Προσκλητήριο για θυσίες

Δραματική ομιλία Παπανδρέου που χαρακτήρισε αναγκαία τα νέα σκληρά μέτρα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/03/2010 07:00 |
 Προσκλητήριο για θυσίες
Οι μέρες, οι εβδομάδες και οι μήνες που θα έρθουν δεν θα είναι εύκολοι, αλλά απαιτώ να είναι πραγματικά δύσκολοι για όσους πλουτίζουν εις βάρος της χώρας και του Δημοσίου

Σε «κατάσταση πολέμου» βρίσκεται η χώρα απέναντι στα σενάρια της πτώχευσης και την ίδια ώρα η κυβέρνηση, που ανακοινώνει το μεσημέρι πραγματικά σκληρά μέτρα, κηρύσσει πόλεμο κατά όσων απομυζούν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.

Με μια δραματική ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά με ακροατήριο ολόκληρο τον ελληνικό λαό, ο Γιώργος Παπανδρέου διαδήλωσε τη βούλησή του να «τα δώσει όλα» για να μην οδηγηθεί η χώρα στην πτώχευση. Και με μια ομιλία που αποτελούσε ουσιαστικά παρακαταθήκη για το μέλλον της χώρας, ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπεί η πορεία «προς την καταστροφή». Τα μέτρα θα ανακοινώσει σήμερα μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ενώ λίγο πριν ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρ. Παπούλια. Η κυβέρνηση κατέληξε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: στην περικοπή κατά 50% του δώρου Χριστουγέννων, του δώρου Πάσχα και του επιδόματος αδείας, καταργώντας ουσιαστικά, χωρίς να το δηλώνει κυρίως για λόγους «ψυχολογικούς», τον 14ο μισθό. Παράλληλα, ο ΦΠΑ θα αυξηθεί κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες (από 19% στο 21%) και θα θεσπιστεί ειδικός φόρος πολυτελείας για αυτοκίνητα.

Ακόμη βάσει έντονης φημολογίας που κυκλοφορούσε χθες το βράδυ, ώς την τελευταία στιγμή «παιζόταν» περαιτέρω μείωση των επιδομάτων που δίδονται σε δημοσίους υπαλλήλους- το 10% που έχουν ήδη μειωθεί να αυξηθεί σε 15% ή και 20%. Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε απευθύνει προσκλητήριο στους Έλληνες να συνδράμουν την προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση και είχε αποκαλέσει «συμμάχους» το τεράστιο ρεύμα των απλών ανθρώπων, που όπως τόνισε «μοχθούν, δουλεύουν οκτάωρα και δωδεκάωρα, που δεν είναι τεμπέληδες, πληρώνουν τους φόρους τους, σέβονται τους νόμους και μας λένε επιτακτικά: “να τελειώνουμε επιτέλους με τη σαπίλα”». Για να προσθέσει αμέσως μετά ότι «δεν είναι περήφανος που η κοινωνία αναγκάστηκε να εφεύρει λέξεις, όπως τη “λαμογιά”, για να περιγράψει μια πραγματικότητα στην οποία συνηθίσαμε».

Προαναγγέλλοντας τον πόλεμο κατά όσων λειτουργούν παρασιτικά εις βάρος της κοινωνίας, ο κ. Παπανδρέου προειδοποίησε τους υπουργούς του ότι δεν θα ανεχτεί από κανέναν «να παρακάμπτει ή να λιποψυχεί στη μάχη ενάντια στα προνόμια των λίγων. Προνόμια που κατοχυρώνονται είτε με νόμους είτε με πλημμελή εφαρμογή τους. Όπως η φοροδιαφυγή, οι συνθήκες ή οι διατάξεις που επιτρέπουν στον πλούτο να συσσωρεύεται από ανθρώπους, που καταφέρνουν να απαλλάσσονται από το φορολογικό τους βάρος». Και πρόσθεσε με έμφαση που προκάλεσε το αυθόρμητο ζωηρό χειροκρότημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας: «Δεν με ενδιαφέρει αν ο πλούτος που κρύβουν είναι σε off shore, δεν με ενδιαφέρει αν φταίνε οι αποδείξεις που δεν κόβουν ή αν οι βίλες, τα κότερα και οι λιμουζίνες τους είναι περιουσιακά στοιχεία εταιρειών. Δεν θα επιτρέψω να αφήσουμε τους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και όσοι πλούτισαν εις βάρος του Δημοσίου να συνεχίσουν να πίνουν στην υγεία του “κορόιδου”».

«Φυγομαχεί η αντιπολίτευση»
Ο Πρωθυπουργός, που συγκάλεσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να χρησιμοποιήσει το βήμα της για να απευθυνθεί στους πολίτες, καθώς αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης έπειτα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, κατηγόρησε τα δύο κόμματα για «φυγομαχία» και ειδικά τη Νέα Δημοκρατία ότι «αρνείται επίμονα να αναμετρηθεί με τις δικές της ιστορικές ευθύνες. Και θεωρεί ότι ένας τακτικισμός, η αναβολή της συζήτησης, μπορεί να κρύψει τα εγκλήματα στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης (...) δεν χωρούν τακτικισμοί και μικροκομματικοί υπολογισμοί». Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «θα παλέψουμε για να σώσουμε την πατρίδα μας. Να σώσουμε την Ελλάδα, τους πολίτες και τα παιδιά μας από οτιδήποτε μπορεί να σημαίνει το εφιαλτικό ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας. Από τον όλεθρο που μπορεί να σημαίνει να μην καταφέρουμε να χρηματοδοτήσουμε συντάξεις και εισοδήματα», και τόνισε «ναι, δεν πρόκειται να αφήσουμε τη χώρα να βουλιάξει».

Είπε ακόμη ότι αυτό που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα που ανέλαβε δεν έχει προηγούμενο και υποστήριξε ότι «σήμερα έχει ήδη τρωθεί η κυριαρχία μας, η αυτονομία μας».

Ο κ. Παπανδρέου που δήλωσε ότι η κυβέρνησή του, και προσωπικά ο ίδιος, έχουν ιστορικές ευθύνες απέναντι στον λαό και τη χώρα, για να βγάλουν την Ελλάδα από το αδιέξοδο και την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, επιτέθηκε με δριμύτητα στην καταστροφική 5ετία της διακυβέρνησης Καραμανλή κάνοντας λόγο «για πάρτι κολλητών, αδιανόητες σπατάλες, off shore υπουργών και σκάνδαλα», που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα ανακοινώσει τις περικοπέςμετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

«Κινδυνεύουμε να μην έχουμε να πληρώσουμε ούτε τον 4ο μισθό»

ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ φράση «δεν λιποτακτούμε», ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε με ρεαλιστικό τρόπο την «καθημερινή μάχη παντού» που δίνει η κυβέρνησή του και πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε «να βάλουμε το κεφάλι στην άμμο σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Πολλές φορές το έκανε αυτό η χώρα, τις προηγούμενες δεκαετίες. Και γι΄ αυτό σήμερα βρίσκεται εδώ όπου βρίσκεται»- αναφορά που «άγγιξε» αρκετούς βουλευτές της Κ.Ο., επειδή προφανώς αποτελούσε μια έμμεση αποδοκιμασία της οικονομικής πολιτικής που ακολούθησαν και κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας ότι «κινδυνεύουμε να μην έχουμε να πληρώσουμε όχι τον 14ο, αλλά τον 6ο, τον 5ο, τον 4ο μισθό ή και τη σύνταξη. Μπορεί να ακούγεται εφιαλτικό. Το γνωρίζω. Είναι όμως η αλήθεια».

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι «η ευθύνη μας είναι να αποτρέψουμε αυτή την καταστροφή» και κάλεσε όλους «να σκεφτούν τι θα συμβεί στη χώρα μας και στους πολίτες, αν το κράτος δεν μπορέσει κάποια μέρα στο προσεχές μέλλον να καταβάλει μισθούς και συντάξεις».

201
OKNHRE ELLHNA POTE 8A MA8EIS NA ERGAZESAI
05/03/2010 07:59
POTE ELLHNA 8A MA8EIS NA ERGAZESAI
NA EISAI AFTONOMOS
NA MHN PERIMENEIS APO THN MANA SU NA SU PLINEI TA VRAKIA SOU
POTE 8A STAMATISEIS NA KANEIS TRAKA APO THN MANA SU KAI METEPITA APO TO KRATOS KAI AFTO STHN SINEXEIA APO THN EVRWPH XPEOS
OTAN STAMATHSUN AFTA TOTE 8A GINUME
ANEXARTHTO KRATOS OLA PANE ALISYDA VLEPEIS
Βάγγος
05/03/2010 03:08
Όποιος έχει αντίρηση για τα μέτρα (όπως η Αλέκα, η Λούκα και ο Παπουτσής) ας μας δώσει συγκεριμένες εναλλακτικές λύσεις.
ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ
04/03/2010 22:38
Θελουν ξεπουλημα ηλιολουστον νήσων ,θελουν παρθενωνες σε τιμη ευκαιριας, θελουν να μας ριξουν στο στομα της Τουρκιας, Θελουν να ξαναφερουν τους περσες ,αςκάνουν οτι νομίζουν .
Σε όλη μας την ιστορικη διαδρομή αυτά συμβαίνουν .Τα εχουμε περασει και οπως ολα δείχνουν θα τα ξαναπερασουμε θα αγωνιστουμε θα ματωσουμε αλλα θα συνεχισουμε να υπάρχουμε .Ασ ερθουν να τα πάρουν οπως νομίζουν αλλα μαζί μετα ευρω τους να ειναι ετοιμοι να αφήσουν και τα κοκκαλά τους
Γιατι μην ξεχνατε.
ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΥΤΕ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΝΕΣΑΙ
ΜΟΝΑΧΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ
Νικος Νικολαιδης - Σαν Φρανσισκο
04/03/2010 22:00
TSOPANHS TOY MORIA 3/3/2010 22:02 -Σκεφτεσαι κομματικα. Και εισαι και Ελληνας της Διασπορας ! Μιλα για τον εαυτουλη σου μοναχα. Δε με αντιπροσωπευεις.
ΜΑΚ
04/03/2010 21:49
Κάνει μια σφυγμομέτρηση δίπλα η εφημερ΄΄ιδα. ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ. Και φωνάζω...ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ κάνε Γιώργο να μη σε κατηγορήσουν για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Δεν άκουσες. Προφανώς ακούς το ΠΑΓΚΑΛΟ πιο πολύ. Αλλά ο Πάγκαλος έχει το DNAτου φασίστα παππού του.
ομηροσ.τ
04/03/2010 18:26
ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ
ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ,
ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ

,ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ,
ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΧΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ

ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ Σ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ........ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΣΗΚΩΣΩΜΕ ΚΕΦΑΛΙ !
ΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
04/03/2010 17:35
ΤΕΛΙΚΑ γιναμε ολοι πιο συντηριτικοι,μα τι λεω τωρα,πολυ συντηριτικοι θαπρεπε να πω. Τοσο σσυντηριτικοι που ολοι μαζι νομιζω πρεπει να αναφωνησουμε, ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ και μετα να φωναξουμε κανενα παπα να μας διαβαση. Μωρε μηπως τρελαθηκαμε σε αυτη τη χωρα.36 χρονια μετα την πτωση της χουντας και αντι να ζηταμε βαθεμα και πλατεμα της δημοκρατιας ωστε να λειτουργισει επιτελους σωστα το πολιτευμα για να παει η χωρα μπροστα αορατες δυναμεις και γνωστα συμφεροντα σμπρωχνουν το λαο σε συνγκρουση ταξικη. Οι μισοι Ελληνες μισουν και ζηλευουν τους αλλους μισους. Σπερνουν φθονο και μισος οι αφελεις προδοτες.Εχουν την απατηλη εντυπωση οτι αυτοι θα επιβιωσουν. Κανουν τραγικο λαθος.Θα κατασραφουμε ολοι μαζι αν κατασραφη η χωρα.Και αυτο θα πρεπει να το σκεφτουν πρωτα οι εχοντες και κατεχοντες.
Georgios Syriotis
04/03/2010 16:46
@ NESTWR file nestwr oloi exete dikio ala kai adiko apo to 2002 eos to 2007 pou akoma ergazomoun miothike o misthos mou 500 € ton mina xoris krisi xoris na exi problima oi epixirish pou ergazomoun oxi mono ego ala kanenas den hpame lexi dioti me tis mioshs mas katoxirone h eteria thn thesh ergasia mas dithen ogw nomizo oloi prepi na simbalome gia na min mas geliopioun oi gelioi px oi germanoi oloi poname otan xanoume kati na pame kai dikopes kai twra prepi na pame ala na xalasoume ata pou exoume kai egw tha protina touto to kalokeri oi xenodoxi oi estiatores na simbaloun kai afti to xeris oti egw pino to ouzo ftinotero sthn germania apo thn ellada trwgo to lethrini kai thn tzipoura ftinotera apo thn ellada akoma kai thn feta thn trogo pio ftini apo thn ellada na stamatish h esxrokerdia kai h tembelia na einai h touristikh sezon sthn boria europi 6 mines kai sthn ellada 2 mhnes 2 atwma me prwino mboufe 50 € sto idio katalima sthn theloun 100 € me thleorash internet mbori na min einai 5 asteron ala einai pio kalitero ka nikokiremeno apo to 5 asteron sthn ellada egw namizo oti ean h times sthn ellada itan logikes tha ekanes kai esi kales diakopes kai anthropi tha hxan doulia kai mbori afta pou tha kerdize o xenodoxos se duo mhnes na ta kerdize se treis mhnes prepi na to paroume idish na alaxoume den mboroume alo na zoume me danika ektos kai pilousome thn kerkyra ala h kerkyra den pouliete einai h patrima mou tha balo narkes giro giro se evxaristo
XARIS
04/03/2010 16:19
Τα νησιά μας ζητάνε οι Γερμανοί (και όχι μόνο) για να εξοφλήσουμε το χρέος μας! Σε άρθρο της η Bild αναφέρει ότι τα νησιά είναι όντως ο μεγαλύτερος θησαυρός της Ελλάδας, ενώ φιλοξενεί την ακόλουθη εξοργιστική δήλωση του μέλους του κόμματος CDU της Μέρκελ, Γιόζεφ Σλάρμαν: Η Ελλάδα κατέχει κτίρια, εταιρείες και ακατοίκητα νησιά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση του χρέους. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος ερωτήθηκε για την πρωτοφανή πρόταση εκ μέρους της Γερμανίας, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD: Άκουσα επίσης τη συμβουλή ότι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες προτάσεις. Πάλι καλά! Απίστευτα πράγματα από απίστευτους κυβερνήτες! Η εθνική υπερηφάνια μας που είναι; Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι βαίνει η κατάσταση όχι μόνο στον οικονομικό, αλλά και στον πολιτικό και διπλωματικό τομέα: Η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν δείχνει να ελέγχει την κατάσταση και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό σημάδι: Αν μετά από αυτά τα μέτρα που ελήφθησαν εξακολουθεί να τελεί υπό αμφισβήτηση το αν η Ε.Ε. να βοηθήσει την χώρα και πλέον συζητάμε ανοικτά για το ΔΝΤ, τότε είναι σαφές ότι βρίσκονται τα πάντα στον αέρα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν δείχνει καθόλου βέβαιος για το "τι μέλλει γενέσθαι". Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του γερμανικού ομολόγου αναφοράς bund διευρύνθηκε ακόμη και στις 301 μονάδες βάσης. Όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, το κόστος δανεισμού του Δημοσίου θα είναι αρκετά αυξημένο, καθώς με βάση την τωρινή εικόνα της αγοράς η εκτιμώμενη απόδοση θα διαμορφωθεί στο 6,4% με 6,45%. Δηλαδή μία απογοητευτική επίδοση σε σχέση με τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός σύντομα θα αντιμετωπίσει σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα αν η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου. Ήδη χθες η υπουργός Υγείας Μ.Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στο υπουργικό είπε ότι "Με αυτά τα μέτρα φτάνουμε στο όριο της πολιτικής μας". Οι συναντήσεις εντός τεσσάρων ημερών με τους τρεις κορυφαίους δυτικούς ηγέτες (A.Mέρκελ, Ν.Σαρκοζί και Μ.Ομπάμα κατά σειρά) δείχνει το έκτακτο της κατάστασης, αλλά δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι κάτι φοβούνται από το ταξίδι του Γ.Παπανδρέου στις ΗΠΑ. Η αγορά στο χώρο της άμυνας οργιάζει από τηνμ φημολογία ότι κάτι θέλουν να προλάβουν οι Ευρωπαίοι, αλλά σίγουρα το παιχνίδι είναι πολύ μεγαλύτερο. Πλήγμα στην πραγματική οικονομία και στο ρυθμό ανάπτυξης επιφέρουν τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση όπως παραδέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κράτησε ανοιχτή την πόρτα του ΔΝΤ αν οι αγορές εξακολουθούν να διατηρούν υψηλά τα επιτόκια δανεισμού και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μετουσιώσει σε πρακτικά μέτρα, τη φραστική στήριξη. Στέλνντας ένα μήνυμα προς όλους τους ξένους φορείς, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τα όρια του τι μπορεί να κάνει, διατηρώντας τα όρια της κοινωνικής συνοχής. Εξειδικεύοντας τα μέτρα ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι πλέον δεν είναι ρεαλιστικό το σενάριο για μείωση του ΑΕΠ φέτος κατά 0,3%, αλλά η ύφεση θα είναι βαθύτερη. Το πιό φοβερό είναι ότι μάλλον πρέπει να περιμένουμε και τρίτη δέσμη μέτρων, αλλά δεν ξέρουμε ποια οικονομία θα αφορά, αφού δεν θα υπάρχει πλέον ελληνική οικονομία! Τα νέα δημοσιονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση επαρκούν για το 2010, ωστόσο θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα το 2011 και το 2012 δήλωσε ο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Φινλανδός Όλι Ρεν ο οποίος έχει συνηθίσει να ζει η χώρα του υπό ξένη επικυριαρχία όπως συνέβαινε μέχρι το 1990 από την Σοβιετική Ένωση, οπότε του φαίνεται συνηθισμένο τα έθνη να ζούν σε καθεστώς φιλανδοποίησης! Σε συνάντηση που είχε με διαπιστευμένους δημοσιογράφους χθες το απόγευμα, ο κ. Ρεν τόνισε ότι, εφόσον εφαρμοστούν πλήρως, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι επαρκή για φέτος. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι θα απαιτηθεί περαιτέρω δημοσιονομική σταθεροποίηση το 2011 και το 2012. Σύμφωνα με τον Φινλανδό επίτροπο, η ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης για τη λήψη πρόσθετων μέτρων αποτελεί μια κρίσιμη καμπή στην ιστορία των δημοσιονομικών και οικονομικών εξελίξεων της Ελλάδας. Πρόσθεσε ότι αυτό που προέχει είναι να εφαρμοστούν πλήρως και έγκαιρα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Εντωμεταξύ, η Moody''s Investors Services ζητά από την ελληνική κυβέρνηση σχεδόν τέλεια εφαρμογή του νέου πακέτου μέτρων για την εξυγίανση της οικονομίας, προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει η αξιολόγηση Α2 της χώρας. Για να διατηρηθεί (!) η αξιολόγηση Α2 χρειάζεται να υπάρξει σχεδόν τέλεια εφαρμογή, δήλωσε αργά χθες στο Reuters η Σάρα Κάρλσον, επικεφαλής αναλύτρια αξιολόγησης για την Ελλάδα.
Λένα
04/03/2010 16:01
Προνομιούχοι, ζήτω! Τα καταφέρατε ακόμα μια φορά κόβοντας ένα μισθό από χαμηλόμισθους - γιατί χαμηλόμισθος είναι κάποιος που έχει 1300 Ευρώ μισθό - να διατηρήσετε και να αυξήσετε τα δικά σας κέρδη.
Είναι εξοργιστικό όλοι οι κλέφτες να είναι έξω και ο πρωθυπουργός μας να μιλάει διαρκώς για διαφάνεια.
Ποιός πιστεύει ότι είναι δύσκολο να βρούν ποιός έκλεψε. Έλεος και μωρό να ρωτήσεις θα σου απαντήσει χωρίς να το σκεφτεί.
Η αλήθεια είναι αυτή κύριοι πολιτικοί.
Είστε μ'' αυτούς αν όχι μέσα σ'' αυτούς που καταληστεύουν τη χώρα εδώ και δεκαετίες και κανείς σας δεν ντρέπεται να ζητήσει από μεροκαματιάρηδες και τίμιους πολίτες που τιμούν την ιδιότητά τους ως άνθρωποι και Έλληνες να πληρώσουν με το αίμα τους την πολυτελή ζωή σας. Το σχοινί έχει τεντώσει. Το σπάσιμο θα είναι πολύ ηχηρό.
Δεν είμαστε ηλίθιοι, μαζεύουμε απλώς θυμό. Το ξέσπασμα θα είναι φρικτό. Δεν έχουμε πραγματικά να χάσουμε τίποτα. Μας τα έχετε πάρει όλα. Και αυτός που δεν έχει να χάσει τίποτα, δεν λογαριάζει και τίποτα. Προσοχή ξεπεράσατε τα όρια της ανοχής.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.
ΩΩΩ
04/03/2010 15:09
ΠΑΛΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ. ΜΗΠΩΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ?
ΚΟΣΜΑΣ
04/03/2010 15:00
ΜΑ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ? ΜΑ ΜΕ ΤΙ ΘΡΑΣΣΟΣ ΜΑΣ ΖΗΤΑΤΕ ΘΥΣΙΕΣ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ , ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ (ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ), ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΓΕΛΩΝΤΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ? ΜΑ ΤΟΣΟ ΠΟΡΩΜΕΝΟΣ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ? ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΧΑΡΗ. ΠΑΡΤΕ ΤΗ ΞΕΝΟΔΟΥΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ. ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ. ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠ ΌΤΙ Ο ΛΑΟΣ. ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ. Α... ΚΑΙ ΠΟΥ ΄ΣΑΙ... ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΡΤΑ.
ΚΟΣΜΑΣ
04/03/2010 15:00
ΜΑ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ? ΜΑ ΜΕ ΤΙ ΘΡΑΣΣΟΣ ΜΑΣ ΖΗΤΑΤΕ ΘΥΣΙΕΣ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ , ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ (ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ), ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΓΕΛΩΝΤΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ? ΜΑ ΤΟΣΟ ΠΟΡΩΜΕΝΟΣ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ? ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΧΑΡΗ. ΠΑΡΤΕ ΤΗ ΞΕΝΟΔΟΥΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ. ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ. ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠ ΌΤΙ Ο ΛΑΟΣ. ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ. Α... ΚΑΙ ΠΟΥ ΄ΣΑΙ... ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΡΤΑ.
γιωργος
04/03/2010 14:14
Οσο για τον κ. Παπανδρέου, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτή η χώρα δύσκολα κυβερνάται στη σημερινή συγκυρία, αλλά ακόμη πιο δύσκολα αν δεν έχεις πει στον κόσμο όλη την αλήθεια με το όνομά της από πριν. Αναζητούνται συνεπώς ακόμη οι πολιτικοί που θα τολμήσουν να πουν στους Ελληνες πολίτες πως το νεοελληνικό κακομαθημένο σύστημα καταρρέει, αλλά και να προτείνουν πώς θα αλλάξει.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
04/03/2010 14:05
@ΠΑΣΧΑΛΗΣ
Έχεις χιούμορ! Το εκτιμώ! Ευχαριστώ που με διαβάζεις! Αξιόλογος αντίπαλος! Με εξιτάρεις!
γιωργος
04/03/2010 13:51
Αναμφίβολα, το ελληνικό κράτος είναι υπερχρεωμένο, αναποτελεσματικό, αναξιόπιστο, διεφθαρμένο. Οι αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας είναι δομικές, και είναι χρόνιες. Και η ελληνική κοινωνία, με διάφορους τρόπους, ιστορικά και πολιτικά ερμηνεύσιμους, έμαθε να ζει με δανεικά, εν χλιδή και αμεριμνησία, ανεχόμενη τη μεγάλη διαφθορά για να απολαμβάνει τη δική της μικροδιαφθορά και μικροανομία, χωρίς στέρεο παραγωγικό ιστό, σε στενή εξάρτηση από το κράτος. Τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε για λάθη λίγων ανθρώπων, αντί να πληρώσουν οι ίδιοι που προκάλεσαν αυτή την κατάσταση.
γιωργος
04/03/2010 13:48
Η χρεοκοπία μιας χώρας έχει άμεση σχέση με τις οικονομικές στρατηγικές επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης, ωστόσο έχει να κάνει και με την αξιοπιστία της απέναντι στους πιστωτές της, δηλαδή αν τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει όταν δανείστηκε. Η οικονομική χρεοκοπία λοιπόν δεν είναι τίποτα άλλο, παρά αποτέλεσμα της πολιτικής χρεοκοπίας των κυβερνήσεων της χώρας από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Σήμερα, λοιπόν, που όλοι μιλούν για επιστροφή του εφιάλτη, η ανάγκη για ισχυρή και τολμηρή ηγεσία που θα αναδιαρθρώσει τα δημόσια οικονομικά είναι περισσότερο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ.
γιωργος
04/03/2010 13:43
Μπορεί η Ελλάδα να πτωχεύσει, να αδυνατεί να δανειστεί χρήματα, να μην μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, να μην μπορεί να εισαγάγει προϊόντα; Η απάντηση είναι απλή και τρομακτική: αν η Ελλάδα δεν ήταν μέλος της Ευρωζώνης, είναι πολύ πιθανό να είχε χρεοκοπήσει ήδη. Αρκεί να θυμηθούμε την περίπτωση της Ουγγαρίας, η οποία πέρυσι είχε δημόσιο χρέος που αντιστοιχούσε περίπου στα 2/3 του ΑΕΠ και έλλειμμα το οποίο μειωνόταν από 9% του ΑΕΠ σε λίγο πάνω από 3%. Λόγω της κατάρρευσης του νομίσματός της, αναγκάστηκε να ζητήσει τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Τις ίδιες μέρες, εκφράζονταν φόβοι ότι η Ιρλανδία, το Βέλγιο και ίσως η Βρετανία θα ακολουθούσαν τον δρόμο της χρεοκοπημένης (εκτός Ε.Ε.) Ισλανδίας. Σήμερα, όλες αυτές οι χώρες δείχνουν βελτίωση οικονομικών μεγεθών, ενώ στην Ελλάδα υπήρξε επιδείνωση, με δημόσιο χρέος μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της και έλλειμμα στο 12,5%. Ποιός τελικά φταίει? Θα αποδοθούν τελικά ευθύνες σε πολτικούς? Θα εφαρμοστεί η Δημοκρατία?
γιωργος
04/03/2010 13:38
Οι πλέον έγκυροι διεθνείς οργανισμοί, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και ο ΟΟΣΑ, είχαν διαπιστώσει την πλήρη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής κατά τη δεκαετία του 1980 : "Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδος χειροτέρευσε σημαντικά την δεκαετία του 1980. Ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν καχεκτικός, λόγω χαμηλών επενδύσεων και διάχυτων διαρθρωτικών δυσκαμψιών, ενώ ο πληθωρισμός και τα ελείμματα του ισοζυγίου πληρωμών παρέμειναν υψηλά. Αυτά βελτιώθηκαν μόνο προσωρινά με την υιοθέτηση ενός σταθεροποιητικού προγράμματος το 1986 - 1987 το οποίο στήριξε η Κοινότητα, καθώς η εφαρμογή του προγράμματος ήταν ελλειπέστερη από την αναμενόμενη". (''Εκθεση ΔΝΤ, Μάιος 1993). "Η επίδοση της Ελληνικής οικονομίας από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 ήταν ιδιαίτερα απογοητευτική, με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης του ΑΕΠ (1 1/2 ετησίως) και υψηλό πληθωρισμό (μέσος όρος 18%). Διαρθρωτικά εμπόδια, μη παραγωγικός κρατικός μηχανισμός και ακατάλληλες πολιτικές, οδήγησαν σε σημαντικές μειώσεις της βιομηχανικής παραγωγής και απώλειες στο εξαγωγικό εμπόριο. Τα υπέρογκα δημόσια ελλείμματα (σχεδόν 14% του ΑΕΠ κατά μέσο όρο) έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιδείνωση των μακροπρόθεσμων τάσεων". (''Εκθεση ΟΟΣΑ, Σεπτέμβριος 1993). Κατά τα άλλα ζητούνται θυσίες από τον Ελληνικό Λαό.
γιωργος
04/03/2010 13:30
Ο Ανδρέας Παπανδρέου μόλις ανέλαβε την εξουσία το 1981 για το δημόσιο χρέος : "Το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα είναι ένα μεγάλος λέοντας, που εάν δεν τον τιθασσεύσουμε εγκαίρως θα μας κατασπαράξει..." Τί έκανε? Απο το 23% του ΑΕΠ το 1981, το χρέος έφτασε στο 80% το 1989. Αυτά για να θυμούνται οι παλιοί. Κατά άλλα το Πα.Σο.Κ ζητά θυσίες.
γιωργος
04/03/2010 13:23
Πρίν το Πα.Σο.Κ μιλήσει για θυσίες πρέπει να αναλογιστεί τα εξής: Τον Οκτώβριο του 1981 όταν το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην κυβέρνηση, έχασε τη μοναδική ευκαιρία (λόγω του κλίματος ανοχής που υπήρχε) να ξαναδρομολογήσει την οικονομία στη σταθερότητα και την ανάπτυξη, που είχε διαταραχθεί από τη παγκόσμια οικονομική συγκυρία.Παρά τη τεράστια βοήθεια που πήρε από την ΕΟΚ (2 ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ ΜΟΠ), κατάφερε να σπαταλήσει μια ολόκληρη δεκαετία και να υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας. Την περίοδο 1981-1989, εισέρρευσαν στην χώρα οι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ κοινοτικοί πόροι απο την ΣΥΣΤΑΣΗ του Ελληνικού κράτους εώς τότε! Επίσης αναφέρουμε ότι η Ελλάδα μπαίνοντας το 1981 στην ΕΟΚ, ήταν η ΠΡΩΤΗ χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη σε ρυθμό ανάπτυξης 3,1%, έναντι 0,8% που ήταν ο μέσος όρος των υπολοίπων κρατών-μελών! Μεταξύ 1982 - 1989 το ΑΕΠ αυξήθηκε με ρυθμούς αισθητά μικρότερους απ'' αυτούς των χωρών της ΕΟΚ (με ρυθμούς μέσων όρων για την Ελλάδα 1,7%, για δε την ΕΟΚ 2,7%), για πρώτη φορά από το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι δημόσιες δαπάνες ως ποσοστό του Α.Ε.Π. απο 30% το 1980 ανήλθαν στο 50% το 1990, αποτέλεσμα της πρωτοφανούς διεύρυνσης του Δημοσίου τομέα. Την ίδια περίοδο ο πληθωρισμός υπερτετραπλασιάστηκε απ'' αυτούς των χωρών της ΕΟΚ (πληθωρισμός για την Ελλάδα 18,2%, για δε την ΕΟΚ 4,5%). Η ανεργία αυξήθηκε από 4,1% το 1981 σε 8,3% το 1989 και το χειρότερο απ'' όλα είναι ότι το 60% των ανέργων ήταν νέοι ηλικίας μικρότεροι των 29 ετών. Το δώρο του ΠΑΣΟΚ στη νεολαία ήταν ότι ο ένας στους δύο ανέργους ήταν νέος. Οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου καθηλώθηκαν στα επίπεδα του 1975, ο δε εξωτερικός δανεισμός ξεπέρασε τα 20 δις δολάρια!!! ''Οσα δάνεια έκανε την δεκαετία του ''80 η Ελλάδα στο εξωτερικό δεν είχαν γίνει από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους. Kαι σαν να μήν έφταναν αυτά, το ΠΑΣΟΚ την οκταετία 1981-1989 προχώρησε σε υποτίμηση 30%!!! του εθνικού μας νομίσματος (2 διαδοχικές υποτιμήσεις της τάξεως του 15% εκάστη) βάζοντας οριστική ταφόπλακα στο εθνικό εισόδημα και στην Ελληνική οικονομία! Τι πραγματικά έγινε λοιπόν αυτή την οκταετία; Με υπουργούς Εθνικής Οικονομίας τους κκ. Απ. Λάζαρη στην αρχή και τον κ. Γεράσιμο Αρσένη στην συνέχεια, το ΠΑΣΟΚ έδωσε πλασματικές (μή διατηρήσιμες) μεγάλες αυξήσεις στους μισθωτούς, οι οποίες συρρικνώθηκαν αμέσως απο τα ογκώδη μεγέθη του πληθωρισμού της εποχής, μεγέθη που ξεπερνούσαν το 20%! Παράλληλα κρατικοποίησε όλες σχεδόν τις προβληματικές επιχειρήσεις, και προχώρησε σε εκατοντάδες χιλιάδες πελατειακές προσλήψεις στο δημόσιο, για να ξυπνήσει μεσάνυχτα το καλοκαίρι του 1985, αμέσως μετά τις εκλογές, τον Ανδρέα ο κ. Δ. Χαλικιάς, διοικητής τότε της Τράπεζας της Ελλάδος, και να του αναγγείλει ότι έχει στο ταμείο του μόνο 200.000 δολάρια και το ισοζύγιο πληρωμών κλείνει με έλλειμμα 3,5 δισ.! Χρεοκοπούμε, Πρόεδρε!. Ακούγοντας τα "νέα" ο Ανδρέας, αλλάζει άρδην πολιτική περνώντας από την πολιτική των ανεξέλεγκτων παροχών και κρατικοποιήσεων της πρώτης τετραετίας, στην πολιτική της λιτότητας αντικαθιστώντας τον κ. Γ. Αρσένη με τον κ. Κ. Σημίτη (Έναρξη Α΄ περιόδου "Σημίτειας λιτότητας"). Η λιτότητα Σημίτη 1985-1988 βαπτίστηκε απο το ΠΑΣΟΚ "Σταθεροποιητικό πρόγραμμα της οικονομίας". Έτσι, οι "ακόμα καλύτερες ημέρες" που υποσχόταν το κίνημα προεκλογικά μετασχηματίσθηκαν σε περίοδο λιτότητας, αφού η τετραετία 81-85 "τα έδωσε όλα" στην κυριολεξία. Απο την "σταθεροποιητική" πολιτική λιτότητας Σημίτη, ένα χρόνο πρίν τις εκλογές του 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου αλλάζει και πάλι τακτική στον τομέα της οικονομίας. Στην θέση του κ.Σημίτη τοποθετεί τον Δημήτριο Τσοβόλα, και ξεκινάει νέα προεκλογική περίοδο "παροχών", με αποκορύφωμα -Ιστορικό σήμα κατατεθέν- την προεκλογική του δήλωση στο Περιστέρι "Τσοβόλα δώστα όλα". Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανεύθυνης για τις μελλοντικές γενεές πολιτικής που ακολουθήθηκε, αποτελεί το γεγονός ότι μόνο τον τελευταίο μήνα της προεκλογικής περιόδου του 1989, προχώρησε στον διορισμό 180.000 ατόμων στο δημόσιο, λαμβάνοντας παράλληλα πλήθος δανείων απο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Αυτά πρός το παρόν.
ΝΕΣΚΕ
04/03/2010 13:19
Κανείς να μη συνδράμει αυτή τη κυβέρνηση. Ολοι ενάντια στη θατσερική νεοφιλελεύθερη πολιτκή του κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΑΤΣΕΡ. Πόλεμο σε τέτοια μέτρα. Ζητάμε την άμεση παραίτηση αυτής της ξενόδουλης κυβέρνησης
γιωργος
04/03/2010 13:13
Το ελληνικο κρατος ουτε στα προθυρα οικονομικης πτωχευσης ειναι, ουτε και ποτε θα του επιτραπει, επειδη οι επιπτωσεις θα ειναι καταστροφικες για τους εταιρους και περαν αυτων. Εαν κατι τετοιο συνεβαινε στην Ελλαδα, οι αλλες 5 συνεταιρικες χωρες της ομαδας των PIIGS, Πορτογαλια. Ιταλια, Ιρλανδια, Ελλαδα, Ισπανια, θα ακολουθουσαν η μια μετα την αλλη με ανυπολογιστες επιπτωσεις. Η ΟΝΕ θα διελυετο, το Ευρω θα κατερρεε και η παγκοσμια οικονομια θα εσειετο. Ειναι αληθεια, πως στην ευροζωνη υπαρχει λιγη διαθεση βοηθειας προς την Ελλαδα, οπως πολλοι απο τους ηγετες ημερησιως διακηρρυττουν, ομως σε τελευταια αναλυση οι επιλογες τους ειναι περιορισμενες, ακομη και για τις αλλες 11 χωρες της ΕΕ που δεν ανοικουν στην ευρωζωνη. Συμφωνα με τους κανονες της ΕΕ, και οι 27 χωρες της και οχι μονον οι 16 της ΟΝΕ, ειναι υποχρεωμενες να βοηθησουν την Ελλαδα εαν η ΕΕ αποφασισει να την βοηθησει. Συμφωνα με το αρθρο 122 της συνθηκης της ΕΕ, η οποια ισχυει απο τον Δεκεμβριο του 2009 και δηλωνει:"Οταν ενα μελος χωρα αντιμετωπιζει δυσκολειες η απειληται με σοβαρες επιπτωσεις εξαιτιας φυσικων καταστροφων η εξαιρετα συμβαντα περαν του ελεγχου της, το συμβουλιο των Υπουργων, κατοπιν προτασεως της Ευρωπαικης Επιτροπης, μπορει να παραχωρισει, υπο ορισμενες συνθηκες, οικονομικη βοηθεια απο την Ενωση". Η αποφαση βασιζεται στην πλειοψηφια των Υπουργων. Ειναι γεγονος πως η οικονομικη κριση που πληττει την Ελλαδα ειναι η μεγαλυτερη προκληση που καλειται να αντιμετωπισει η ευρωζωνη απο συστασεως της. Η σωστη αξιολογηση και επιτυχης αντιμετωπιση της θα δυναμωση τον ρολο και την επιρροει της ΕΕ παγκοσμιως, με πολλαπλα οικονομικα και πολιτικα οφελοι. Για να εξασφαλισθει ομως μια μακροχρονια οικοναμικη σταθεροτητα και μια πιο αποτελεσματικη αντιμετωπιση κυκλικων οικονομικων διακυμανσεων και τοπικων δομικων και δημοσιονομικων διαφορων σε χωρες μελοι, η ECB θα πρεπει να αναθεωρισει τον ρολο της και τους μακροχρονιους στοχους της κατι που επιγεται και πιστευω πως θα γινει, αλλοιως στην παρουσα της μορφη ειναι αδυνατον να επιζησει. Το κοινο νομισμα δεν δινει την δυνατοτητα στις χωρες τις ευρωζωνης να αντιμετωπιζουν επιτυχως το ελλειμματα συναλλαγων αφου δεν μπορουν νομισματικως να επεμβουν και να επιρεαζουν την συναλλαγματικη αξια του ευρω, γι`αυτο χρονικως αντιμετωπιζουν αυξανομενα ελλειμματα. Η μονη λυση που απομενει σε χωρες της ευρωζωνης οπως αυτες των PIIGS, που βρισκονται σ`αυτην την ιδιαζουσα θεση ειναι η πραγματικη μειωσει των μισθων η σχετικες αυξησεις στην παραγωγηκοτητα.
TSOPANHS TOY MORIA
04/03/2010 12:00
MPRABO RE STON IKANO MAS
OLLA MAS TA ALLAKSE ISTIORIA ,THRISKEYMA,
TA PANTA MEXRI KAI TA FOTA MAS ALLAKSE
KAI TORA H SEIRA TA ORAIA KOKKINA AYGA TOY
PASXA EGINAN MAYRA, KAI POU EIMASTE AKOMA.
ΕΡΓΑΤΗΣ
04/03/2010 11:00
Τωρα να δούμε θα βάζετε το βυσματάκι σας να μπείτε στο Δημόσιο? ΛΕΡΕΣ !
ΠΑΣΧΑΛΗΣ
04/03/2010 10:03
@ Σου το λέω εμπιστευτικά και σου το εγγυώμαι! @
TI EIΠE ΡE TO ATOMO ! ;Eνας αυτός και ένας ο Μικρούτσικος,

@Κάνει και η Μέρκελ ποδήλατο ?

@Η ιστορία των Ελλήνων είναι ΚΑΙ πριν το 9600πχαπλά εσένα σου είπανε να λες ως τότε για να ταιριάζει με την υστέρηση σου!

@Πάντως να ξέρεις πως είτε 3000 είτε 10000 έχουμε αποκτήσει εμπειρίες στις δυσκολίες καλά το λες.. τους χειροκροτητές δεν καταφέραμε να εξαλείψουμε και τους μόνιμους ακόλουθους

@Δλδ όποιος έχει 20kgr μανιτάρια και άλλα τόσα ραδίκια δεν τον πιάνει η κρίση και μπορεί να φιλέψει και τη γειτονιά?
ερώτηση ζοχια και μπρόκολα παίζουν ή είναι αυστηρά ραδικοαμανήτες? Καταψύκτης σου siemens είναι?

@ταχυμεταφορέας λέγεται όχι κουριερ


ΒΓΆΛΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΡΕΕΕΕΕ
ΒΑΛΕ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Κωστας
04/03/2010 09:52
@DG "DIMOSIOI YPALLILOI THA MPENOUN MONO AUTOI POU STO IDIOTIKO TOMEA DEN TOUS XREIAZONTE.." Σωστά. Καί όσοι ικανοί υπάρχουν να φύγουν να μείνουν οι ανίκανοι ...γιά να δουλέψει καλά ο δημόσιο!
Έλληνας του εξωτερικού
04/03/2010 07:37
Πετσάλνικε,

Ας τα σάπια και ψάξτε να βρείτε τα λαμόγια και τα λεφτά που ροκάνισαν. Θες τους Έλληνες του εξωτερικού να ξελασπώσουν τις πομπές του μπούλη και των 300 παλληκαριών όλων των κοινοβουλίων που κατέστρεψαν την Ελλάδα; Γιατί; Αμερικανάκια μας ανεβάζατε, χαζοβιόληδες μας κατεβάζατε. Για χρόνια χτυπούσαμε το καμπανάκι βλέποντας τις μαλακίες των γηγενών, αλλά φτιαχνόσαστε στα μποσουξίδικα και τις καφετέριες με τη φραπεδιά και τη χλιδή σας. Τώρα, φάτε τα.
666
04/03/2010 07:32
@Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 3/3/2010 19:38, θα επιτύχει ο ανίκανος και που; Περίμενε σε λίγο.Τίποτα δεν θα πετύχει περισσότερο από του να του παρουσιάζουν τα ΜΜΕ την επιτυχία.Πάντως εγώ ΩΡΑ 6:30π.μ είμαι έτοιμος να φύγω εκτός έδρας για μια ακόμα επιτυχία.Στην Υγειά των κορόιδων και του γιωργάκη πίνω!
Βάγγος
04/03/2010 01:41
Από πού και ως πού "εργαζόμενοι" οι δημόσιοι υπάλληλοι;
Βάγγος
04/03/2010 01:38
Συμφωνώ με τα μέτρα. Κάτω οι τεμπέληδες και οι κλέφτες. Πρώτα η πατρίδα. (έλληνας του εξωτερικού)
aPO aGGLIA nIKOS
04/03/2010 00:35
Diavasa tis pio ypeythines paratiriseis ke diapistono oti oi Ellines stin kiolexia einai anikanoi na kivernisoun tin xoran tous
apo ena lako ston allo kateythinonte.
Oloi oi Ellines mide exeroumenou einai apateones ke kleftes den anagnorizoun tous nomous tou kratous den sevonte tous apenanti tous synexos pseudonte pros xari eukolias ke pantote paraponounte sta xalia pou briskonte ftene oi Germanoi,Aggloi,Amerikanoi ke genika olli i yfilios gia tin katantia pou eine simera.
Lipame eilikrina dioti stin thesi pou vriskonte den ikanoi na doun se ti tha mporouse na eunoisi aythn tin xora para mono kremonte sta xeiloi ekastote kivernisis na tous bgali apo aythn tin katstasin xoris idrota ke ergasia
Ean ego xoris gnoseis metaptixiakon spoudon tha mporousa sxedon amesos na giriso tin poria tis ellados pros to kalliteron
Se esas tous ellines to kallitero farmako tha itan na yposti i xora tapinosi oxi omos na bouliaxei opos ta lei i oikogenia papandreou i ke karamanli ne na xreokopisi ke na arxisi apo to miden proton ke kyriotero na apomakrinthi apo to euro gia ena mikro xroniko diastima dioti kanonika ekanan lathos megalo na dexthoun oi tote diakivernontes politikoi ke edextikan na mpoun sto euro xoris prosonta ke to apotelesma to blepete monoi sas
Tora eine i eukeria na epanaferete tin oikonomiki katstasin tis ellados se anodiki poria na apotraviktite apo to euro ke na xanaferete tin DRAXMI ke na prospathisete na asxolithite me ton tourismo ke diethnis ypiresies oi opies apoferoun amessa
eisroi xrimaton metrita. ksexaste ti lei o pap...ou einai ola psemata ke safos theli dania gia na exiperetisi tous eklogeis pou ton psifisan einai diladi i misis ellada. lipon na lavete oloi tis
eythines sas ke na dixete pagosmios oti mporite etsi tote mpori i ellada na orthopodisi.
DG
03/03/2010 23:51
H ELLADA THA GYNEI EUROPAIKI XORA. TERMA. DIMOSIOI YPALLILOI THA MPENOUN MONO AUTOI POU STO IDIOTIKO TOMEA DEN TOUS XREIAZONTE.. PERNAN MISTHOUS KAI MIZES (OXI OLOI ALLA OI PERISOTEROI) KAI FTASAN TIN XORA STIN KATASTROFH. OSO GIA TIN NEA DHMOKRATIA AUTOI PREPI NA DIKASTOUN GIA ESXATH PRODOSIA. KATAKLEPSAN TIN ELLADA. KATASTREPSANE TO ETHNOS. KANENAS APO AUTOUS DEN PREPEI NA KYKLOFORH ELEUTHEROS. THELOUME NA TIMORITHOUN OLOI POU KATASTREPSAN TIN ELLADA. TELIA KAI PAVLA.
MK
03/03/2010 23:01
ΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΕΝΙΑΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο Πρωθυπουργος καλεσε τους πολιτικους να δωσουν το καλο παραδειγμα. Να δεχθουν μειωση των αποδοχων τους σε μια προσπαθεια ολων να ελεξουμε το δημοσιονομικο προβλημα και να αποφυγουμε τα χειροτερα.

