μόνον έπαινο δίνουν. Την επικινδυνότητα της δημόσιας προσβολής και τις συνέπειες στον ψυχικό κόσμο του μαθητή δυστυχώς οι περισσότεροι από εσάς αγνοείτε και αυτό σας κάνει εξαιρετικά επικίνδυνους.

Και μερικά σχόλια, μιας και εσύ άνοιξες την πόρτα.
Καταλαβαίνω την ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών, όμως τα προνόμια μιας θεσούλας στο Δημόσιο ήταν δική σας επιλογή. Μπορούσατε να κάνατε κάτι καλύτερο και περισσότερο προσοδοφόρο από το να ταλαιπωρείστε.
Μήπως ζείτε με την ψευδαίσθηση ότι οι Έλληνες γονείς εμπιστεύονται την εκπαίδευση των παιδιών τους σε σας που υπηρετείτε στα δημόσια σχολεία; Στα φροντιστήρια την εμπιστεύονται. Εάν εσείς κάνατε καλά την δουλεία σας μέσα στην τάξη δεν θα χρειάζονταν τόσα πολλά φροντιστήρια στην έρμη αυτή χώρα, με έξοδα εκατομμυρίων Ευρώ κάθε χρόνο και κυρίως από τους μη έχοντες.

Το πόσο σκληρά εργάζονται οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί, πλην φωτεινών εξαιρέσεων, το γνωρίζουν οι Έλληνες γονείς, από πρώτο χέρι. Μου φαίνεται ότι εσείς προσποιείστε ότι εργάζεστε και το κράτος δυστυχώς σας πληρώνει για υπηρεσίες που δεν παρέχετε. Φαύλος κύκλος!
Καλώς κάνει το Υπουργείο Παιδείας να θέλει να σας επιβάλει πρόσθετη επιμόρφωση και ιδιαίτερα σε παιδαγωγικό επίπεδο. Επιπλέον όμως θα έπρεπε να σας υποχρεώσει:
? να θέτετε εκπαιδευτικούς στόχους με μετρήσιμα αποτελέσματα.
? να αξιολογείστε με βάση τα αποτελέσματα που παράγετε.
? Να αξιολογείστε από τους μαθητές και τους συναδέλφους σας
Οι μέτριοι και αναποτελεσματικοί εκπαιδευτικοί να επανεκπαιδεύονται, και εάν τελικά δεν μαθαίνουν και δεν διορθώνονται, να απολύονται.

Καλά κάνει το Υπουργεί και κόβει τις προνομιακές αποσπάσεις στα γραφεία των βολευτάδων και των παπάδων. Καλά κάνει και σας αυξάνει τα ωράρια εργασίας σας. Καλά κάνει με λίγα λόγια και σας βάζει τα δυο πόδια σε μισό παπούτσι. Πολλά περισσότερα πρέπει να κάνει ακόμη!

Και μία ερώτηση, εάν δεν υπήρχε αυτή η ρημάδα η μονιμότητα, η θεσούλα δηλαδή, εσείς θα ήσασταν διατεθειμένοι να υποστείτε όλη αυτή την ταλαιπωρία; Λέμε τώρα.
Θρασύβουλος 123
22/04/2010 07:40
Θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την προϋπόθεση της "παιδαγωγικής κατάρτισης" για να λάβει κάποιος μέρος στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Όταν ο αριθμός θέσεων προς τον αριθμό των υποψηφίων είναι 1 σους 5 έως 1 στους 30, ένα σωρό υποψήφιοι θα πρέπει να περάσουν "τσάμπα και βερεσέ" από τα ειδικά σχολεία "παιδαγωγικής κατάρτισης", ξοδεύοντας χρόνο και χρήματα.

Ποιοι θα βγουν ωφελημένοι από αυτό; Μα προφανώς οι διάφοροι διδάσκοντες "παιδαγωγοί", "παιδοψυχολόγοι" (στυλ Δραγώνα) που θα μοσχοπουλήσουν τα διάφορα προχειρογραμμένα έως άχρηστα βιβλία τους και θα αμοίβονται αδρά για τα μαθήματα αυτά.

Αυτοί ακριβώς οι "παιδαγωγοί" αποκτώντας τις κατάλληλες προσβάσεις επέβαλαν αυτούς τους κανόνες.

Από τότε που ιδρύθηκαν τα παιδαγωγικά τμήματα στα ΑΕΙ, κατάφεραν οι "παιδαγωγοί" να γίνουν η πληγή της εκπαίδευσης.

Μια χάρα ήταν οι παλιοί καλοί δάσκαλοι όταν έβγαιναν από τις παλιές καλές διδασκαλικές σχολές. Άνθρωποι αφιερωμένοι στη δουλειά τους, πραγματικές προσωπικότητες και κοινωνικοί λειτουργοί.

Το σωστό θα ήταν οι υποψήφιοι να περάσουν ΠΡΩΤΑ το ΑΣΕΠ εξεταζόμενοι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στο γνωστικό τους αντικείμενο και ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΠΕΤΥΧΟΥΝ να παρακολουθούν αυτά τα παιδαγωγικά μαθήματα και να εξετάζονται στα μαθήματα αυτά για να πάρουν το "πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης".

Προσωπικά θεωρώ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ έως ΑΧΡΗΣΤΗ αυτή την "παιδαγωγική κατάρτιση". Όσο καλός και να είναι ένας στις παιδαγωγικά και διδακτικά, αν δεν γνωρίζει καλά και σε βάθος το γνωστικό του αντικείμενο (Φιλολογία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία) μόνο "μπούρδες" θα μεταφέρει στους μαθητές του και μάλιστα γαρνιρισμένες με "παιδαγωγικά" στολίδια.
ELLI
22/04/2010 01:44

TETIA SHOLIA TETIA HORA: EFTIHOS POU DEN EHO PEDIA

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

 

ελεος,700 και πολλα σας ειναι για 21 ωρες
22/04/2010 00:12
βρε καλα σας κανουν,που με 21 ωρες την εβδομαδα σας πληρωνουν ενα χιλιαρικακι και αλλοι με 40 ωρες ουτε 700.Εκει!Που μου διαμαρτυρεστε κιολας!
QUE
21/04/2010 23:24
Πάντως έτσι που έχει γίνει το εκπαιδευτικό σύστημα, τουλάχιστον για κάποια σχολεία καλύτερα να είσαι 1,85 ύψος, 140 κιλά και να φαίνεσαι τρομακτικός παρά να έχεις παιδαγωγική κατάρτιση και να κατέχεις το γνωστικό αντικείμενο, αφού ούτως ή άλλως ελάχιστοι ενδιαφέρονται να σε παρακολουθήσουν ! Εμένα η ιστορία ότι τα παιδιά θέλουν να μάθουν αλλά τους φταίει ο εκπαιδευτικός μου φαίνεται μύθος ! Η πραγματικότητα είναι συχνά ότι τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται να μάθουν, τα πλαίσια να κάνει ο εκπαιδευτικός τη δουλειά του δεν υπάρχουν αφού ούτως ή αλλως οι μαθητές περνάνε και χωρίς να ανοίξουν βιβλίο, οπότε κάποια στιγμή καταλαβαίνει και ο εκπαιδευτικός ότι σπινάρει στον πάγο και προσαρμόζει την συμπεριφορά του ώστε να επιβιώσει. Κατά τα άλλα, καλά θα ήταν αν κάποτε μπει και κανένας υπουργός παιδείας που έχει άμεση γνώση του συστήματος, διότι συνήθως οι μόνοι άμεση εμπειρία που έχουν σε θέματα παιδείας είναι η προσωπική τους ως μαθητές, δηλαδή σε ένα ή λίγα σχολεία και σε μία συνήθως περιοχή !
karxas
21/04/2010 22:37
Ο αναμάρτητος πρώτος τω λίθω βαλλέτω
Πειραιωτης Μαουνιερης
21/04/2010 22:10
Ποιος σου ειπε,οτι τα θεματα,ειναι του 2ου ετους του Παν/μιου; Αφου απο τα 4 που μπαινουν,τα δυο ειναι καθαρη θεωρια,απο δω εως εκει,αρα παπαγαλια,αρα το 10,το παιρνεις απο χερι,αμα εχεις διαβασει. Για τα βαλλα 2 θεματα,το μεν τριτο,ειναι απλη εφαρμογη,αρα αλλο ενα 5,γι αυτους που εχουν στοιχειωδη επαφη με το μαθημα. Το 4ο θεμα,εχει υποερωτησεις,που εχουν μταβλητη δυσκολια,οπως πρεπει να εχει,για να ξεχωριζουν οι καλοι,αλλα και παλι,συνηθως ειναι πολυ ευκολα,γι αυτο και αριστουχοι,που περισσευουν καθε χρονο. Μια χροια,που εβαλε θεματα,ενας καθηγητης του ΕΜΠ,θεματα που ειχαν πρωτοτυπια,φανηκε η γυμνια των υποψηφιων,και η παπαγαλια,την οπια εχουν σαν εφοδιο οι περισσοτεροι απ αυτους. Ετσι,ξεφτιλιστηκαν οι φροντιστες,οι οποιοι βεβαια με τους κολητους τους πολιτικαντες,δεν ξαναβαλαν τον ανθρωπο στην επιτροπη θεματων,και η κατασταση συνεχιζεται κανονικα,βαζοντας απλους παπαγαλους στα Παν/μια,πραγμα που φαινεται,απο το οτι οι περισσοτεροι,κανουν εκατο χρονια να τελειωσουν,γιατι δεν μπορουν λογω μειωμενων προσοντων. Αρα,τα περιβοητα φροντιστηρια,αποδεικνυονται ανθρακες ο θυσαυρος,αλλα ελα που υπαρχει μαρκετιν στην υποθεση,και χαζομαρα απο τους γονεις,που πονταρουν σε κουτσο αλογο,στο παιδι τους δηλαδη,προσπαθωντας να το κανουν πτυχιουχο,ενω επρεπε να γινει μουλαράς. Ευτυχως που πλακωσε η κριση,που θα κανει πολλους,να αναθεωρησουν τις προτεραιοτητες τους,γιατι δεν θα εχουν λεφτα,να στειλουν τα παιδια τους σε φροντιστηρια,αλλα και αν μπουν καπου,εκτος τοπου κατοικιας,δεν θα μπορουν να πληρωσουν τα τοσα λεφτα που χρειαζονται οι βλαχοι,για να τους νοικιασουν τα αχουρια τους.
Κέλι
21/04/2010 21:56
Το ψάρι βρωμάει απ''το κεφάλι... Αλλαγές να γίνουν. Ουσιαστικές όμως. Αλλαγές που να βοηθούν εκπ/κούς και μαθητές. Και οι καθηγητές ξέρετε μέσα από αυτό το "άθλιο" σύστημα εκπ/σης βγήκαν. Οι περισσότεροι δίνουν ομως την ψυχή τους για να γίνει κάτι στο σχολείο. Γιατί δεν είναι τίποτα ρόδινο και εύκολο. Όλοι πρέπει να κανουν την αυτοκριτική τους. Υπουργοί, καθηγητές, γονείς και όσοι εμπλέκονται στα θέματα της παιδείας. Να αλλάξουν τα πράγματα! Όχι όμως και πάλι επιφανειακά και κυρίως όχι εις βάρος αυτών που παλεύουν μέσα στα σχολεία!
ΓΙΑΝΝΗΣ
21/04/2010 21:16
ΣΥΝΕΧΕΙΑ
‘’ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ’’

Οι υπερασπιστές των εκπαιδευτικών στην παρούσα συζήτηση, προφανώς εκπαιδευτικοί και αυτοί με τα αστεία γραφόμενά τους δείχνουν προκλητικά πως ούτε γνωρίζουν ούτε θέλουν να μάθουν το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Έχουν ξεχάσει ότι είναι παιδαγωγοί και συγκρίνονται με οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική κατηγορία εργαζομένων όπου οι επιπτώσεις τους δεν επηρεάζουν τα παιδιά μας.
Όλα για τους διορισμούς, τα μόρια, τα λεφτά, τη διευκόλυνση του έργου τους και σκασίλα τους για τα έρμα τα παιδιά.
Μακάρι ο Θεός να έκανε πανέξυπνα και ήσυχα όλα τα παιδιά για να διευκολύνεστε στο έργο σας και στη νιρβάνα σας, όμως αφού σπουδάσατε θα μάθατε τουλάχιστον για τις ατομικές διαφορές και ότι όλα τα παιδιά δεν είναι ίδια.
Γι’ αυτό λοιπόν καλείστε εσείς να μάθετε ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ γράμματα όταν οι γονείς τους δουλεύουν σκληρά από νύχτα σε νύχτα σε μη μόνιμες δουλειές και με την απειλή της απόλυσης να επικρέμεται.
Αντ’ αυτού προφασίζεστε ένα σωρό δικαιολογίες δηλ. σας φταίνε τα πάντα γι’ αυτό και δεν παρέχετε το οφειλόμενο έργο. Τα σχολεία από τους φόρους μας είναι γεμάτα από εξοπλισμό που απαξιώνεται αντί να καταδεχτείτε να τον χρησιμοποιήσετε υπερ της μάθησης. Οι σύλλογοι γονέων σας ξεκουράζουν ακόμα περισσότερο με το να δωρίζουν φωτοτυπικά, υπολογιστές, χαρτικά και άλλα υλικά στα σχολεία για να είστε απερίσπαστοι στο έργο σας.
Εσείς όμως το χαβάς σας και για οτιδήποτε οφείλετε να κάνετε όπως η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, ζητάτε και κάποιο επίδομα αλλιώς τίποτα.
Μόνιμα προφάσεις και τίποτα άλλο γιατί είστε βολεμένοι, αναξιολόγητοι, αναποτελεσματικοί, ατιμώρητοι και προπαντός μόνιμοι, ενώ οι περισσότεροι στερούνται επιστημονικών και άλλων προσόντων.
Αν όλοι σας δίνατε τώρα εξετάσεις στο ΑΣΕΠ οι περισσότεροι θα μένατε μετεξεταστέοι και ανεπαρκείς. Γιατί παρατήσατε το διάβασμα που είστε υποχρεωμένοι να κάνετε εφ’ όρου ζωής και οι εξελίξεις σας ξεπέρασαν.
Πάντα σας φταίνε οι μαθητές που σας χαλάνε τα σχέδια ξεκούρασης.
Κοντεύετε όμως να γίνετε μπίζνεσμαν γιατί κονομάτε μίζες από τις σχολικές εκδρομές με τις οποίες πάτε τσάμπα τσάρκες στην πλάτη των μαθητών σας.
Στις τάξεις κοροϊδεύετε τα παιδιά λέγοντάς τους σαχλαμάρες για ποδόσφαιρο και άλλα ευχάριστα ώστε να ροκανίσετε το χρόνο διδασκαλίας. Έλεγχος κανένας. Κάνετε ότι γουστάρετε λες και τα παιδιά που έχετε μπροστά σας δεν έχουν καταλάβει τι σόι είστε και τι αξίζει ο καθένας.
Σας μάθαμε όλοι πια και βαρεθήκαμε να σας ακούμε. Όταν απεργείτε καλό μας κάνετε γιατί τα παιδιά μας γλυτώνουν από τις σαχλαμάρες σας και πάνε απερίσπαστα στα φροντιστήρια, όπου οι άχρηστοι καθηγητές παίρνουν πόδι.
Όσο για τα σχολικά βιβλία που πάντοτε σας φταίνε και σας πέφτουν βαριά μάλλον έχετε συνηθίσει τα βοηθήματα του ΠΑΤΑΚΗ και του ΣΑΒΑΛΛΑ με τα οποία παραδίνετε ιδιαίτερα μαθήματα τα απογεύματα όντως ξεκούραστοι αφού τα πρωινά φροντίσατε να τα περνάτε ανάμελα με τα παιδιά μας στα σχολεία.
Αν ήταν η μάθηση να γινόταν μόνο απ’ τα βιβλία τότε θα τα αγοράζαμε εμείς και θα τα διάβαζαν τα παιδιά μας στο σπίτι, άρα οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία θα μας ήταν άχρηστα. Για να σας έχουμε και να σας πληρώνουμε είτε το θέλουμε είτε όχι το βάρος πέφτει σε σας να κάνετε τα δύσκολα εύκολα ώστε να τα εμπεδώσουν οι μαθητές σας και εδώ τα χαλάμε. Είστε εσείς για τέτοια;
Εδώ έχουμε το φαινόμενο να εκδικείστε τα παιδιά που ξεπέρασαν τα όρια του σχολείου σας και πήραν LOWER & PROFICIENCY που αντί να τα επιβραβεύετε τα σνομπάρετε, τα κοροϊδεύετε και τους βάζετε χαμηλούς βαθμούς γιατί σας χαλάνε την ξενοιασιά σας.
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί όλα τα ελληνόπουλα μηδενός εξαιρουμένου πήραν LOWER & PROFICIENCY μόνο από φροντιστήρια και κανένα από το δημόσιο σχολείο;
Έχετε επίγνωση ότι καταδικάσατε τα ελληνόπουλα να φοιτούν ταυτόχρονα σε δύο (2) σχολεία το δημόσιο και το ιδιωτικό σχολείο δηλ. το φροντιστήριο γιατί σχολείο είναι και αυτό;
Όλοι έχουν αναγνωρίσει τη σκληρή εργασία του έλληνα μαθητή και δει του λυκείου αφού ξυπνά στις 7 το πρωί τρέχει από σχολείο σε σχολείο όλη τη μέρα, διαβάζει ασταμάτητα και κοιμάται μετά τις 1 τη νύχτα και όλα αυτά χάρη σε σας
Νομίζετε ότι τα παιδιά στη μετέπειτα ζωή τους θα τα ξεχάσουν όλα αυτά που εσείς τους επιφυλάξατε;
Με ποιο δικαίωμα εκβιάζετε την ελληνική οικογένεια σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική αιμορραγία στην πληρωμή φροντιστηρίων και ιδιαίτερων λόγω της δικής σας απραγίας και ανεπάρκειας; Σε παιδιά ζάπλουτων νομίζετε ότι διδάσκετε;
Ακόμα και τους βαθμούς προόδου των παιδιών επιλέγετε εκβιαστικά να τους δίνετε 11-13 το μεσημέρι όπου όλοι οι γονείς εργάζονται αντί να διαθέσετε 2 ώρες το απόγευμα από τον άπλετο χρόνο σας για να μη δυσκολέψετε κανέναν. Ούτε αυτό.
Με ποιο δικαίωμα στερείτε από τα παιδιά το δικαίωμα να είναι παιδιά και να παίζουν αντί να τρέχουν πανικόβλητα σε 2 σχολεία για τις ίδιες γνώσεις;
Απλά σκασίλα σας.
Η χαρά θα επιστρέψει σε μας μόνο όταν παρθούν δραστικά μέτρα και έχουμε το δικαίωμα της δωρεάν παιδείας σε σχολεία της επιλογής μας ιδιωτικά ή δημόσια.
(Ας με συγχωρήσουν οι λίγοι σωστοί εκπαιδευτικοί λειτουργοί που έχουν απομείνει)"
Γιώργος Β.
21/04/2010 21:03
Προς Αλέξανδρο Αθ:" Πιστευω πως και οσοι εκπαιδευτικοι εκαναν καποια λαθη εδω, μπορουν να αποδωσουν στην ταξη αν εχουν πραγματικα διαθεση να ασκησουν το λειτουργημα το οποιο επελεξαν και δεν προσπαθουν απλως να βρουν μια δουλεια..."
Σε ευχαριστώ για την παρατήρηση στο "λυμαίνονται"....Ωστόσο δε νομίζω ότι μια λάθος ορθογραφία στη λέξη ή στο συντακτικό των άλλων συναδέλφων θα προκαλέσει πρόβλημα όταν στην τάξη θα διδάξουν Ηλεκτρομαγνητισμό ή Καλλιτεχνικά ή Μαθηματικά......οπότε δε βρίσκω το λόγο να "μην αποδόσω με πραγματική διάθεση" αφού η διάθεση ποτέ δε λείπει...κι ας γίνονται τέτοια λαθάκια....Επίσης λάβε υπόψην σου ότι όταν γράφουμε στον υπολογιστή πολλές φορές κατά λάθος χάνονται γράμματα ή πατάμε λάθος πλήκτρο!!
Με τιμή και εκτίμηση
pasokara
21/04/2010 20:26
@Πειραιωτης Μαουνιερης