Οι Βουλευτες και οι Δικαστες αντεδρασαν. Δηλωσαν, εμμεσως πλην σαφως, οτι δεν επιθυμουν τη συμμετοχη τους στο προγραμμα λιτοτητας, που θα ισχυσει για ολους μας. Δηλωσαν οτι δεν επιθυμουν να δωσουν το καλο παραδειγμα.

Σημειωνεται οτι απο τους 1.000.000 ανεργους σημερα στη πατριδα μας, κανενας απο αυτους δεν ειναι Βουλευτης ή Δικαστης. Κανενας απο αυτους δεν κινδυνευει να απολυθει σαν συνεπεια της οικονομικης κρισης και της δεινης δημοσιονομικης καταστασης της χωρας.

Πρεπει ολοι μας να επιμεινουμε και να ζητησουμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ

• Να μειωθει ο αριθμος των Βουλευτων

• Να απολυθουν οι ανεπαρκεις και ανικανοι Δικαστες

• Να μειωθουν οι Μισθοι των Βουλευτων και Δικαστων

• Να μειωθουν τα παραλογα επιδοματα των Βουλευτων και Δικαστων

• Ολα τα εισοδηματα των Βουλευτων και Δικαστων να φορολογηθουν με τον ενιαιο προοδευτικο φορολογικο συντελεστη (οπως συμβαινει με ολους τους μισθωτους και συνταξιουχους)

• Να φορολογηθουν οι μη χρηματικες παροχες στους Βουλευτες και Δικαστες (παροχη χρησης αυτοκινητου, εξοδων κινησης, ενοικιου, κλπ, οπως στην Αγγλια και Αμερικη)

• Να σταματησουν οι σκανδαλωδεις Βουλευτικες και Δικαστικες Συνταξεις

• Να κοπουν οι αποζημιωσεις για δηθεν συμμετοχη σε Επιτροπες

• Να τελειωσουν αμεσως ολα τα αδικα προνομια των Βουλευτων, Δικαστων, κλπ., κλπ.

Ερωτω.

Ειναι δικαο να υπαρχουν για χρονια και να διατηρουνται και σημερα ολες αυτες οι προκλητικες και μεσαιωνικες εξαιρεσεις που ειναι σε οφελος των προνομιουχων Βουλευτων, Δικαστων, κλπ., και σε βαρος των μισθωτων (κυριως του Ιδιωτικου Τομεα) και συνταξιουχων?

Τετοιου ειδους προνομια, εξαιρεσεις και διακρισεις πρεπει επι τελους να τελειωσουν πριν ο λαος χασει την υπομονη του και την ανοχη του.

Ευχαριστω.
MK
03/03/2010 22:56
ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

Ο κυριος Πετσαλνικος αφησε προς το παρον τα συνδικαλιστικα του καθηκοντα και ασχολειται με μια ιστορια που μιαζει με ελεημοσυνη. Κανεις δεν προκειται να συνεισφερει αν δεν γνωριζει εκ των προτερων οτι η συνεισφορα του δεν θα χαθει στη μαυρη τρυπα. Διατεινεται οτι ειναι για την αποπληρωμη του χρεους. Πιου χρεους? Αυτο που δημιουργησαν οι ανικανοι πολιτικοι τα τελευταια 30 χρονια? Ακομα και αν οι εισπραξεις του ταμειου του κ. Πετσαλνικου διατεθουν για την αποπληρωμη μερους του χρεους, ποιος μας εγγυαται οτι δεν θα ξαναδανεισθουν οι πολιτικοι, ξανααυξησουν το χρεος για τη χρηματοδοτηση των δικων τους δαπανων?

Καλυτερα να πεισει τους 300 να δεχθουν τη σημαντικη και παραδειγματικη μειωση των εισοδηματων τους, επιδοματων τους, ειδικων φορολογικων συντελεστων τους, των προκλητικων συνταξεων τους κλπ., κλπ. Το ιδιο να κανει και για τους Υπαλληλους της Βουλης που απολαμβανουν 16 μεγαλους μισθους ετησιως.

Ευχαριστω.
Oσο πιο μακρια σας τοσο πιο καλα μου
03/03/2010 22:14
Ειναι τραγελαφικο να διαβαζει κανεις τα σχολια ορισμενων, και ιδιως των ΔΥ, που ειναι αναστατοι για τα λιγα, ελαχιστα που χανουν. (Τα μετρα ειναι ελαφροτατα σε οτι αφορα τα μισθολογικα, αφου ουτε απολυσεις απεργαζονται, αλλα ουτε και εισαγουν αυστηρα κρητηρια παραγωγικοτητας για παραμονη στο δημοσιο). Εκεινο που θελω να (ξανα)επισημανω ειναι:
1. Ο ΓΑΠ μπορει να μην ειναι ο μεσιας εξ ουρανου που χρειαζεται ο τοπος, αλλα ειναι κλασεις ανωτερος σε αξιοπιστια και ικανοτητες απο ο,τιδηποτε αλλο εχει να προσφερει ο βορβορος που λεγεται ελληνικο πολιτικο κατεστημενο. Σε απλα ελληνικα: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ να τον αντικαταστησει, ουτε οι ανικανοι λοποδητες της δεξιας που τα τελευταια 5 χρονια εριξαν τη χωρα στον γκρεμο, ουτε οι εκτος τοπου και χρονου ανευθηνοι της αριστερας. ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ.
2. Καποιοι πικραμενοι ΔΥ που βλεπουν το κηφηνιλικι να απειληται σας λενε οτι η αγορα θα στεγνωσει μολις οι αβαντες τους τελειωνουν. Μην τους πιστευτε. Η αγορα θα στεγνωνε ετσι και αλλιως, γιατι τα προνομια τους χρηματοδοτουνταν με δανεικα και χωρις παραγωγικο αντικρισμα. Αν τα χασουν, και η πατριδα κατωρθωσει και τους ξεφορτωθει, η αγορα θα επιστρεψει. Χωρις τα παρασιτα ΔΥ να τροχοπαιδουν την οικονομια του τοπου, και επενδυσεις θα γινουν, και δουλιες θα ανοιξουν. Η προσαρμογη θα ειναι οδεινηρη, αλλα καλυτερα ενα τελος με οδεινη παρα μια οδεινη χωρις τελος.
3. Πολλοι αρεσκονται να επισημαινουν οτι οι Ευρωπαιοι και Αμερικανοι μπορει να μην εχουν 14 μισθους αλλα οι μισθοι τους ειναι τριπλασιοι. ΄Σ''αυτους εχω να απαντησω οτι οι μισθοι τους ειναι 3πλασιοι, αλλα η παραγωγικοτητα και ικανοτητες τους ειναι πολαπλασιες. Τι θρασσος αληθεια να συγκρινεις τον αχρηστο κηφηνα ελληνα ΔΥ του 1 εκατομυριου (ενας στους τεσσερεις!!!) με τον παραγωγικο, εντιμο (σε γενικες γραμμες), ικανο, και σκληρα εργαζομενο δυτικοευρωπαιο και βορειοαμερικανο ΔΥ!!!
Ιορδανόπουλος Γιώργος
03/03/2010 22:03
Χρειαζόμαστε βούληση και θέληση απο τους πολιτικούς, θέλουμε να περικόψουν το 50% του μισθού τους θέλουμε να περιορίσουν στο ελάχιστο τα έξοδα που έχουν, θέλουμε να να νομοθετήσουν υπέρ της κατάργησης της επιδότησης των κομμάτων στις εκλογές (δημοτικές και βουλευτικές), θέλουμε να αλλάξουν τον νόμο περι ευθήνης υπουργών να μην παραγράφονται ποτέ η υπεξέρεση δημοσίου χρήματος (γιατί ποτέ δεν ήταν δικά τους).
Θέλουμε να νομοθετούν χωρίς να δημιουργούν παραθυράκια, θέλουμε να καθήσουν κάτω όλοι οι πολιτικοί και να αποφασίσουν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον ποιά κατεύθυνση πρέπει να πάρει η παιδεία, η υγεία, η οικονομία και οχι να αλλάζουν γώμη κάθε χρόνο (πρέπει να ήμαστε η χώρα με τα περισσότερα φορολογικά νομοσχέδια, γιαυτό δεν έρχετε κανένας να επενδύση εδώ)
Εφόσον συμβούν όλα τα παραπάνω ΕΓΩ ΘΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΑΝΕ
Ευχαριστώ για την υπομονή σας (να διαβάσετε αυτό το μύνημα)
TSOPANHS TOY MORIA
03/03/2010 22:02
GIATI KYRIE PAPANDREOY TA XRHMATA MAS
EINAI DEKTA STO TAMEIO SAS ? ?{ TON ALLODAPON ELLHNON}ENO GIA TON PSIFON MAS EISASTE TOSO
ANTITHETOS APO THN OMOFONIA TON ALLON KOMMATON??NOMIZO OTI SPEIRATE TORA THA THERISETE . TOSOI PSIFOI TOSA XRHMMATA!!!!!!!!!!!!

OI ELLHNES AMERIKHS , EYROPHS , AYSTRALIAS
KORINA ANDRIOTI
03/03/2010 21:40
H ELLADA MOU AIMORAGEI.KANEIS DEN FTAIEI.KANEIS DEN MPOREI NA KANEI KATI.ANEURISMA THA POUN.........
panagiotis castoras
03/03/2010 21:34
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΑΓΝΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ Φ.Π.Α ΚΑΙ ΚΟΒΩ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΩ. ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ Π.Α.Σ.Ο.Κ ΕΜΑΘΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΟΚΟ ( ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Π.Α ΤΟ.Κ)
dimitris korinthios
03/03/2010 21:15
Οι ιθύνοντες εις την Χώρα μας εξαντλούν την οικονομία των εις την σκέψη της καταργήσεως των στρατιωτικών παρελάσεων λόγω οικονομίας!!!

Περικοπή 30% στο δώρο του Πάσχα, στο επίδομα αδείας και στο δώρο των Χριστουγέννων για τους δημόσιους.

Μειώνεται 10% η επιχορήγηση από κρατικό προυπολογισμό για τα ταμεία ΟΑΠ – ΔΕΗ και ΤΑΠ – ΟΤΕ. Καλούνταιοι διοικήσεις των εν λόγω ταμείων να αποφασίσουν εντός 15 ημερών σε αναπροσαρμογή των παροχών των ασφαλισμένων τους.

Μειώνεται κατά 500 εκατ ευρώ η εθνική συμμετοχή στο φετινό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Μειώνονται επίσης κατά 200 εκατ δαπάνες του ΠΔΕ για την Παιδεία και άλλα προγράμματα στον τομέα αυτό.

Μήπως παρά είναι κοροϊδία; Μήπως χρειάζεται να τους πιάσει ο λαός που καλείται να κάνει θυσίες κόβοντας του τα βασικά προς το ζην και να τους στήσει σε Λαϊκό Δικαστήριο ??? Λέω μήπως???
dimitris korinthios
03/03/2010 20:42
Τη δεκαετία του 1980 η κυβέρνηση Παπανδρέου υποτίμησε για πρώτη φορά τη δραχμή.
Λίγο πριν από την ένταξη στην ΟΝΕ, η κυβέρνηση Σημίτη την υποτίμησε για δεύτερη φορά.
Σήμερα η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου έδωσε το τελειωτικό χτύπημα και αφού εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να υποτιμήσει το ευρωπαϊκό νόμισμα, υποτίμησε τους μισθούς , άρα την αγοραστική τους αξία , αυξάνοντας το κόστος διαβίωσης με την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ.
ΝΕΣΤΩΡ
03/03/2010 20:23
@Georgios Syriotis 3/3/2010 19:07 Δεν έχεις καταλάβει ακόμη το πρόβλημα - αν είναι η περίπτωση σου αυτή που περιγράφεις, μάθε πως οι ΔΥ δεν θα έρθουν φέτος για διακοπες στο ξενοδοχείο. Να δούμε χωρίς τους Έλληνες πελάτες τι θα κάνετε! Υ.Γ. Τα λαμόγια που έχουν κλέψει τα δημόσια Ταμεία δεν θα έρθουν στο ξενοδοχείο. Θα κάνουν διακοπές στις θαλαμηγούς εις υγείαν των κορόιδων!! Ξυνπνήστε ΡΕΕΕΕΕ!
gaucho
03/03/2010 20:00
οι κηφηνες θα αναγκαστουν ν αβρουνε δευτερη δουλεια. ΤΟ προβλημ ατο εχουν ποιο πολυ οι δημοσιοι υπαλληλοι που εξαλου δεν κανουν τιποτα. Χρονο ελευθερο να βρουν εδευτερη δουλεια εχουν αφου δουλευουν λιγοτερο απο 8 ωρες τη μερα. μη σου πω και 5 ωρες τη μερα στις οποιες καθονται
dimitris korinthios
03/03/2010 19:47
Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να ντρέπετε για τις αηδίες που ξεστόμισε όταν δεν έχει μπει καν στο κόπο να στείλει στη φυλακή όλα τα ?? τους πρασινοφρουρούς που επί 25 χρόνια τσάκισαν τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους. Που είναι οι ποινές για τους Λαλιώτηδες, Τσοχατζοπουλαίους, Σημίτιδες, Ρουσσόπουλους, Βουλγαράκηδες?
Ντρόπη σας που νομίζετε ότι θα σας χαρίσουμε τους μισθούς πείνας για να χαρείτε εσείς και οι ??????
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΕΥΤΑΚΗΣ
03/03/2010 19:43
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.ΔΕΝ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΥΠΟ ΤΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΣΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΝΟΜΙΜΟΙ-ΛΑΟΠΛΑΝΟΙ
dimitris korinthios
03/03/2010 19:41
Όταν το έλεγε ο 666,ότι πρέπει να πούμε ευχαριστώ στη κυβέρνηση και στις μαριονέτες που μας κάνουν και γελάμε,πολλοί χλεύαζαν.ΓIATI PE ΠAIΔIA?? AMAN!!!!!
Harry the Canadian
03/03/2010 19:39
"........και την ίδια ώρα η κυβέρνηση, που ανακοινώνει το μεσημέρι πραγματικά σκληρά μέτρα, κηρύσσει πόλεμο κατά όσων απομυζούν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού......."

So the government is going to put an end to the laziness, theft, exploitation, irresponsibility etc, etc, etc. These are the things that propelled generation after generation of Greeks to emmigrate away from the bottomless barrel of irresponsibility called Greece.

Where else in the world has anyone heard of two bonus salaries a year? Only the lazy drones of Greece get that. And now are they really losing them?. .... If only it were true.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
03/03/2010 19:38
@666
Αν υπάρχει περίπτωση να σε συνάντησε κάποτε στον δρόμο ο Γιώργος, θάναι τότε που του βγήκε η αλυσίδα από το ποδήλατο! Τέτοιο κακό, μόνο εσύ καί ο Μητσοτάκης μπορείτε να προκαλέσετε.
Να σου πώ καί κάτι μεταξύ μας φίλε 666. Ο Γιώργος θα πετύχει! Σου το λέω εμπιστευτικά καί σου το εγγυώμαι! Φιλικά σε συμβουλεύω να το χωνέψεις σιγά-σιγά, μή πάθεις τίποτε όταν το διαπιστώσεις καί εσύ απότομα! Εκεί στήν Γερμανία που κυκλοφορείς, πές τήν Μέρκελ που προφανώς συναντάς στον δρόμο, ότι οι Έλληνες θα τα καταφέρουν! 3.000 χρόνια τώρα, έχουν εμπειρίες στις δυσκολίες. Γιά τους Γερμανούς στεναχωριόμαστε μήν βαθύνει η κρίση! Τά σιδερικά που παράγουν πές τους δέν τρώγονται! Εγώ, εδώ στην Ελλάδα, φέτος με τις βροχές, έχω στον καταψύκτη καμιά 20ριά κιλά μανιτάρια! Με τις λιακάδες πούχομαι τώρα, θα μαζέψω καί καμιά 20ριά κιλά ραδίκια! Αν πεινάσεις ποτέ, πές μου να σου στείλω κάνα μανιτάρι με κούριερ!
Georgios Syriotis
03/03/2010 19:07
Ti problima exoun oi dimosioi yppaliloi to trabouko den tous to ekopse na prosexoun mipos tous kopsi kai to trabouko, totes pragmatika einai gia klapsimo kai ama apolisi kai tous misous pou den xriazonte totes tha miothi kai to ellima, ena zebgari duo paidia perni h gyneka 700 € to mina o andras 800 € ton mina kai afta 5 mines douleboun se xenodixio touristiko to ximona kati psixoula tamio anergias afti einai ena megalo meros ton ergazomenon aftous pios tou skeptete plironoun frontistiria giati h pedia einai sapia oi dimosioi ypaliloi kathigites daskaloi den didaskoun einai monimoi kai den fobounte na xasoun ti doulia tous kai ean didaxoun den tha doulepsoun ta frontistiriatous oi dimosioi ypyliloi eferan thn xwra se afti thn diskoli thesi afti na plirosoun
Δημήτρης Μαυράκης
03/03/2010 18:55
Καιρός ήταν να παρθούν δραστικά μέτρα απέναντι σε κερδοσκόπους και καιροσκόπους (Δ.Υ.) που συστηματικά λιμαίνονται τους φόρους μας και ευθύνονται για το δσανεισμό μας. Κόψτε τους και τον 14ο! Άμεσα! Τεμπέληδες και εκβιαστές είναι.
Χριστίνα Πάντου
03/03/2010 18:54
Συγχαρητήρια στον κ. πρωθυπουργό για τις γενναίες του κινήσες. Κάποια χρόνια αργότερα θα εκτιμηθούν, όπως και του κυρίου Μιτεράν, το 80 στη Γαλλία. Μπράβο γι ατην τόλμη σας. Χρειάζονται και άλλα γενναία μέτρα. Τελειώστε με τη μονιμότητα των τεμπελχανάδων! Και χωρίς Δ.Υ. τα πάμε θαυμάσια.
Xaralbis
03/03/2010 18:52
BRAVO PROEDRE. KANE PRWTA POLEMO ME TIS SYNTEXNIES, TOUS EFIALTES POU LIMAINONTAI TOSA XRONIA TO DHMISO! MHN KANEIS PISW POUTHENA. BALE ENA TELOS STH LAILAPA TWN XATZHORAFEIDWN TOU DHMOSIOU!!! EYGE!!!
666
03/03/2010 18:45
Αφού όλη η Ευρώπη άκουσε τα μέτρα με προσοχή στάθηκε στο μπαλάκι που της πέταξε ο γιωργάκης.Η Ευρώπη πλέον τον θεωρεί ψεύτη και ζητιάνο. Η Ευρώπη ενοχλήθηκε περισσότερο για την θρασύτητα του. Από το 1981 παίρνουν χρήματα από τα ταμεία, τι τα έκαναν; Ο πατέρας του Βίλες και γκόμενες.Ποίος ξέχασε τι έγινε στην Ρόδο τότε που ήθελε να τους παρουσιάσει την καινούργια του κατάκτηση.Αυτός ο άνθρωπος και αυτή η οικογένεια, φέρνει μόνο την δυστυχία στον ελληνικό λαό. Ανάμεσα σ αυτόν τον λαό, σίγουρα, οι νεοέλληνες που είναι δημιούργημα του Παθοκ τώρα τον βρίζουν περισσότερο. Ίσως ο γιωργάκης όταν βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη, αντικρίζει είτε τον Κεμάλ, είτε τον Μουσολίνι, και εδώ δεν θέλω να αδικήσω τον Χίτλερ και τον Παπαδόπουλο, διότι αυτοί ήταν μεγάλοι ΑΝΔΡΕΣ. Ποιος όμως θα πει σε αυτόν τον Καραγκιόζη πως και, στην πραγματικότητα ε ί ν α ι ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ που ονειρεύεται τον εαυτό του σαν Σωτήρα.Αυτός ο άνθρωπος που για κακή μας τύχη κυβερνά την Ελλάδα, προσπαθεί και είναι σε κάθε τομέα και απόφαση , εκτός πραγματικότητας.Κλείστε μέσα στην καρδιά σας τον Τζεφρι και θα σου αδειάσει το πορτοφόλι"Διανοούμενος είναι κάποιος άνθρωπος που προσπαθεί να κάνει τις ιδέες του πράξη. Ο Παπανδρέου ως διανοούμενος προσπαθεί να βρει ιδέες, για να δικαιολογήσει τις πράξεις του, έκανε δε τους Ελληνες τους πιο δυστυχισμένους Ευρωπαίους με την καθυστέρηση των Μέτρων.Αυτοί που τον ψήφισαν έχουν μεγάλη ιστορική ευθύνη.Τώρα τον βρίζουν. Το κενό ανάμεσα στην επιθυμία να φάνε πάλι με την κουτάλα και την πραγματικότητα παίρνει διαστάσεις τραγικές.Μια Ελλάδα δυστυχεί και αυτός έχει και το θράσος να βρίζει τους Ευρωπαίους. Αυτοί που αγάπησαν πολύ αυτόν τον τόπο, πέθαναν φτωχοί ενώ τα παθοκια,πλούσιοι. Αυτοί που τον ψήφισαν είναι αυτόχειρες ή τρελοί. Το παθοκ σας είναι μια απάνθρωπη πόρνη και εσείς που τον ψηφίσατε ηλίθιοι ,μόνο η αυτοχειρία θα σας εξιλεώσει. Ο προορισμός του Τζεφρι ειναι η δημιουργία περισσοτέρων ηγετών μέσα από την οικογένειά του και οι το καλό της Ελλάδας.
# ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΛΑΔΙΚΟ #
03/03/2010 18:36
ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΒΛΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΔΙΠΛΑΝΩΝ ΤΟΥΣ.

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΧΑΙΡΕΚΑΚΟΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΨΑΝΕ 2 ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Δ.Υ. ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΣΚ...Α.

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ Η ΑΓΟΡΑ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΤΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΔΑΝΕΙΑ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΑΣ.


ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΛΟΥΚΕΤΑ.

SK
03/03/2010 18:29
Pros:
ΖΗΤΩ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ....Η ΔΕΞΙΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕ ΑΙΩΝΕΣ ΠΙΣΩ..ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝ...ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗ ΧΩΡΑ! ΔΔ 3/3/2010 12:11

Re megale esi ipes se Giorgaki na su pari to 14 mistho gia na sothi i patrida? an ne, prosexe giati se kinigun oloi oi elines apo xtes..
ΝΕΣΤΩΡ
03/03/2010 18:27
ΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ SPYROS!
ΝΕΣΤΩΡ
03/03/2010 18:08
Δεν μας τα είπε καλά ο Γιωργάκης. Βγήκε προχθές και μας είπε ότι κάποιος τον βρήκε και του είπε: "και το μισθό μου θα δώσω για την Ελλάδα". Τα μισα είπε απ'' ό,τι άκουσε. Ο εν λόγω άνθρωπος τον βρήκε και του είπε: Αγαπητέ Γιωργάκη, πές μας τι θυσίες θα κάνεις εσύ, οι 300 ανεπρόκοποι και ανεπάγγελτοι που ταϊζουμε στη Βουλή και οι χοντροαμειβόμενοι σφουγγοκωλαριοί σας, διαβεβαίωσέ μας ότί όσοι έκλεψαν από το δημόσιο θα τα γυρίσουν πίσω και θα δικαστούν ως προδότες, μετρήστε πόσα σας λείπουν και τα υπόλοιπα θα τα δώσουμε εμείς, οι φορολογούμενοι πολίτες, από το μισθό μας". Θυμήθηκε μόνο τα μισά το Giorgos. Τέρμα τ'' αστεία, να είμαστε σοβαροί! ΕΛΕΟΣ ΜΕΓΑΛΕ! Μόνο τα αμερικανάκια που ήξερες στο χωριό σου θα πίστευαν τέτοιες τερατολογίες! Εμείς όχι! Σύντομα θα έχεις όλο τον Ελληνικό Λαό απέναντί σου! Και πήγαινε τότε στα λαμόγια που πάντα επωφελούνται από τέτοιες καταστάσεις να δείς αν θα σε υποστηρίξουν! Αι σιχτίρ!
nikitas nikitopoulos
03/03/2010 18:05
Transexual βγήκε το ΠΑΣΟΚ..Άλλο πριν τις εκλογες άλλο τώρα...
XAROULA EKSO
03/03/2010 17:59
NA TIMORITHOUN AUTI POU INE IPETIOI TIS KATASTROFIS MAS NE GINETE MALISTA TIMORIA EMIS TI FTEME STO EKSO;;;;;;;;;;;;;;NAMAS GELANE SAN ELINES KE ME NTROPI NA MIN LEME KOUBENTA _____________________>TIMORIA>>>>>>>>> SE AUTOUS POU XOREUAN KE TORA KATASTROFI EGINE APO ANIPEUTHINOUS : KE AS STAMATISOUN AMESOS< TA FAKELAKIA < ME TOUS JATROUS KE NOSOKOMIA TO FTINO APATEONIA AN KAPIOS INE SE ANAGIN NA IPOFERI ME AUTA TELOS XORIS XASIMO KEROU telos
Παράγκας
03/03/2010 17:58
“Περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως υποχρεούται να καταβάλλει ο ΟΑΕΔ στους περίπου δυόμιση χιλιάδες πρώην εργαζόμενους της Ολυμπιακής που απολύθηκαν στις 15 Δεκεμβρίου και περιμένουν την μεταφορά τους σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Λαμβάνουν ως επίδομα ανεργίας τον καθαρό μισθό που λάμβαναν τον Οκτώβριο του 2008 χωρίς τα επιδόματα. Παράλληλα, ο ΟΑΕΔ υποχρεούται να καταβάλλει και τις ασφαλιστικές εισφορές των πρώην εργαζομένων στο ΙΚΑ.” Από skai.gr”
missing
03/03/2010 17:38
ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ: Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ??????
Ο ΣΕΜΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?????
ΣΑΤΑΝΑΣ
03/03/2010 17:26
Τελικά δικαιώνεις όσους σε ειρωνεύονταν με την προσφώνηση "forest camp". Εγω θα λεγα ότι εισαι και επικίνδυνος. Πιο επικίνδυνος ακόμη και από τον άχρηστο και συμμέτοχο σε παράνομες πράξεις Καραμανλή.

Την αγορά γιωργάκη την τελείωσες σήμερα. Όχι ανάπτυξη, αλλά πλήρη μαρασμό φέρνουν τα μέτρα σου.
Την φοροκλοπή θα την τινάξεις στα ύψη γιατί όλοι θα θέλουν να καλυφθούν απ το χαράτσι 21%
Κατέστρεψες τους προυπολογισμούς όλων των μικρομεσαίων νοικοκυριών που είναι φεσωμένα στα χρέη και τις υποχρεώσεις.
Που είναι τα μέτρα για την αντιμετώπιση και πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο;
Που είναι τα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής όχι των μεσαίων αλλά των λαμόγιων μεγαλοσχημόνων πλουσίων;
Που είναι η ανάπτυξη που υποσχέθηκες;
Που είναι η αναδιάρθρωση και λειτουργία των θεσμών και του Κράτους;

Την εύκολη λύση Γιωργάκη; Το αποτελείωμα της μάζας;
Κωνσταντίνος Μ.
03/03/2010 16:47
Θυσίες και πόλεμος για τους ΔΥ,τους συνταξιούχους και τους μικρούς-μικρομεσαίους Έλληνες μέσω του γνωστού και πετυχημένου τρίπτυχου ποτά-τσιγάρα-καύσιμα και φυσικά του ΦΠΑ;;;Πόσο θα ανέβει ο πληθωρισμός και που είναι οι αυξήσεις για να μην μειωθεί και άλλο το εισόδημα που έχει η τεράστια πλειοψηφία;;;Τι αλλάξατε 5 μήνες τώρα ρε άχρηστοι για να σας πιστέψουμε;;;Που είναι η νομοθεσία,που είναι οι μηχανισμοί που χρειάζεται το κράτος για να πολεμήσει την (εισ)φοροδιαφυγή;;;Που είναι η ΑΜΕΣΗ φορολόγηση με βάση το εισόδημα και όχι τους κεφαλικούς έμμεσους φόρους;;;;Που είναι το νομικό πλαίσιο για τις offshore εταιρείες;;;Που είναι οι θέσεις εργασίας για 790,000 Έλληνες που δεν έχουν δουλειά;;;Που είναι τα χρήματα των ταμείων και του C4I Γιωργάκη;;;;Που πήγαν τα λεφτά της Ζίμενς και του Εφραίμ Κωστάκη;;Που είναι τα 100 δις των Ελλήνων που έκλεψαν sto Χρηματιστήριο οι φίλοι σου και τα 50 δις της Ολυμπιακής Απάτης ρε ποντικομαμή Σημίτη;;;;Που κρύψατε το σκαμνί πάλι και δεν στέλνετε τα λαμόγια στους δικαστές;;;Άλλο ανέκδοτο και αυτοί αλλά τέσπα,ας τους δούμε καθισμένους και βλέπουμε....Τα 2,4 δις από τις περικοπές είναι σταγόνα στο ωκεανό και μάλιστα σταγόνα από αίμα να την μυριστούν οι καρχαρίες...Απλά κύριοι,ως μαθητευόμενοι μάγοι τα κάνατε σκατά πάλι και θα καθήσετε στην γωνία της ιστορίας παρέα με τους υπόλοιπους άχρηστους...
hi ha
03/03/2010 16:27
Επιτελους δικαια μετρα ...αυτοι που τα εφαγαν αυτοι θα πληρωσουν.
Aneleitos
03/03/2010 16:00
..Party stis 7 tou Marti eleges kapote Giorgaki.. ..Tha se glentisoume kala kai sena.. Eidame pou matwses kai nomizeis oti tha se afisoume na matwseis kai emas.. ..Partyyy trelo tha gineiii ... erxetaiiii....
Βραδύνους
03/03/2010 15:56
Παιδιά για να'' χουμε καλό ρώττημα ακούσατε τίποτε από Έκκλησία μεριά;
Θα φιλοτιμηθούν οι παπάδες να προσφέρουν κάτι για το δημοσιονομικό;
Θα τολμήσει η κυβέρνηση να τους επιβάλλει καμιά φορολογία στα ακίνητα και τα μετρητά;
Βραδύνους ο Ελλην
Θανασης
03/03/2010 15:53
Μονο ζωοπανηγιρι στα Βαλκανια και Μ.Ανατολη δεν εδωσαν οι πλανηταρχες με τα μετρα που περασαν,λογω κακης ποιοτητας αυτοκινητων μικρου κυβισμου που κατασκευαζουν.Ομως θαλω να πιστευω, οτι μπορουνε ακομα να κανουν λογικη πολιτικη,οσο λογικη τους εχει μεινει στην κατω κεφαλη,γιατι φαινεται οτι η πανω δεν δουλευει καθολου.
kakomoiris
03/03/2010 15:48
Parte ta lefta apo tous xaramofaides PAPADES
dimitris korinthios
03/03/2010 15:46
Κατήφεια και σκυμμένα κεφάλια ήταν η εικόνα στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, όπου συνεδρίασε χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ.
Το κλίμα ήταν βαρύ, καθώς οι βουλευτές δεν συμφωνούν με τα μέτρα που ανακοινώνει σήμερα η Κυβέρνηση, κατανοούν ωστόσο ότι δεν μπορούν να εκφράσουν δημοσίως τη διαφωνία τους, στην παρούσα χρονική συγκυρία.
Έτσι, έπνιξαν την απογοήτευσή τους σε μεταξύ τους συζητήσεις.
Ένας μάλιστα από αυτούς, που πολιτεύεται στην Αθήνα, ακούστηκε να επαναλαμβάνει το ιστορικό Γιώργο, χάσαμε, που είχε πει ο Γεράσιμος Αρσένης, μετά την ήττα του από τον Κώστα Σημίτη στην εκλογή νέου πρωθυπουργού, το 1996.
Ο συγκεκριμένος βουλευτής πιστεύει ότι το ΠαΣοΚ θα κληθεί να πληρώσει ακριβά τον λογαριασμό αυτών των μέτρων.

SPYROS
03/03/2010 15:30
ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΨΕΥΤΗΣ! ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ Η Ν.Δ. ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ ΜΕ ΒΑΡΗ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΕΝΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ) ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΤΟ ΧΩΝΑΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΦΑΓΗΤΟ!
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ! ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΥΛΙΚΟΣ ΣΟΥ (Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ) ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΚΟΥΠΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΦΗΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΚΕΤΟ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΚΕΤΟ, ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ''ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΤΙ''! ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΑΒΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΕΣΥ ΑΝΑΒΕΙΣ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΕΣ ''ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ''! ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ''ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ'' (ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ) ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, ΚΑΝΕΙΣ ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΙ ΚΑΚΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!
ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
dimitris korinthios
03/03/2010 15:13
Και οι πολιτικές κότες που διαχειρίζονται τις τύχες του τόπου, αφού πρώτα θριαμβολόγησαν για την επαναστατική καινοτομία τους, εξαφανίστηκαν σαν να έπεσε αλεπού στο κοτέτσι.
dimitris korinthios
03/03/2010 15:09
Αποκαλυπτική όχι μόνο για τον ξεπεσμό και την κατάντια του κυβερνητικού θιάσου, αλλά κυρίως για το μοντέλο της οικονομικής διακυβέρνησης που θα επιχειρήσουν με συντονισμένο τρόπο να προάγουν την επόμενη περίοδο.
Ο Φίλιππος Πετσάλνικος, εμπνευσμένος από τις επαναστατικές (τρομάρα τους) περγαμηνές του ανεπαρκέστατου πολιτικά και εθνικά πρωθυπουργού του, προέβη στην πρωτοφανή εξαγγελία ενός ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (άκουσον - άκουσον), στο οποίο ο κάθε Έλληνας πολίτης επιτελώντας το ύψιστο εθνικό του καθήκον, θα καταθέτει τον περισσευούμενο οβολό του για την εθνική υπόθεση της στήριξης της πατρίδας του.
ar
03/03/2010 15:08
σιγουρα πονανε τα μετρα, αλλα ποσο πιο απλα πρεπει να πει ο πρωθυπουργος οτι στιν επομενη στροφη ειναι ο γκρεμος!! βεβαια θα περιμενω να δω με τα ματια μου αυτα που λεει για τους μεγιστανες, τις offshore κλπ κλπ να μετουσιωνονται σε πραξεις στην κυριολεξια. αυτο να βαλουν καλα στο μυαλο τους οι κυβερνωντες!! οσο για ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ τι να πω? μια ζωη ξεσηκωνουν τον απλο λαο, να βγει στους δρομους, αλλα αυτοι εξασφαλιζουν τα προσωπικα τους συμφεροντα! αισχος και ντροπη, αλλα αν τους κουνησουν το δακτυλο για εξουσια σαν τρελλοι θα τρεχουν(βλεπε Φλωρακη)!! εχουν γινει το λιγοτερο γραφικοι!!!!!
666
03/03/2010 15:06
Εδώ στο ΓΕΡΜΑΝΊΑ όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί μιλάνε με ειρωνικά σχόλια για τον γιωργάκη.Έχουν την εντύπωση πως τους δουλεύει.Παιδιά ετοιμαστείτε για το ΔΝΤ και λιτότητα μέχρι το 2033 μ.χ.
ΩΡΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ
03/03/2010 15:06
@Δ.Υ. 3/3/2010 14:21 Από ότι φαίνεται εσύ και η πλειοψηφία από το συνάφι σου έχετε μάθει καλά το παραμυθάκι ''το παίζω ότι δεν καταλαβαίνω και είμαι και ολίγον από εργατοπατέρας''. Το δίκαιο θα ήταν να σας κατεβάσουν αντί για τα ΜΑΤ την γεννιά των 700-800 ευρώ. Εκεί να δεις οσφυοκαμψία καλέ μου φίλε! Να σας πάνε μέχρι το Σούνιο κυνηγητό και μετά...... το ''χορό του Σουνίου'' ένας ένας από το ναό του Ποσειδώνα. Να δεις μετά πως βγαίνει η χώρα από την κρίση μια και καλή και για πάντα.
zeitgeist
03/03/2010 15:04
@Δ.Υ. Η πιο συνετη και προσγειωμενη τοποθετηση που εχω διαβασει εως σημερα. Και για μερικους οχι δεν ειμαι δημοσιος υπαλληλος. Το συμπερασμα μου παντως ειναι οτι τα "λαθη" των λιγων τα πληρωνουν οι πολλοι! Μπραβο μας!!
dimitris korinthios
03/03/2010 15:02
Επανέφεραν την Ελλαδα στο 1826 και την ψωροκώσταινα.Την συμπαθέστατη αγράμματη ζητιάνα γριούλα η οποία πρώτη κατέθεσε τον οβολό της λέγοντας "Αυτά τα τιποτένια έχω ένα γρόσσι και ένα δαχτυλίδι να δώσω για το Μεσολλόγγι".
Αυτό είναι το κατόρθωμα τους γύρισαν την χώρα 200 χρόνια πισω.Και ζητούν απο τον Ελληνα ΑΥΤΟΙ που θέλουν να πάψουν να τον κάνουν να αισθάνεται Ελληνας αποκόπτοντας τον απο την ιστορία,την θρησκεία και την γλώσσα του να συμπεριφερθεί ως πατριώτης και να ξυπνήσει μέσα του το Ελληνικό φιλότιμο.
dimitris korinthios
03/03/2010 14:56
Θα κλέψουμε και την δόξα της Βενετίας. Διότι αυτή διαθέτει μία γέφυρα των στεναγμών, ενώ εμείς MIA ολόκληρη χώρα!!!!
666
03/03/2010 14:55
Τελικά έπρεπε να τον ψηφίσεις Λαέ για να ανακαλύψεις πως ο γιωργάκης είναι τέτοιος ΜΠΟΥΦΟΣ που αν και κάνει στραβά τα μεγάλα πράγματα, κάνει στραβά και τα μικρά πράγματα. Πάντως εγώ που τον συνάντησα στον δρόμο του είπα πως από μένα δεν παίρνει τίποτα!Τώρα από τα βγάζει αυτά, μάλλον του τα γράφει η μανούλα του.ΚΡΕΜΙΣΤΕ τον ΑΧΥΡΆΝΘΡΩΠΟ
ΕΛΕΝΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ
03/03/2010 14:54
@ΠΛΗΡΩΣΑΣ 3/3/2010 11:47 Εαν και δεν σε γνωρίζω φίλε/η συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και μακάρι να βρίσκονταν κι άλλοι μήπως και ακουστούμε τελικά. Ναι στα έξτρα μέτρα, ναι στις θυσίες, ναι στις μεγάλες περικοπές στο δημόσιο αλλά να κυνηγηθούν κι οι καταχραστές μέχρι εκεί που δεν παίρνει.....κι ούτε βουλευτικές ασυλίες......ούτε νόμοι περί ευθύνης υπουργών........κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας και καταθέσεων και μετά τα ''βραχιολάκια'' και γραμμή για την φυλακή.
PARATIRITHS
03/03/2010 14:41
PROS TA POULIMENA  THS DIAFTHORAS!

FTOXEUSH SYMENH CHAOS, KAI SE LIGO THA MATHENETE TOURKIKA, AUTO DEN INAI APILH, ALA REALISMOS..