Σου βγαζω το καπελο!
pasokara
21/04/2010 20:18
@nionios

Θα συμφωνησω στο ''''Γονείς που υποβιβάζουν τους καθηγητές και παιδιά που καλομαθημένα πάνε σχολείο για δουλέψουν τον ""βλάκα"" καθηγητή, που ο πανηλίθιος ξόδεψε μια ζωή διαβάζοντας κλπ κλπ''''
Το εχω ζησει και μεσα στο τμημα μου πριν απο καποια χρονια οπου ειχει ερθει ενας εκπειδευτικος,πραγματικος εκπαιδευτικος,που εδινε σημασια στον μαθητη και οχι στο μαθημα τοσο πολυ.Και ομως,δεν τον γουσταρε ο διευθυντης επειδη δεν ηταν του συναφιου του(βολεμενος δεξιος,θιασωτης ενος συστηματος σαπιλας των καθηγητων, εκλεβε τους μαθητες μεσω της πενταημερης,παλι καλα βεβαια που ειχε εναν υποδιευθυντη ο οποιος ειναι πραγματικα αγιος,χρυσος ανθρωπος)αλλα και οι συμμαθητες μου τον δουλευαν επειδη ειχει καπως χωριατικη προφορα.Οταν καποτε εκανε παρατηρηση σε μια συμμαθητρια μου,εκεινη βαλθηκε να τον διωξει και επεισε ολους τους αλλους, εκτος απο μενα βεβαια, να κανουν αποχη για να φυγει ο καθηγητης.Ο διευθυντης,παρολο που ηταν κατα των καταληψεων και των αποχων(ακομα και οταν εγιναν καταληψεις για να χτιστει καινουριο σχολειο και να σταματησει η διπλοβαρδια)την επικροτησε αυτην την κινηση και τελικα αυτος ο καθηγητης εφυγε.Κριμα,αλλα θα εχω να το λεω οτι ηταν απο τους λιγους καθηγητες που χαρηκα που ειχα.......

Υ.Γ. Ειχε πτυχια Νομικης,Φιλολογιας και Θεολογιας και με βοηθησε να βελτιωσω τον γραφικο μου χαρακτηρα.Αν το διαβαζει αυτο θελω να τον ευχαριστησω.Μου ειπε να χρησιμοποιω πενα για ενα διαστημα,σας το λεω και εσας.
Yuri
21/04/2010 20:08
Η ευκολία που έχουν ορισμένοι να στρέφονται αβασάνιστα κατά των λειτουργών της εκπαίδευσης, κατηγοριοποιώντας τους συλλήβδην για οκνηρία, ασχετοσύνη, ''συντεχνιασμό'' και ανευθυνότητα είναι απλώς σύμπτωμα του νεοελληνικού εξυπνακισμού και "ξερολισμού". Δεν είναι τυχαίο οτι η απαξίωση του σχολείου και του εκπαιδευτικού εκκινεί ακριβώς από τέτοιες απόψεις που συχνότατα ερείδουν σε ανεκδοτολογικά ΄συμβάντα'' που ποικίλοι παράγοντες (κυρίως στα ΜΜΕ) προβάλλουν ως δήθεν στοιχεία, τα οποία βολικά αναμασούν αυτοί που έχουν εγκαταλείψει τα παιδιά τους στο διαδίκτυο, στην τηλεόραση ή στην οικιακή βοηθό. Ως μαχόμενος εκαπιδευτικός τους έχω γνωρίσει καλά τέτοιους ΄γονείς'', κατά κανόνα εκ του μακρόθεν, μια και δεν συνηθίζουν να επικοινωνούν με τους δασκάλους των ίδιων τους των παιδιών... Όπως έχω γνωρίσει και τους (δυστυχώς λιγότερους) άλλους: τους ανθρώπους του μόχθου και της ένδειας, που σε κοιτούν στα μάτια και σε λογαριάζουν (τουλάχιστον) ως έναν από τους φορείς εξανθρωπισμού του παιδιού τους...Και άρα ως μία από τις εναπομείνασες ελπίδες απόκρουσης της διογκούμενης εξαγρίωσης της κοινωνίας μας...
Μαρία Π.
21/04/2010 20:07
είναι τόσο εύκολο να κατηγορούμε τους καθηγητές για ότι στραβό συμβαίνει στα καλά μας τα παιδάκια που είναι τόσο ευαίσθητα, τόσο έξυπνα, τόσο υπεύθυνα, τόσο ευγενικά....... και κυρίως έχουν γονείς τόσο υποκριτές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
giann
21/04/2010 20:02

Εχω ξαναπει τα εξης..Οποιος αισθανεται ικαινος ας παει στο ΠΤΔΕ να σπουδασει να ερθει στο σχολειο να μας δειξει τα φωτα του.Αλλα ειστε τοσο υποκριτες γιατι τα παιδια σας δεν τα αντεχετε ουτε για μια ωρα στο σπιτι.Επιπροσθετα αλλοι σας διαβαζουν τα παιδια σας αλλοι σας τα φροντιζουν-καποιοι ουτε γαλα δεν ξερουν τα ετοιμαζουν-. Και οσο και αν αυτο σας ενοχλει σε εμας τους δασκαλους τα παιδια λενε τα προβληματα τους, τους φοβους τους και τα ονειρα τους.Γιατι ειναι η καθημερινη μας φροντιδα τα παιδια σας.ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

 

pasokara
21/04/2010 20:01
Καπως περιεργο μου φαινεται αυτο.Απο την μια η υπερπροσφορα αδιοριστων καθηγητων, απ την αλλη 30 μαθητες ανα ταξη σε συνδυασμο με την απελευθερωση των διδακτρων στα ιδιωτικα σχολεια,ειναι κατι σκανδαλωδως υπερ της ιδιωτικης εκπαιδευσης.Ενας καθηγητης που δουλευει και επαναλαμβανω ΔΟΥΛΕΥΕΙ 3-4 ωρες πραγματικα την μερα πιστεψτε με κουραζεται πολυ.Γιατι και ορθιος ειναι ολη την ωρα και πρεπει να στεκεται στις δυσκολιες καθε μαθητη αλλα και πρεπει να βγαλει ολη την υλη υποχρεωτικα.Αλλου ειναι το προβλημα στην παιδεια μας,οχι στους εκπαιδευτικους,Αφηστε που αν παει στο 5ωρο καθημερινα σε συνδυασμο με την δουλεια στο σπιτι, παραβιαζεται το 8ωρο.Και το ξαναλεω,για οποιον εργαζεται κανονικα.Θα πεσει το επιπεδο της παιδειας με αυτες τις ρυθμισεις.Κανενας εκπαιδευτικος(πολλοι λιγοι) δεν θα θελει να θυσιασει το επιπεδο της ζωης του γιατι ο Παπανδρεου αθετησε τις προεκλογιες του δεσμευσεις για καλυτερη παιδεια.Αφηστε που ταξη 30 ατομων ειναι τουλαχιστον τραγικο.Ειναι δυνατον;Αυτο θα ειναι ζουγκλα σκετη.Εγω πριν 3 χρονια ημουν σε ταξη 19 ατομων και ημασταν πολλοι.Οχι και 30!Ελεος, κατι γινεται μου φαινεται....Οσοι τις επικροτειτε αυτες τις κινησεις προφανως στελνετε τα παιδια σας σε ιδιωτικα.Εκπτωσεις στην παιδεια δεν κανεις για κανεναν λογο.Ποσο μαλλον για οικονομια.Εδω δεν εγιναν εκπτωσεις στον πολεμο,θα γινουν τωρα;Και το να εισαι εκπαιδευτικος(αυτο το λεω για τους εκπαιδευτικους) ειναι λειτουργημα,δεν ειναι επαγγελμα.Οποτε μην διεκδικειτε μονο περισσοτερα προνομια γιατι εχετε και περισοοτερες υποχρεωσεις.Και το λεω αυτο μετα λογου γνωσεως,πιστεψτε με.Εχετε τον πυλο της νεας Ελλαδας και καλειστε να τον διαμορφωσετε.Πολλοι θα βαλουν το χερι τους μετα στο εργο σας,οποτε οφειλετε να το κανετε οσο πιο τελειο μπορειται για να λετε με περηφανεια οτι ειστε ο δημιουργος του.Επειδη ξερω ποσο σημαντικο ειναι να εισαι εκπειδευτικος,δεν το επελλεξα γιατι δεν πιστευω οτι εχω τις δυνατοτητες να αναλαβω μια τοσο μεγαλη ευθυνη οπως το να γινω τριτος γονεας χιλιαδων παιδιων.
ΓΙΑΝΝΗΣ
21/04/2010 19:59
Πιστεύω ότι η υπουργός παιδείας ξέχασε να αναφέρει μέσα στα μέτρα να συμπεριλάβει τ εξής.Να αλυσοδεθούν όλοι οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί σε κεντρικές πλατείες των δήμων πυ ανήκουν το σχολείο της οργανικής τους.Γιατί όπως είναι γνωστό για το οικονομικό κράχ ευθύνονται εξ''ολοκλήρου.
Επίσης να σταματήσει η μισθοδοσία τους όσο διαρκεί η κρίση.
ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

Τάμμυ Τσανάκα
21/04/2010 19:30
@Αλέξανδρος Αθ. Κάντε πρώτα (αν μπορείτε) την αυτοκριτική σας και μετά προχωρήστε στην αυστηρή κριτική των άλλων. Το δικό σας κείμενο είναι γεμάτο ορθογραφικά λάθη. Δεν τα είδατε; Σας ενημερώνω: Στην ελληνική γλώσσα ισχύει το μονοτονικό σύστημα και όχι το ατονικό. Τα σέβη μου Τ. Τσανάκα
Χριστός Ανέστη
21/04/2010 19:23
Kάτι για τις πανελλαδικες. Πριν από 20-25 χρόνια όποιος ήταν αριστουχος στο σχολείο αρίστευαι και στις εξετάσεις. Τώρα μόνο με φροντιστήριο.Γιατί? Γιατί τα αρχιλαμόγια οι πολιτικοί και οι φροντιστηριάρχες βάζουν θέματα επιπέδου δευτέρου έτους στο πανεπιστήμιο για να τα πιάνουν χοντρά άσε που κάνουν και επιλεγμένες διαρροές.Να γιατί τα φροντιστήρια έγιναν απαραίτητα. Και τότε και τώρα οι εκπαιδευτικοί στα δημόσια σχολεία κάνουν το καλύτερο δυνατό. Υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά είναι ελάχιστες.
Νικόλας
21/04/2010 19:11
Η αλήθεια ειναι απλή. Αρμέξαμε την αγελάδα τόσο πολύ που ψόφησε. Οπότε θα πρέπει να συνηθίσουμε σε πιο δυσκολες συνθήκες που οι παλαιότεροι απο μας, ακόμα και στα 40 θυμούνται πολύ καλά(τάξεις με 30 παιδια κλπ.). Επίσης αν γυρισουν οι αποσπασμένοι στις τάξεις δεν θα ειναι τόσο άσχημα τα πράγματα.
Τωρα οσοι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι μπορούσαν να ζήσουν με τα (ελαχιστα) χρηματα το έκαναν γιατι ειχαν την οικονομική επιφάνεια(γνωριζω προσωπικα αρκετούς). Οποιοι δεν την ειχαν (και ξέρω επίσης αρκετούς) ετερο- απασχολουνταν για τα πρός το ζήν και πηγαιναν μόνο μέσω ΑΣΕΠ για την θέση εδω και χρόνια.
Δεν αλλαξαν πολυ τα πραγματα. Απλά ίσιωνει το γήπεδο.

Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
21/04/2010 18:42
Kα υπουργέ,
Στήν μεταρρύθμιση που κάνετε, μήν ξεχάσετε να καταργήσετε και το παγκόσμιο παράδοξο!!! Οι εκπαιδευτικοί κάνουν τις συνελεύσεις τους και τις συνδικαλιστικές εκλογές τους σε εργάσιμες ημέρες και ώρες! Δεν φτάνει που δουλεύουν μόνο 9 μήνες τον χρόνο, χάνουν καί εκπαιδευτικές ώρες για τα συνδικαλιστικά τους! Που αλλού γίνεται κάτι τέτοιο;;;
Α-Α
21/04/2010 18:31
Η εγκύκλιος των αποσπάσεων βασίζεται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο ακόμη δεν έχει ψηφιστεί. Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης απόσπασης λήγει την επόμενη εβδομάδα. Πως μας ζητούν να υποβάλλουμε αίτηση απόσπασης χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί πλήρως τί ισχύει με τα μόρια σε κάθε περίπτωση;Προχειρότητα, βιασύνη ή μήπως σκοπιμότητα; Ο αποσπασμένος σε Γραφεία ή Φορείς κατοχυρώνει δικαίωμα αίτησης μετάθεσης για την επόμενη χρονιά ή όχι;
ωπα!
21/04/2010 18:29
και πως γνωριζει η κα διαμαντοπουλου τι συμβαινει στα δημοσια σχολεια?οπως και ολοι οι προκατοχοι της τα παιδια τους πανε σε ιδιωτικα και μαλιστα παρακολουθουν το international bacalloreau.
Aurora
21/04/2010 18:05
Οι περισσότεροι από όσους κατηγορείτε τους εκπαιδευτικούς για κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη πριν μιλήσετε. Ζητάτε από τους εκπαιδευτικούς να είναι άμεμπτοι ,ακέραιοι, πλήρως καταρτισμένοι, δουλευταράδες, να εκτελούν χρέη πολυεπιστήμονα, ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού, γραμματέα, υπεύθυνου εργαστηρίων, φύλαξης των παιδιών σας,υδραυλικού, καθαρίστριας κ.ο.κ γιατί πολύ απλά έχετε αποτύχει παταγωδώς στο ρόλο σας ως γονείς και θέλετε να μεταθέσετε την ευθύνη σε κείνους. Δουλεύω 22 χρόνια στην εκπαίδευση και τα πιο σπαρακτικά δείγματα αφοσίωσης και αγάπης απέναντι στα παιδιά τα έχω δει από δασκάλους πλήρως απαξιωμένους από κυβερνήσεις και κοινωνικό σύνολο. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιες καταστάσεις συναντάμε καθημερινά στο σχολείο; νομίζετε ότι ο ρόλος μας σταματά στο μάθημα; Αν ήταν έτσι ,πάμπολλες περιπτώσεις παιδιών θα είχαν οδηγηθεί στην αυτοκτονία, στα ναρκωτικά, στο σαδισμό και στην πλήρη αποχαύνωση, από τη στιγμή που τέτοια ακριβώς παραδείγματα βλέπουν μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Πότε ήρθατε στο σχολείο όλοι εσείς να μιλήσετε ειλικρινά με τους δασκάλους των παιδιών σας; Έχετε πλήρη άγνοια γύρω από τα πραγματικά προβλήματα του σχολείου ,γύρω από τις πραγματικές ανάγκες των ίδιων των παιδιών σας. Το μόνο που ξέρετε είναι, καλυπτόμενοι πίσω από την ασφάλεια του πληκτρολογίου ,να αναρτάτε τα μικρόμυαλα σχόλια σας περήφανοι που "τα είπατε στους τεμπέληδες" Χαίρε βάθος μικρόνοιας αμέτρητο...
THOMAS
21/04/2010 18:04
@ΚΔ.Στα δικά μου ''''μανάρια'''' έκανα εγώ και η σύζυγός μου το μπέιμπι σίττινγκ και πλήρωσα αδρά τα ιδιωτικά φροντιστήρια, γιατί στα δημόσια σχολεία, απλώς πήγαιναν γιατί έπρεπε να πάρουν το χαρτί, ή το κωλόχαρτο, με το συμπάθιο. Μάτωσα κυριολεκτικά, γιατί δεν τυχαίνει να ανήκω στην τάξη των αρχόντων , αλλά αποζημιώθηκα. Το ένα μου ''''μανάρι '''' στα εικοσιτρία του μηχανικός μηχανολόγος με μάστερ στο Imperial και το δεύτερο στα 19 του στο LSE.Σε ποιο ελληνικό Πανεπιστήμιο, θα είχε τελειώσει στα 23ατου Προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές; Σε κανένα. Γιατί τα ελληνικά Πανεπιστήμια είναι-λυπάμαι που το λέω- μπουρδέλλα.Άλλοτε κάνουν κατάληψη οι καθηγητές, άλλοτε οι φοιτητές και άλλοτε απεργούν οι κλητήρες και οι γραμματείς. Δηλαδή, μόνιμα τα Πανεπιστήμια κλειστά. Είναι αυτή Παιδεία;Για την κατάντια της είναι άμοιροι ευθυνών οι εκπαιδευτικοί;
Σοφία
21/04/2010 18:04
Εντάξει όλα, αλλά αυτό με την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα νομίζω ότι είναι λάθος, οι καθηγητές θα εξουθενώνονται και οι μαθητές δεν θα αποκομίζουν τίποτα.
Σωτήρης
21/04/2010 18:01


Δεν διαφωνώ στο ότι η ομηρεία των ωρομίσθιων καθηγητών είναι κάτι άσχημο το οποίο θα πρέπει να σταματήσει.

Αλλά από κει και πέρα:

-για σταθείτε λίγο ρε παιδεία –

Ο καθηγητής είναι το μόνο επάγγελμα στο οποίο θεωρείται δεδομένο ότι θα δουλέψεις στον τομέα σου ανεξαρτήτως ικανότητας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι καθηγητές (πλην λίγων εξαιρέσεων) έχουν εδώ και χρόνια βολευτεί με το σύστημα το οποίο δεν απαιτεί ουσιαστικά τίποτα από αυτούς άπαξ και μονιμοποιηθούν.

Οι επιδώσεις των περισσότερων εξαιτίας του προηγουμένου είναι πραγματικά αξιοθρήνητες.

Τέλος, γενικά οι καθηγητές (ή οι συνδικαλιστές τους αν προτιμάτε) ήταν από τους κύριους υπαίτιους για την καθίζηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αφού αντιδρούσαν σε οποιαδήποτε αλλαγή θα βελτίωνε το εκπαιδευτικό σύστημα.

Το χειρότερο. έβαζαν μπροστά και τους μαθητές προκειμένου να ικανοποιήσουν τα δικά τους αιτήματα (καταλήψεις - έτσι και πληρώνονται γιατί δεν κάνουν απεργία και εκβιάζουν και το κράτος).

Θυμάστε το ‘95 καθηγητές, πόσα παιδιά παρασύρθηκαν στις δικές σας σκοπιμότητες;

Τώρα σιωπή και δουλεία ή παραίτηση αν δεν σας αρέσει, οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα είναι ύβρης προς την κοινωνία.
Σελφ Αντμίν
21/04/2010 17:53
Πάντως κατάφεραν να φέρουν σε αντιπαράθεση γονείς και εκπαιδευτικούς.
nionios
21/04/2010 17:50
Τεράστιο το θέμα της παιδείας.

1) Τα τελευταία χρόνια η ύλη των μαθημάτων έχει μειωθεί σε τραγικό βαθμό. Ξάδελφός μου, μου είπε ότι στην Ιστορία Β΄Λυκείου η εξέταση του Ιουνίου ήταν 7 σελίδες (ΕΠΤΑ, VII, 7)!!!
2) Ακόμα και η υπάρχουσα ύλη είναι εντελώς ασύνδετη και ημιτελής. Πχ. στα Μαθηματικά, γίνεται απόδειξη ταυτότητας παραλείποντας τα ενδιάμεσα βήματα!
3) Το επίπεδο των καθηγητών έχει μεν βελτιωθεί, αλλά το επάγγελμα είναι πολύ απαιτητικό και μόνο όποιος το ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ μπορεί να προσφέρει. Όσο καλός και αν είναι κάποιος στο να εξετάζεται, πχ στον ΑΣΕΠ, αν δεν του ταιριάζει το επάγγελμα θα τα κάνει θάλασσα.
4) Μεγάλο πρόβλημα σε επαρχία και απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής όπου κάποιοι καθηγητές εκβιάζουν τους μαθητές με ιδιαίτερα. Ευτυχώς, αυτό ΔΕΝ ισχύει στα μεγάλα αστικά κέντρα.
5) Η Ελληνική οικογένεια είναι πολύ πιο ανεπαρκής από το εκπαιδευτικό σύστημα. Γονείς που υποβιβάζουν τους καθηγητές και παιδιά που καλομαθημένα πάνε σχολείο για δουλέψουν τον ""βλάκα"" καθηγητή, που ο πανηλίθιος ξόδεψε μια ζωή διαβάζοντας κλπ κλπ

Εγώ θυμάμαι τους γονείς μου, να μου τις βρέχουν επειδή τόλμησα να κατηγορήσω τον καθηγητή. Άλλες εποχές!
6) Internet και facebook αποτελείωσαν την κατάσταση.
7) Το Πανεπιστήμιο αναπαράγει τα προβλήματα του Σχολείου.

Δυστυχώς, ακόμα και απόφοιτοι πολύ καλών Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα που βρίσκουν εφαρμογή στην καθημερινή ζωή, όπως μέθοδος των τριών, πράξεις με κλάσματα ή υπολογισμός αποστάσεων σε χάρτη.

Λύσεις:

1) Χωρισμός τάξεων ανάλογα με την δυναμικότητα.
2) Οι καλοί να προωθούνται στις δυνατές σχολές. Οι υπόλοιποι αντί να μαθαίνουν για το φαινόμενο Doppler καλύτερα να μάθουν ορθογραφία, γεωγραφία, διαίρεση, μέθοδο των τριών και Η/Υ που θα τους χρειαστεί σε όλη τη ζωή τους.
3) Προαγωγή της δημιουργικότητας με θεατρικές ομάδες, αθλητικούς αγώνες, μουσική
4) Επαγγελματικός προσανατολισμός
5) Κυκλοφοριακή αγωγή
6) Κάθε καθηγητής να διδάσκει αυτό για το ποίο σπούδασε 4 χρόνια και όχι ότι να` ναι. Να τελειώσει το κωμικοτραγικό που συμβαίνει μέχρι τώρα όπου Φυσικοί διδάσκουν Βιολογία, Θεολόγοι διδάσκουν Ιστορία, Χημικοί διδάσκουν Μαθηματικά κ.ο.κ

Τελευταίο και κατά την άποψή μου πιο σημαντικό από όλα τα παραπάνω:

μια αλάνα ρε αλήτες, να παίξουν τα παιδάκια μπάλλα, να κάνουν ποδήλατο, να κυλιστούν στο χώμα, να ματώσουν, να τσακωθούν, να ερωτευτούν.


Ps: Τα φροντιστήρια όχι μόνο κέρδισαν τα σχολεία αλλά τώρα ασελγούν στο πτώμα τους!
QUE
21/04/2010 17:48
Αυτά δεν είναι μέτρα αλλά καψώνια για τον εκπαιδευτικό κλάδο ! Και το ωραίο της υποθέσεως είναι ότι συνοδεύονται από μείωση αποδοχών ! Δηλαδή θα περνάει κανείς των παθών του τον τάραχο να διοριστεί με αυξημένα προσόντα και με .... μειωμένο μισθό (που μπορεί να μειωθεί και άλλο λόγω του ΔΝΤ) σε ένα τόπο όπου θα παραμένει υποχρεωτικά τρία χρόνια πριν μπορεί να ζητήσει μετάθεση, εφόσον βέβαια το υπουργείο αποφασίσει ότι θα αντικαταστήσει αυτόν κι όχι κάποιον άλλον σε μια άλλη περιοχή με δεδομένες τις μειωμένες προσλήψεις που θα γίνονται στο μέλλον ! Πλάκα κάνουν ή ψάχνουν εθελοντές - δουλοπάροικους και δεν μας το λένε ;
Καίτη
21/04/2010 17:42
Ανήμερα της "μαύρης επετείου"και παραμονές διεθνούς νομισματικού ταμείου,ετοιμάζονται σκληρά μέτρα στην εκπαίδευση,περικοπές επιδομάτων,αύξηση αριθμού στις τάξεις,μείωση προσλήψεων κ.λ.π.Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι όλα αυτά είναι εις βάρος των ίδιων των παιδιών.Το υπουργείο καλά θα κάνει να "μαζέψει"ανεπαρκείς διευθυντές,αποσπάσεις που έγιναν για καθαρά ρουσφετολογικούς λόγους και να διορίζει όσους πρέπει εκεί που πρέπει μόνιμα και κυρίως σε κάθε περίπτωση να μη δημιουργεί χάσμα με μια βάση που την αποτελούν αξιόλογα άτομα με συνείδηση,γιατί θα χαθούν απογοητευμένα κι αυτά. ΚΑΙΤΗ 20 χρόνια φιλόλογος με τριετή θητεία και στη συνέχεια Οδύσσεια σχολείων μέχρι πέρυσι που στα 45 κατάφερα να βρω σχολείο κοντά στο σπίτι μου.
Α.Σ.
21/04/2010 17:40
Και κάτι ακόμα! Είναι αλήθεια οι εκπαιδευτικοί 300.000 ; Σε πόσους αλήθεια μαθητές αναλογούν; Αν μια πολύ καλή αναλογία είναι 1 στους 10, τότε θα έπρεπε να έχουμε 3.000.000 μαθητές από 6-18 ετών. Άρα δεν θα είχαμε πρόβλημα δημογραφικό, αφού το 30% του πληθυσμού θα ήταν 6-18 ετών. Καιρός λοιπόν να λογικευτούμε γιατί σε λίγο θα έχουμε πιο πολλούς καθηγητές από παιδιά.
Α.Σ.
21/04/2010 17:33
Οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν λίγο και αποδίδουν ελάχιστα. Βεβαίως υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις που απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Κάθονται στο σχολείο 3-4 ώρες και μετά όλη την ημέρα θησαυρίζουν στα ιδιαίτερα. Καιρός να σταματήσει η κοροϊδία. Και αυτά ότι αν περιοριστούν αυστηρά στα καθήκοντά τους θα κλείσουν τα σχολεία, είναι ανοησίες πρώτης γραμμής.
ολγα
21/04/2010 17:07
Ο Μιλτιαδης καλα θα κανει να μας πει το αντικειμενο της εργασιας του για να του πουμε και εμεις αυτα που του αξιζουν.Ας παψει αυτη ηδιχονεια και το μισος μεταξυ μας για να παμε μπροστα. Διοτι στη διχονοια και το μισος αν ηταν ολυμπιακο αθλημα θα περναμε χρυσο.
Αλεξανδρος Αθ.
21/04/2010 17:06
Γιώργος Β. 21/4/2010 11:49, εκπαιδευτικος: λημαινονται, αντι λυμαινονται.

Ilias 21/4/2010 11:49, εκπαιδευτικος: εκτος τον αλλον, αντι εκος των αλλων

sfs 21/4/2010 12:44, εκπαιδευτικος: συνομιλικος, αντι συνομηλικος

Λεωνίδας 21/4/2010 11:05, πιθανως εκπαιδευτικος: " στον επόμενο διαγωνισμό Ασεπ από τους επιτυχόντες καθηγητές να κληρωθεί η θέση του Υπουργού και του Υφυπουργού παιδείας ", μια φραση που δεν βγαζει νοημα. Πιθανως να εννοει στον επομενο διαγωνισμο του ΑΣΕΠ ενας απο τους επιτυχοντες καθηγητες να κληρωθει στην θεση του Υπουργου. Ο ιδιος επισης γραφει "καλύτερα θα είμαστε με κληρωμένους υπουργούς και υφυπουργούς", αντι να χρησιμοποιησει την σωστη λεξη "κληρωτους"

Μαρία 21/4/2010 13:28, πιθανως εκπαιδευτικος: "Κάνουνε τόσες πολλές περικοπές στους εκπ/κους γιατί είναι οι μόνοι μαζί με άλλους δημοσίους υπαλλήλους από τους οποίους μπορούν να τα πάρουν καθώς είναι κότες και τους πάει να, να χτυπήσουν επιχειρηματίες και επαγγελματίες, και εκτός αυτού δεν θέλουν να έχουν εκπ/ση σωστή που να δημιουργεί σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες καθώς τέτοιοι πολίτες θα ήταν απειλή για το σύστημα που έχουν επιβάλλει και θέλουν να διαιωνίσουν." Γραφει σε μια προταση οσα θα επρεπε να χωρισει σε 3 ή 4 προτασεις, χωρις καμμια γνωση συντακτικου.