XRONIA TORA ARMEGATE THN AGGELADA, FTANH PIA!!!
TH KRIMA POU KAI OI ARISTROI RIXNOUN LADI STHN FOTIA GIA NA SAS SOSOUN..DIMITRIS KORINTHOS
03/03/2010 14:41
Αλήθεια Γιώργο τι λές; Τα σκέφτεσαι πριν τα πείς ή μήπως σου βγαίνουν έτσι αυθόρμητα; Βγές έξω στο δρόμο να ακούσεις τι λέει ο κόσμος. Κανένας Έλληνας πολίτης δεν συμφωνεί με την περικοπή του 14ου μισθού...Κανένας Έλληνας πολίτης δεν συμφωνεί με την αύξηση του Φ.Π.Α. Πιο εύκολα λένε να πας και να πάρεις αυτό που απεικονίζει η VENUS στη φωτογραφία (επίκαιρη η συγκεκριμένη χειρονομία) παρά να πάρεις από τους...
εργαζόμενους ακόμα και τα λιγοστά πράγματα που τους έχουν μείνει. Δεν επιτρέπεται με αφορμή την δύσκολη οικονομική κρίση της χώρας μας να κάνεις αυτό που κατηγόρησες τον Καραμανλή. Να τα βάζεις δηλαδή με τους αδύναμους. Πάρε τα λεφτά από τους μεγαλοκαρχαρίες και άσε τη μικρομεσαία τάξη
παλαιο πασοκ
03/03/2010 14:37
απο τον αλογοσκουφη στον αλογομουρη γιατι ειναι εκτακτα τα μετρα/ ΤΑΚΤΙΚΟΤΑΤΑ φαινονται
apudhsmenos
03/03/2010 14:31
katw h xounta twn dhmosiwn ypallhlwn
sostooos
03/03/2010 14:30
sostooos o giorgos, na kopoun ta panta. Etsi bravo, Kathonte oloi oi dimosioi kai kanoun party kai tora ksafnika zorizonte. O idiotikos tomeas exei minei aplirotos edo kai posous mines kai aftoi zorizonte giati tous mionoun ta epidomata pou etsi kai allios den ta aksizoun ???
sostooos
03/03/2010 14:30
sostooos o giorgos, na kopoun ta panta. Etsi bravo, Kathonte oloi oi dimosioi kai kanoun party kai tora ksafnika zorizonte. O idiotikos tomeas exei minei aplirotos edo kai posous mines kai aftoi zorizonte giati tous mionoun ta epidomata pou etsi kai allios den ta aksizoun ???
ι.υπαλλ.
03/03/2010 14:28
οσοι ειστε κατα των δ,υ γιατι απλα δεν ζητατε να φυγει η μισθοδοσια των 30.000 παπαδων απο το κρατος?
Δ.Υ.
03/03/2010 14:21
@οσο πιο μακρυα σας τοσο πιο καλα μου
Και τόσο πιο καλά για μας θα είναι να μείνεις για πάντα μακρυά μας παπαγαλάκι της οσφυοκαμψίας
μιχαλης οικονομου
03/03/2010 14:15
Ειτε εχει ειτε δεν εχει δικιο ο πρωθυπουργος,ειτε εκανε ειτε δεν εκανε λαθη η προηγουμενη κυβερνηση,ειτε ειμαστε ειτε δεν ειμαστε μικροαστοι με ονειρα αριστοκρατων,ημιμαθεις νεοπλουτοι με υπολανθανουσες εθνικοσυντηρητικες ιδεολογιες,οτι και αν συμβαινει ειναι η ωρα που αναγκαστικα πρεπει να προσαρμοστουμε σε νεα δεδομενα,διχως οργισμενες φωνες. Το προβλημα ειναι πολυσυνθετο.Διαφοροι παραγοντες (τραπεζικο συστημα,διεφθαρμενοι πολιτικοι,οικονομικοι κυριαρχικοι πολεμοι μεταξυ κρατων,κερδοσκοποι,εγωιστικη νοοτροπια και ο περιβοητος ωχ''αδερφισμος,ξεπεσμος των αξιων μεσω και της ηθικολογια&μικροπρεπειες που ατονησαν το κριτικο μας αισθητηριο(αλλα και αλλα που δεν μου επιτρεπει η οικονομια της συζητησης αυτη τη στιγμη) μας φερνουν ως κοινωνια μπροστα στο γκρεμο. Το γκρεμο ομως, εκτος του οτι μπορουμε να τον πηδηξουμε και να σκοτωθουμε, μπορουμε και να τον κατεβουμε με καταριχηση οπως οι ορειβατες με προσεκτικα βηματα και κυριως πρωτα να βλεπουμε το επομενο πατημα και μετα να παταμε.Δεν χρειαζεται πανικος,προσοχη χρειαζεται γιατι με τον πανικο το σκοινι της καταριχησης θα το βλεπουμε ως θηλια.Και σκοινι ειναι η ανθρωπια,η αλληλοβοηθεια και η αλληλεγγυη.Οσο περισσοτερο απο αυτα εχουμε τοσο πιο μακρυ ειναι το σκοινι και τοσο πιο ελευθεροι αισ8ανομαστε-ειμαστε. Ας οργανωθουμε καλυτερα,ας δουλεψουμε,ας εχουμε αλληλεγγυη,ας πνιγουμε τις φωνες μας γιατι οι κορωνες δεν ωφελουν η εστω για οσους ζητανε την οποια εκδικηση απο καποιον (οποιος και αν ειναι αυτος) θα ηθελα να κλεισω λεγοντας πως εκδικηση παιρνεις απο καποιον γενομενος ανωτερος απο αυτον. Ισωςγια μενα πολυ πιθανο,μεσα σε αυτην την οργη κρυβεται η αλλαγη και απο πονηροι μικροαστοι μερικοι γινουμε κυριοι των εαυτων μας,απλοι λιτοι,εγκρατεις και φρονημοι στο νου.αληθινοι Ελληνες.
Οσο πιο μακρια σας, τοσο πιο καλα μου
03/03/2010 14:10
Τι σχολια ειναι αυτα? Ντροπη σας! Μεχρι το τελος παρτακιδες....Σας θιξανε τα μικροσυμφεροντα σας και βγαζετε χολη στον ανθρωπο που προσπαθει να σας σωσει? Σας αρεσει δεν σας αρεσει ο ΓΑΠ, ειναι Ο ΜΟΝΟΣ που εχετε...
Θα τον ριξετε κυριε ΔΥ? Και μετα τι? Ποιον εχετε, τι εχετε? ΤΙΠΟΤΑ!!! Μονο ανικανους κλεφτες σαν κι αυτους που σας κυβερνανε τοσα χρονια
Του ευχεσαι να αποτυχει κυριε ΗΗΤ? Σου εχω νεα: Δεν εχετε δει τιποτα ακομα. Αν δεν καταφερει να τα βαλει σε μια ταξη ο ΓΑΠ, αν ολοι εσεις συνεχιζετε να βαζετε τα μιζερα προνιμιακια σας (που τοσο δεν αξιζετε), πανω απο το πατριωτικο σας καθηκον, να περιμενετε μια 20-ετια πρωτογνωρης φτωχιας και αναταραχης. Τοτε να σας δω...
Σηκωστε τα μανικια και στρωθητε στη δουλια κυριοι. Το παρτυ τελειωσε...
ΕΛΕΝΗ ΡΗΓΑ
03/03/2010 13:56
Δεν είναι κατάσταση αυτή πλέον για τους δημόσιους υπαλλήλους! Δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειες μας πλέον με τόσες περικοπές σε επιδόματα, δώρα τόσα δάνεια που έχουμε να αποπληρώσουμε. Δεν φτάνουν οι μισθοί μας να καλύψουμε τα έξοδα μας . Έχουμε καταντήσει σκλάβοι να δουλεύουμε και να μην μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς γιατί κάποια κοράκια φαλήρησαν τα ταμεία.Ο εύκολος τρόπος για να μαζέψει το κράτος χρήματα είναι να τα πάρει απο τους σίγουρους; Που είναι η εκκλησία με την αμύθητη περιουσία να βοηθήσει το κράτος αυτή την δύσκολη στιγμή;Γιατί οι αξιότιμοι κ. βουλευτές δεν χαρίζουν τους 2 από τους 16 μισθούς τους;Γιατί δεν υπάρχει ένα σύστημα φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών με την διαδικασία του αυτόφωρου ή της ανάκλησης αδείας σε όλους αυτούς που φοροδιαφεύγουν;Τι κάνει το κράτος για να μειώσει το χρέος;Μειώνει τους μισθούς μας και αυξάνει τις τιμές καυσίμων και προϊόντων αναγκάζοντας μας σε εξαθλίωση; ΝΤΡΟΠΗ ι
Georgios Syriotis
03/03/2010 13:49
Ean pragmatika minoun afta ta metra to theoro gelio na ginete sizithsh. se ala krati ths Europis xoris toso megala problimata exoun gini poli megaliteres thisies. twra otan agoraso kati gia 100 € kai to pliroso 101 € den to nomizo strimogma ean eixa ena isodima apo 20.000 € kai paro 19.000 € oute afto einai strimogma. problima bpori na dimiourgithi otan to ena 1 € ton kanoun oi kerdoskopi 5-10 € se afto prepi na prosexi kai h kybernish kai perisotero o katanalotis ego blepo tous germanous se ena benzinadiko exi h benzinh 1,30 € adio sto alo exi 1, 29 € gemato oures ta 50 c pou tha kerdisi tha ta xalasis sthn oura benzini ala to kanoun afto gia na rixoun thn timi kai sto alo ginete afto kai to pitixenoun na mathi o ellinnas na psonizh as pari kai ena nteneke ladi kai apo ton paragogo oxi apo to supermarket kai thn feta sthn misi timh, twra na bgenoume stous dromous kai na fonazoume opos lei h papariga afto einai kalo mono gia thn papariga tha konomai pio pola to komatis giti den prothimopihthika afti na kopsi kati apo ta isodimatatis, kalo tha htan fisika na ginoun apolisis sto dimosio na miothoun ta bonous kai h spatales kai afti pou ekanan thn xora se afthn thn katastasi na timorithoun ala fteme olimas na pigenoume na psifame kai meta spitakiopos kanoun kai oi aloi aste ta galazia kokina prasina kitrina oxi pron ths ekloges adizoun ta tamia kai dinoun baxisi diorizoun olous tous anergous sto dimosio mbeni oi ali kybernish briski kameni gh kai mabres tripes kai anti na tis boulosi ths kani pio bathies kai emis nomizoume oti to problima exi lithi kai perimenoume ths epomenes ekloges gia na paroume proagogh . h eforiakoi kanoun apergia giati otan bgeni apo to grafio gia dithen axoteriki doulia pernh ta dipla ean balis kai ta trabouka dekaplasia afta prepi na stmatisoun alios osa metra kai na paroume de linete to problima. ala ta problimata ths ths diafthoras den exi kanenas politikos kotzia na ta lisi eina sto aima mas
μαυροματτης (μεταφραση απο τα τουρκικα)
03/03/2010 13:44
Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να διατηρήσει τα κεκτημένα. Το μέγεθος της αποτυχίας είναι πρωτοφανές. Η φορολογική καταιγίδα που πρόσφατα ανακοινώθηκε δεν επαρκεί να θεραπεύσει την αστοχία της στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών. Αναμένονται νέα μέτρα εντός των προσεχών μηνών. Σε άλλες χώρες σε ώρα κρίσης οι κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης για να τονώσουν την οικονομία και να στηρίξουν το εισόδημα των πολιτών. Η δική μας κυβέρνηση κάνει το αντίθετο! Η φορολογική αφαίμαξη την ώρα της επιβράδυνσης της οικονομίας θα οξύνει τα προβλήματα των νοικοκυριών.

Η τωρινή κρίση είναι πολύπλευρη: δημοσιονομική, παραγωγική, κοινωνική. Είναι επίσης κρίση εμπιστοσύνης και προσδοκιών εκ μέρους των πολιτών και των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Κανείς δεν ελπίζει πια σε τίποτα από την παρούσα κυβέρνηση, παρά μόνο κι άλλα δεινά. Και το καλόπιστο ερώτημα σε πολλά χείλη είναι: υπάρχει διέξοδος; "Ποιος το έγραψε αυτό το άρθρο; Μήπως βουλευτής της αξιοματικής αντιπολίτευσης; Μήπως βουλευτής της αντιπολίτευσης γενικά; ΟΧΙ το έγραψε ο υπουργος οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στις 9/9/2008. Φυσικά τότε δεν ήταν υπουργός.Υπάρχει ολόκληρο στην σελίδα


Petros Zaneths
03/03/2010 13:43
Oloi aurio stis 6 sto Syndagma me to PAME
Απεργός εργάτης των 1.200 ευρώ
03/03/2010 13:40
@ ΣΚΟΥΡΤΗΣ 3/3/2010 11:15(ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΑΒΓΑ.)

Αδέλφια απεργοί υψώστε παλάμες προς τον κ. Σκούρτη και ξεδιπλώστε κάτω από το γραφείο του τις μάνικες.


σ
03/03/2010 13:39
Σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ) και αφορούν τις χώρες της Ευρωζώνης, για τον μήνα Ιανουάριο 2010, προκύπτει ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά τις πρώτες θέσεις στις αυξήσεις σε πολλά προϊόντα. Ειδικότερα η Ελλάδα είναι:

- Τρίτη στον πληθωρισμό με 2,3% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 1%.

- Πρώτη στις επισκευές οικιακών συσκευών με αύξηση 4,1% με δεύτερη την Ισπανία με αύξηση 3,2% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 1,8%.

- Πρώτη στον σιδηρόδρομο με αύξηση 36,6%, με δεύτερη την Ιταλία με αύξηση 14,9% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 4,3%.

- Πρώτη στην αύξηση του καφέ, κακάο, τσάϊ, με αύξηση 1,9% με δεύτερη την Μάλτα με αύξηση 1,7% όταν ο μέσος όρος της η ΕΕ είναι 0,20%.

- Πρώτη στις οδικές μεταφορές με αύξηση 19,2%, με δεύτερη την Μάλτα με αύξηση 5,2% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 2,8%.

- Πρώτη στις ασφάλειες μεταφορών με αύξηση 10,9% με δεύτερη την Κύπρο με αύξηση 7,7% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 4,8%.

- Πρώτη στην αύξηση της βενζίνης με αύξηση 28,3% με δεύτερη την Ιρλανδία με αύξηση 26,7% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 16,2%.

- Τρίτη στην αύξηση προϊόντων διατροφής με 2,2% με πρώτο το Λουξεμβούργο με 3,6% και δεύτερο το Βέλγιο με 2,6% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι -0,2%.

απο καθημερινη


φυσικα
03/03/2010 13:36
φυσικα και εχουμε πολεμο!
κοινωνικο εδω και πολλα χρονια

ή με τις κουκουλες
ή με τις γραβατες
Σ.Χ.
03/03/2010 13:35
ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΙΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΔΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ. ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΤΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ, ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΜΕ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ. ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙ YESMEN ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥΣ / ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
2
03/03/2010 13:34
τι θα κανουμε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; θα υποφερουμε οχι ευχαριστουμε ηρθε η ωρα μας να ξυπνησουμε γιατι οι βουλευτες βολευτικανε ενω εμεις θα τους ταισουμε........... δεν θα πληρωσουμε τα λαθη σας εσεις θα πληρωσετε μονο εσεις 300 και οι παλιοι βουλευτες που ειναι γλεντανε εξασφαλισαν γιατι πρεπει να το σκεφτουμε σοβαρα γιατι ομως;;;;;;;;;;;;;;;
1
03/03/2010 13:31
θα υποφερουμε ελεος αυτοι που φαγανε τα λεφτα αυτοι να τ α πληρωσουν οχι ο λαος.......................... ελεος αμαν
Προφήτης
03/03/2010 13:30
Έχεις πιάσει τον κλέφτη αλλά επειδή τον λυπάσαι , του κάνεις τη χάρη να σου επιστρέψει λίγα λίγα αυτά που σου είχε κλέψει...Δηλαδή οι δημόσιοι υπάλληλοι "φάγανε" τα 320 δις?
Είναι αστείο να λέμε ότι βρέθηκαν κάποιοι στο δρόμο και πρότειναν στον Πρωθυπουργό να πάρει το μισθό τους και να μην απάντησε ο Πρωθυπουργός αφήστε θα δώσω εγώ...
Η ιστορία μας κρίνει όλους αλλά εμένα προσωπικά δε με πειράζει να μην με θυμάται κανένας όταν θα φύγω.
Απλά σας λυπάμαι.
Dimitris K.
03/03/2010 13:25
Ρε παιδιά, πότε θα οργανωθούμε επιτέλους, δημόσιοι και ιδιωτικοί να κατεβούμε όλοι στους δρόμους να γίνει πανικός? Και αν γίνεται να οργανωθούν όσοι μπορούν, να πάρουν καμία άδεια απ'' τη δουλειά τους (όσοι έχουν) και να πάμε στις Βρυξέλλες να κάνουμε έναν ελληνικό πανικό μπας και συμμαζευτούν...
Marianna
03/03/2010 13:23
Νιώθω θλίψη γι''αυτά που διαδραματίζονται. Από τους συνταξιούχους και τους κακοπληρωμένους η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να αντλήσει "ζεστό χρήμα" για να λειτουργήσουν οι αγορές και τα χρηματιστήρια, οι τράπεζες και οι off-shore εταιρείες. Πόση ντροπή Θεέ μου...
Nikos
03/03/2010 13:14
Mpravo, epitelous. Na synexisete kai na mhn ypokypsete stous "volemenous" pou antistekontai sthn allagh
από τα 3 το μ…
03/03/2010 13:02

Κάντε ένα νέο γκάλοπ αμέσως να δείτε το ποσοστό του 3 των αποκάτω μας που παίρνει το ΠΑΣΟΚ.

παρατηρητης
03/03/2010 12:57
Δεν τιθεται κανενα θεμα χρεωκοπιας. Πολιτικα παιχνιδια που αφορουν τη θεση μας στην Ε.Ε. ειναι. ...Και οσο για τους απηυδησμενους ΠΑΣΟΚους... παλι ΠΑΣΟΚ θα ψηφισουν. Τοσο τους κοβει.
ΚΟΤΑ
03/03/2010 12:54
ΠΡΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗ : ΝΑ ΜΗΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΙΑΚΙ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΚΑΤΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΧΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΓΑΛΕΣ
η Ιστορία σας έχει ήδη καταδικάσει
03/03/2010 12:50
Στις δηλώσεις κηρύσσεις πόλεμο εναντίον όσων απομυζούν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και στις πράξεις κηρύσσεις πόλεμο στον ελληνικό λαό εκτελώντας πονηρές διαπραγματεύσεις κάτω από το τραπέζι με τους ισχυρούς κεφαλαιοκράτες που σε εξουσιάζουν.
Κόψε το τροπάριο κ. Παπανδρέου γιατί κανείς δεν σε πιστεύει, εκτός από χαζούς και οπαδούς –παπαγάλους που προωθούν την κομματική προπαγάνδα σου για προσωπικά τους οφέλη.
Το μεγάλο ζητούμενό σου ήταν να γίνεις πρωθυπουργός, το πέτυχες κ. Παπανδρέου, από κει κι ύστερα πέεερα βρέχει. Άσε μας λοιπόν στα προβλήματά μας και στον καθημερινό μας μόχθο για επιβίωση και μη μας δουλεύεις, γιατί δεν δουλεύονται εκείνοι που δεν αποκτούν παντός τύπου παροχές, όπως όλοι εσείς που προνομιακά μπήκατε στην πολιτική για τα χωρίς περιορισμούς ατομικά συμφέροντά σας και αποτελείτε μια εταιρία περιορισμένης ευθύνης απέναντι στο λαό που σας εκλέγει με την ηττοπαθή κρίση πως δεν έχει επιλογές καθώς πάντα του ασκείται η ίδια ψυχολογική βία, (πόση κουβέντα γύρω από αυτό!)
Θα μπορούσα να γράφω ασταμάτητα για τον συνεχή εμπαιγμό σας απέναντι στον ελληνικό λαό, αν δεν ήταν απολύτως αναγκαίο να συνεχίσω τη βιοποριστική εργασία μου με ένα δεξί χέρι σχεδόν ανάπηρο που του έχει επιβληθεί να σηκώνει βάρη μέχρι τα 65 του χρόνια, όταν (και αν) του επιτραπεί να βγει στη σύνταξη. Θέλω να ευχηθώ μόνο σε όλους τους εργαζόμενους πολίτες αυτής της χώρας να είναι γεροί και δυνατοί και να εφοδιαστούν με μπόλικο κουράγιο και υπομονή για τις φουρτούνες που έρχονται καταπάνω στο θαλασσοδαρμένο ελληνικό καράβι.


Captain
03/03/2010 12:49
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ !!
Επαναλαμβάνω ότι αν και είμαι στον Ιδιωτικό τομέα, η κατάσταση είναι απερίγραπτη..
Ξέρετε τι λένε στα Ξένα κανάλια, Ολλανδίας και Γερμανίας, ότι ο κόσμος εκεί ενώ θίβεται για την οικονομική κατάσταση που έρχονταιν οι Ελληνες, εξοργίζονται γιατί ενώ ξέρουμε τους ενόχους δεν ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ (ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ.
Εμείς ΟΛΟΙ λοιπόν το μόνο που κάνουμε ειναι να τους ακούμε να λένε ΒΛΑΚΙΕΣ (Μ>>>>) στις τηλεοράσεις.
Κε. Παπανδρέου, εάν θέλεις ΘΥΣΙΕΣ απο τον λαό, σταμάτα τις εξεταστικές και βαλε όλους τους επίορκους Φυλακή.
Να εξεταστεί ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ όλων των Δημόσιων Λειτουργών, ξεκινόντας απο την Βουλή και τους Βουλευτές σου και ότι "περισεύει" να ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ.
ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ.
Αλλιώς θα το βρείς μπροστά σου....
ΨΙΤ
03/03/2010 12:48
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ. ΚΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΠΟΥ Α ΠΑΣ, ΠΕΣ ΤΗΣ ΠΩΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ.
ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
03/03/2010 12:41
ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ , ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΕΣ. ΛΕΤΕ ΝΑΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕ Μ0ΡΦΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ? ΒΕΒΑΙΑ ΕΤΟΥΤΟΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΑΝΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ. ΘΑΝΑΙ ΕΞΩΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
03/03/2010 12:41
ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ , ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΕΣ. ΛΕΤΕ ΝΑΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕ Μ0ΡΦΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ? ΒΕΒΑΙΑ ΕΤΟΥΤΟΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΑΝΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ. ΘΑΝΑΙ ΕΞΩΕΛΛΗΝΕΣ
ΝΕΣΚΕ
03/03/2010 12:37
ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΒΡΕ ΕΝΑ ΜΠΑΡΟΥΤΟΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ!!!! ΠΟΥ ΤΩΡΑ, ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ , ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ,ΣΑΡΚΟΖΙ ΚΑΙ ΟΜΠΑΜΑ!!! ΜΗ ΜΑΣ ΙΔΡΩΣΕΙΣ..........
1111
03/03/2010 12:35
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΜΙΛΗΣΤΕ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ. ΠΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ. ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ , ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ "ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ" ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ. ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. Α Λ Η Τ Ε Σ. Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΜΑΡΑΝΕ................ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΤΟΥ, ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ, ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ. ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ? ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...... ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ..... ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ...."ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ" ΕΙΣΑΙ. ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΗΣΟΥΝ. ΜΕΤΟΧΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕΡΙΔΙΟ. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΦΤΑΙΜΕ
ΗΤΤ
03/03/2010 12:30
ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!!!
ΟΠΩΣ ΑΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ Ο ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
ΑΝΤΕ, ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΡΗΓΟΡΑ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
στα όπλα!!!
03/03/2010 12:28
Τα μέτρα αυτά ως μόνο σκοπό έχουν να ταπεινώσουν τον Ελληνικό λαό, καμία σχέση δεν έχουν με τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας και δεν πρόκειτε να λύσουν κανένα πρόβλημα.
Οι ευρωπαίοι θέλουν οι Έλληνες να σκύψουν το κεφάλι και να γίνουν σκλάβοι των βρυξελών μόνο και μόνο γιά να ικανοποιήσουν την εμπάθειά τους έναντι ενός περήφανου λαού όπως οι Ελληνες, όλα τα άλλα είναι για αφελώς σκεπτόμενους ανθρώπους.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ, ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ.
Δ.Υ.
03/03/2010 12:25
ΘΑ ΣΕ ΡΙΞΟΥΜΕ. ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ.


Alex
03/03/2010 12:24
Τον Σεπτέμβριο : Τα λεφτά υπάρχουν ...... δεν θα παγώσουμε την αγορά ούτε τους μισθούς.......
Σήμερα : Δεν λιποτακτούμε ..... Κινδυνεύουμε να μην έχουμε να πληρώσουμε τον 4 μισθό.....
Γιατί κύριε Παπανδρέου μας λέγατε άλλα τότε και άλλα σήμερα γιατί για όλα φταίνε οι προηγούμενοι λιποτάκτες όταν δεν τους ψήφισε ο Ελληνικός λαός γιατί πίστεψε εσάς και όχι αυτούς που το είχαν πει πάμε για εκλογές γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν συνεργάζεται και τα μέτρα θα είναι σκληρά γιατί τότε μας λέγατε ΨΕΜΑΤΑ για να κυβερνήσετε......
ΒΤ
03/03/2010 12:19
Επιτελους έφτασε η ώρα να πληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι! Λυπάμαι που το λέω γιατί έχουν και οικογένειες, αλλά στην πλειονότητά τους οι κ.κ. δημόσιοι υπάλληλοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις θέσεις τους, με πλιάτσικο σε βάρος των δημόσιων ταμείων με χίλιους δυό τρόπους. Μετά το φαγοπότι έρχεται ο λογαριασμός. Δεν θα ξεχασω τον κλητηρα στην εφορια που ζητησε 10 € για να φερει τον φακελλο πιο γρηγορα. Ναι, σίγουρα θα πληρώσουμε και εμείς οι απ έξω, αλλά χαλάλι. Εύγε στον ΓΑΠ ! Και να μη μείνει μόνο σ'''' αυτά.
Γιωργο, κανε ομως και ενα ξεσκαρταρισμε στο βαθυ ΠΑΣΟΚ γιατι εχει πολλα λαμογια μεσα. Μην πανε χαμενες οι θυσιες.
panayotis sideris
03/03/2010 12:16
Ας δανειστούμε ακριβά.Και τόσο καιρό που δανειζόμασταν φθηνά , τι έγινε? Τίποτα. Και πάλι τα φάγανε.
η Ιστορία σας έχει ήδη καταδικάσει
03/03/2010 12:12
Στις δηλώσεις κηρύσσεις πόλεμο εναντίον όσων απομυζούν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και στις πράξεις κηρύσσεις πόλεμο στον ελληνικό λαό εκτελώντας πονηρές διαπραγματεύσεις κάτω από το τραπέζι με τους ισχυρούς κεφαλαιοκράτες που σε εξουσιάζουν.
Κόψε το τροπάριο κ. Παπανδρέου γιατί κανείς δεν σε πιστεύει, εκτός από χαζούς και οπαδούς –παπαγάλους που προωθούν την κομματική προπαγάνδα σου για προσωπικά τους οφέλη.
Το μεγάλο ζητούμενό σου ήταν να γίνεις πρωθυπουργός, το πέτυχες κ. Παπανδρέου, από κει κι ύστερα πέεερα βρέχει. Άσε μας λοιπόν στα προβλήματά μας και στον καθημερινό μας μόχθο για επιβίωση και μη μας δουλεύεις, γιατί δεν δουλεύονται εκείνοι που δεν αποκτούν παντός τύπου παροχές, όπως όλοι εσείς που προνομιακά μπήκατε στην πολιτική για τα χωρίς περιορισμούς ατομικά συμφέροντά σας και αποτελείτε μια εταιρία περιορισμένης ευθύνης απέναντι στο λαό που σας εκλέγει με την ηττοπαθή κρίση πως δεν έχει επιλογές καθώς πάντα του ασκείται η ίδια ψυχολογική βία, (πόση κουβέντα γύρω από αυτό!)
Θα μπορούσα να γράφω ασταμάτητα για τον συνεχή εμπαιγμό σας απέναντι στον ελληνικό λαό, αν δεν ήταν απολύτως αναγκαίο να συνεχίσω τη βιοποριστική εργασία μου με ένα δεξί χέρι σχεδόν ανάπηρο που του έχει επιβληθεί να σηκώνει βάρη μέχρι τα 65 του χρόνια, όταν (και αν) του επιτραπεί να βγει στη σύνταξη. Θέλω να ευχηθώ μόνο σε όλους τους εργαζόμενους πολίτες αυτής της χώρας να είναι γεροί και δυνατοί και να εφοδιαστούν με μπόλικο κουράγιο και υπομονή για τις φουρτούνες που έρχονται καταπάνω στο θαλασσοδαρμένο ελληνικό καράβι.
ΔΔ
03/03/2010 12:11
ΖΗΤΩ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ....Η ΔΕΞΙΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕ ΑΙΩΝΕΣ ΠΙΣΩ..ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝ...ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗ ΧΩΡΑ!
The sting
03/03/2010 12:04
Μήπως να έμενε ο Καραμανλής στην εξουσία; Δηλαδή με το που έφυγε από την εξουσία η νδ και ήρθε το πασοκ, είδαμε το φως το αληθινό; Όσο και να είναι πορωμένος κομματικά κανείς δεν μπορεί να δεχτεί αυτό το παραμύθι. Η αλήθεια είναι ότι ο αδίστακτος Γιωργάκης, είπε να ρίξει στο καναβάτσο, ευκαιρίας δοθείσης τον αιώνιο αντίπαλο και να του ανταποδώσει την απογραφή Αλογοσκούφη με το ίδιο νόμισμα. Μόνο που οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους ρεβανσισμούς κυρίως με έξοδα του ελληνικού λαού, ενώ δεν του είπε κανείς την έκφραση "είδαν που απαυτωνόμαστε πλακώσαν και οι γύφτοι". Είμασταν πάντα το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης,με δική μας ευθύνη, άμα το δηλώνουμε και μόνοι μας, τί να περιμένει κανείς από τους άσπονδους φίλους μας; Η ουσία όμως είναι αλλού. Δεν πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα που μας στήνουν οι πολιτικάντιδες, να συζητούμε ποιος ευθύνεται πιο πολύ για τα χάλια μας, γιατί έτσι μόνο κουρνιαχτός σηκώνεται για να καλυφθούν οι πραγματικοί υπαίτιοι. Εγώ δέχομαι ότι όλοι φταίμε, αλλά η θέση της εκάστοτε κυβέρνησης είναι να επιλέγει τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων. Τί μας λέει λοιπόν ο αδίστακτος Γιωργάκης;Εκείνος δεν φταίει για τα χάλια της οικονομίας και του κράτους, άρα πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να σηκώσουμε το κάρο από την λάσπη. ΨΕΜΑ. Όταν φταις και εσύ Γιωργάκη, δεν γίνεται να ζητάς από όλους τους άλλους να βάλουν πλάτη, μη αποδεχόμενος την δική σου ευθύνη. Μας είπε ότι πρέπει να πάψουμε να διεκδικούμε γιατί κινδυνεύει η χώρα. ΨΕΜΑ. Δεν κινδυνεύει η χώρα, αλλά το σάπιο πολιτικό σύστημα, δημιουργός αλλά και τμήμα του οποίου είσαι και ο ίδιος. Αναγνωρίσες στον εαυτό σου και στο κόμμα σου ιστορικές ευθύνες να σώσετε τη χώρα. ΨΕΜΑ. Δεν έχεις την ικανότητα να πετύχεις κάτι τέτοιο γιατί δεν φρόντισες ο ίδιος να είσαι αξιόπιστος στους πολίτες, με τον προεκλογικό σου λαϊκισμό, περί χρημάτων που υπάρχουν. Το θέμα είναι ότι όλοι εμείς καλούμαστε πάλι στο ρεφενέ, χωρίς διαφαινόμενη σανίδα σωτηρίας. Μήπως λοιπόν πρέπει να ξεβολευτούμε από τους αναπαυτικούς καναπέδες της αδιαφορίας και να περπατήσουμε τους αφιλόξενους δρόμους των διαδηλώσεων; Μήπως πρέπει να δείξουμε ότι δεν είμαστε άβουλη μάζα ευρωραγιάδων, που αν μη τι άλλο δεν ταυτίζεται με το σάπιο πολιτικό σύστημα που καταστρέφει και καταστροφολογεί κατά το δοκούν, χρησιμοποιώντας το όνομα της ελληνικής δημοκρατίας; Γιατί σε ό,τι με αφορά ούτε αμνήμων αλλά ούτε και λωτοφάγος είμαι, ώστε να πειστώ ότι το συνυπαίτιο για την κατάντια της χώρας πασοκ, αποφάσισε να γίνει υπεύθυνος πολιτικός φορέας, όταν μάλιστα με περισσή ευκολία εν μέσω κρίσης, πετάει το μπαλάκι των ευθυνών, πότε στη νδ, πότε στην ΕΕ, αλλά ποτέ στον εαυτό του, ως διαχειριζόμενο σήμερα την κατάσταση.
πρωην ελληνας
03/03/2010 12:04
οσα μετρα και να παρει η κυβερνηση η πτωχευση εναι αναποφεκτη/χωρισ την βοηθεια της ΕΕ/και μαλιστα οχι μονο σε οικονομικο επιπεδο αλλα σε δομικο.εχει αποδειχτει επανηλημενα
οτι οι ελληνες δεν ειναι σε θεση ουτε να κυβερνησουν ουτε να κυβερνηθουν.
ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ
δεν υπαρχει παιδεια/δεν υπαρχει ηθος/δεν υπαρχει ΕΛΙΤ να εκφραζει ανθρωπια.σε μια χωρα που το ονειρο των νεων ειναι μονο μια θεση στο δημοσο και τιποτα αλλο/σπουδαζουν οχι επειδη εχουν ιδελισμο να προσφερουν κατι στην κοινωνια/αλλα να εχουν ενα χαρτι που τους ανοιγει πιο ευκολα την πορτα του δημοσιου/εκτος του λαδωματος εννοειτε/ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ???
ΘΑΥΜΑΤΑ??? οχι /δεν γινοντε θαυματα/δουλεια θελει και μαλιστα απο ολλους.πιος παραγει και τι?για να φανε αυτοι οι 600.000 υπαλληλοι.στειλτε τους ολους στα σπιτια τους και αρχιστε σιγα σιγα με νεους αφθαρτους και με ευρωπαιους 50/50.
ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ μην την χασετε.ολοι οι πουλημενοι/πολιτικοι/δικαστικοι/γιατροι/διαολοι/τριβολοι στα σπιτια και πεταξτε απο πανω σας τον μανδια του ΡΑΓΙΑ.
δειτε την κριση σαν ευκαιρια για να αναγενησετε το κρατος.
μονο ετσι θα υπαρξει αισιο τελος.
ευχαριστω.
Apo ti Gallia me lipi
03/03/2010 12:02
Ti krima, mia toso omorfi hora, koitida tou politismou na diassyretai pagosmios ..... .Kai polloi akoma na min katalavenoun ti sovarotita tis katastasis...; Stirixte tin kivernisi sas mipos kai ginei kati. Sigoura ta metra einai sklira alla dystyhos anagkaia ekei pou ftasan ta pragmata kai einai epitelous kairos na organothi to kratos( anepitreptes forodiafiges, klepsies, mizes, fakellakia...)
Nionios
03/03/2010 11:57
Εν καιρό πολέμου οι προδότες και οι λιποτάκτες εκτελούνται επί τόπου. Θεωρώ όλους αυτούς που μας έκλεβαν όλα αυτά τα χρόνια τους χειρότερους προδότες της χώρας μας. Άμεση κατάσχεση όλων των περιουσιακών τους στοιχείων και εξορία από την Ελλάδα ή κοινωνική εργασία για την υπόλοιπη ζωή τους. Ρε παιδιά που είναι η καλή μας εκκλησία αυτούς τους δύσκολους καιρούς; Φτάνει πια κάποιος θα πρέπει να καθαρίσει αυτό το χάλι.
ΠΛΗΡΩΣΑΣ
03/03/2010 11:47
ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΤΟΝ 13ο ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ. ΕΓΩ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΩ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ....''ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ''!!! ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΥΛΑΚΗ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ??? ΕΙΤΕ ΜΠΛΕ ΕΙΤΕ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΕΙΤΕ ΡΟΖ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΛΕΙΩΔΕΙΣ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟΞΥΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΧΕΙΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ???....''ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ''!!! ΤΟ ''ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ'' ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΟ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ.........
ΤΖΙΜΑΣ Χ.
03/03/2010 11:45
ΚΥΡΙΕ ΣΥΡΙΩΤΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟ ΕΧΩ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ , ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ .
ΟΜΗΡΟΣ,Τ
03/03/2010 11:39
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ Π Α Σ Ο Κ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !


Οσο για τον Κωστάκη, το παιδί δεν γνώριζε, αλλά δεν ρώταγε κιόλας, καθότι ήταν απασχολημένοσ να τρώει σουβλάκια !
Βασιλης
03/03/2010 11:38
Πως μπορώ να δεχτώ για πρωθυπουργό έναν ψεύτη. Υπάρχει τρόπος να προστατέψω το μελών των παιδιών μου από ένα ψεύτη πρωθυπουργό πριν να είναι πολύ αργά.
con kanellis
03/03/2010 11:26
Giati den theli na paradehti o Ellinas politis pos ean ipirhe mia oikonomia dynamiki, anatgonistiki, kai me pio poly emphasi stin paragogikotita afta pou akougonte kai lagonte den tha simvenan.

Plironete misthous maimou se kosmo pou ohi mono den tou axizi alla den prosferi.....tembelides kai ahristi pou eine vameni se komata mazevoun talira tsampa.

Ta opia lefta ta plironete esis h mallon ta danizete to kratos apo edo kai eki.

Ehete vouliaxi stin grafiokratia kai sto rousfeti...Kombines kai Agios o theos.

Sinhronos se kathe ekloges psifizete koufales pou sas agorazoun ton psifo me iposhesis kai tamata.

"Psifiseme kai that vroume doulia gia ton Yio sou h tin kori sou, ton anipsio sou klp klp."

Parte to apofasi, h Europi den that sas stelni alla disekatomiria EPIDOTISIS KAI DANIA gia na ta fate amalahi sta skiladika kai se diakopes se exotika meri.....

Ahh kai kati allo, prepi na kopsete ta diakomotika...sas paizoun san paidakia gia na trone kala afti.....

Den vlepo kanena Karamnli, Papanderou, Mitsotaki, Karatseferi, klp klp na pernane diskola kai na skeftonte pos that plisrosoun enikio h dosis...

Gia proti fora sketftite kai praxte ; GIA TIN ELLADA RE GOMOTO.

Ithalos mathete kala to tragoudaki, as eine palio" Pos katantisame Lohia"

Z
Νίκος
03/03/2010 11:22
Αξιότιμοι κύριοι, σταματήστε πρώτα την ακατάσχετη οικονομική "αιμορραγία" των ελληνικών νοσοκομείων, αναβάλλετε ή ακυρώστε καλύτερα τα κοστοβόρα εξοπλιστικά σας προγράμματα, σταματήστε έστω και με νομοθετική ρύθμιση την καθημερινή ληστεία στα σουπερμάρκετ, βάλτε σε εφαρμογή ένα ορθολογικό "πόθεν έσχες" για όλους, θεμελιώστε σε νέα βάση τη σχέση κράτους - πολίτη, ώστε να έχει την εικόνα ότι τον σέβονται και κυρίως αποδώστε επιτέλους (πολιτικές κι όχι μόνο) ευθύνες στους υπαίτιους (η δόξα έχει ως γνωστόν πολλούς πατέρες) κι όχι μόνο την "μαύρη τρύπα" της οικονομίας θα κλείσετε, αλλά θα βρείτε και πολλούς να σας υποστηρίξουν. Ευχαριστώ.
SPYROS
03/03/2010 11:19
ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΕΙΧΕΣ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΩΤΣΗΣΕΣ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΟΥΤΗΞΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΤΩΡΙΝΟΥΣ ''Η ΠΡΩΗΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ, ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ! ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΩΝ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕΣ! ΠΟΥ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ''ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑ ''Η ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΤΟ ΨΗΦΟΥΛΑΚΙ? Ε ΡΕ ΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!
da
03/03/2010 11:17
O giwrgakis mas elege to Dekemvrio apo tis Bruxelles oti o mis8otos den einai to provlima kai oti to provlima einai I forodiafugi kai I eisforodiafugi. 8a zitouse elege to Dekemvrio apo tous exontes na plirwsoun kai den 8a kinigouse ta mikromesaia eisodimata.

Pou einai simera to po8en esxes simera gia na timwrisei tous paranomous?
Pou einai simera ta kritiria diaviwsis gia na entopistoun oi diafores eisodimatos kai ploutou?
Pou einai to simera programma gia diastaurwsi stoixeiwn wste na entopistei I diagugi?
ΣΚΟΥΡΤΗΣ
03/03/2010 11:15
ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΑΒΓΑ.
k.k
03/03/2010 11:14
ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΟΥΤΗΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΚΟΣΙΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.
Jack
03/03/2010 11:14
Δεν ακούσαμε τίποτε για τις θυσίες των βολευτών, των κομμάτων (εννοούμε επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές) των δικαστικών, των στρατιωτικών, των παπάδων, της εκκλησίας, των τραπεζών, των γκολντεν ... των οφ σορ,
των κομματόσκυλων, των δημοσίων Υπαλλλλλλήλων της βουλλλλλλλλλλλής (μεγάλε Πετσάλνικε, δώσε μου και μένα),
την μείωση του αριθμού των βολευτών, των αποζημιώσεων των προνομίων, των φοροαπαλλαγών, των επιδομάτων, της ασυλίας κλπ.........
Δεν ακούσαμε τίποτε αν τα λαμόγια που έφεραν την χώρα στην πτώχευση πάνε φυλακή ή θα περιφέρονται στα πολυτελή σαλόνια, να πίνουν στην υγεία των κορόϊδων και όχι στο κορυδαλού.
Κατά τα άλλα όλοι οι πολίτες είναι ίσοι. Οι πολιτικοί και το συγγενολόι τους είναι πιό ίσοι.
Δημοκρατίαααααααα, δικαιοσύυυυυνη.......... πού είσαι ???.
Εδώ είμαι με λένε βουλήηηηη .....
Με λένε διαφθορά .........
crom
03/03/2010 11:14
allo to "exoume lefta" allo to "exoume lefta na fane kai oi kotes". an htan to 2o 8a htan akoma sthn kyvernhsh h nea dhmokrateia, den 8a eixame tous germanous na spane plaka mazi mas, kai den 8a gelagame me ta xalia mas.
Mαρία Μαροπούλου
03/03/2010 11:07
Σήμερα το πρωί διάβαζα την city press, σελίδα 6 κάτω κάτω μιλάει το άρθρο του Γιώργου Κύρτσου για το χρέος των βουλευτών και την επιμονή τους να "υπερασπιστούν " τον 15 και 16 μισθό των υπαλλήλων της βουλής.
Αυτοί γιατί να μην χάνουμε τίποτα και εμέις να μας παίρνουν όλα όσα μπορούν? είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει στην οικονομία που τελικά αυτοί όλοι την κατάντησαν έτσι. Στις προεκλογικές εξαγγελίες ο κος Παπανδρέου έλεγε πως δεν θα πληγούν οι μικρομεσσαίοι, αλλά τελικά εμείς έχουμε πληγεί, εκτός αν θεωρήσουμε ότι είμασταν σε πλεονεκτηκή θέση, οπότε σωστά πλγόμαστε απο τα "πυρά"....
Αυτούς όλους όμως ποιος θα τους μαζέψει? αρκετά ποια μας έχουν πιει το αίμα μία ο ένας και μια ο άλλος .... θα ήθελα πραγματικά οι ξένοι Ευρωπαικοί ελεγχτές να ήλεγχαν αν γίνονταν αυτούς και το τι "καταπίνουν" καθημερινά αντί να τους αφήνουν ανεξέλεκτους να "περικόπτουν " κατα επιλογή.... να πούν οι ξένοι γιατί εσείς πληρώνεσται 16 μισθούς να πληρώνεσται 13 ή ακόμα ακόμα 12, και αφήστε τους υπόλοιπους εργαζόμενους αυτά που έχουν.
Θα μας πεί ο Παπανδρέου για τον άνθρωπο που του είπε ότι "για την Ελλάδα δίνω και το μισθό μου?" εγώ προσωπικά για αυτή την Ελλάδα δεν ξοδεύω ούτε το σάλιο μου.Το γραφικό "για την Ελλάδα ρε γαμώτο" πέθανε πάει.
Μας ξεφτιλίσανε τα καθάρματα με τα πολιτικά παιχνίδια τους και πρέπει να τους υποστηρίξουμε????? Στην πυρά όλοι τους λοιπόν και δεν θα λυπηθώ και για κανένα, όταν "παίζανε " τα χρήματα των ταμείων στο Χρηματιστήριο γιατί δεν τους έφταναν όσα τρώγανε θέλανε να τα αβγατήσουν, τότε σκέφτηκαν τον απλό μέσο εργαζόμενο αυτής της χώρας? όχι.
Τώρα πρέπει και εμέις να ξυπνήσουμε και να σταματήσουμε να είμαστε "πρόβατα προς σφαγή" να αντιδράσουμε επιτέλους σε αυτά τα γαϊδούρια..... Αρκετά.
PS
03/03/2010 11:04
O Prwthypourgos exei apolyto dikaio. 3ypnate neoellines galazioi, kokkinoi, prasinoi kai opoiasdipote allis apoxrwisis. Ean xrewokopisei i Ellada zitw pou kaikame oloi mas. Oi perissoteroi analytes stis agores hdh to thewroune dedomeno oti tha xrewkopisoume. Balte myalo epitelous.
Georgios Syriotis
03/03/2010 11:01
afti h lisi einai kaliterh apo afthn tou k. Rehn 1. Δανείζουμε εμείς (οι Έλληνες) την Ελλάδα άμεσα. Έχουμε αρκετές καταθέσεις για να καλύψουμε αρκετούς μήνες. Ταυτόχρονα, δίδοντας εξωφρενικά προνόμια στους Κινέζους (λιμάνι και ζώνη ελευθέρου εμπορίου για ίδρυση μονάδων συναρμολόγησης και "εξευρωπαϊσμού" των προϊόντων τους) τους πουλάμε 40 με 50 δις ευρώ ομολόγα. Ένα μεγάλο μέρος των Ευρώ που μαζεύει η Κυβέρνηση από τα παραπάνω το μετατρέπει σε δολλάρια (δείτε το γιατί στο 4) 2. Καλούμε το ΔΝΤ για τα υπόλοιπα. Θα πληρώσουμε κατιτίς παραπάνω αλλά θα απολαύσουμε τα μούτρα των "Εταίρων" όταν καταλάβουν ότι η Ευρωπαϊκή τους Ένωση είναι ένα μάτσο κουρελόχαρτα. Θα απολαύσουμε επίσης μιά άνευ προηγουμένου ξεφτίλα της Κομισιόν και των καρεκλοκενταύρων της. 3. Αναθεωρούμε τις παραγγελίες οπλικών συστημάτων από τους φίλους Ευρωπαίους 4. Καλούμε την Κομισιόν να δει το θέμα εξόδου μιάς χώρας από τη Ζώνη του Ευρώ, μια και αυτό δεν προβλέπεται πουθενά. Με το που θα κυκλοφορήσει η είδηση το Ευρώ θα χάσει το 30% της αξίας του ως προς το δολλάριο. Στο σημείο αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση πουλάει τα δολλάρια και αγοράζει Ευρώ. Το κέρδος είναι 25% (με τις προμήθειες) και οι Γερμαναράδες το φυσάνε και δεν κρυώνουν. 5. Εν τω μεταξύ σοβαρευόμαστε και δουλεύουμε και πληρώνουμε φόρους 6. συνάπτουμε συνθήκη με την Τουρκία σύμφωνα με την οποία δίνουμε Ελληνική (άρα και Ευρωπαϊκή) υπηκοότητα σε όποιον Τούρκο πολίτη έχει συγγένεια μέχρι β'' βαθμού με Τουρκους που εκτοπίστηκαν κατά την ανταλλαγή πληθυσμών. ολοι αυτοί την επόμενη μέρα παίρνουν το αεροπλάνο για τη Γερμανία... Ταυτόχρονα θεσπίζουμε ακόμα πιό εύκολα κριτήρια ελληνοποίησης (με παράβολο 3.000 Ευρώ) των παράνομων προσφύγων. Και αυτοί παίρνουν την επόμενη μέρα το τραίνο για τη Γερμανία και Γαλλία. Με τρόμο βλέπουν οι Εταίροι εισρροή 15.000 χιλιάδων μουσουλμάνων την εβδομάδα με Ελληνικά διαβατήρια. 7. Η Κομισιόν απελπισμένη καλεί τους Εταίρους να αναθεωρήσουν τη στάση τους για την Ελλάδα, όλοι όμως βλέπουν ότι είναι αργά. 8. Η Ελλάδα αιτείται αποχώρησής της από το Ευρώ. Ακολουθούν και η Ιταλία και Ισπανία που υποφέρουν χρόνια από το σκληρό Ευρώ και την κηδεμονία των Γερμανών. Το Ευρώ καταρρέει. Η Κομισιόν παραιτείται σύσσωμη. Οι Άγγλοι κατηγορούν Γερμανία και Γαλλία ότι τα έκαναν μούσκεμα και ζητούν επειγόντως αναθεώρηση των Συνθηκών. 9. Έχουμε φτάσει το Δεκέμβριο του 2012. Οι Γερμανοί κατάλαβαν ότι τα έβαλαν με λάθος Motherfucker. Μερικές μέρες αργότερα φτάνει το τέλος του κόσμου. Όχι για όλους όμως, οι Έλληνες (και τα 15 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο) έχουν μεταφερθεί με τα διαστημόπλοια των Ελ στον Άλφα του Κενταύρου. Μαζί τους σώθηκαν και μερικές ξέμπαρκες Γερμανίδες που είχαν παντρευτεί κάτι γκαρσόνια από την Μύκονο...
pao 13
03/03/2010 10:57
αλλα εταζαν και αλλα κανουν .βοηθεια μας.τα χειροτερα ερχονται.
Pecos
03/03/2010 10:56
Σε κατάσταση πολέμου βρίσκεται η χώρα απέναντι στα σενάρια της πτώχευσης ,...