Δεν κατηγορω τους συγκεκριμενους εκπαιδευτικους που ειναι αγραμματοι, προφανως φταιει το συστημα. Αλλα αυτο ειναι το θεμα, πως πρεπει να αλλαξει το συστημα... Και το συστημα θα αλλαξει οταν ενας διαγωνισμος γινεται για να προσληφθουν οι αριστοι, και οχι για να αντικαταστησει τις λιστες της επετηριδας. Οταν 1000 δασκαλοι διαγωνιζονται για 10 θεσεις, επιτυχοντες στον διαγωνισμο ειναι οι 10 πρωτοι, και οχι οσοι περασαν την βαση, ωστε να περιμενουν με την σειρα τους να διοριστουν μετα απο μερικα χρονια... Και ναι, ειναι αναγκαιο να εχουν γνωσεις παιδαγωγικης επισης... Και πολλα ακομα χρειαζεται να αλλαξουν.
Δεν ειμαι ομως απαισιοδοξος, πιστευω πως με καλη θεληση μπορουν να αλλαξουν ολα. Και θα ηθελα να ζητησω συγγνωμη απο τους υπολοιπους εκπαιδευτικους που ειναι αριστοι... Η κριτικη μου δεν εγινε για να μειωσω κανεναν, αλλα για να καταδειξω το μεγεθος του προβληματος. Πιστευω πως και οσοι εκπαιδευτικοι εκαναν καποια λαθη εδω, μπορουν να αποδωσουν στην ταξη αν εχουν πραγματικα διαθεση να ασκησουν το λειτουργημα το οποιο επελεξαν και δεν προσπαθουν απλως να βρουν μια δουλεια...
thepos
21/04/2010 16:55
Αφήστε τους συνάδελφοι να νομίζουν ότι κάτι κάνουν. Αν οι εκπαιδευτικοί περιοριστούν αυστηρά στα καθήκοντά τους τα περισσότερα σχολεία θα κλείσουν. Αφού λοιπόν θέλουν τυπικότητα όλοι τυπικοί. Να δούμε ποιος θα διαμαρτύρεται μετά. Πάντως όχι οι εκπ/κοι.
konstantina
21/04/2010 16:35
στα ιδιωτικά σχολειά κλεινουν και παραμονες των εθνικών εορτών και περισσότερες μέρες απο τα δημοσια και κανενας δεν μιλάει απο τους γονεις τόσο ψώνια είναι που το δέχονται.
Ενώ στο δημοσιο λενε οτι ΄πληρώνουν εκει που πληρωνουν κανονικά τουμπεκί !!!
για σκεφτείτε το
απλα παπαγαλίζουν ο,τι εχουν μαθει
"σας πληρωνουμε "
τι γελοίο παπαγαλακια των δημοσιογράφων
Φώτης Δ.
21/04/2010 16:35
Αποτελεί παγκόσμια πρωτοπορία να καλούνται οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν αιτήσεις απόσπασης με όρους και προϋποθέσεις που θα ρυθμιστούν με νόμο που θα ψηφιστεί μελλοντικά...
τι λέτε για αυτά κ Υπουργέ
21/04/2010 16:32
Όταν το σύστημα καταργεί ανθρώπους…Στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μια κατηγορία αδιόριστων εκπαιδευτικών, που έχουν κανένα, ένα, δύο ή και τρία παιδιά, που περίμεναν ίσως και χρόνια στην επετηρίδα, που εδώ και πολλά χρόνια επίσης προσπαθούν με κάθε νόμιμο τρόπο να μαζέψουν τα απαιτούμενα μόρια για τον διορισμό.


Και ο διορισμός δεν είναι αυτοσκοπός. Έτσι κι αλλιώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ε ρ γ α ζ ό μ α σ τ ε στο δημόσιο σχολείο ως ωρομίσθιοι, κυρίως. Απλά πληρωνόμαστε, όποτε τύχει και περίπου, αν υπολογίσουμε και τους καλοκαιρινούς μήνες ( μια που δεν πέφτουμε σε καλοκαιρινή νάρκη) το μέγιστο 300€ το μήνα!!!


Επίσης, την εργασιακή αβεβαιότητα που ζουν τα τελευταία χρόνια και άλλοι συνάνθρωποί μας, εμείς και οι οικογένειές μας την ζούμε εδώ και πολλά χρόνια. Για μας είναι μόνιμη κατάσταση.

Τα πράγματα είναι καλύτερα μόνο από οικονομικής άποψης για τους αναπληρωτές.

Και κάθε χρόνο η ίδια Οδύσσεια. Μπορεί να σε καλέσουν οποιαδήποτε χρονική στιγμή, σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας…


Και αρπάζοντας μια βαλίτσα στο ένα χέρι και ίσως ένα παιδί στο άλλο χέρι, να τρέξεις, να προλάβεις. Να βρεις το σχολείο ή τα σχολεία, ένα δεύτερο σπίτι σε μια καινούργια πόλη ή χωριό. Να φέρεις κάποια στιγμή μερικά πράγματα και έχοντας τις σημειώσεις σου σ’ ένα χαρτόκουτο κάτω από το κρεβάτι, να προσπαθείς για το καλύτερο, για το καλύτερο σου μάθημα στα παιδιά της τάξης σου…

Παρ’ ότι εσύ αυτό το μάθημα που παίρνεις από το σύστημα στη ζωή σου εδώ και πολλά χρόνια είναι το χειρότερο και πιο απάνθρωπο.

Και τώρα έρχεται για άλλη μια φορά το σύστημα, χαμογελώντας στραβά και σε κ α τ α ρ γ ε ί τελείως.


Πίσω από το προσωπείο του καλύτερου εκπαιδευτικού και του πιο οικονομικού, κρύβεται ένας ατελείωτος αριθμός, και καινούργιων εκπαιδευτικών, που και αυτοί γρήγορα εισπράττουν τα σκληρά μαθήματα από το σύστημα.


Και μια που όλη σχεδόν αυτή τη χρονιά συγκρινόμαστε συνεχώς με τις αδελφές μας Ευρωπαίες χώρες, ας θυμηθούμε τη χώρα της Σουηδίας που κάποτε έκλεισε την Οδοντιατρική της Σχολή για περίπου 10 χρόνια, επειδή υπολόγισε ότι είχε εκπαιδεύσει αρκετούς ανθρώπους…


Εύχομαι λοιπόν σε όλους τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς και κυρίως στους παλιούς, όχι καλό κουράγκιο, αλλά Κ Α Λ Η Δ Υ Ν Α Μ Η !!!Ανθούλα Τσιαντάκηv 45 χρονών

v Μονογονεϊκή οικογένεια

v Με 1 παιδί 9 χρονών

v Με πτυχίο καθηγητικής σχολής από το 1988

v Mε 10 χρόνια στην επετηρίδα

v Με 13 χ ρ ό ν ι α υπηρεσίας στο δημόσιο σχολείο

v Με 20,8 περίπου μόρια καθαρής αναγνωρίσιμης προϋπηρεσίας

v Με 11 περίπου μόρια μη-αναγνωρίσιμης προϋπηρεσίας

v Χωρίς προϋπηρεσία ΟΑΕΔ

v Με επιτυχία στο ΑΣΕΠ

v Με σεμινάριο, 400 ωρών και ετήσιο, στην Ειδική Αγωγή

v Με γνώση γραφής Braille για άτομα με προβλήματα όρασης

v Με ECDL

v Με ProficiencyΤΏΡΑ: Αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, σε 3 σχολεία και δυο σπίτια σε δύο διαφορετικές πόλεις.ΣΕ 2,5 ΜΗΝΕΣ: Άνεργη, αδιόριστη εκπαιδευτικός για…
kVST
21/04/2010 16:26
Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα (σ.12) για τον εργασιακό βίο των εκπαιδευτικών (προσλήψεις, ωράριο, αριθμό τμημάτων)Διευκρινίζουμε ότι:

1. Στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία αναφορά στο ωράριο των εκπαιδευτικών

2. Πουθενά δεν γίνεται λόγος για τον αριθμό και τη σύνθεση των τμημάτων των μαθητών

3. Οι προσλήψεις στο χώρο της εκπαίδευσης θα γίνονται με βάση τις πραγματικές ανάγκες και τα πραγματικά κενά

Τι πραγματικά όμως λέει το υπουργείο παιδείας :

1.Ο θεσμός του ωρομισθίου στον ως άνω πίνακα περιορίζεται δραστικά και διατηρείται μόνο για τις εξαιρετικές περιπτώσεις που αντικειμενικοί λόγοι δεν επιτρέπουν την πρόσληψη αναπληρωτή.
Εάν το σύνολο των απαιτούμενων ωρών διδασκαλίας, σε ένα ή περισσότερα σχολεία, είναι λιγότερες από 16 ώρες εισάγεται ο θεσμός του αναπληρωτή με μειωμένο ωράριο (οι εκπαιδευτικοί έχουν όλα τα δικαιώματα του αναπληρωτή).
Η επιλογή αυτή γίνεται με την προϋπόθεση ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί καλύπτουν το ωράριό τους και έχει εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ανάθεσης εκπαιδευτικού έργου σε όλους τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς καθώς και η δυνατότητα των 5 ωρών υπερωρίας των μόνιμων εκπαιδευτικών.

2. Έχουν ήδη σταλεί σε σχολεία εγκύκλιοι για αύξηση του μέγιστου αριθμού των μαθητών ανα τμήμα από 25 σε 30.

3. Έχει πει η ίδια η υπουργός σε κάθε συνέντευξη ότι σκοπός της είναι να διορίσει 18000 λιγότερους εκπαιδευτικούς. Αυτό το σκέφτηκε με βάση τα κενά της επόμενης χρονιάς που ακόμα δεν γνωρίζει;;;
ΡΙΤΣΑ
21/04/2010 16:23
Η κατασκήνωση Αδιόριστων, Αναπληρωτών κι Ωρομισθίων στο Σύνταγμα συνεχίζεται και χρειάζεται την ενίσχυση όλων.
Σήμερα στις 7μμ σε ένδειξη διαμαρτυρίας καίμε τα πτυχία μας.

Η οργή μας που ξεχειλίζει, η δυναμικότητα των κινητοποιήσεων καθώς και η ψηφορία για απεργία διαρκείας στην οποία συνεχώς προστίθενται νεα ονόματα (πλέον και μόνιμοι με αποφάσεις συλλόγων συμμετέχουν) ανάγκασαν την Διαμαντοπούλου στις νέες χθεσινές της δηλώσεις να αναφερθεί σε εμας και μάλιστα δυο φορές, όταν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα δήλωνε ότι αδιόριστοι δεν υπάρχουν...

Συνεχίζουμε δυναμικότερα μέχρι την απόσυρση του νομοσχέδιου.
Ραντεβού το Σύνταγμα.
Bahw
21/04/2010 16:12
Πρωτοφανές! το Υπουργείο Παιδείας έστειλε εγκύκλιο για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών βασισμένη στο πολυνομοσχέδιο πριν αυτό πάει στη Βουλή, πριν να ψηφιστεί. Να πως αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς
ΠΝ
21/04/2010 16:09
Να παραιτηθεί η κυβέρνηση !
Μελίνα Κομνηνού
21/04/2010 16:08
Ελληνική κοινωνία εναντίον, & των, εκπαιδευτικών:
1. αμόρφωτοι
2. τεμπέληδες
3. & το "κυριότερο" όλων : κάνουν διακοπές 4 μήνες ετησίως
4. συνολικά = αχρείαστοι

"υπέροχα" ανατριχιαστικό.

Μήπως αντί να τρώμε ο ένας τις σάρκες του άλλου θα ήταν παραγωγικότερο να επικεντρώθουμε στην πίστη πως υπάρχουν εκπαιδευτικοί που κρατούν ακόμα ζωντανό το ελληνικό σχολείο, μόνο εξαιτίας του φιλότιμου & του πάθους τους για τη διδασκαλία;
Μήπως θα μπορούσαμε να εστιάσουμε στην αθλιότητα των σχολικών βιβλίων, στην παντελώς στρεβλή & αναχρονιστική στόχευση των αναλυτικών προγραμμάτων, στο αχαρακτήριστα στείρο πρόγραμμα εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ;

Οι εκπαιδευτικοί ως αποδιοπομπαίοι τράγοι του συστήματος είναι βολικός & εύκολος, αλλά & κοντόφθαλμος, στόχος.

Σας ευχαριστώ για το βήμα επικοινωνίαςΜιλτιάδης
21/04/2010 16:08
Στα Χανιά προχώρησαν στο κλείσιμο ή στη συγχώνευση τμημάτων της ΠΔΣ, πετώντας κυριολεκτικά στο δρόμο δεκάδες συναδέλφους ωρομισθίους. Είναι γνωστό πως η ΠΔΣ ξεκίνησε πολύ αργά όταν δηλαδή οι μαθητές ήταν ήδη στα φροντιστήρια, άρα σ’ αυτήν βρήκαν καταφύγιο τα πιο φτωχά κοινωνικά στρώματα.
anonymous
21/04/2010 15:45
alilouiaaaaaaa!!!!
ekpaideutikoi afhste thn parla epitelous kai piaste douleia!!!!!!!!!!!!!!!!!
Arketa sas anexthke h koinwnia!!!
Arketa sas plhrwsame!!!

Sigoura yparxoun aksiothaumastoi antrwpoi anamesa sas alla dustuxws einai polloi ligoi gia na tous uperaspistoume.

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία.