Σωστά και όπως σε κάθε πόλεμο ο φτωχός και ο μη προνομιούχος καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Σε όλους τους πολέμους είναι το αίμα του φτωχού που χύνεται και θυσιάζεται για την πατρίδα.

Και στον Α και στον Β Πόλεμο για την Ελλάδα οι φτωχοί πολεμήσανε στην πρώτη γραμμή και σκοτωθήκανε. Οι πλούσιοι μείνανε στα μετόπισθεν να φροντίζουνε τις γυναίκες και στην κατοχή ούτε τότε πολεμήσανε στο αντάρτικο, αλλά συνεργαστήκανε με τους κατακτητές και πολλοί από αυτούς γίνανε πιο πλούσιοι..

Έτσι και τώρα στον πόλεμο της οικονομίας είναι οι φτωχοί που θα τα πληρώσουνε όλα και οι οι πλούσιοι θα γίνουνε πιο πλούσιοι.

Επιστρέφουμε στον Μεσαίωνα στο φεοθδαρχικό καθεστώς κα στο σκλαβοπάζαρο...
K.G.
03/03/2010 10:46
.Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα είναι χειρότερο αν αφήναμε την χώρα να πτωχεύσει. Δηλαδή τί χειρότερο μπορούμε να πάθουμε? Η Ελλάδα πρέπει να πτωχεύσει για να αρχίσει πάλι από το μηδέν καθαρή και εξαγνισμένη. Και καλύτερα θα είναι οι ξένοι να βάλουν το χεράκι τους στην νέα διακυβέρνηση γιατί αυτοί τουλάχιστον δεν είναι λαμόγια όσο οι δικοί μας οι "Έλληνες" πολιτικοί....Κααι γενικά όλος ο λαός μας είναι απατεώνες. Σε αυτό είχουν δίκιο οι ξένοι. Τόσες διαμαρτυρίες, τόσες πορείες και ποτέ σε καμιά πορεία δεν είδα να γράφεται σε κάποιο πανό "ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ" "ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΙΥΣ" κλπ Και αυτό γιατί όλοι και εννοώ όλοι οι πολίτες έχουν την φωλιά τους λερωμένη και όλο και κάποια λαμογιά έχουν κάνει και αυτοί
Γεώργιος Γ.
03/03/2010 10:42
Μέτρα από ενοχλητικά έως εξωφρενικά, αλλά αυτό που προσωπικά με ενοχλεί περισσότερο απ'' όλα είναι η "θέσπιση φόρου πολυτελείας στα αυτοκίνητα" (υποθέτω ότι κάτι λέει αυτό για μένα, την ώρα που ο κόσμος καίγεται...).

Βρωμάει δεκαετία ''70, Κανελλόπουλο, Μητσοτάκη και λοιπούς μ...... - αμάν πια με το άρμεγμα της ιερής αγελάδας. Αφήστε ρε παιδιά τα αυτοκίνητα ήσυχα, επιτέλους.
observer
03/03/2010 10:39
Δηλ τι??? θα τους κανετε Ντα Ντα???? Αν δεν βαλετε το δικο σας κεφάλι(των πολυτικών εννοώ) στη λεμιτομο, με ποινηκές ευθήνες, κλάψτα χαραλαμπε........
Ξενιστής της ακράτειας
03/03/2010 10:36
Σοσιαλισμός σημαίνει ...κόψιμο!
Οι Σοσιαλιστές κυκλοφορούν με και προτείνουν:

ΠΑΜΠΕΡΣ!

Υ.Γ. Τα κουτιά της συσκευασίας χρησιμοποιούνται συνήθως για να κρύβουν τα κλοπιμαία!
Μισθωτός
03/03/2010 10:32
Πάλι εμείς οι μισθωτοί που δεν μπορούμε να κρύψουμε τίποτα, θα την πληρώσουμε και οι γνωστοί - άγνωστοι θα την γλυτώσουν.
Γιατί πάλι; Γιατί πάντα εμείς; Αφού φταίνε άλλοι !!!!
Κυρίες και κύριοι, δεν πάει άλλο. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι.
Είπαμε να κάνουμε κάποιες θυσίες (ξανά) αλλά όχι και να πληρώνουμε τόσο ΒΑΡΙΑ τις μαλακίες (συγγνώμη για τη λέξη αλλά δεν υπάρχει άλλη που να ταιριάζει) της τρέχουσας κυβέρνησης που αύξησε το έλλειμα για να δείξει ότι το κατέβασε το 2010 και έπεσε μέσα στην ίδια της την παγίδα. Τέτοιοι καταγκιόζηδες δεν έχουν ξαναπεράσει από τον τόπο. Κάτι ήξερε ο πατέρας του που τον είχε στην άκρη και δεν του είχε εμπιστοσύνη.
Δεν είναι απλά χαζός, είναι επικίνδυνος.
Και τα συνδικάτα τον χαϊδεύουν. Με άλλες συνθήκες θα είχε καεί το σύμπαν. Θα υπήρχε απεργία διαρκείας στα πάντα για 2 εβδομάδες.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ. Η μόνη λύση είναι να πάρουμε τα πραγματάκια μας και να πάμε να ζήσουμε σε καμιά άλλη χώρα που δεν θα διοικείται από ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ.
Θα ξαναζήσει η Ελλαδίτσα μας, ακόμα ένα κύμα μετανάστευσης Ελλήνων προς άλλες χώρες και έτσι θα μείνουν μέσα οι Πακιστανοί για να κυβερνηθούν από το παιντί (που τον έλεγε η μάνα του) μιά και θα τους κάνει Έλληνες...
gourou
03/03/2010 10:30
Αν δεν φτιάξουμε ένα δημόσιο το οποίο να υπηρετεί και να εξυπηρετεί τον έλληνα υποψήφιο μικρό-μεσαίο και όχι να του κάνει την ζωή δύσκολη έως ανυπόφορη και φυσικά να αρθεί η μονιμότητα. Γιατί να δουλέψει ο άλλος όταν ξέρει ότι δουλέψει δεν δουλέψει θα πληρωθεί.

Και βέβαια να βγει ένας πολύ αυστηρός νόμος για αυτούς που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και τρώνε με την κουτάλα.
Led
03/03/2010 10:26
Σε κατάσταση πολέμου βρίσκεται η χώρα.

Na perasoun stratodikio oi lipotaktes:

Oi diaftharmeoi dimsioi litourgoi
kai
forofigades

Kai ego dino to 100% tou epidomtos gia tin Ellada re gamoto.
ΙΚΑΡΟΣ
03/03/2010 10:23
Τη λέξη λαμόγια τη χρησιμοποίησε η Β. Παπανδρέου για συναδέλφους της στο ΠΑΣΟΚ! Πολύ αντίσταση πουλάνε τα λαμόγια, τρομοκρατούνε τους εργαζομένους με φόρους, κόψιμο μισθών, μείωση συντάξεων κτλ και κουβέντα δε λένε για αυτούς που κερδίζουν σε βάρος των εργαζομένων! Οι φτωχοβιομήχανοι, οι φτωχοεφοπλιστές, οι φτωχοκατασκευαστές δε θα πληρώσουν ευρώ έστω για τα μάτια του κόσμου! Κατά τ΄ άλλα παχιά λόγια χωρίς αντίκρυσμα από κλόουν της πολιτικής που το κεφάλαιο, η ΕΕ, τα ΜΜΕ επέβαλλαν στην Ελλάδα!!!
αντε γεια
03/03/2010 10:19
ποσο μικροι ειστε!!!!!
ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ!
03/03/2010 10:16
ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ ΣΑΝ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!
Oti na nai..
03/03/2010 10:15
..mpravo Giorgaki.. apedeikses oti isoun panetoimos na kiverniseis .. i aerologia kai i mparoufologia proeklogika edwse ti thesi tis stin anideotita kai tis asteiotites tis kivernisis sou.. 5 mines fagame apo ti zoi mas gia na katalikseis to ''''matwma'''' pou iposxethikes stous omoious sou na to metafereis se emas... Egw douleuw 6 xronia kai exw forologithei kanonika xwris maura kai xwris lamogies.. kai EGW de se akolouthw... fantasou ti exei na ginei an auto to EGW ginei EMEIS.. ..exeis figei nixta kai den to exeis katalavei ...
ellinas psifoforos
03/03/2010 10:14
Apo thn omilia tou giwrgaki:
poion ennoei koroido o giwrgakis?
poion ennoei lamogio o giwrgakis?
giati otan o giwrgakis milaei gia tomes "sfazei" to lao?
Γρ.
03/03/2010 10:13
Ευτυχως που οι εταιροι μας στην Ε.Ε θα βαλουν μια ταξη στα δημοσιονομικα της Ελλαδος .Γιατι αυτα τα μετρα αφορουν μονο τους Δ.Υ και κυριος αυτους με τους παχουλους μισθους και τα γρηγορόσημα αυτων.Τελος ηρθε η ωρα της εξισορροπησης
των μισθων του Δ.Τ με τον Ι.Τ.Καιρος να παψει ο ελληνας να ζηταει μια θεση στο δημοσιο για να εξασφαλιστεί εισ βαρος του ελληνα φορολογουμενου.Μονο ετσι θα γινουμε ανταγωνιστικοι
και υγιεις σαν κρατος δινοντας προτοβουλια στις ιδιωτικες επιχειρησεις.Και τουτο γιατι αν βουλιαξη ο Ι.Τ μετα να δουμε απο που θα πληρωση το κρατοσ τους μισθουσ των δημοσιων.
PSILOS
03/03/2010 10:11
APO LOGIA XORTASAME.

TORA ERGA.

TO NOU SOU OMOS: EMEIS THA PLIROSUME TA EXTRADAKIA OPOS PANTA. ESY KANONISE NA MAZEPSEIS TA LAMOGIA KAI NA EFARMOSEIS OSA LES.

ALIOS ...
Menelaos
03/03/2010 10:10
Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΟΚΤΑΕΤΙΑ, ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ...ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ...ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ? ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ...ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΚΑΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ...ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ....ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!
x.k.
03/03/2010 10:10
Μεγάλα λόγια!
Αργά το θυμηθήκανε.
Τόσα χρόνια τι κάνανε, κοιμόντουσαν;
Τρώγανε;
Σφυρίζανε αδιάφορα;
Μας δουλεύανε;

Μας δουλεύουνε!!
παπανδρεου
03/03/2010 09:59
ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ, ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΠΛΑΝΟΥ ΑΝΤΡΙΚΟΥ.

Ο ΚΡΑΤΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΤΑ ΘΕΡΙΕΨΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΚΟΥ, ΣΗΜΙΤΗ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙ ΝΔ

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ .

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ 300 ΔΙΣ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ 600 ΔΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ 1 100 000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΠΙ 4 500 000 ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΛΥΣΗ:

1. ΑΜΕΣΗ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

2. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ 200 000

3. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

4. ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ 2011

Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ, Ο ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ.

Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΠΑ
03/03/2010 09:53
Οι μισθωτοί έδωσαν. Τώρα να δώσουν οι άλλοι. Αλλοιώς ούτε δραχμή.
ALHTES APATEWNES POLITIKOI
03/03/2010 09:50
mpravo re politikoi ths klepsias k ths apatewnias.... kapoioi trwgane me xrysa koutalia eis varos tou ell. laou k twra prepei o kosmakhs na plhrwsei.......... oxi re ... sth fulakh re apatewnes............ ton kosmakh lupame pou n8a pei to pswmi pswmaki.......... ALHTES POLITIKOI !!!
Θάνος Ν. Στασινόπουλος
03/03/2010 09:47
Όντας δημόσιος υπάλληλος, αισθάνομαι ξαφνικά πολύ ένοχος: Νόμιζα ότι για τα χάλια μας οφείλονται οι τρελές σπατάλες όπως π.χ. για σκοτεινούς εξοπλισμούς, ή για υπερτιμολογημένα φάρμακα -μεταξύ πολλών άλλων! Όμως τώρα συνειδητοποίησα ότι ο κύριος αίτιος είναι ο 14ος μισθός μου!
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
03/03/2010 09:47
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΗΡΩΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΡΚΕΤΑ. ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΑΝΕΡΓΗ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ) ΗΜΟΥΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΕΛΛΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. ΑΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ. ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ-ΑΓΝΩΣΤΟΙ..... Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ: ΕΝ ΟΨΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΗΣΕΩΝ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΩΝΑΡΕΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ EUROVISION, ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ/ΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ. ΕΓΩ ΘΑ ΤΑ ΡΑΨΩ.....ΜΕ ΣΑΚΟΡΑΦΑ.
Georg
03/03/2010 09:44
Τι 14 μισθο και κουραφεξαλα μας λετε, εδω δεν εχουν μισθους και συνταξεις για τον επομενο μηνα, και εμεις μιλαμε για 14 μισθο, που δεν υπαρχει σε κανενα κοσμο, ολοι παιρνουν 12 μισθους και μερικα πρεμιε. οι αποφασεις κυριοι δεν παιρνονται απο την ελλαδα, αλλα απο τις Βρυξελες, και δεν ειναι στο χερι του Παπανδρεου, του Σαμαρα, της Παπαρηγας και του Τσιπρα, αυτα τα μετρα θα τα επαιρναν ολοι, οποιοσδηποτε απο αυτους τους πολιτικους θα ηταν στην εξουσια, και μη μου πητε οχι, για να μην κοροιδευομαστε, γιατι βλεπω πολλους να βριζουν χωρις να ξερουν τι λενε, η ελλαδα ειναι υπο πτωχευση και κανεις δεν μας δινει δανεια χωρις εγγυηση, φαινεται λοιπον πολλη δεν καταλαβαν την τραγικη κατασταση της οικονομιας μας, και ζουν στην κοσμαρα τους. Γιναμε περιγελοι σε ολοι την Ευρωπη, στις εφθημεριδες, την τηλεοραση, ειμαστε το κυριο θεμα της χρονιας, η ζημια ειναι τεραστια, ολοι μιλανε για τα σκανδαλα τις μιζες την διαφθορα, και την κλεψια μας, και εμεις εδω, σαν να μην εγινε τιποτε τον χαβα μας, λεμε φταιει ο ενας και ο αλλος, αντι να δουμε οτι υπευθυνοι ειμαστε ολοι μας, γιατι ολοι φαγαμε λιγο πολυ, ποιος πληρωσε φορο απο εσας που φωναζεται , χωρις να κρυψει το πραγματικο εισοδημα του, ποιος εβαλε μεσο, ποιος εδωσε φακελακι για να κανει την δουλεια του, η, επαιρνε επιδοτησεις απο το κρατος χωρις να εχει ενα στρεμμα χωραφι, ο αλλος επαιρνε απο κτηνοτροφια χωρις να ειναι κτηνοτροφος, και ενα σωρο αλλες παρανομιες,δεν φταινε μονο λοιπον οι πολιτικοι , αλλα εχωμε και εμεις μεριδιο ευθυνης, ισως μας αρεσε αυτο , γιατι μας βολευε, να που πηγαν τα χρηματα τα φαγαμε σε πασατεμπο, και στραγαλια αντι να κανουμε παραγωγικες επενδυσεις, και σημερα αναμεσα στις Ευρωπαικες χωρες των 27, ειμαστε οι τελευταια χωρα. και οσοι φωναζουν για μισθους Αγγλιας και Γερμανιας, αυτοι παραγουν κυριοι, ειναι μεγαθηρια και κολοσσοι στην τεχνολογια, η ελλαδα τι παραγει αγγουρια και ντοματες, και αυτα πλεον τα εισαγει απο την τουρκια, ουτε και γεωργικη χωρα ειμαστε πλεον, χασαμε καθε επαφη με την πραγματικοτητα, εμεις μαθαμε να ζουμε με τις επιδοτησεις και τα πακετα της κοινης αγορας, τελειωσαν τα ψεμματα καιρος εναι να καταλαβουμε οτι φαληρησαμε, και για αυτο φταιμε εμεις και οι διεφθαρμενοι πολιτικοι που ψηφιζαμε φανατικα ,τοσα χρονια, και οχι οι ξενοι, ωρα ειναι να πληρωσουμε για τις λανθασμενες επιλογες μας.
pikis
03/03/2010 09:43
Ο πόλεμος κατά των κλεφτών ξεκίνησε με την κατάργηση του 14ου μισθού! Μήπως ο πρωθυπουργός μπερδεύτηκε με τον εχθρό; Οι Δ/Υ φταίνε για την κατάντια; Γιατί δεν κάνουν ένα ξεσκαρτάρισμα των υπαλλήλων; Ο ΑΣΕΠ λειτουργεί από το 1998 αν θυμάμαι καλά. Να διώξει όσους έχουν μπει στο δημόσιο με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ. Αυτοί είναι που βολεύτηκαν με πολιτικό βύσμα και συνήθως δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Να κάνει έναν έλεγχο στους ΟΤΑ. Εκεί να δεις τι γίνεται κ. πρωθυπουργέ. Το μεγάλο γλέντι. Μια ερώτηση έχω να κάνω. Με τα δικά μας παιδιά της Βουλής τι θα γίνει; Θα τους κοπεί ο 16ος; Πως θα τα βγάλουν πέρα με 15 μισθούς (και κάποιους αφορολόγητους);
GOLDEN BOY
03/03/2010 09:43
ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΛΕΕΙ "ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΛΕΨΑΝ"!! ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!! ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΕΝΩ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΙΑΓΙΟΥΛΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ 500 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ!! ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΣΑΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟNOΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΧΩΡΑ!! ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ!! ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΧΛΙΔΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΤΕ!! ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ, ΤΑ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ (ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ):

1) ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ
2) ΕΞΟΔΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ
3) ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
4) ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ 20%
5) ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
6) ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
7) ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
8) ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΙΣΘΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
9) ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ (ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ)
10) ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ (ΚΑΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΑ)
11) ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΤΑ 30%
12) ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ 30% ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΨΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΙΣΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ 2. ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 11!

ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΩΣ Ή ΟΛΙΚΩΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΕΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ:

13) ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΤΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ
14) ΜΙΣΘΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΤΩ 20%, ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΑΤΩ 40%, ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΤΩ 60%, ΦΡΑΠΕΣ 2 ΕΥΡΩ, ΣΟΥΒΛΑΚΙ 1 ΕΥΡΩ
15) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΛΗΘΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ 30%
16) ΦΥΓΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ)
17) ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΠΤΩΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
18) ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΧΡΕΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
19) ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
20) ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
21) ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ
22) ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 20%
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
03/03/2010 09:43
ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΜΙΣΟ, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.(ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η Ι.Υ. ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΚΛΚΗΡΟ ΔΩΡΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Δ.Υ.) ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ( ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΙΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ. (ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΑΧΡΗΣΤΑ ΘΦΗΝΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΕΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΧΑΡΙΖΟΥΝ")
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΤΕΒΕ >>>>
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΤΕΒΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΜΟΝΟ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ( ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ) ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ( ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ !!!!).
3 ΣΕΠΤΕΒΡΗ 74
03/03/2010 09:40
Αβανταδορικη η πρωτη σελιδα των ΝΕΩΝ προς Γεωργιον.Εμφανιζουμε το 50% στην πρωτη σελιδα ωστε το 30% που θα ανακοινωσει ο Γεωργιος να φανει πιο διαλακτικο. Συνεχιζεται να θεωρειτε αυτον τον λαο χαζο. Ναι καποιοι ειναι μαζα,αλλα πολοι ειναι σκεπτωμενοι πολιτες και αυτοι θα αντιδρασουν ουσιαστικα και υπευθηνα πειθωντας και την μαζα. Και κατι πολυ σημαντικο .Το 30% απο το δωρο χριστουγενων και το 35% απο το δωρο πασχα και το επιδωμα αδειας ειναι ο ενας μισθος. Αρα ουσιαστικα μας περνετε ενα μισθο ,ολοκληρο τον 14ο μισθο. Τα υπολοιπα ειναι πολιτικαντικες κουτοπονηριες. Λοιπον η αντιδραση θα ερθει απο εκει που δεν την περιμενετε. ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ Συντροφοι ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΕΣΤΑΝΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΞΥΧΡΟΝΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
ΤΙΠΟΤΑ
03/03/2010 09:39
cowboys & angels

Nα δούμε που θα βγούμε.
Πάντως τον νέο κόσμο τον γονάτισαν και με το παραπάνω.
Χωριίς μελλον σώζουμε μια κατάσταση?? όπου κάποιοι την δεκαετία του 90 αγόραζαν σπιτια στην Μύκονο, σαλέ, και μας μιλούσαν για την μεγάλη Ελλάδα, του εκσυγχρονιστικού Μπλόκ . ΜΕ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ .ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ. ΜΕ ΧΡΥΣΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ.Εκεί και ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.
ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ. Τώρα τον λογαριασμο στους ΝΕΟΥΣ. ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ..
ΟΥΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ!!!!!
Η ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ!!!!