Αλέξης
21/04/2010 15:42
Όσον αφορά το ωράριο των εκπαιδευτικών, ειδικά των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπ/σης (γυμνάσια -λύκεια), θα ήθελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα γιατί ακούγεται συχνά από πολλούς ότι το καθημερινό τους ωράριο απασχόλησης είναι "ελαφρύ"... Λοιπόν, δεν είναι μόνο το διδακτικό έργο που πρέπει να διεκπεραιώσουν οι καθηγητές στο σχολείο. Υπάρχουν πολλές άλλες εργασίες, όπως γραφική δουλειά, επεξεργασία του προγράμματος, μισθοδοσία, προετοιμασία εργαστηρίων κλπ. Επί πλέον, οι εκπαιδευτικοί ανήκουν σε μια κατηγορία δημ. υπαλλήλων που αφιερώνουν συχνά χρόνο και στο σπίτι (π.χ. διόρθωμα γραπτών, προετοιμασία για τη διδασκαλία της επόμενης μέρας). Ακόμα, αρκετά επιμορφωτικά σεμινάρια, αλλά και προγράμματα καινοτόμων δράσεων (περιβαλλοντική εκπαίδευση, πολιτιστικά κλπ) υλοποιούνται εκτός του κανονικού ωραρίου του σχολείου, δηλ.απογεύματα ή Σαββατοκύριακα.
Πειραιωτης Μαουνιερης
21/04/2010 15:40
Δυστυχισμενοι.Ριχνετε παντα τα βαρη σστον αλλο,ποτέ στον εαυτο σας. Καποτε,ο Καζαντζακης,που οι πιο πολλοι,δεν τον ξερετε,ουτε εχετε διαβασει και καποιο βιβλιο του,εγραφε. Δασκαλε,να ο γιος μου. Το κρεας δικο σου,τα κοκκαλα δικα μου. Εγω δεν θα το εβαζα ετσι,αλλα απο αυτο,μεχρι την ξεφτιλα που υπαρχει σημερα,υπαρχει αποσταση ετων φωτος. Οταν μαθητες,πετανε καρεκλες σε καθηγητη στην αυλη,οπως εκαναν σε καποιο γνωστο μου,(γιατι τους εβαλε διαγωνισμα,και φροντισε με το πληθος των θεματων,να μην μπορουν να αντιγραψουν),με κινδυνο να τον φησουν στον τοπο,αυτο δειχνει οτι τα καμαρια σς,ή εστω ενα μεγαλο κομματι απ αυτα,εχει ξεφυγει εντελως,και δεν μπορει να μαθει τιποτα στο Σχολειο. Ουτε βεβαια και στο Φροντιστηριο,στο οποιο στελνεται οι περισσοτεροι τα παιδια σας,απο μοδα και μονον,γιατι ποτέ δεν ελεγξατε,τι ακριβως αγοραζετε,με τα τοσα λεφτα που δινετε στα μαγαζια αυτα. Και να ξερετε,οτι οι Αλβανοι,των οποιων τα κοριτσια ιδιως,μπαινουν πολυ ευκολα στα Παν/μια,δεν τα στελνουν στα φροντιστηρια,γιατι δεν εχουν λεφτα να δωσουν.Αυτο ομως,δεν τους εμποδιζει απο το να μπουνε στα ιδρυματα αυτα,πραγμα που καθε χρονο καουν και με πολυ μεγαλη ευκολια. Και μαλιστα μαθητριες με ξενη καταγωγη,με γονεις,που δεν μιλανε καλα Ελληνικα,να βέπετε,να γραφουν εκθεσεις στα Ελληνικα,για 19. Σε αντιθεση με τα δικα σας τα καμαρια,που παιρνουν 6. Γιατι εκεινα τα παιδια,σκοτωνονται στο διαβασμα και την προσπαθεια,να ξεφυγουν,κατι που το ξερουμε καλα,εμεις οι παλιοι,που ειχαμε το Παν/μιο σαν το μοναδικο αποκουμπι,για να βγουμε απο το τελμα που βρισκομασταν. Ενω τα σημερινα παιδια,και χωρις τη δικη τους ευθυνη,μιας και παιδια ειναι,εγιναν εντελως αχρηστα,και το μονο που τα ενδιαφερει,ειναι το ποδοσφαιρο,το κινητο,και το κομπιουτερ. Ουτε καν οι γκομενες. Εννοειται,οτι θεση για το Σχολειο,απλως δεν υπαρχει στο μυαλο τους. Και τα γραμματα που ξερουν,ειναι επιεικως ανυπαρκτα. Αλλα βεβαια,δεν μενουν πια στην ιδια Ταξη,οπως μενανε παλια,ουτε και δινουν εισαγωγικες απο το Γυμνασιο στο Λυκειο. Βλεπεις οι πολιτικαντες καραγκιοζηδες,που μας κυβερνανε τα τελευταια 35 χρονια,εξαγορασαν τις ψηφους σας,με την ακοπη και παραλογη προαγωγη των παιδιων σας,και την εν συνεχεια προωθηση τους,στο Δημοσιο,το μεγαλο Πρυτανειο,απο οπου και ετρωγαν,χωρις να προσφερουν τιποτα. Γιατι νομιζετε,οτι η σημερινη κατασταση στην οποια βρισκομαστε,η χρεωκοπια μας δηλαδη,εχει να κανει μονον με οικονομια;Οχι βεβαια.Ειναι γενικη η χρεωκοπια,αλλα βεβαια,εσεις αυτο δεν το βλεπετε,γιατι δε σας συμφερει να το δειτε. Ειναι σα να κοιτατε τον εαυτο σας στον καθρεφτη,και η εικονα που βλεπετε,δεν σας αρεσει καθολου.
ΑΦΜ
21/04/2010 15:30
Δημόσια δωρεάν παιδεία δε γίνεται με το να μην πληρώνονται και να μην προσλαμβάνονται οι καθηγητές. Οι καθηγητες δεν είναι ούτε δουλοι ούτε υπεράνθρωποι...
zoro
21/04/2010 15:22
Μισθολόγιο Εκπαιδευτικών ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ κωδ.επιδοματος 0211 ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ κωδ. επιδοματος 0213 ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ κωδ. επιδοματος0215 ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ κωδ.επιδοματος 0216 ΚΙΝΗΤΡΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ κωδ.επιδοματος 0217 ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ κωδ.επιδοματος 0219 ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ κωδ.επιδοματος 0224 ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 0227 ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ κωδ.επιδόματος 0227 ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ κωδ.επιδόματος 0228 ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ κωδ.επιδόματος 0229 ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ κωδ.επιδόματος 0232
gk
21/04/2010 15:07
@ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συγχαρητήρια φίλε μου για το θάρρος να πεις την αλήθεια κατάμουτρα. Επιτέλους, ας καταλάβουμε όλοι ότι ο ίδιος άνθρωπος αλλιώς κινείται και διδάσκει ως καθηγητής φροντιστηρίου και αλλιώς ως διορισμένος στο δημόσιο σχολείο. Προσωπικά στέλνω το γιο μου σε ιδιωτικό σχολείο, όχι γιατί μου περισσεύουν αλλά γιατί σιχάθηκα το τεμπελίκι, τις αργίες και τις απεργίες, το χαβαλέ και την αδιαφορία των δασκάλων του δημοσίου. Πολλά γνωστά μου παιδιά ηλικίας 13-16 ετών μου έχουν πει κατ΄επανάληψη ότι αν δεν υπήρχε το θέμα των απουσιών δε θα πατούσαν ποτέ στο σχολείο. Δε νομίζω ότι γι αυτό φταίνε τα φροντιστήρια, γιατί πολλά παιδιά μέχρι τα 15 χρόνια ( Α Λυκείου ) δεν πάνε ακόμη φροντιστήριο. Ας προβληματιστούν όλοι οι διδάσκοντες ποιος φταίει. Επίσης, να προσθέσω ότι ένα μέσο φροντιστήριο βάζει 5-8 παιδιά στην τάξη και όχι 10 που ανέφερε κάποιος άλλος φίλος στο forum.
Γιώργος Β.
21/04/2010 15:05
Ευχαριστούμε τον κ Κωστή Λέων που για μια φορά ανέδειξε το τεράστιο θέμα της οικογενειακής "εκπαίδευσης" η οποία προηγείται και σαφώς ενισχύει την ακαδημαική.
Ένας άλλος τομέας που όντως ξεχάσαμε να αναφέρουμε όλοι στα μηνύματα μας είναι το γεγονός ότι τα παιδιά έχουν μάθει στο αραλίκι και στο άραγμα. Περίεργο άραγε από που να το διδάσκονται αυτό.....
Σίγουρα όμως τους το ενισχύει και το γεγονός ότι μια μερίδα συναδέλφων έχοντας εξασφαλίσει τη μακροβιότητά τους στον εκπαιδευτικό θώκο δίνουν παράσταση απάθειας σε καθημερινή βάση.
Με την ελάχιστη εμπειρια μου (κυρίως από τα ιδιαίτερα μαθήματα) έχω καταλάβει όταν όταν στα παιδιά δώσεις τη γνώση συνυφασμένη με την καθημερινή χρησιμότητά της τότε αποκτάς το ενδιαφέρον τους μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής τους πορείας...Άρα είναι η προσέγγιση του διδάσκονται και όχι αν αυτός βρίσκεται στο σχολείο, στο φροντιστήριο στο ιδιαίτερο.
Αναφορικά με τα πικρόχολα σχόλια του κ. THOMAS: ευτυχώς που είμαστε κι εμείς οι άχρηστοι φίλτατε όπως μας κατονομάζεις.....Γιατί έτσι θα αφήναμε κι εσένα και το παιδί σου κλεισμένο στην μοναδικότητα της δικής σου άποψης και θα αφαιρούσαμε το δικαίωμα στα άλλα παιδιά να μπορούν να μαθαίνουν έστω και από το σχολείο...εκτός του φροντιστηρίου το οποίο μάλλον πληρώνεις αδρά κάθε χρόνο αντί να μιλήσεις πρώτα με το παιδί σου για τις επιθυμίες του, τις κλίσεις του και τα ταλέντα του...
Γ. Βασίλης
21/04/2010 15:01
Θα ήθελα να γράψω πολλά για την πλάνη που επικρατεί στην κοινή γνώμη για το νέο νομοσχέδιο στην παιδεία. το νομοσχέδιο όμως αυτό το μόνο που κάνει είναι να αποδεσμεύσει χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιους από τα σχολεία, όχι λέγοντας ευχαριστώ τελειώσαμε, αλλά να πας στα τσακίδια παλιοαπατεώνα. Οι περισσότεροι από τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους είναι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ (πολλαπλών ΑΣΕΠ). Μην λέτε ότι δήθεν θέλετε τον ΑΣΕΠ λοιπόν. Πρόκειται για νέους επιστήμονες που οι περισσοτεροι παλέυουν άνισα με το κατεστημένο για να διδάξουν νέες επιστήμες (με διδακτορικά) σε ένα βαθιά συντηρητικό περιβάλλον, έξω και ένδοσχολικά, πολλές φορές συγκρουόμενοι με τους παραδοσιακούς καθηγητές, χωρίς να έχουν μονιμότητα και σιγουριά, χωρίς να έχουν βύσμα (ΕΙΠΑΜΕ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ και για αυτό γίνανε αναπληρωτές) μέσα σε απαρχαιωμένα και εγκαταλελημένα σχολεία. Το μόνο που κάνει αυτό το νομοσχέδιο είναι να διώξει αυτούς τους εκπαιδευτικούς. Δεν λέει πουθενα για απολύσεις μονίμων. Νομίζω ότι όσοι στηρίζετε τα σχέδια της κυβέρνησης στην εκπαίδευση, έχετε διαβάσει ένα άλλο νομοσχέδιο στον ΥΠΝΟ σας. Δεν γίνεται πουθενά λόγος για τα κακά που γράφετε εδώ μέσα. Αυτά θα παραμείνουν όπως έχουν και θα ενισχυθούν.
Οι περισσότεροι από τους αναπληρωτές που μόνο αυτοί συμφωνείτε ότι πρέπει να φύγουν από τα σχολεία, δεν είναι παιδιά των STAGE, διάβασαν και πέρασαν πολλές φορές ΑΣΕΠ, κάλυψαν τις θέσεις που από κακό σχεδιασμό δεν προκυρήχτηκαν από το υπουργείο, πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στα νησιά και στα σύνορα και όχι δίπλα στα σπίτια τους, με μισθό αξιοπρεπή που εξαντλήθηκε στις μετακινήσεις, και τώρα έρχεστε εσείς να τους απολύσετε και να τους πείτε και λαμόγια από πάνω. Προσωπικά είμαι αναπληρωτής τρία χρόνια τώρα μακριά από το σπίτι μου, όπου έχετε εσείς πραγματική ανάγκη, θα ήταν καλά να τελείωνε η περιπέτειά μου και να με νομιμοποιούσαν του χρόνου, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μου το υποσχέθηκε και κανείς και πάντα κρατούσα και μια πισινή με εσάς που έμπλεξα, αλλά δεν θα ανέχομαι να με λέτε και απατεώνα.. Παλεύω κάθε μέρα και τα σαβατοκκύριακα για τα μαθήματά μου. Δεν κάνω φροντιστήρια, δεν κάνω ιδιαίτερα, διαφωνώ με το θεσμό.
Πιστεύετε λοιπόν ότι με την δικιά μου απόλυση και των ομοίων μου (μόνο), θα διορθώσετε όλα αυτά που γράφετε.
Μόνο λίγα λεφτά θέλετε να σώσετε, όχι να διορθώσετε κάτι.
Ραντεβού στον ΟΑΕΔ λοιπόν, όπου υπόσχομαι να σας πάρω την δουλειά μέσα από το στόμα. Ότι πιο δίκαιο για εσάς που πιστεύετε ότι η αξιοκρατία είναι το αποτέλεσμα του φιλελεύθερου ανταγωνισμού. Σε αυτή την εποχή θα έπρεπε όλοι μας να βρίσκουμε λόγους για να δείξουμε αλληλεγγύη και όχι να στοχοποιούμε και να περιθωροποιούμε ομάδες ανθρώπων.
shining path
21/04/2010 14:25
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους μεγάλες οι ευθύνες των εκπαιδευτικών για τα χάλια ΑΛΛΑ ακόμα μεγαλύτερης των γονιών που έχουν αφήσει τα βλαστάρια τους αχαλίνωτα, αναίσθητα, παρατημένα στη νιρβάνα της Τζουλιας και της Μενεγάκη...
Αδιοριστη εκπαιδευτικος
21/04/2010 14:14
Ερημην μας?Θελω πρωτα απο ολα να απαντησω σε οσους μαινονται εναντιον των εκπαιδευτικων.Δεν ανηκουμε στην ταξη των τεμπεληδων,ημασταν αυτοι που οταν ολα τα αλλα παιδια επαιζαν,εμεις μελετουσαμε σκληρα.Περασαμε στο Πανεπιστημιο με υψηλες βαθμολογιες και οχι με τη βαση του 10 την οποια εσπευσε λαικιστικα να επαναφερει το υπουργειο.Οι γονεις των περισσοτερων απο εμας σερνονταν στα χωραφια για να μας σπουδασουν και ακομη σερνονται για να μας βοηθησουν.Ειμαι σχεδον 40 ετων και ειμαι ακομη αναπληρωτρια.Η καμενη γενια των 40,εργασια σε ασχετες δουλειες,ανεργια,αγχος,ανασφαλεια.Δωσαμε ασεπ,14 ωρες διαβασμα την ημερα,απο τοτε η δυσπνοια και προβληματα υγειας μας ταλαιπωρουν.Αφησαμε τις δουλειες μας για να επικεντρωθουμε σε αυτο και ολα παλι ανατρεπονται.Ειμαστε απο τους λιγους υπαλληλους που διοριζονται-οσοι τελικα-που εχουν αποδειξει τα προασοντα τους και κρινονται καθημερινα.Ενω εμεις διαβαζαμε και μοχθουσαμε,διοριζονταν σε αλλους τομεις αυτοι που δεν κοπιασαν ποτε.Ομως, διορισμενος η οχι ,ο εκπαιδευτικος ηταν αυτος που παντα επεσημανε τους κινδυνους,που εβλεπε αυτα που ηρθαν,αλλα οχι ερημην σας.Οταν η ελλαδα ιδρωνε στα μπουζουκια,οταν γινοταν αγενης,οταν,οταν..........Δεν κατηγορω ομως κανεναν.Αυτο ηθελαν να πετυχουν και το κοντευουν.Οφειλουμε να επιδειξουμε ψυχραιμια ,να αναλογιστουμε τις ευθυνες μας και να ενδιαφερθουμε για το συνολο.Αυτη ειναι η δυναμη μας και θελουν τη διασπαση των πολιτων.Ας το καταλαβουμε!
BB
21/04/2010 14:14
Κωστή-λέων και jr ευχαριστώ πολύ!!!!Επιτέλους, υπάρχουν και αντικειμενικοί άνθρωποι, που αντιλαμβάνονται κάποιες καταστάσεις σωστά.Και καθυστερημενο παιδί είχα στην τάξη μου μια χρονιά και φέτος έχω αυτιστικό-ούτε επίδομα παίρνω ούτε εύκολη είναι η δουλειά μου.Αλλά πού να το καταλάβουν οι περισσότεροι τι τραβάμε ο καθένας στην τάξη του....
ivi noire
21/04/2010 14:10
Επιτέλους καιρός ήταν να επισημάνει κάποιος όλες αυτές τις προχειρότητες που συμβαίνουν στην εκπαίδευση. Ίσως από τους πιο βανδαλισμένους τομείς της κοινωνίας μας. Άκομα και οι 10χρονοι μαθητές είναι σε θέση να διακρίνουν την επιδρομή που γίνεται στα σχολεία απο κάθε επίδοξο στέλεχός της. Γι''αυτο μάλλον το έχουν πάρει και οι ίδιοι στο αστείο κάνοντας δύσκολο το έργο των εκπαιδευτικών. Έστω και αν όλο αυτό το φιλόδοξο και άκρως απαραίτητο νομοσχέδιο δεν εφαρμοστεί πλήρως, και μόνο το γεγονός ότι αναφέρονται τα μέσα καθημερινά στις ελλείψεις και στις απλές και απόλυτα κατανοητές λύσεις είναι ελπιδοφόρο. Σε καιρούς που η εξοικονόμηση ενέργειας πάιζει ως 1ο θέμα γιατί να μη ξεκινήσουμε από τα βασικά; Πού ακούστηκε τάξεις στην πρωτεύουσα 15 μαθητών και να προκαλούν και καθημερινό πονοκέφαλο στους δασκάλους; Και πράγματι γιατί να μειώνουμε τόσο πολύ το μορφωτικό προφίλ ενός κοινωνιολόγου θεωρώντας τον ακατάλληλο να διδάξει Ιστορία; Ποιος είπε ότι η εκπαίδευση είναι στατική και στάσιμη ώστε να μη χρειάζεται οι εκπαιδευτικοί να μετακινούνται;
Δημήτριος Βονόρτας
21/04/2010 14:09
Θα συμφωνήσω με τον 40χρονο εκπαιδευτικό που παραδέχεται τα προβλήματα του κλάδου. Είμαι συνάδελφος, και πραγματικά ντρέπομαι να πληρώνομαι 14 μισθούς, ενώ δουλεύω για 9 μήνες επί της ουσίας. Συνήθως αποφεύγω να θίξω το θέμα μπροστά σε άλλους, γιατί όλοι εξαγριώνονται μεταξύ σοβαρού και αστείου, και''γω κάνω το κορόϊδο.....
Βλέπω και ακούω μαθητές να λένε, ότι το 1821 νικήσαμε τους Γερμανούς, πως το 1940 απελευθερωθήκαμε από τους Τούρκους, πως η Ακρόπολη (αντί του Παρθενώνα) χτίστηκε το.....1830, πως τον Εθνικό Ύμνο τον έγραψε ο....Παλαμάς και άλλα πολλά, και δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω....Ποιοι φταίνε για όλα αυτά ? Μόνο τα παιδιά, οι γονείς και τα βιβλία ? Εμείς δεν έχουμε μερίδιο ευθύνης ?
Το κακό είναι ότι τέτοιες απαντήσεις τις δίνουν - δυστυχώς - και απόφοιτοι πανεπιστημίων.....
Όσο για τα 1000 ή 1200 ευρώ, νομίζετε πως είναι απελπιστικά λίγα στην εποχή που ζούμε ?.....Ζητήστε τα στον ιδιωτικό τομέα, να δούμε τι θα πάρετε.....Γιατί ξέρω, πως οι καθηγητές στα Φροντιστήρια πάσης ειδικότητας, πληρώνονται με 7 ευρώ την ώρα καθαρά.....Αν δεν υπήρχαν τα ιδιαίτερα, που και αυτά λιγοστεύουν συνεχώς, θα ήταν να τους κλαίνε οι ρέγγες.....
Όσο για την αξιολόγηση, πιστεύω πως είναι σωστό μέτρο. Ελέγξτε καθηγητές στο κάτι παραπάνω απ'' του βιβλίου, να δούμε πόσοι ξέρουν.....Ρωτάω μαθητές 15 χρονών, τι είναι η κλωνοποίηση, και απαντούν, η δημιουργία αρνιού από άλλο αρνί.....
Τα σχόλια δικά σας.....
ΚΔ
21/04/2010 14:05
THOMAS Να κλείσουν τα σχολεία και ποιός θα κάνει μετά το ΤΖΑΜΠΑ baby sitting στα μανάρια σας? Εσείς? Εσείς είσαστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ να τιθασεύσετε τα 1-2-3 παιδιά σας και κατηγορείτε το δάσκαλο που έχει 25-30. Και αναφέρομαι στο baby sitting μόνο γιατί αν αναφερθώ σε εκπαιδευτικούς λειτουργούς που επιτελούν λειτούργημα σε Σαμοθράκη,Ψαρά,Άγιο Ευστράτιο,Κάσο,Χάλκη,Θηρασιά,Ανάφη,Δονούσα,Ηρακλειά (αλήθεια ξέρεις που πέφτουν στο χάρτη?) θα μας πάρεις στο ψιλό παντογνώστη. Κωστή Λέων συγχαρητήρια...
Μαρία
21/04/2010 13:28
Κάνουνε τόσες πολλές περικοπές στους εκπ/κους γιατί είναι οι μόνοι μαζί με άλλους δημοσίους υπαλλήλους από τους οποίους μπορούν να τα πάρουν καθώς είναι κότες και τους πάει να, να χτυπήσουν επιχειρηματίες και επαγγελματίες, και εκτός αυτού δεν θέλουν να έχουν εκπ/ση σωστή που να δημιουργεί σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες καθώς τέτοιοι πολίτες θα ήταν απειλή για το σύστημα που έχουν επιβάλλει και θέλουν να διαιωνίσουν. Όλοι τους είναι ψεύτες, διψάνε για εξουσία και βαράνε προσοχή στους φοροφυγάδες λεφτάδες που τους στηρίζουν (με ανταλλάγματα βέβαια) και στους υπόλοιπους ευρωπαίους και μη ''''φίλους'''' μας (βλέπε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Αμερική)
zoro
21/04/2010 13:24
ΜΑ ΤΟΝ ΔΙΑ, ΠΙΑΣΑΝΕ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ? ΜΑΚΑΡΙ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ, ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ!!

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία.

Κωστής Λέων
21/04/2010 13:12
Θεωρώ υποχρέωσή μου να υπερασπιστώ την κοινωνική τάξη τών εκπαιδευτικών έναντι τών αποχαλινωμένων γονιών που τής κάνει επίθεση μέσα στη γενική αναμπουμπούλα τής εποχής . Δεν είμαι εκπαιδευτικός ούτε έχω παιδιά να σπουδάζουν. Τα παιδιά μου μεγάλωσαν τώρα πια και τραβάνε τον δρόμο τους . Άρα μπορώ να είμαι αντικειμενικός . Κυρίες και κύριοι εσείς γονείς που τα βάζετε με τούς δάσκαλους κάθε βαθμίδας έχετε αναλογιστεί ποτέ τις δικές σας ευθύνες ? Σε τι φταίνε οι εκπαιδευτικοί για την γενικευμένη πλέον αγραμματοσύνη τών παιδιών σας ? Τα περισσότερα δεν ξέρουν ούτε καν που πέφτει στον χάρτη η Ισλανδία . Φταίνε οι εκπαιδευτικοί και σ''αυτό ? Δεν τούς το έμαθαν ? ''Η μήπως φταίτε εσείς που τα καλο-κακο-μάθατε ? Ζω μέσα στον κόσμο , δεν είμαι καλόγερος , βλέπω κάθε μέρα τι συμβαίνειι στα περισσότερα νέα παιδιά . Μαμ-κάκα-νάνι κι ατέλειωτος χαβαλές μεταξύ τους στα κινητά , στο ίντερνετ , στις παρέες τους . Κάποια κυρία έγραψε ότι φεύγουν από τα δημόσια σχολεία και πάνε στα φροντιστήρια επειδή τα διώχνουν με την συμπεριφορά τους οι εκπαιδευτικοί . Όχι κυρία μου , δεν είναι αυτός ο λόγος . Ο λόγος είναι ότι στα φροντιστήρια κάνουν περισσότερο χαβαλέ . Προφανώς εσείς οι περισσότεροι γονείς τής εποχής μας δεν παρακολουθείτε το τι κάνουν τα παιδιά σας όταν είναι μακριά σας αλλά βλέπετε , έστω και λίγο , τα αποτελέσματα τών δικών σας ευθυνών και ρίχνετε την πέτρα εκεί όπου δεν υπάρχει λόγος να την ρίξετε . Είσαστε γονείς υπερ-προστατευτικοί σε βαθμό χρόνιας νεύρωσης , υπερ-απαιτητικοί από τούς πάντες και για τα πάντα προκειμένου το "μανάρι" σας να είναι πάντα πρώτο και πάντα αθώο . Κατ'' εικόνα και ομείωση σας μεγαλώνετε τα παιδιά σας κι ύστερα σάς φταίνε οι εκπαιδευτικοί . Φτάσαμε στο πρωτοφανές σημείο να δέρνονται πανεπιστημιακοί καθηγητές από τα παιδιά σας . Διότι δικά σας παιδιά είναι κι όχι τού γείτονα , όπως λέτε πάντα . Άτομα που έλυωσαν στα θρανία μελετώντας αληθινά , περιμένουν χρόνια να διοριστούν ως εκπαιδευτικοί , πολλά άλλα άτομα διορίζονται με σύμβαση και περιμένουν μήνες για να πληρωθούν , πολλές φορές μακριά από την μόνιμη κατοικία τους , με ό,τι συνεπάγεται αυτό , ενώ στο ίδιο διάστημα τα παιδιά σας χαχανίζουν στις καφετέριες , στo Μall , στα shoping-center , και στα κλαμπ τα βράδυα με το πλούσιο χαρτζιλίκι που τούς δίνετε . Δεν είμαι μοναχός στο Άγιο Όρος , όχι , και τα βλέπω όλα αυτά καθημερινά εδώ και χρόνια . Μέσα στον γενικό χαμό που μάς πλάκωσε ξαφνικά , είναι επόμενο να την πληρώσουν και οι εκπαιδευτικοί , αλλά εσείς οι γονείς που έχετε παιδιά τα οποία σπουδάζουν ακόμα ας μην ξεσπάτε τ''απωθημένα σας σ'' αυτούς. Αναλογιστείτε πρώτα τις δικές σας ευθύνες , μετά τις ευθύνες τής εκάστοτε κυβέρνησης , και στο τέλος-τέλος μπορείτε να μιλήσετε και για κάποιους κακούς δασκάλους . Δεν είναι πολύ λίγοι αλλά δεν είναι και οι πολλοί . Φιλικά , Κωστής Λέων .
THOMAS
21/04/2010 13:00
Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος κύριοι καθηγητές, δάσκαλοι κλπ. Φέρετε μεγάλη ευθύνη για την κατάντια της ελληνικής παιδείας. Δεν χρειάζόσαστε. Ούτως ή άλλως τα σχολεία τα έχετε κάνει τσίρκο. Τα παιδιά μας μαθαίνουν , ό,τι μαθαίνουν στα φορντιστήρια. Επομένως είστε αχρείαστοι. Να κλείσουν όλα τα Δημόσια Σχολεία.Ούτως , ή άλλως και ο τελευταίος έλληνας στέλνει τα παδιά του στο φροντιστήριο. Για πιο λόγο να ακριβοπληρώνουμε δασκάλους και καθηγητές;Για να κμαθαίνουν τα παιδάμας τις καταλήψεις και το τεμπελικι;
jr
21/04/2010 12:45
Η προσωπική μου εμπειρία ως μαθητής-φοιτητής μου λέει ότι η δουλειά του εκπαιδευτικού όταν γίνεται σωστά, που γίνεται από τουλάχιστον το 60-70% των καθηγητών που έχω γνωρίσει, είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Αν αναλογιστούμε ότι ταυτόχρονα ο μέσος γονέας βλέπει απαξιωτικά τόσο το θεσμό του σχολείου όσο και την γνώση αυτή καθ’ αυτή, μια στάση η οποία πολλές φορές μεταφέρεται και στα παιδιά τότε μιλάμε για μια δουλειά που αν τη κάνεις σωστά είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς εκτός από την ύπαρξη επιστημονικής επάρκειας πρέπει να είσαι και ψυχολόγος και διπλωμάτης και βέβαια πάνω από όλα ήρεμος σε καταστάσεις που ο μέσος Ελληνάρας θα χάλαγε το κόσμο (συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου, τώρα που θυμάμαι τι έκανα στους καθηγητές μου). Πρώτα πρέπει οι γονείς να αναλάβουν τις ευθύνες και το ρόλο τους και στη συνέχεια μπορούν να ελέγχουν τους καθηγητές χρησιμοποιώντας το θεσμός του συμβουλίου γονέων. Βέβαια ο θεσμός αυτός, όπου λειτουργεί, έχει γίνει ένα μνημείο βλακείας και μικροπρέπειας, τουλάχιστον από ότι έχω δει και από ότι έχω συζητήσει με άλλους γονείς άλλων σχολείων. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας πριν αρχίσουμε να κατηγορούμε άλλους εργαζομένους. Αλλά βέβαια όπως πάντα το πρόβλημα για το μέσο Έλληνα είναι οι άλλοι και ποτέ ο εαυτός του.
sfs
21/04/2010 12:44
σωστα. μονο 25 παιδια ανα ταξη? τουλαχιστον 40 και οπως ειπε και ο 40χρονος εκπαιδευτικος-και συνομιλικος μου- εμεις καναμε μαθημα 35 παιδια στην ταξη. επισης δεν ειχαμε pc, ιντερνετ, κλπ. να τα καταργησουμε και να επιστρεψουμε ομαδικα στο 1980. τοτε ηταν καλυτερα...
φυσικα μονο 20 ωρες μαθημα? τουλαχιστον 35 την εβδομαδα. και εαν βρει ποτε κουραγιο ο σωστος εκπαιδευτικος να κανει πραγματικη δουλεια στην ταξη γραψε μου. και βεβαια να δυσκολεψει η υλη πως προτεινει ο 40χρονος εκπαιδευτικος. ηλιθιοι ειναι οι σκανδιναυοι που δεν φορτωνουν τα παιδια με αχρηστη υλη και απλα τους κανουν ξεφτερια στα βασικα (γλωσσα, γραφη, ιστορια, μουσικη, αθλητισμο, τεχνες).εγινε μεγα θεμα το βιβλιο ιστοριας της εκτης δημοτικου και κανεις δεν αναρωτηθηκε ποιο παιδι θα διαβαζε και θα κατανοουσε τοση υλη σε τετοια ηλικια.
μειωση μισθου και απιτηση για περισσοτερη δουλεια.
μονο που κανεις πολιτικος δεν αμοιβεται με 1200 το μηνα...
ευγε
DJK
21/04/2010 12:18
ΠΡΟΣ: bilbak και όλοι οι άλλοι εκπαιδευτικοί που κλαίγεστε γιατί για πρώτη φορά από τότε που διοριστήκατε, απειλείστε με τίμια εργασία: Αν αντί να καταβάλετε "κόπο και θυσίες" για να κερδίσετε δικαιώματα, τα είχατε καταβάλει για να παράγετε αληθινό εκπαιδευτικό έργο, για να έχετε κατορθώματα ουσίας, όπως επιτυχία των μαθητών σας στις εξετάσεις τους χωρίς φροντιστήριο, δεν θα ήσασταν τώρα στη μπούκα του κανονιού γιε περικοπές. Είναι ψέμα ότι την κρίση δημιούργησαν οι τραπεζίτες - όλοι ξέρουν ότι οι Ελληνικές τράπεζες είναι υγιείς, όχι σαν της Αμερικάνικες. Το χρέος της Ελλάδας διογκώθηκε από τη διαφθορά του δημοσίου και τις επίσης διεφθαρμένα ψηφοθηρικές, υπέρμετρες προσλήψεις κηφήνων σαν εσάς. Εξαιρώ και ζητώ συγνώμη από τους ελάχιστους ανάμεσα σας που δεν είναι κηφήνες. Δυστυχώς και αυτών το έργο, χάνεται στην γενική αχρηστία του κλάδου σας.
γιωργος ν.
21/04/2010 11:57
ειναι αδικια μεγαλη.εμεις διαβασαμε στους διαγωνισμους του ασεπ,πετυχαμε,πιασαμε την βαση και τωρα η κυρια υπουργος μας λεει οτι δεν ισχυει τιποτα.αυτο συναδελφοι ειναι παρανομο.να βαλουμε εναν δικηγορο και να την παμε δικαστικα και σιγουρα θα δικαιωθουμε.ξεσηκωθειτε ολοι,ειμαστε χιλιαδες.
Ilias
21/04/2010 11:49
Παιδιά, ας μην είμαστε απόλυτοι ούτε τρελαμένοι απλά και μονο για να στηρίξουμε τις απόψεις μας. Και εγώ ωρομίσθιος είμαι,όχι βεβαια ότι τρελαίνομαι να καταργηθούν οι ωρομίσθιοι/αναπληρωτές. Αλλα αυτό το λέω μονο και μονο γιατί δεν πρόκειται να έχω 24 μήνες προϋπηρεσία τα επόμενα 2 χρονια, όπως λέει στο σχέδιο. αλλα συμφωνώ απόλυτα στο "πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης". Επειδή έχω ζήσει στην Αγγλία, ξέρω πως και εκεί για να γίνεις καθηγητής σε σχολειό θα πρέπει να κανεις πρώτα 1 χρόνο σε κάποια σχολη που εκτος τον άλλον κανεις και πρακτική εξάσκηση σε τάξη. Και μιλάμε για μια χωρα που παρακαλεί το κόσμο να γίνει καθηγητής. μέχρι και διαφημίσεις στη τηλεόραση έχουν. Επίσης, για αυτά που λέει ο ANTIGRAFEAS, έχω απλά να του πω πως στο εξωτερικό, μπορεί τα σχολεια να είναι κλειστά το καλοκαίρι, αλλα ξεκινάνε σαφώς νωρίτερα, και σε καθημερινή βάση οι καθηγητές είναι μέσα στο σχολειό μέχρι το μεσημέρι. δεν υπάρχει καθηγητής να κάνει 2 ώρες μάθημα και να φεύγει.
Γιώργος Β.
21/04/2010 11:49
Ως εκπαιδευτικός μόνιμα ωρομίσθιος από τοτε που πήρα πτυχίο και επίσης μόνιμα εξεταζόμενος για να αποδεικνύω ότι αυτά που έμαθα 4 χρόνια στη σχολή τα ξέρω ΠΟΛΥ καλά....θα ήθελα να απαντήσω σε αυτούς που λένε:
- Ότι οι 2 μήνες διακοπών καταστρέφουν την οικονομία του κράτους!! Δηλαδή, η μόνιμη φοροδιαφυγή των "γονεών" που τόσα χρόνια ως ελεύθεροι επαγγελματίες καταλήστευαν το κράτος δε χάλασε την οικονομία......
- Οτι τα φροντιστήρια κατέστρεψαν το σχολείο: δε φταίει το φροντιστήριο....φταίνε οι ακέφαλοι συνάδελφοι που μπήκαν στην τάξη και έκαναν μάθημα λέγοντας στα παιδιά "Τι έκανε ο Ολυμπιακός εχτές??"....Συνάδελφοι που έκαναν μάθημα χρησιμοποιώντας προς τα παιδιά άσεμνους χαρακτηρισμούς για να "μην τους πάρουν τον αέρα".....
Αντί να μας κάνει τεστ για παιδαγωγική επάρκεια το υπουργείο ας κάνει μερικά ψυχολογικά τεστ να δει τι σοι κόσμος μπαίνει στις τάξεις των παιδιών.
- Ότι τα ιδιαίτερα λημαίνονται τις εισπράξεις των γονέων: άμα θες πληρώνεις....αμα δε θες δε πληρώνεις....Όπως και με τα Botox αγαπητοί γονείς....αμα θες τα κάνεις...όταν όμως τα κάνεις μη ζητάς και τα ρέστα επειδή σου έφτιαξαν ωραία φράπα!!!!!( ο νοων νοείτο για την αντιστοιχία)

Ευχαριστώ για το βήμα έκφρασης....
Αδιοριστος εκπαιδευτικος
21/04/2010 11:48
"Τα φροντιστήρια σας νίκησαν. " Ξεκινω με αυτη την φραση που ειπωθηκε πιο πανω. Ειναι αληθεια κυριοι. Ολοι κοιταμε να βολευτουμε πισω απο ενα διορισμο και δεν βλεπουμε το λειτουργημα ως αυτο, αλλά ως 1000-1200 ευρω το μηνα. Οι εποχες αλλαζουν. Οσοι δεν ειναι διατεθημενοι για εργασια, ας ζησουν με τις συνταξεις των γονεων τους!
aganaktismeni
21/04/2010 11:41
Η κυρία Διαμαντοπούλου έχει χάσει το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης- κοινωνικής ευαισθησίας (ίσως στας Βρυξέλλας όπου παρεπιδημούσε επι μακρόν) καλό θα ήταν να το βρει τάχιστα.
giorgos
21/04/2010 11:27
Συγχαρητήρια ANTIGRAFEAS. Έθεσες το θέμα επιτέλους στη σωστή του βάση.... Γι αυτό και το αναδημοσιεύω ακέραιο... (σε τέτοια φροντιστήρια-που έγραψες - κι εγώ θα ήμουν Καθηγηταράς σε σχέση με το Δημόσιο Σχολείο....) Με τις απρόκλητες επιθέσεις κατά των εκπαιδευτικών που κάποιοι έχουν βαλθεί να τους βάλουν όλους στο ίδιο τσουβάλι (κλασσικά…) και σίγουρα κάνουν το Υπ.Παιδείας και τους εκπαιδευτικούς των ιδιαίτερων να χασκογελάνε, αναρωτιέμαι: Μιλάτε για ωράριο. Δηλαδή αν βάλουμε τον εκπαιδευτικό να κάνει 40 ώρες μάθημα την εβδομάδα λύνουμε το πρόβλημα της παιδείας; Είναι το ίδιο 40 ώρες διδασκαλίας με... 40 ώρες γραφείου; Για ενημέρωση, στα καθήκοντα τους προστίθενται ώρες γραμματειακής υποστήριξης (αφού δεν υπάρχει ανάλογο προσωπικό αν και το προβλέπει σχετικός νόμος), εποπτεία παιδιών, όγκος δουλειάς στο σπίτι κ.ά. Μιλάτε για ατελείωτες διακοπές. Διακοπές χριστουγέννων – πάσχα - καλοκαιριού υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη-Αμερική. Συνεννοημένοι είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί του κόσμου; Ή μήπως για τον εαυτούλη τους τις επινόησαν; Για πες το παιδί σου ότι πρέπει να πάει στο σχολείο χριστουγέννα – πάσχα - καλοκαίρι. Θα φας κανά βιβλίο στο κεφάλι… Για το παιδί υπάρχουν οι διακοπές αυτές. Ή μήπως αν πηγαίνουν οι εκπαιδευτικοί σε άδεια σχολεία για να κοιτάνε τους τοίχους βοηθάει την παιδεία; Δεν άκουσα κανέναν να προτείνει π.χ. προγράμματα επιμόρφωσης για εκείνες τις μέρες. Μιλάτε για ιδιαίτερα. Γιατί δεν πάτε να τους καταγγείλετε στα αρμόδια όργανα; Τους πληρώνετε μαύρα, τους ταΐζετε και μετά κλαίγεστε!!! Ποιος σας εμποδίζει να τους καταγγείλετε; Μιλάτε ότι πρέπει να κάνουν babysitting τα παιδιά σας. Όποιοι το ισχυρίζονται αυτό το έχουν χάσει… Μιλάτε για τη σωστή δουλειά που κάνουν τα φροντιστήρια. Ο γονέας σέβεται περισσότερο το φροντιστήριο γιατί τα σκάει χοντρά οπότε επιβάλλεται το παιδί του να προσέχει στο μάθημα εκεί ;) Τα φροντιστήρια χωρίζουν τα τμήματα ανάλογα με το πόσο δυνατός ή αδύναμος είναι ο μαθητής. Τι πιο εύκολο να κάνεις μάθημα όταν έχεις τέτοια ομοιομορφία στο τμήμα! Και φυσικά είναι αυστηρά ολιγομελή (γύρω στα 10) σε αντίθεση με το σχολείο που με 25 περίπου παιδιά στην τάξη πρέπει να ασχοληθείς από τον πιο αδύναμο μέχρι τον πιο δυνατό μαθητή. Δεν έχω ακούσει ποτέ προβλήματα συμπεριφοράς σε φροντιστήριο… Γιατί άραγε; Για τους παραπάνω λόγους φυσικά. Το σχολείο έχει καταντήσει χώρος εκτόνωσης για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς! Μιλάτε για τα απίστευτα προνόμια της εκπαίδευσης. Αφού είναι τόσο ωραία και ρόδινα γιατί αφήνετε τέτοιο κελεπούρι; Δεν χρειάζεται πολύ κόπος… Μόνο το πτυχίο ενός ΑΕΙ, γραπτές εξετάσεις ΑΣΕΠ και 2 χρόνια δόκιμος με άγνωστο ποιος και με τι κριτήρια θα σε ελέγξει. Α, και αν έτρεχες σε βουνά και σε νησιά για να μαζέψεις προϋπηρεσία ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος, όπως και τα σκάνδαλα: παραγράφονται… Τέλος, γιατί τόσο κόμπλεξ και φθόνος για τους άλλους; Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω. Από πότε οι προσωπικές εμπειρίες του καθενός έχουν γίνει ο κανόνας που τα ισοπεδώνει όλα; Όλη αυτήν την πίκρα και το φαρμάκι για τους συμπολίτες μας ας το εκφράσετε την ημέρα των εκλογών εκεί που ξέρετε. Αλλά ξέχασα, για όλα φταίει ο άλλος και ο άλλος. Ποτέ εγώ
A.G
21/04/2010 11:19
Όσοι απο εσας επιτίθεστε στους εκπαιδευτικούς είστε απλά ανόητοι. Με κάτι τέτοιους σαν και σας έγινε η Ελλάδα μπάχαλο. Σκάστε και αφήστε κανένα λογικό να μιλήσει....ανόητοι....
yana
21/04/2010 11:14
@ AG
mia zoi mes stin klapsa , sto drama kai stin ypervoli oi ellines
pos tha niosi to kakomoiro otan me di ? tha niosi opos niothi to germanaki kai to yiaponezaki kai ola ta ypoloipa paidia tou kosmou pou oi daskaloi didaskoun mehri ta 65 i kai horis irio ilikias opos oi iaponnes
mia zoi mes tin ypervoli , eidika oi ellinides pou sta 60 kai 70 stolizonte san laternes yia na pane to proi sto super market alla xafnika me ta nea metra to paizoun misopethamenes
ite mas aresi , ite aresi sta paidakia ite ohi , mehri ta 65-67 tha doulevome apo edo kai pera kai kante kamia prosefhi na mas plironoune yiati fenete hlomo kai afto akoma
as prosgiothoume stin pragmatikotita yiati orees oi theories kai ta dramata kai ta megala logia alla arithmitika ta pragmata ine tragika kai ta ypolipa den ehoun pia simasia
otan tha arhisoun oi politikoi na lene alithies kai ta pragmata me to onoma tous , as to yiortasome tha ine kai i stigmi pou tha yparhi kai elpida allagis kai mellontikis anakampsis
y.g kai ase ton ymno yia tous ekpedeftikous se hores me sovari paideia , i diki mas ine gnosto se olous mas ti tragika halia ehi

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

Λεωνίδας
21/04/2010 11:05
Αρκετά πια με τους διεφθαρμένους ανεπαρκείς και μειοδότες πολιτικούς που τολμάνε να ζητούν κάθε είδους αξιολόγηση για μια θεσούλα καθηγητή - δασκάλου των 1000 ευρώ στα κατσικοχώρια την στιγμή που αυτοί διορίζονται απευθείας Νομάρχηδες και Περιφερειάρχες. Φτάνει πια. Εγώ θα έλεγα στον επόμενο διαγωνισμό Ασεπ από τους επιτυχόντες καθηγητές να κληρωθεί η θέση του Υπουργού και του Υφυπουργού παιδείας. Στα τσακίδια όλοι σας οι διορισμένοι πολιτικάντιδες, η χώρα δεν είναι το μαγαζί σας ,καλύτερα θα είμαστε με κληρωμένους υπουργούς και υφυπουργούς. Άντε μπας και δούμε καμμία άσπρη μέρα.
KarL
21/04/2010 11:03
Μου κάνει εντύπωση ότι ποτέ στις συζητήσεις αυτές δεν συμμετέχουν μαθητές! Πάντοτε καθηγητές ή γονείς, ποτέ οι άμεσα ενδιαφερόμενοι! Προσωπικά νομίζω ότι αυτή είναι μία σημαντική ένδειξη της αποτυχίας του σχολικού συστήματος: έφηβοι 16-17-18 χρονών, (που πιστεύω ότι δεν πολυ-διαβάζουν εθνικές εφημερίδες) και δεν ενδιαφέρονται να πουν τη γνώμη τους σε κάτι που τους αφορά άμεσα! Λοιπόν εγώ δεν είμαι ούτε γονιός ούτε καθηγητής. Υπήρξα όμως μαθητής: 6 χρόνια δημοτικό (σημαιοφόρος), 6 χρόνια γυμνάσιο-λύκειο (σημαιοφόρος), 6 χρόνια Ιατρική σχολή (πτυχίο τον Ιούνιο με βαθμό 8,0). Το αποτέλεσμα; Να χάσω κάθε κριτική ικανότητα, κάθε δυνατότητα για ανεξάρτητη σκέψη, να αποδέχομαι ότι γνώση μου προσφερόταν από ανίδεους στην πλειοψηφία τους (σαφώς υπήρχαν και λαμπρές εξαιρέσεις, εξαιρέσεις όμως) καθηγητές και να μην σκέφτομαι καν ότι μπορώ να αναζητήσω μόνος μου γνώσεις και να διαμορφώσω προσωπικές σκέψεις και απόψεις! Για καλή μου τύχη, πήρα τη μεγάλη απόφαση να φύγω στο εξωτερικό και να κάνω διδακτορικό σε αξιόλογο πανεπιστήμιο, και ξέρετε τι διαπίστωσα; Ότι ήταν δυνατό να βγω από τη χειμερία αυτή νάρκη! Ελπίζω κάποιος από τους σκληρά κ με μεράκι εργαζόμενους όλων των βαθμίδων της ελληνικής εκπαίδευσης να προβληματιστεί έστω για δύο λεπτά με τις απόψεις μου...... Ίσως κάποιος άλλος από τους καλύτερους μαθητές σας να είναι λιγότερο απογοητευμένος 15 χρόνια μετά......
ΝΙΚΟΣ Γ.
21/04/2010 10:51
ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΙΚΤΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΩ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ.

1) Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΛΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ...

2) ΟΣΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ....

3) ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ (ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 40 ΕΤΩΝ) ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ 35 - 40 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΕΙΧΑ 35 ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ. ΠΑΡ''ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ, ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΒΓΗΚΑΝ.

4) ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ (ΟΧΙ ΟΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ) ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ. ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ, ΨΙΛΟΕΞΗΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ (ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ). ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΕ Δ Α Σ Κ Α Λ Ο.

5) ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΠΕΝΤΕ ΜΕ ΕΞΙ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ (ΜΕ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ), ΣΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΓΡΑΠΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΚΤΑΩΡΟ. ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ, ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΑΝ 14 ΜΙΣΘΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, 15 ΜΕΡΕΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, 15 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ......

6) ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΗΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΕΣΤΩ ΓΟΝΙΟ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ. ΠΑΡ'' ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΝ ΑΓΡΙΕΨΩ ΚΙ ΑΛΛΟ, ΔΥΣΑΡΕΣΤΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥ "ΤΑ ΡΙΧΝΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ". ΕΠΙΣΗΣ, ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΩ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ, ΝΑ ΕΡΘΕΙ, ΝΑ Α Ν Η Σ Υ Χ Η Σ Ε Ι , ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ.

7) ΤΟ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠ''ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΑ.
ΠΟΛΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ.....ΜΗΝ ΤΣΑΝΤΙΖΕΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ....
ΠΟΣΗΝ ΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΓΡΑΠΤΑ, ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ Β'' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ?......ΜΙΑ ΩΡΑ, ΔΥΟ ΩΡΕΣ, ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΧΙ. ΑΝ ΜΕΣΑ Σ''ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ?.....

ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΑΛΛΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ, ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΚΛΠ) ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.

ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ:

ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ.

Η ΥΛΗ ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

.
Κόστας
21/04/2010 10:38
Μας δουλεύουν όλοι οι καθηγητές γιατί αυτοί είναι που μας έχουν σπρώξει στο φροντιστήρια για΄τι αυτοί είναι που δεν κάνουν μάθημα με την λογική θα τα μάθετε στο φροντιστήριο γιατί αυτοί είναι που κάνουν τα ιδιαίτερα στους ίδιους τους μαθητές που έχουν στο υποτιθέμενο δημόσιο σχολείο. Ας αναλογιστούν πρώτα τι προσφέρουν στους μαθητές τους και μετά να μιλάνε γιατί θα πρέπει να ντρέπονται για αυτό που τους προσφέρουν. Και επιτέλους ας το πάρει χαμπάρι ότι θα πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές γιατί δεν πάει άλλο ως εδω όταν θέλεις για το λύκειο μόνο(όχι ιδιαίτερα μαθήματα) τουλάχιστον οκτώ χιλιάδες σε φροντιστήρια. Αυτό τους εκπαιδευτικούς δεν τους αγγίζει δεν τους προβληματίζει; Ντροπή τους
KA
21/04/2010 10:30
Αν απολυθούν οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που το παίζουν ψυχασθενείς σαν ακατάλληλοι για την θέση που προσλήφθηκαν και επιστρέψουν στα σχολεία οι αποσπασμένοι και το κόστος για το κράτος θα μειωθεί και μεγαλύτερη επάρκεια εκπαιδευτικών για τα σχολεία θα υπάρχει.
Έχει το θάρρος το υπουργείο να αγνοήσει τους συνδικαλιστές και να πάρει μέτρα;

ANTIGRAFEAS
O κόσμος διαμαρτύρεται γιατί είναι γνωστό σε όλους από προσωπική εμπειρία, ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών δεν κάνει καλά την δουλεία τους

Γιατί επίσης οι εκπαιδευτικοί να πληρώνονται για τρις μήνες διακοπών . Ας παίρνουν απλώς κάποιο επίδομα

Οι περισσότεροι υπάλληλοι γραφείου δεν περιορίζονται στις 40 ώρες χωρίς extra αποδοχές, ενώ μεγάλο μέρος εκπαιδευτικών απέχει πολύ από τις 40 ώρες και με την εκτός μαθήματος δουλειά (και τι να πούμε για τους γυμναστές και κάποιες άλλες ειδικότητες)

Α.Κ.
Η πολύ κοινωνική ευαισθησία βλάπτει όπως έχει δείξει το παρελθόν καθώς πολύ είναι αυτοί που την εκμεταλλεύονται. Πρέπει να βγαίνει και η δουλειά !
Δηλαδή να προσληφθούν κάποιοι για να παίρνουν στην συνέχεια άδειες και να ψάχνουν για άλλους ;


ΤΕΡΙ
21/04/2010 10:12
ΣΗΜΕΡΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΧΑΝΟΥΜΕ Κ ΤΗΝ ΑΡΓΕΙΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΡΙΜΑ Κ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΡΑ ΚΑΤΙ ΚΥΡΙΕΣ ΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΤΑΓΕΡΑΚΙΑ TOY LIFE STYLE ΠΟΥ ΤΗΣ ΒΛΕΠΕΙΣ Κ Σ''ΕΡΧΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΜΕΤΟ.

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

Α.Θ.
21/04/2010 10:12
ΕΙΜΑΙ ΕΚΠ/ΚΟΣ ΜΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 1.500. ΘΑ ΓΙΝΕΙ 1.440. ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 510, ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ 319. ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ 14 Ή ΕΣΤΩ 13 ΜΙΣΘΟΥΣ;

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

Βολεψάκιας Εκπαιδευτικός ΚΔ
21/04/2010 10:08
Είναι ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ γονείς να συντηρούν τους θεσμούς που καταστρέφουν τα σχολεία και να κλαίγονται μετά. Όταν αγαπητοί γονείς έχετε μπει στη διαδικασία ιδιαίτερων μαθημάτων και κοκορεύεστε για την ικανότητά σας να πληρώνετε 20,30,50 ευρώ την ώρα σε ιδιαιτεράδες καθηγητές σε αντίθεση με το βιοπαλεστή που δεν έχει αυτή τη δυνατότητα τότε αυτά που συμβαίνουν στα σχολεία είναι επακόλουθα. 1.Σας επέβαλε κανένας καθηγητής να κάνετε ιδιαίτερα στα παιδιά σας? Ακόμα κι αν το έκανε μήπως η βαθμολογία που καταθέτει παίζει ρόλο πλέον για την εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ? 2. Γιατί δεν καταγγέλετε τους διορισμένους εκπαιδευτικούς που παραδίδουν ιδιαίτερα ? 3. Μερίδιο ευθύνης έχουν και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. Σίγουρα. Όμως είναι δύσκολο να διατηρήσεις τη διάθεσή σου σε ικανοποιητικό επίπεδο (άλλωστε για να διδάξεις ΣΩΣΤΑ πρέπει να μην έχεις καταρρακωμένη ψυχολογία) όταν αντιμετωπίζεις από τα παιδιά συμπεριφορές του τύπου: α)"Κύριε ο πατέρας μου βγάζει την ημέρα όσα εσείς το μήνα και μου λέτε τί πρέπει να κάνω?" β)"Κύριε εμείς αυτά τα κάναμε στο φροντιστήριο-ιδιαίτερο από το καλοκαίρι, βαριέμαι να τα ξαναακούσω". Πως θα διατηρήσεις την προσοχή του παιδιού αυτού? Και έχεις και το υπουργείο να αυξάνει το όριο τον απουσιών. Κατά τ'' άλλα φταίει μόνο ο εκπαιδευτικός. *** Όποιος γονιός δεν καταλαβαίνει ότι το παιχνίδι είναι στημένο και με μοχλό το υποκριτικό ενδιαφέρον του ΥΠΠΔΒΜΘ για τον ΜΑΘΗΤΗ απλά επιδιώκεται η μείωση μισθών των εκπαιδευτικών, η διεύρυνση του ωραρίου τους (λες και αν διδάσκουν περισσότερο θα διδάσκουν καλύτερα) τότε σφάλει οικτρά. Και στο τέλος θα τα βρούμε όλοι στα παιδιά μας. Το διαίρει και βασίλευε από την εξουσία ... βασιλεύει... *** Αυτό που μπορεί ο σωστός εκπαιδευτικός να κερδίσει από το παιδί σήμερα είναι την αγάπη, το σεβασμό (τον καλώς εννοούμενο, αυτόν που κερδίζεται ακόμα και όταν ο μαθητής μιλά στον ενικό στον καθηγητή) αλλά όχι το ενδιαφέρον για το μάθημα. Το πολύ πολύ να αποτρέψουμε κάποια παιδιά (μέσω του σεβασμού και της αγάπης που έχουμε ΚΕΡΔΙΣΕΙ και όχι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ) από τα ναρκωτικά, το κάπνισμα, την κακή διατροφή ...
ΣΑ.ΒΑΣ
21/04/2010 10:05
Κυρία Διαμαντοπουλού και όλοι εσείς που έχετε πρόβλημα με τους εκπαιδευτικούς, αναλογιστήκατε ποτε (αν μπορείτε να το κάνετε) τι σημαίνει για τα παιδιά μας όλη αυτη η λασπολογία;
Πωσ θα πείσει ο καθηγητής τον μαθητή του να μορφωθεί; (ή μήπως δεν χρειαζόμαστε άλλους σκεπτόμενους πολίτες;)
Εγώ προτείνω να σταματήσουμε να είμαστε και πολίτες αυτής της χώρας που οι προγονοί μας δώσανε το αίμα τους για αυτηντην ελεύθερη παιδεία που εμείς με τόση ευκολία κατηγορούμαι !!
ISIDORE
21/04/2010 09:09
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΑΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΑ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΤΑ ΕΙΚΟΣΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΩΝ, ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΩΤΗΤΕΣ.
ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΝΑΠΤΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, ΘΑ ΧΟΥΜΕ ΚΑΜΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 13ου και 14ου ΜΙΣΘΟΥ, Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΤΑ 30% ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦ'' ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΟΥΣ.
ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ.
ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΛΗΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ.
ΤΟ ΡΑΧΑΤΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ.
ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΚΗΦΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.
ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΥΦΟΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ.
ΟΣΟ ΑΡΓΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙ'' ΑΥΤΟΥΣ.

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows

Δημήτρης Ν.
21/04/2010 09:03
Η Διαμαντοπούλου ως γνήσιο κομματόσκυλο πήρε θέση αιρετού Νομάρχη Κοζάνης σε ηλικία 23-25 ετών..... Τι προσόντα είχε και ποια κατάρτιση;;;;
Τώρα βγαίνει ως υπουργός και ζητάει από τους μορφωμένους με πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά αδιόριστους εκπαιδευτικούς πιστοποιητικά και καταρτίσεις. Απλά έχει ανέβει στο καλάμι και δεν λέει να κατέβει. Η τιμωρία θα είναι τόσο μεγάλη που θα τρέχει και δεν θα φτάνει όταν τα ψηφουλάκια θα έχουν μειωθεί στον αριθμό των μελών της οικογένειάς της.....

Παρεμπιπτόντως......που θα βρει θέσεις για 100.000 αδιόριστους εκπαιδευτικούς που ενδεχομένως θα θέλουν όλοι να συμμετάσχουν στον ΑΣΕΠ με πιστοποιητικό (ας γελάσω) εκπαιδευτικής κατάρτισης (εδώ πεθαίνουμε στα γέλια);;;;;
Α.Κ.
21/04/2010 08:57
ΖΗΤΑΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ. ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΠΙΤΕΠΟΥΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ.

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (ControlPanel) των Windows.

Α.Θ.
21/04/2010 08:53
1. ΞΕΡΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ: ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΤΑ 25 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ, ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΠΙΤΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ! 2. ΠΟΙΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ-ΠΑΡΕΡΓΟ ΣΤΥΛ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ; 3. ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ Β΄ ΚΑΙ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΚΟΡΟΪ ΔΕΥΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΣΕ ΚΟΠΑΝΕΣ Κ.Λ.Π. ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΑ ΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΡΟΪΔΟ! ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ! ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΜΙΣΘΟ. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ... 4. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΚΗ ΕΝΝΟΙΑ... 5. ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΣΤΑ 65 ΜΟΥ, ΜΕ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΑΣ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΗΝ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ; ΠΩΣ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΜΟΛΙΣ ΜΕ ΔΕΙ; 6. ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ...

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (ControlPanel) των Windows.

ΓΙΑΝΝΗΣ
21/04/2010 08:48
ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Δυστυχώς εμείς οι γονείς μαθητών της Γ’ Λυκείου αυτή την εποχή, παραμονές πανελλαδικών εξετάσεων, είμαστε μάρτυρες για μια ακόμη χρονιά του αισχρού φαινομένου της διακοπής παρακολούθησης των μαθημάτων στα Λύκεια από τα παιδιά μας λόγω της παράλληλης φοίτησής τους στα φροντιστήρια και του υπερβολικού διαβάσματος στο σπίτι.
Έτσι καθημερινά στις τάξεις της Γ’ Λυκείου προσέρχονται μόνο 4-5 μαθητές και αυτοί γιατί κινδυνεύουν από απουσίες.
Πλήρης η απαξίωση του δημόσιου σχολείου και υπερεκτίμηση των φροντιστηρίων!!!
Πλήρης αποδοκιμασία των καθηγητών και του εκπαιδευτικού μας συστήματος!!!
Τι έχουν να πουν γι’ αυτό οι κουρασμένοι, αδιάφοροι και άνευ λόγου αναξιολόγητοι καθηγητές μας, πλην όμως πληρωμένοι μέσω της φορολογίας μας, όταν οι μαθητές τους φτύνουν κατάμουτρα με τον τρόπο αυτό; Μάλλον απλά θα προγραμματίζουν απροβλημάτιστοι και χωρίς το άγχος των ‘’παλιόπαιδων’’ τις καλοκαιρινές τους διακοπές για να ξεκουράσουν το κορμί τους από το φοβερό έργο που πρόσφεραν.
Καταλάβετέ το κύριοι τα παιδιά μας και ο κόσμος όλος δεν σας θέλει πια, του είστε απλά βάρος.
Τα φροντιστήρια σας νίκησαν.
Εσείς απλά είστε ο κρατικός θεσμός/σφραγίδα που είμαστε υποχρεωμένοι να σας πληρώνουμε και να σας συντηρούμε. Αλλά ως πότε;
Δεν σας απασχολεί το φαινόμενο πως όλα τα παιδιά πάνε με χαρά στα φροντιστήρια και στα ιδιωτικά σχολεία και τους γυρίζουν τα’ άντερα όταν είναι να έρθουν σε σας;
Πιστεύετε ότι αν είχαμε το δικαίωμα της δωρεάν εκπαίδευσης με επιλογή μεταξύ δημόσιων ή ιδιωτικών σχολείων θα στέλναμε τα παιδιά μας σε σας;
Αλλά πάντα κάτι σας φταίει. Πιστεύετε ότι είστε οι μόνοι αδικημένοι σ’ αυτό τον κόσμο;
Αφήστε τις δικαιολογίες, ακόμα και ένα μαθητή να είχε η κάθε τάξη με τον τρόπο σας θα τον διώχνατε και αυτόν.
Και προσοχή μη κάνετε θόρυβο το Υπουργείο κοιμάται και ονειρεύεται μόρια και άλλα μόρια και άλλα μόρια και άλλες εκαπαιδεύσεις επι εκπαιδεύσεων.
Απλά κρίμα για τέτοια κατάντια.
(Ας με συγχωρήσουν οι λίγοι σωστοί εκπαιδευτικοί λειτουργοί που έχουν απομείνει)
Βάσω
21/04/2010 08:39
Στο νέο σχολείο πρέπει να υπάρχει και νέος μαχόμενος εκπαιδευτικός που θα υπερνικήσει το καθεστώς της χαμηλής αμοιβής και το χαμηλό του κύρος στην εκπαίδευση και θα παίξει το ρόλο του αναβαθμιστή στο νέο κίνημα παιδείας (!). Αναμένεται συνεπώς κατάληψη και του μη εκπαιδευτικού κι εργασιακού χωροχρόνου από την κούρσα απόκτησης επιπλέον προσόντων (σεμινάρια, παρακολούθηση εκδηλώσεων κλπ), όχι για προσωπική ικανοποίηση ή βελτίωση της εργασιακής συνθήκης, αλλά αθροιζόμενα φύλλα στον ατομικό του φάκελο προς αξιολόγηση.
bilbak
21/04/2010 08:29
Eίναι πια φανερό ότι με το πρόσχημα της κρίσης προσπαθούν να αρπάξουν τα δικαιώματα που με κόπο και θυσίες χρόνων αποκτήσαμε. Τη σταθερή και μόνιμη δουλειά, το σταθερό μισθό, το συγκεκριμένο ωράριο, τη δωρεάν περίθαλψη, την κοινωνική ασφάλιση, το δημόσιο, δωρεάν σχολείο. Την κρίση δεν τη δημιουργήσαμε εμείς. Τη δημιούργησαν οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις, όλοι όσοι πλούτιζαν σε βάρος μας τα προηγούμενα χρόνια, όλοι όσοι κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα στα σκάνδαλα και το χρηματιστήριο και όχι ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος, όχι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους. Για αυτό και δεν πρέπει να την πληρώσουμε εμείς!

Χαρίκλεια Π.
21/04/2010 08:26
Το μόνο μέλημα του υπουργείου είναι να του βγουν τα νούμερα. Για να καρατομήσει 17.000 αναπληρωτές κι ωρομίσθιους πρέπει να αυξήσει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, να μεταφέρει μαθητές σε άλλα σχολεία κι όχι σ’ αυτά που ανήκουν, να βάλει υποχρεωτικές υπερωρίες στους εκπαιδευτικούς, να έχει δικαίωμα να τους μετακινεί όπου θέλει στα πλαίσια της περιφέρειας. Στη σύγχρονη ορολογία της παραπλάνησης μιλούν περί ορθολογικής διαχείριση του εκπαιδευτικού δυναμικού. Η λαϊκή σοφία θα ονόμαζε φραγκοφονιάδες τους εμπνευστές αυτών των σχεδίων. Το υπουργείο άλλωστε κρύβει ότι η εκπαίδευση λόγω έλλειψης υποστηρικτικών δομών των μαθητών με προβλήματα και δυσκολίες, εκμεταλλευόταν περισσεύματα ωρών για να κάνει ενισχυτική διδασκαλία. Όλα αυτά κόβονται σήμερα στο όνομα της υπηρέτησης του προγράμματος σταθερότητας.

Π.Ο
21/04/2010 08:25
πως θα ελαχιστοποιήσει τα κενά?
απλα θα βγαζετε τα παιδια στην αυλη κ μονο ενας δασκαλος η καθηγητης θα αρκει.
ετσι κυρια υπουργος δε θα περετε για 100 χρονια κανενα εκπευτικο.
η κυρια του LIFE STYLE ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!
ANTIGRAFEAS
21/04/2010 08:08
Με τις απρόκλητες επιθέσεις κατά των εκπαιδευτικών που κάποιοι έχουν βαλθεί να τους βάλουν όλους στο ίδιο τσουβάλι (κλασσικά…) και σίγουρα κάνουν το Υπ.Παιδείας και τους εκπαιδευτικούς των ιδιαίτερων να χασκογελάνε, αναρωτιέμαι:

Μιλάτε για ωράριο. Δηλαδή αν βάλουμε τον εκπαιδευτικό να κάνει 40 ώρες μάθημα την εβδομάδα λύνουμε το πρόβλημα της παιδείας; Είναι το ίδιο 40 ώρες διδασκαλίας με...

40 ώρες γραφείου; Για ενημέρωση, στα καθήκοντα τους προστίθενται ώρες γραμματειακής υποστήριξης (αφού δεν υπάρχει ανάλογο προσωπικό αν και το προβλέπει σχετικός νόμος), εποπτεία παιδιών, όγκος δουλειάς στο σπίτι κ.ά.

Μιλάτε για ατελείωτες διακοπές. Διακοπές χριστουγέννων – πάσχα - καλοκαιριού υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη-Αμερική. Συνεννοημένοι είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί του κόσμου; Ή μήπως για τον εαυτούλη τους τις επινόησαν; Για πες το παιδί σου ότι πρέπει να πάει στο σχολείο χριστουγέννα – πάσχα - καλοκαίρι. Θα φας κανά βιβλίο στο κεφάλι… Για το παιδί υπάρχουν οι διακοπές αυτές. Ή μήπως αν πηγαίνουν οι εκπαιδευτικοί σε άδεια σχολεία για να κοιτάνε τους τοίχους βοηθάει την παιδεία; Δεν άκουσα κανέναν να προτείνει π.χ. προγράμματα επιμόρφωσης για εκείνες τις μέρες.

Μιλάτε για ιδιαίτερα. Γιατί δεν πάτε να τους καταγγείλετε στα αρμόδια όργανα; Τους πληρώνετε μαύρα, τους ταΐζετε και μετά κλαίγεστε!!! Ποιος σας εμποδίζει να τους καταγγείλετε;

Μιλάτε ότι πρέπει να κάνουν babysitting τα παιδιά σας. Όποιοι το ισχυρίζονται αυτό το έχουν χάσει…

Μιλάτε για τη σωστή δουλειά που κάνουν τα φροντιστήρια. Ο γονέας σέβεται περισσότερο το φροντιστήριο γιατί τα σκάει χοντρά οπότε επιβάλλεται το παιδί του να προσέχει στο μάθημα εκεί ;) Τα φροντιστήρια χωρίζουν τα τμήματα ανάλογα με το πόσο δυνατός ή αδύναμος είναι ο μαθητής. Τι πιο εύκολο να κάνεις μάθημα όταν έχεις τέτοια ομοιομορφία στο τμήμα! Και φυσικά είναι αυστηρά ολιγομελή (γύρω στα 10) σε αντίθεση με το σχολείο που με 25 περίπου παιδιά στην τάξη πρέπει να ασχοληθείς από τον πιο αδύναμο μέχρι τον πιο δυνατό μαθητή.
Δεν έχω ακούσει ποτέ προβλήματα συμπεριφοράς σε φροντιστήριο… Γιατί άραγε; Για τους παραπάνω λόγους φυσικά. Το σχολείο έχει καταντήσει χώρος εκτόνωσης για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Μιλάτε για τα απίστευτα προνόμια της εκπαίδευσης. Αφού είναι τόσο ωραία και ρόδινα γιατί αφήνετε τέτοιο κελεπούρι; Δεν χρειάζεται πολύ κόπος… Μόνο το πτυχίο ενός ΑΕΙ, γραπτές εξετάσεις ΑΣΕΠ και 2 χρόνια δόκιμος με άγνωστο ποιος και με τι κριτήρια θα σε ελέγξει. Α, και αν έτρεχες σε βουνά και σε νησιά για να μαζέψεις προϋπηρεσία ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος, όπως και τα σκάνδαλα: παραγράφονται…

Τέλος, γιατί τόσο κόμπλεξ και φθόνος για τους άλλους; Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω. Από πότε οι προσωπικές εμπειρίες του καθενός έχουν γίνει ο κανόνας που τα ισοπεδώνει όλα; Όλη αυτήν την πίκρα και το φαρμάκι για τους συμπολίτες μας ας το εκφράσετε την ημέρα των εκλογών εκεί που ξέρετε. Αλλά ξέχασα, για όλα φταίει ο άλλος και ο άλλος. Ποτέ εγώ