Πόσο μικροί αλήθεια ΥΠΗΡΞΑΝ?????
Κόλαφος
03/03/2010 09:39
Τα φερέφωνα μεγαλο''δημοσιο''γράφοι εξακολουθούν να παραπλανούν, μηρυκάζοντας το βαρετό ''ας μας πουν όσοι αντιδρούν, πού θα βρεθούν τα λεφτά;''. Παρουσιάζουν την πλήρη αφαίμαξη των μικρομεσαίων ως μονόδρομο (γι αυτό και βγάζουν το βρυκόλακα - μπρρρρ - στα δελτία τους)

Γνωρίζουν την απάντηση πολύ καλά. Να μερικά μόνον παραδείγματα για το πού θα μπορούσαν να βρουν αμέσως τα ''λεφτά'':
- Άμεση φορολόγηση ''εκκλησιαστικής'' περιουσίας
- Άμεση φορολόγηση μεγάλης ακίνητης περιουσίας
- Βαρύτατη φορολογία των off-shore
- Επιβολή έκτακτης εισφοράς σε όσους διαβιούν πολυτελώς (βίλες, πισίνες, σκάφη, τζιπούρες κλπ)
- Επιβολή βαρύτατων προστίμων σε εισφοροδιαφεύγοντες και φοροδιαφεύγοντες (πιάστε δυο-τρεις από δαύτους και πάρ΄τε τους ό,τι έχουν και δεν έχουν - θα δείτε πώς θα παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι)
- Να αμείβονται με μισθό 1.500-2.000 ευρώ (αρκετό για να επιβιώσουν, όπως κι εμείς) όλοι οι υπουργοί, βουλευτές, γραμματείς, διευθυντές & προϊστάμενοι υπουργείων κλπ για όσο καιρό διαρκεί η κρίση
- Αύξηση ποσοστού κράτησης φόρου σε κέρδη από τυχερά παιχνίδια
ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
03/03/2010 09:38
"...και όσοι πλούτισαν εις βάρος του Δημοσίου να συνεχίσουν να πίνουν στην υγεία του “κορόιδου”.
ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΣΤΕΛΕΧΗ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ , ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ..
ΕΡΩΤΗΣΗ.. ΑΝ ΕΚΛΕΒΑ ΕΓΩ , Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ?? ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΘΥΣΙΕΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΚΟΙΤΟΥΝ, ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΛΑΚΑ ?
Stella Petrides
03/03/2010 09:37
Προσκλητήριο για θυσίες
Δραματική ομιλία Παπανδρέου που χαρακτήρισε αναγκαία τα νέα σκληρά μέτρα
GIORGAAAAAAAAAAAAAAKI SOU STELNEI XAIRETHSMATA O KOLOKOTRWWWWWWWWWWNHS APO EKEI POU EINAI......................
-MIA FORA PIANESAI KOROIDO,
-DYO SE POULOUN OI PRODOTES,
-TREIS H AGIA TRIADA POU 8A SE XHROTONHHHHHHHHSEI....
GI` AYTO KA8E FORA POU 8A PERNAS APO MPROSTA TOU KOITA KALAAAAAAAAAAAA TO FASKELO POU SOU STEEEEEEEEEEEEEEEELNEI......................................
EB
03/03/2010 09:37
Χωρις περιστροφες ! Οποιος δεχτει αυτο το μακελειο του ελληνικου λαου χωρις να αντιδρασει πρεπει ταχυτατα να προβιβασει τον εαυτον του απο την κατηγορια των διποδων στην κατηγορια των σκεπτομενων!!!!
ΠΑΣΧΑΛΗΣ
03/03/2010 09:31
Π Ο Υ Π Η Γ Α Ν Τ Α Λ Ε Φ Τ Α

Γ Ι Α Τ Ι Κ Α Ν Ε Ι Σ Γ Α Ρ Γ Α Ρ Α

Π Ο Υ Π Η Γ Α Ν Τ Α Λ Ε Φ Τ Α

Γ Ι Α Τ Ι Κ Α Ν Ε Ι Σ Γ Α Ρ Γ Α Ρ Α

Π Ο Υ Π Η Γ Α Ν Τ Α Λ Ε Φ Τ Α

Γ Ι Α Τ Ι Κ Α Ν Ε Ι Σ Γ Α Ρ Γ Α Ρ Α

Π Ο Υ Π Η Γ Α Ν Τ Α Λ Ε Φ Τ Α

Γ Ι Α Τ Ι Κ Α Ν Ε Ι Σ Γ Α Ρ Γ Α Ρ Α
Bas
03/03/2010 09:27
Ego xano 13 kai 14. Autoi pou pairnoun 16 ti ginetai?
Marvin
03/03/2010 09:21
TO MEGALYTERO PROVLIMA EINE I FORODIAFYGI. O MONOS TROPOS GIA NA STAMATISI EINE OLES OI SYNALAGES PANO APO ENA MIKRO POSO 50...,100 EURO..., NA PERNOUN MESA APO TRAPEZIKOUS LOGARIASMOUS. AFTO GINETE STIS PERISOTERES DYTIKES KINONIES AKOMI KE STIN ITALIA. PIGA NA AGORASO AFTOKINITO STIN ITALIA ME METRITA KE ME DIOKSANE. GIATI KANIS DEN TO SYZITAEI AFTO???? KE MAKRIA TO SOFTWARE APO ETEREIES TOU KOKALI GIATI THA PLOUTISEI AFTOS ANTI GIA TO KRATOS.
m d
03/03/2010 09:19
GO, GEORGE, GO!!!
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
SKOYRTHS
03/03/2010 09:15
ΠΡΟΧΩΡΑ ΓΙΩΡΓΟ, ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΟΛΙ ΡΕΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ...
ΣΤΑΘΗΣ
03/03/2010 09:14
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ? ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ? ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΑΠ'' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ , ΣΚΑΦΗ, ΒΙΛΕΣ.
ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ?
Μητσος
03/03/2010 09:11
Δεν είναι καθόλου ψυχολογικά τα μέτρα. Ορισμένες κατηγορίες δημόσιων υπαλλήλων ΔΕΝ έχουν 14ο μισθό, αλλά μόνο 13. Εκεί λοιπόν πού δεν θα έχαναν τίποτε από αυτό πού δεν είχαν, θα χάσουν το 50% τοτ 13ου!
ΣΚΟΥΡΤΗΣ
03/03/2010 09:09
ΑΥΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ως ενδειξη στήριξης "Γιωργο, Πασοκ ΕΧΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΞΥΓΙΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ. Τολμηστε επιτελους. Εχω βαρεθει την αδρανεια τα χαιδεματα την αχρηστιλα. Ειμαι Διπλ μηχανικος, και δεν σκεφτηκα ποτε το Δημοσιο και τη σαπιλα του. Περιμενω μια ΥΓΕΙΗ κοινωνια που να ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ με ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ και οχι με mercedes kai porsche MONO. ΜΗ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ" κλπ
Ηλίας Π.
03/03/2010 08:57
Ο Γιώργος πήρε τ'' άρματα! 1) Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση απομυζά Η ΙΔΙΑ το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, εκδικούμενη τον πολίτη επειδή διαχρονικά ψηφίζει την ίδια ή την αντίστοιχη του αντιπάλου κόμματος. Οι ευθύνες των πολιτών αυτής της χώρας έναντι όσων συμβαίνουν είναι συγκεκριμένες, ενώ της καθεστηκυίας τάξης (των πολιτικών συμπεριλαμβανομένων) αμέτρητες. Οπότε ποιοί πρέπει να κρεμαστούν στο Σύνταγμα και μάλιστα γρήγορα, αντί να το παίζουν εθνικοί σωτήρες; 2) Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, μονίμως ανεκμετάλλευτες. Αν ο Γιώργος, δεν ωθήσει ΑΜΕΣΑ, πριν τον Ιούνιο, τα πράγματα σε ανάπτυξη γύρω από την ενέργεια (σε πρώτη φάση) και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα είναι απλώς ένας ακόμα ΠΡΟΔΟΤΗΣ. 3) Ας στηρίξουμε, τέλος, όλοι την ελληνική οικονομία: Αγοράστε, το κατά δύναμιν, ελληνικά προϊόντα. Κόψτε την ξενομανία. Αυτή μας έφαγε! Τουλάχιστον, ας βοηθήσουμε τις εναπομείνασες ελληνικές επιχειρήσεις να μην κλείσουν κι αυτές, γιατί μετάο Βασιλάκης Καΐλας θα φαντάζει προνομιούχος μπροστά σ'' αυτό που θα καταντήσουμε οι υπόλοιποι!
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
03/03/2010 08:57
ΣΤΗΜΕΝΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ! Δυστυχώς οι φοιτήσαντες στα ίδια σχολεία της C.I.A. Πατήρ και Υιός καθοδηγούμενοι από Πνεύμα Αμερικανικό, δημιούργησαν και δημιουργούν στημένες δήθεν κρίσεις για να προβούν χωρίς δυσκολία σε εθνικές παραχωρήσεις . Ούτω και τώρα τα αφεντικά εν όψει παραχωρήσεων στο Αιγαίο, στήσανε και αυτή την οικονομική κρίση , για να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία και τις επτά Αμερικανικές αδελφές εταιρίες πετρελαίου , για να βγεί η χώρα απο το οικονομικό αδιέξοδο. Αυτός είναι και ο σκοπός του ταξιδίου του κ. πρωθυπουργού στη γενέτειρά του τις ΗΠΑ !... Δεν είμαι πολύ σχετικός με οικονομικά ζητήματα , αλλά από ότι αντιλαμβάνομαι από τις δημοσιεύσεις ειδικών, τα χρέη άλλων χωρών που δεν κινδυνεύουν με χρεωκοπία όπως η Ελλάδα , είναι πολύ υψηλότερα από τα ελληνικά χωρίς να τίθεται θέμα χρεωκοπίας σ’αυτές !... Ετσι το πιθανότερο είναι ότι μας έστησαν το ανάλογο σκηνικό με την αμέριστη βοήθεια των ελεγχομένων από αυτούς ελληνικών ΜΜΕ , για να μας καπελώσουν τον Αμερικανό κ. Γ. Παπανδρέου, διότι ουδείς Ελλην πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών, θα δεχόταν να ξεπουλήσει ελληνικό εθνικό χώρο. Ο ήρωας πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής αυτοκτόνησε για να μην υπογράψει την παράδοση της Ελλάδας στους Γερμανούς κατόπιν της Συνθηκολόγησης των στρατηγών . Σήμερα οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ υπογράφουν ανερυθριάστως την παράδοση εθνικών εδαφών στους Τούρκους Κάπου όμως ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει κάνει λάθος , διότι η Ελλάδα δεν είναι η πατρίδα του Αμερική , ούτε τις περισσεύουν εδάφη για να τα διαθέσει αυτός προκειμένου να κοιμάται ήσυχος , κατά πώς άνευ εντροπής δήλωσεν επισήμως ως ΥΠΕΞ ! Τελικώς το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ελληνοποίηση και η παροχή ψήφου στους μουσουλμάνους εισβολείς για να αλλοιώσει την εθνολογική σύνθεση του πληθυσμού της Ελλάδας , για να απλοποιήσει το σοβαρό αυτό θέμα , που υποσκάπτει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Οι δε υπουργοί και οι βουλευτές που θα συμφωνήσουν σ’αυτό το ξεπούλημα, νομίζοντας ότι θα ρίξουν τα βάρη στον Αμερικανό πρωθυπουργό της Ελλάδας, έχουν κάνει και αυτοί λάθος . Θα τους βαρύνει αιωνίως ο ρύπος του Εφιάλτη προδότη. 3-3-2010 Φ.Π.
BALINEZOS
03/03/2010 08:56
@ "Η Ελλάδα ποτε δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβερα καμια μονο μια στιγμή ξαποσταίνει και ξανά για δανεικά τραβα τραβα τραβα ..."
john
03/03/2010 08:55
όλα καλα και όλα ωραία! να προσπαθήσουμε να μην πτωχέυσουμε και άλλες αρλουμπες απο όλους αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ!
Εγω θέλω να δω μερικους απο τους κοπρίτες αυτούς στη φυλακη΄που όλα αυτα τα χρόνια εχουν καταχραστεί τα λεφτα του ελληνικού λαου!
Σπυρος
03/03/2010 08:55
καλο το δουλεμα Γιωργο να δω ποσο θα το τραβηξης ακομα!!!
666 με όλο του το ΣΟΙ
03/03/2010 08:53
ΔΙΩΧΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και το σόι του
ΜΙΧΑΛΗΣ
03/03/2010 08:49
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ...ΠΟΙΟΣ 14ΟΣ ΜΙΣΘΟΣ...ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΛΠ...
Μαρικα Ράνιετς
03/03/2010 08:42
Ωραία τα λόγια, αλλά τον 14ο μισθό, από ποιον το κόβεις? Από τους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους δεν το κόβεις? Ετσι τους επιτρέπεις να δυσκοεύονται ακόμα περισσότερο. Δεν βλέπω να θίγονται όσοι πλούτισαν εις βάρος του δημοσίου. Αφού οι ίδιοι του δημοσίου, οι εφοριακοί, πλουτίζουν βάζοντας στην τσέπη τα χρήματα που θα έπρεπε να πληρώσει ο κάθε που φοροδιαφεύγει. Είναι κοινό μυστικό πια. Θα λαδώσουμε για να κλέψουμε και να κερδίσουμε. Μόνο οι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι εκ των πραγμάτων, δεν έχουν για να λαδώσουν κι έτσι όλο πληρώνουν. Τώρα μας μειώνουν και τα έσοδα μας!!! Δεν ξανάγινε! Μπορεί να μην μπορούμε να αποφύγουμε τα νέα μέτρα, αφού θα τα καταπιούμε κι αυτά δυστυχώς. Αλλά μην μας κοροιδεύεται κιόλας με ψέματα. Ανακοινώστε τα μέτρα και τέλος. Πάει πολύ για ακόμα μία φορά να πληρώνουμε εμείς τα σπασμένα και να μας λέτε κι από πάνω, ότι για το καλό μας το κάνετε!!! Κανείς δεν σας πιστεύει! Και καλό μας κουράγιο σε μας τα κορόιδα, μισθωτούς και συνταξιούχους...
ANTE G...
03/03/2010 08:41
PARTA APO TON KATHE MPOMPOLA
oracle
03/03/2010 08:39
Τώρα δηλ αμα μου ζητήσουν φακελάκι στο νοσοκομείο θα πρέπει ΟΛΟΙ να τους διαολοστείλουμε.
Δ.Υ.
03/03/2010 08:37
Υπάρχει τρόπος να εμποδιστεί η επιδείνωση που όλοι περιμένουμε!!!!

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Έτσι θα στηρίξετε τις θέσεις εργασίας σας και θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας για τους συμπατριώτες σας.
Σκεφτείτε μερικά απλά παραδείγματα αλλαγών:
1) Αντί για τυρί gouda,edam, ψωνίστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό τυρί.
2) Αντί για Coca- Cola , Pepsi –Cola, αγοράστε αναψυκτικά Lux, Εψα.
3) Αντί για Heineken , Amstel, αγοράστε Βεργίνα ή Ελληνικά κρασιά.
4) Αντί για Barilla , Misko που παράγονται από πολυεθνική, αγοράστε Μέλισσα.
5) Αντί για γάλα εισαγωγής, αγοράστε Αγνό, Μεβγάλ, Όλυμπος.
6) Αντί για ουίσκυ, αγοράστε τσίπουρο , ούζο, τσικουδιά.
7) Αντί για σοκολάτες Nestle, αγοράστε σοκολάτες ΙΟΝ.
8) Αντί για ταξίδια εκτός Ελλάδας προτιμήστε φέτος μόνο την Ελλάδα.
9) Αντί για Marlboro, Camel των Αμερικάνων, αγοράστε Καρέλια, Σεκάπ.
10) Αντί να ψωνίζετε στα Lidl, Dia , Carrefour, προτιμήστε Ελληνικά σούπερ-μάρκετ ακόμα και το μπακάλικο της γειτονιάς.

Δείτε τις επιπτώσεις τους:
Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιριών αποδυναμώνετε τις ελληνικές παραγωγές και βοηθάτε στην επιδείνωση της ανεργίας.
Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα δίνετε το 50% των χρημάτων σας σε εργοστάσια και εργάτες άλλων χωρών.

Σκεφτείτε επίσης ότι αν κάθε Ελληνική οικογένεια στρέψει 500 € ετησίως σε ελληνικά προϊόντα , τότε για κάθε χίλιες οικογένειες θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 € και θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4.500.000 € στην αγορά!!!!!
Ή πιο απλά 1.000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον. Δηλαδή 1.000.000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100.000 – 150.000 θέσεις εργασίας!!!!!

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
μαυρη μέρα
03/03/2010 08:37
Καλημέρα σε όλους. Όπου και να βρεθώ, όπου και να σταθώ η αρνητική ενέργεια της χώρας μου με πεθαίνει. Όλος ο κόσμος είναι έτοιμος για πόλεμο και η γκρίνια είναι παντού σε κάθε λέξη και κάθε συμπεριφορά. Αγαπητοί αναγνώστες, σήμερα αντί για γκρίνιες δώστε με τα μηνύματα σας, μια πρόταση για καλύτερες μέρες, όπως : Καλύτερη παιδεία Σεβασμός των συναθρώπων μας Αγάπη και συμπαράσταση στην νεολαία μας Σεβασμός στην τρίτη ηλικία. Αξιοποίηση του τουρισμού μας, αξιοποίηση των επιστημόνων μας, αξιοποίηση του Ελληνικού πλούτου. Επιτέλους δώστε κάτι θετικό, μία ελπίδα. Ο Έλληνας σε λίγο λόγω κατάθλιψης θα πεθάνει....
μαυρη μέρα
03/03/2010 08:37
Καλημέρα σε όλους. Όπου και να βρεθώ, όπου και να σταθώ η αρνητική ενέργεια της χώρας μου με πεθαίνει. Όλος ο κόσμος είναι έτοιμος για πόλεμο και η γκρίνια είναι παντού σε κάθε λέξη και κάθε συμπεριφορά. Αγαπητοί αναγνώστες, σήμερα αντί για γκρίνιες δώστε με τα μηνύματα σας, μια πρόταση για καλύτερες μέρες, όπως : Καλύτερη παιδεία Σεβασμός των συναθρώπων μας Αγάπη και συμπαράσταση στην νεολαία μας Σεβασμός στην τρίτη ηλικία. Αξιοποίηση του τουρισμού μας, αξιοποίηση των επιστημόνων μας, αξιοποίηση του Ελληνικού πλούτου. Επιτέλους δώστε κάτι θετικό, μία ελπίδα. Ο Έλληνας σε λίγο λόγω κατάθλιψης θα πεθάνει....
μαυρη μέρα
03/03/2010 08:37
Καλημέρα σε όλους. Όπου και να βρεθώ, όπου και να σταθώ η αρνητική ενέργεια της χώρας μου με πεθαίνει. Όλος ο κόσμος είναι έτοιμος για πόλεμο και η γκρίνια είναι παντού σε κάθε λέξη και κάθε συμπεριφορά. Αγαπητοί αναγνώστες, σήμερα αντί για γκρίνιες δώστε με τα μηνύματα σας, μια πρόταση για καλύτερες μέρες, όπως : Καλύτερη παιδεία Σεβασμός των συναθρώπων μας Αγάπη και συμπαράσταση στην νεολαία μας Σεβασμός στην τρίτη ηλικία. Αξιοποίηση του τουρισμού μας, αξιοποίηση των επιστημόνων μας, αξιοποίηση του Ελληνικού πλούτου. Επιτέλους δώστε κάτι θετικό, μία ελπίδα. Ο Έλληνας σε λίγο λόγω κατάθλιψης θα πεθάνει....
Σπύρος Γιακουμάκης
03/03/2010 08:35
Από το "υπάρχουν λεφτά" που έλεγε ο ΓΑΠ προεκλογικά και δεν θα παγώσουν τους μισθούς σαν την κακιά ΝΔ, στην κατάργηση του 14ου και στην αύξηση του ΦΠΑ ακόμη 2 μονάδες! Αν ξαναδείτε εξουσία, σφυρίξτε κλέφτικα...
Ενώ οι βο(υ)λευτές από 12500 στα 12000 το μήνα και οι περισσότεροι ούτε καν προσέρχονται στις συνεδριάσεις. Οι δε υπάλληλοι της Βουλής στάνταρ 16 μισθούς! Σαν δε ντρεπόμαστε λίγο λέω εγώ...
Αλλά απορώ με τους ανεγκέφαλους που αναμένουν επιπλέον έσοδα από την αύξηση του ΦΠΑ ενώ μειώνουν την αγοραστική δύναμη του κοσμάκη.
Προσεχώς Οικολόγους. Τουλάχιστον θα έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη.ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος. Και τι νομίσματος! Ποιό ευρώ;
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.
03/03/2010 08:34
Μα καλά με το να κόψεις δώρα(πάσχα,αδείας,χριστουγέννων) θα βρεις λεφτά πρωθυπουργέ?

τότε μεγάλε πως θα υπάρξει κατανάλωση?
πως θα κινηθεί η αγορά?
ξεχνάς ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είναι αυτοί που σέρνουν το άρμα της οικονομίας τα τελευταία 20 χρόνια?

Άσε που αν συμβεί αυτό τότε επόμενος είναι και ο ιδιωτικός τομέας....οπότε μπαίνει ταφόπλακα στην αγορά εργασίας και θα γίνουμε Βραζιλία.....

Βάλε φόρο σε ποτά και τσιγάρα, σε αυτ/τα μεγάλου κυβισμού και ξεσκόνισε τις φορολογικές δηλώσεις για τα last 10 χρόνια όλων των επιχειρήσεων-ελ.επαγγελματιών....
Βγάλε τροχονόμους στο δράμο και κόβε κλήσεις για παρκαρίσματα στο πεζοδρόμιο και κάθε είδους παραβάσεις...
Φυσικά ξέχασα να πω για τα λαμόγια της βουλής που αρνήθηκαν περικοπή μισθών γιατί δεν βγαίνουν.....

αν έβαζες και κανέναν φυλακή μπορεί κάτι να γινόταν...
Ά επίσης ελευθέρωσε τα φρουτάκια και τα καζίνο.............

Αυτές είναι οι συμβουλές μου....
OUST
03/03/2010 08:33
ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΤΥΧΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΣΚΟΥΡΤΗΣ
03/03/2010 08:11
Και να μην ξεχναμε επισης οτι η τωρινη κυβερνηση δεν μας φταει σε τιποτα ακομη. Να αναλογιστει ο καθενας τι κανει και μετα να κρινει. Να κριθει η κυβερνηση, ναι. Ως τωρα πλην απο καποια καθυστερηση των μετρων ΕΓΩ (γιατι για μενα μιλαω) ειμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημενος. Γιωργο συνεχισε, αν ΕΞΥΓΙΑΝΕΙΣ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ (ενταξει βοηθουν και οι συγκυριες), μπορει να χασεις την ψηφο απο καποιους ανεγκεφαλους μιζερους, αλλα θα βγαινεις για ΠΟΛΛΕΣ τετραετιες ακομη. ΤΟΛΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτα που περιμενει 30 ΧΡΟΝΙΑ ο λαος. ΕΧΕΙΣ ΤΩΡΑ ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ. ΑΝ δεν το κανεις θα εισαι Ο ΠΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ. Αν το κανεις ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΛΑΝΗ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ.