Ομολογία για τα κλεμμένα πιστόλια

Συναγερμό για τις διαρρήξεις έχει σημάνει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας λόγο για «άκρως ανησυχητικό φαινόμενο»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος nasopoulos@dolnet.gr   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2009 07:00 |
 Ομολογία για τα κλεμμένα πιστόλια

Το πρωτοφανές μπαράζ διαρρήξεων με θύματα αστυνομικούς και λεία τα υπηρεσιακά τους όπλα προκαλεί πολιτική θύελλα και πλήθος ερωτηματικών για τους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ., η οποία χθες επιχείρησε να υποβαθμίσει το ζήτημα.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, αποκαλύπτεται ότι συναγερμό για την «επιδημία» διαρρήξεων έχει ήδη σημάνει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Βασ. Τσιατούρας, κάνοντας λόγο για «άκρως ανησυχητικό φαινόμενο».

Με υπηρεσιακό έγγραφο από τις 15 Φεβρουαρίου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. δίνει έμφαση στην απότομη αύξηση των κρουσμάτων κλοπής του ατομικού οπλισμού των αστυνομικών και, ουσιαστικά, εκπέμπει SΟS, ζητώντας από το προσωπικό της Αστυνομίας να ακολουθεί κατά γράμμα στο εξής τους όρους ασφαλούς φύλαξης των υπηρεσιακών όπλων.

Η εντολή του κ. Τσιατούρα αποκαλύπτει και τον συναγερμό που έχει προκαλέσει στα ηγετικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. η πρωτοφανής «συλλογή» όπλων με διαρρήξεις σε σπίτια και αυτοκίνητα αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί μια ημέρα νωρίτερα ειδική σύσκεψη των ηγετικών κλιμακίων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ για την «ασυνήθιστη» κατάσταση που διαμορφωνόταν ενημερώθηκε τόσο η πολιτική ηγεσία του τομέα Δημόσιας Τάξης όσο και το πρωθυπουργικό επιτελείο. Την ίδια ημέρα έγινε μία ακόμη διάρρηξη, ενώ ακολούθησε και άλλη στις 18 Φεβρουαρίου, προκαλώντας νευρικό κλονισμό στην Κατεχάκη.

Ακόμη τρεις διαρρήξεις
Τα στοιχεία που έρχονται στο φως, εξάλλου, αποδεικνύουν ότι η κατάσταση είναι ακόμη σοβαρότερη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες εβδομάδες εκτός από τις επτά διαρρήξεις με τη λεία οκτώ όπλων, που αποκάλυψαν χθες «ΤΑ ΝΕΑ», έχουν γίνει άλλες τρεις διαρρήξεις με θύματα αστυνομικούς, ανεβάζοντας πλέον στα 11 τον αριθμό των κλεμμένων πιστολιών. Πρόκειται για διαρρήξεις που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και επίσης βρέθηκαν στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Κατά τις ίδιες πηγές, η πρώτη διάρρηξη έγινε στις 12 Ιανουαρίου στο διαμέρισμα διοικητή αστυνομικού τμήματος που κατοικεί στο Κερατσίνι, ενώ άλλες δύο με την αφαίρεση υπηρεσιακών όπλων σημειώθηκαν στις 14/1 και στις 17/2 και είχαν ως θύματα γυναίκες αστυνομικούς που ζουν στον Πειραιά (αστυφύλακες της Τροχαίας).

Παρ΄ όλα αυτά, η ΕΛ.ΑΣ. χθες επιδόθηκε σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να υποβαθμίσει το θέμα που έχει ανακύψει. Με προφανή στόχο να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, αλλά και να αποφευχθεί γενικευμένος πανικός στο σώμα των αστυνομικών όπως εκτιμούσαν και υπηρεσιακοί παράγοντες, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εμφάνισε το μπαράζ των διαρρήξεων και τη «συλλογή» των όπλων αστυνομικών περίπου ως συνηθισμένο γεγονός που δεν θα πρέπει να εμπνέει ανησυχίες.

Το αρχηγείο παραδέχθηκε την κλοπή των οκτώ όπλων, αλλά μέσα από ένα δελτίο Τύπου και διαδοχικές παρεμβάσεις στα ΜΜΕ του εκπροσώπου Τύπου κ. Παν. Στάθη επιχείρησε να συσκοτίσει την υ πόθεση, πέφτοντας σε αντιφάσεις και ανακρίβειες. Κατά την ΕΛ.ΑΣ., τα οκτώ όπλα εκλάπησαν ύστερα από διαρρήξεις σε τρία διαμερίσματα και πέντε αυτοκίνητα αστυνομικών. Οι επιτελείς της Αστυνομίας αποκρύπτουν ότι το μπαράζ κλοπών υπηρεσιακών πιστολιών έχει γίνει μόλις μέσα τον τελευταίο ένα μήνα (σε 28 μέρες για την ακρίβεια) και κάνουν γενικά λόγο για «τους τελευταίους μήνες». Στον απολογισμό του μάλιστα αποκρύπτει ότι τα πιστόλια που εκλάπησαν ήταν 9 και μιλάει για 8. Βρήκαν τα τρία
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε (στη ΝΕΤ) ότι κατά τις οκτώ διαρρήξεις εκλάπησαν οκτώ όπλα, αλλά πλέον λείπουν μόνον πέντε, γιατί στην πορεία ανευρέθησαν τα τρία, τα οποία είχαν πάρει τοξικομανείς διαρρήκτες. Οι πληροφορίες επιμένουν, ωστόσο, ότι κατά τη διάρρηξη στο Περιστέρι (6 Φεβρουαρίου) αφαιρέθηκαν από αστυφύλακα δύο όπλα- το υπηρεσιακό πιστόλι του κι ένα ιδιωτικό. Συνεπώς, η Αστυνομία θα έπρεπε να αναζητά σήμερα έξι κλεμμένα όπλα.

Ακόμη, στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι ανάμεσα στα θύματα των άγνωστων διαρρηκτών δεν περιλαμβάνεται ανθυπαστυνόμος. Κι όμως. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ», στις 18 Φεβρουαρίου, στους Αμπελοκήπους, ως θύμα διάρρηξης έχει καταγραφεί ο ανθυπαστυνόμος Π.Τ., ο οποίος υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Ψυχικού. Οι άγνωστοι δράστες τού αφαίρεσαν το υπηρεσιακό πιστόλι τύπου C275.

Θύματα 7 άνδρες
Επισημαίνεται ακόμη ότι ο κ. Στάθης, αναφερόμενος στις επτά διαρρήξεις που παρουσίασαν χθες «ΤΑ ΝΕΑ», υποστήριξε ότι σε μια περίπτωση το θύμα ήταν γυναίκα αστυνομικός, της οποίας διέρρηξαν το αυτοκίνητο. Ωστόσο, από τη σχετική κατάσταση προκύπτει ότι και τα επτά θύματα ήταν άνδρες (τα πλήρη στοιχεία τους, στη διάθεση της εφημερίδας).

Αίσθηση προκαλούν, εξάλλου, και οι εξηγήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν οι διαρρήξεις στα πέντε Ι.Χ. αυτοκίνητα αστυνομικών. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι κάτοχοί τους (αστυνομικοί) είχαν σταθμεύσει προσωρινά, προκειμένου είτε να προβούν σε ιδιωτικές τους ασχολίες (ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ), είτε να ενεργήσουν προσωρινό έλεγχο των οχημάτων τους για διαφόρους λόγους. Στις πέντε περιπτώσεις διαρρήξεως των αυτοκινήτων, οι δράστες εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία των κατόχων ή τον αιφνιδιασμό τους αφαίρεσαν μικρές τσάντες που οι ιδιοκτήτες είχαν αφήσει εντός των οχημάτων, και οι οποίες περιείχαν τα υπηρεσιακά τους όπλα, γεμιστήρες φυσιγγίων αλλά και χρηματικά ποσά, ιδιωτικά έγγραφα, και προσωπικά αντικείμενα».

Με την ίδια ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ. αποσυνδέει την Αντιτρομοκρατική από την υπόθεση, παραπέμποντας ουσιαστικά σε δράστες του κοινού ποινικού δικαίου για όλες τις διαρρήξεις, ενώ αναφέρει ότι εις βάρος των αστυνομικών κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία για πλημμελή φύλαξη οπλισμού. Ωστόσο, υπηρεσιακοί παράγοντες επιμένουν ότι η Αντιτρομοκρατική ενεργοποιήθηκε (όπως θα έπρεπε εξάλλου με τη σημερινή έξαρση της τρομοκρατίας και τις επιθέσεις κατά αστυνομικών) σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις.

SΟS ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ
Ζητεί από το προσωπικό της Αστυνομίας να ακολουθεί κατά γράμμα στο εξής τους όρους ασφαλούς φύλαξης των υπηρεσιακών όπλων

Αντιδράσεις για τις εξηγήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ της ΕΛ.ΑΣ. για τα κλεμμένα όπλα των αστυνομικών, ύστερα από ένα πρωτόγνωρο μπαράζ διαρρήξεων, προκάλεσε χθες την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που συνδέει άμεσα την υπόθεση με το γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας και την εικόνα διάλυσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Με ερώτηση στη Βουλή, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί να γνωστοποιηθεί ο πλήρης κατάλογος των διαρρήξεων και των κλεμμένων πιστολιών κατά τον τελευταίο μήνα και, παράλληλα, να διευκρινιστεί ο ρόλος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Με σχέδιο
«Το γεγονός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποδοθεί σε τυχαίες διαρρήξεις. Αυτό επιχειρεί να περάσει ως μήνυμα το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.», αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Και αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί και τα όπλα τους να αποτελούν «στόχο οργανωμένου σχεδίου», καλούν την κυβέρνηση να απαντήσει πότε ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική επί του θέματος και και σε τι ενέργειες έχει προβεί. «Η κλοπή οκτώ υπηρεσιακών όπλων μέσα σε διάστημα ενός- δύο μηνών, από σπίτια και αυτοκίνητα εν ενεργεία αστυνομικών, είναι τόσο απίθανο φαινόμενο και νομίζω δημιουργούνται σε όλους μας εύλογα ερωτηματικά αν κρύβεται πίσω κάποια ενέργεια τρομοκρατικών κύκλων», ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. να δώσει «πραγματικές εξηγήσεις» και να μην καταφεύγει σε «ασάφειες».

27
soros
28/02/2009 01:49
@ Φ.Π. Δεν περιμένετε απο μενα,ελπίζω,ν α σας απαντησω για κατι που μονο εσεις ξέρετε.Ο φίλος σας ο Θοδωράκης είναι ενας μεγαλος μουσικοσυνθέτης αλλα πολιτικά εχει καταταγεί στην κατηγορία των σαλτιμπάγκων.Δέν θυμάστε οτι το βρώμικο 89 και μετά απο τετοιου ε''ιδους δηλώσεις ανέλαβε δημόσια θέση?Θα περίμενα να έχετε περισσότερο αντικειμενικά κριτήρια εστω και για μια φορά.
soros
28/02/2009 01:36
@ Φ.Π. ''δημοτικιά'' ?Κύριε, εδω απλώς κινδυνεύτε να σας λοιδωρούν για τα ψέμματά σας.
Stelios
27/02/2009 18:31
@rodanthos

apo ta pio nifalia kai logika post pou exo diabasei edo mesa, mprabo sou
ροδανθος
27/02/2009 15:46
Αφγαπητε ΦΠ, επιμενεις να συγκρινεις την εγκληματικοτητα που ειχε η Ελλαδα το 1960 και το 1980 με αυτην του 2009. Με την ιδια λογικη η εγκληματικοτητα αυξηθηκε σε ολες τις χωρες και σε ολο τον κοσμο. Συμπερασμα: "παρε το αυγο και κουρευτο". Εχουμε υψηλοτερη εγκληματικοτητα απο την Αγγλια και απο αλλες ευρωπαικες χωρες για παραδειγμα? Αυτο ειναι το θεμα. Αν ειχαμε κλεισει τα συνορα τοτε σιγουρα θα ειχαμε λιγοτερη εισαγομενη εγληματικοτητα αλλα θα αυξανοταν η εγχωρια εγκληματικοτητα λογω φτωχειας και αυξησης της μαυρης αγορας. Εκτος αν θεωρεις οτι μπορεις να κλεισεις τα συνορα μιας χωρας χωρις να εχεις συνεπειες και αντιποινα απο αλλες χωρες. Λες επισης: "Η Αστυνομια χρειαζεται εκπαιδευση και οχι αφοπλισμο. Δηλαδη το πιθανο εσωτερικο μετωπο σε περιπτωση συρραξης δεν σε προβληματιζει?". Σιγουρα η αστυνομια χρειαζεται εκπαιδευση αλλα δεν κερδιζεις τιποτα με το να εχεις ακομη και αρτια εκπαιδευμενους αστυνομικους να καθονται με τις οπλαρες τους να πινουν καφε σε καφετεριες. Η εκπαιδευση δεν αναιρη την χρηση οπλων κατα βουληση και οχι συνεχως. Τωρα αν νομιζεις οτι εχοντας πανοπλους τους αστυνομικους οταν τρωνε, πινουν, πηγαινουν στις τουαλετες κλπ. αντιμετωπιζεις ενα μεγαλο εσωτερικο μετωπο επετρεψε μου να διαφωνησω. Υποθετω οτι αναφερεσαι στην ψηφο των μεταναστων που μπορει να δημιουργησουν εσωτερικο μετωπο εναντιον της χωρας. Ειμαι και εγω μεταναστης και εχω δει παρα πολλους μεταναστες. Πιστεψε με, μετα την πρωτη γενια μεταναστων ολες οι αλλες δεν τους ενδιαφερει τι γινεται σε μια πατριδα που δεν εχουν γνωρισει ποτε. Εχουν μια μικρη συμπαθεια αλλα η χωρα τους ειναι αυτη που γεννηθηκαν. Αν ομως η χωρα που γεννηθηκαν τους αποκλεισει απο τα παντα τοτε τα πραγματα ξεφευγουν απο τον ελεγχο και η πικρια και η απωλεια ταυτοτητας οδηγει σε ανευρεση νεας ταυτοτητας. Αν λοιπον το Ελληνικο κρατος συνεχιζει να καθεται με το οπλο στο χερι εναντιον οποιοασδηποτε διαφορετικοτητας θα ανοιξει τους ασκους του αιολου. Αν αναγνωρισει αυτους που θελουν να ζησουν στην Ελλαδα και χαλαρωσει λιγο τον ορισμο του Ελληνα (που επιστημονικα δεν ειναι και τοσο αυστηρα καθορισμενος) τοτε ολα θα πανε καλα. Πιστευεις οτι το παιδι των Αλβανων που εχει περασει ενα Ελλ. σχολειο εχει οραμα για μια μεγαλη Αλβανια? Πιστευεις οτι τα παιδια των Ελληνων που μεγαλωνουν σε ολες τις χωρες του κοσμου εχουν την ιδεα που εχεις εσυ και εγω για την Ελλαδα? Γυρνα τον κοσμο να δεις οτι το μεγαλυτερο ποσοστο απο αυτα ενδιαφερονται πολυ περισσοτερο για την χωρα που μεγαλωνουν απο οτι για την Ελλαδα. Ενδιαφερονται για την χωρα που θα εχουν την πρωτη τους σχεση, την πρωτη τους δουλεια κλπ. Η Ελλαδα ειναι απλα μια ωραια χωρα για διακοπες και αν εχει καποιο οραμα για να γινει η μεγαλη Ελλαδα δεν νομιζω οτι θα τα ενδιαφερει και τοσο. Υποψιν οτι μιλαω για την πλειονοτητα και οχι για καποιες εξαιρεσεις. Αυτη λοιπον ειναι η αληθεια. Ειναι και αισθανεται η J. Anniston Ελληνιδα? Τοσο απλα ειναι τα πραγματα.
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
27/02/2009 13:22
@ ΡΟΔΑΝΘΟΣ 27-2-2009 Η εγκληματικοτητα αυξηθηκε κατακορυφα με τη αρση του εμπολεμου και θα εχουμε σοβαρο προβλημα απο τους Αλβανους, την πολιτικη των οποιων ελεγχει η Τουρκια. Η Αστυνομια χρειαζεται εκπαιδευση και οχι αφοπλισμο. Δηλαδη το πιθανο εσωτερικο μετωπο σε περιπτωση συρραξης δεν σε προβληματιζει ?
LADAS
27/02/2009 13:00
STIN ELLADA TA TELEFTEA HRONIA OLI MILANE PERI
ANOMALION
ANOMALIES STIN IKONOMIA ANOMALIES STIN PEDIA
ANOMALIA STIN ASTINOMIA ANOMALIES STO STRATEVMA
ANOMALIES STO AIGEO ANOMALIES ME TO FYROM
OLO AKUME TIN LEXI ANOMALIA
EHUME KATANTISI NA ZUME SE MIA ANOMALI HORA
OPOTE SE LIGO AN DEN OMALOPIITHUNE TA PRAGMATA
ITE ME TIN OMALI ITE ME TIN ANOMALI ODO
O KATHE POLITIS THA ANAGASTI NA
OPLOFORI
DIOTI PARAGINE TO KAKO TON ANOMALON
ΡΟΔΑΝΘΟΣ
27/02/2009 12:48
Αγαπητε ΦΠ, ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ,


Αχ ροδανθε, οπλα οι Αλβανοι αοπλη η Αστυνομια ! ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΛΠ. ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΛΕΝΕ ΜΑΥΡΟΙ ΜΕ ΟΠΛΑ. ΠΑΡΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ. ΜΗΝ ΜΕ ΦΛΩΜΩΝΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΛΠ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΑΠΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΓΓΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΠΡΟΩΘΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 10 ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΤΣΙ ΜΕ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΩΟΙ.

Ψηφο οι Αλβανοι οχι ψηφο οι Ελληνες εξωτερικου. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΕΙΠΑ ΨΗΦΟ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΖΟΝΤΟΙΤΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ. .


αλλα Γιωργακης Πρωθυπουργος! ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΕΒΑΛΕΣ ΕΣΥ ΣΤΟΝ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΕΦΕΡΑ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΛΠ). ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΜΕ ΚΡΥΟ ΜΥΑΛΟ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΚΑΘΑΡΑ. ΤΟΥ ΤΕΣΤΙΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΖΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΩΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΡΤΕΡ ΠΟΥ ΝΑΥΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ.

Κατι ξερουν οι Αλβανοι που μιλανε για μεγαλη Αλβανια, καθως και οι γυφτοσκοπιανοι που μιλανε για μεγαλη Μακεδονια !... ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ. ΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΟΠΛΑ ΣΥΝΕΧΩς ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ? ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΟΠΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΛΑΘΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΤΑ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ Ο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ 300.000 ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΕΔΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ. ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΤΑΝ 1 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ. ΑΥΤΟ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΟΥΤΟΠΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΛΙΝΟΔΙΕΣ ΤΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΟΥΤΟΠΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΥΝΟΥΝ ΜΕ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΟ. ΟΣΟΙ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ (ΙΤΑΛΙΑ, ΗΠΑ) ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΨΗΛΑ ΑΛΛΟΤΕ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ.
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
27/02/2009 08:46
@ aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 27-2-2009/02.33 Δεν διαφωνώ μαζί σου, αλλά αυτό είναι κάτι άλλο. Χρειάζεται λοιπόν εκπαίδευση και αυστηρά κριτήρια επιλογής . Αν έχεις παρακολουθήσει από την αρχή τα γραφόμενά μου έχω αναφερθεί επ’αυτού.
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
27/02/2009 08:39
@ soros27-2-2009/02.33 Σωστη η παρατηρηση αλλα εδω η γλωσσα εχει γινει δημοτικια . Ετσι το ειχα αλλα το αλλαξα γιατι θα με κοροιδευανε. Ομως για την ταμπακερα του κ. Μικη Θεοδωρκη δεν βλεπω διαφωνια !...
aaaaaaaaaaaa
27/02/2009 02:39
fILLIPINEZE PARATIRITI pes mou se parakalo ta teleutea 5 xronia 5 paradigmata astynomikon pou sosane tin koinonia apo EGLIMATIKES PRAKSIS pes 5 se parakalo KAI PES MOU 5 GAFES STON TELEUTEO XRONO TIS ELLINIKIS ASTYNOMIAS file opios den kanei kala ti douleia tou paei spiti tou ETSI GINETE SE OLON TON KOSMO stin ellada oi ANIKANOI astynomikoi apoktisane tin ASYLIA ton ANIKANON politikon
aaaaaaaaaaa
27/02/2009 02:33
re FILLIPINEZE PARATIRITI ILIKRINA APANTA SE PARAKALO vlepis autous pou mas kivernane kai autous pou mas astynomeuoune IKANOUS se periptosi pou alvanoi kai skopianoi prospa8isoun na kanoun auto pou les NA MAS YPERASPISTOUNE TI LES 8A YPERASPISTOUNE TIN AKEREOTITA TIS PATRIDAS MAS JIA PES EINAI EIKANOI?
soros
27/02/2009 01:57
@ Φ.Π. εν παντί τόπω καο χρόνω.(δοτικές) κατα τα αλλα ειστε τελειως λάθος.
PASXALHS TSAKIRIDHS MONAXO
27/02/2009 00:13
TI ORAIA FATSA SAN TAINIA APO TO 50 H 60 ELAFRA MOUTROMENOS H PAREXHGHMENOS ,ETOIMOS GIA FASARIA ME LUMENON ZONARION,
SAN NA EINAI ETOIMOS DIA SOBARO KAUGA.
PISO RE KAI SAS EFAGA ..MENA MA LENE TSIATOU....OURA
MILA RE PES TO ONOMATAKI SOU.! ANARXES KOMOUNES
THA SAS FKIAXO EGO.OUST RE AXRHSTE.!!!
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
26/02/2009 17:46
@ ροδανθος 2-2-2009/15.17 Αχ ροδανθε, οπλα οι Αλβανοι αοπλη η Αστυνομια ! Ψηφο οι Αλβανοι οχι ψηφο οι Ελληνες εξωτερικου, αλλα Γιωργακης Πρωθυπουργος ! Κατι ξερουν οι Αλβανοι που μιλανε για μεγαλη Αλβανια, καθως και οι γυφτοσκοπιανοι που μιλανε για μεγαλη Μακεδονια !...
Γάτος
26/02/2009 15:54
Καλώς που δεν αφήνουν τα όπλα στα Αστ. τμήματα, γιατί τότε θα τα έκλεβαν όλα μαζί. Τουλάχιστον έτσι τα κλέβουν ένα ένα.
Τελικά ούτε και εδώ υπάρχει ευθύνη!!! Όπλα έκλεψαν από στρατόπεδο το Σεπ. 08 και τώρα αποδεικνύεται ότι και σ΄ αυτό είπαν ψέματα. Κανένας υπουργός, κανένας αρχηγός, κανένας στρατηγός δεν φταίει. Ίσως μόνο ο στρατηγός άνεμος που δεν μας πήρε να μας σηκώσει. Ψέμα, παντού ψέμα. Πριν λίγο άκουσα στην ΝΕΤ (Πόσο αντικειμενικό κανάλι!!!!) ότι είμαστε ως χώρα στο 98% στην απορρόφηση κονδυλίων του 3ου Κοινοτικού πλαισίου. Πάλι καλά που δεν μας είπαν ότι είμαστε στο 100% των μεσογειακών ολοκληρομένων προγραμμάτων του 1985. Το τρίτο ήταν για το 2003!!! Με το 4ο ΤΙ γίνεται ρε ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ!!!!!!!!
ροδανθος
26/02/2009 15:17
Αγπητε ΦΠΑ, αυτα που λες να τα εξηγησεις σε αστυνομιες αλλων πιο ανεπτυγμενων χωρων που εχουν να αντιμετωπισουν μεγαλυτερη και σκληροτερη εγκληματικοτητα αλλα θεωρουν οτι κερδιζουν περισσοτερα απο το να εχουν αοπλους αστυνομους και τους δινουν οπλα μονο οταν χρειαζεται. Το οπου αστυνομικος και οπλο εχει πολλα μειονεκτηματα. Τωρα αν θελουμε να παραμεινουμε στα παραδοσιακα "αστυνομικος εν παντι τοπο και χρονο ειναι εν'' υπηρεσια" τοτε ολα ειναι τελεια και δεν χρειαζομαστε να αλλαξουμε τιποτα. Δηλαδη οταν θελει να μιλησει σε καποιον ο αστυνομικος χωρις οπλο δεν κανει υπηρεσια? Υπηρεσια ειναι μονο οταν σηκωνει το οπλο να πυροβολησει? Δεν ειναι παντα καλο το οπλο, αποτρεπει την πληροφορηση της αστυνομιας που ειναι πιο σημαντικη απο οτιδηποτε αλλο στην συγχρονη εποχη.
tk
26/02/2009 13:42
Με αστυνομία που πλέον φοβάται για τη ζωή της και με πολιτικούς που θα τσακώνονται για το σε ποια περίοδο έγιναν τα πράγματα όπως είναι σήμερα δε βλέπω να αλλάζει κάτι.Σε λίγο θα κλέψουν και αεροπλάνα από την πολεμική αεροπορία......
Δημήτρης Π
26/02/2009 13:31
΄Οποιος θέλει να βρεί όπλο ξέρει που θα το βρεί.

Το θέμα είναι πώς προστατεύονται τα υπηρεσιακά όπλα.
Στήν Σουηδία γιά να έχεις όπλο στο σπίτι απαιτήται να έχεις ασφαλές οπλοκιβώτιο. Να είναι δηλαδή κλειδωμένο το όπλο.

Η πολιτεία πρέπει να έχει απαιτήσεις από αυτούς που οπλοφορούν.
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
26/02/2009 13:21
Καπου ξεκινατε λθος για την οπλοφορια των αστυνομικων. Ο αστυνομικος εν παντι τοπο και χρονο ειναι εν'' υπηρεσια . Αν τυχει δηλαδη να χρειασθει να αποτρεψει μια εγκληματικη πραξη τι θα ειπει. Με συγχωρειτε ειμαι εκτος υπηρεσας ? Σοβαρευτετε !...
Αντωνης Συμεωνακης
26/02/2009 12:53
Αν προκειτε για τυχαιες διαρηξεις και συνηθισμένο γεγονός που δεν θα πρέπει να εμπνέει ανησυχίες. τοτε θα πρεπει να μας αποδειξουν οτι τους προηγουμενους μηνες ειχαμε τον ιδιο αριθμο κλοπης οπλων η τουλαχιστων οτι τον ιδιο μηνα τον προηγουμενο χρονο κλαπηκαν απο αστυνομικους ο ιδιος περιπου αριθμος οπλων.οσων τον τελευταιο μηνα.
Αν πραγματι καθε χρονο πανω απο 1200 οπλα αστυνομικων περνανε στα χερια τρομοκρατων και κακοποιων τοτε εχουμε ακομα μεγαλυτερο προβλημα.
.Αν ομως προκειτε για τυχαιες διαρηξεις και συνηθισμένο γεγονός τοτε γιατι ο αντιστράτηγος Βασ. Τσιατούρας, κάνει λόγο για άκρως ανησυχητικό φαινόμενο., και γιατι ετρεξαν να ενημερώσουν την πολιτική ηγεσία Δημόσιας Τάξης και το πρωθυπουργικό επιτελείο?
Αν ομως προκειτε για τυχαιες διαρηξεις και συνηθισμένο γεγονός γιατι δεν βρηκαν τροπο να εμποδισουν το περασμα οπλων των ασυνομικων στα χερια κακοποιων και τρομοκρατων?
Αν η αστυνομια δεν ειναι σε θεση να προστατευση τον εαυτον της απο τους διαρηκτες, κακοποιους η τρομοκρατες τοτε
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ?
Πως θα νιωθουν οι ελληνες οταν ξερουν οτι οι αστυνομια ειναι ξεφραγο αμπελι και οποιος θελει τους κλεβει τα οπλα?
Αμα μπορουν να τους κλεψουν τα οπλα τοτε σιγουρα μπορουν και να τους σκοτωσουν με τα ιδια τους τα οπλα!
Αλλα αμα μπορουν να κλεψουν και σκοτωσουν τους αστυνομικους τοτε τα ιδια και χειροτερα μπορουνε να κανουν στον καθε Ελληνα!
Δυστυχως η Κυβερνηση με την ανικανοτητα της οχι μαναχα τρομαξε τους αστυνομικους αλλα και ολοκληρο τον ελληνικο λαο.
Κακο που μας βρηκε!
Αντωνιος Συμεωνακης
Αδελαιδα

manosd
26/02/2009 12:21
ΦΟΝΙΚΗ ΕΝΕΔΡΑ έστησε ειδικός φρουρός στις φυλακές Χανίων χθες το απόγευμα στη Σούγια, πυροβολώντας αδιακρίτως όποιο αυτοκίνητο τύχαινε να περάσει από μπροστά του. Σκότωσε έναν άνθρωπο, τραυμάτισε σοβαρά έναν άλλον και προκάλεσε ζημιές στο αυτοκίνητο ενός τρίτου. καλα κανουν και τα κλεβουν.
LAW
26/02/2009 11:59
Θρύλε, δυστυχώς όπως κατάντησε η Αστυνομία με τις δεκαετίες ανοργανωσιάς, λούφας και ωχαδερφισμου θα πρέπει να είναι και αυτή μέσα στις λύσεις, αλλά θα δημιουργήσει περισσότερα θύματα, γιατί τοτε οι ληστές θα είναι αποφασισμένοι να σκοτώσουν. Άμεσα διάλυση της αστυνομίας, δημιουργία 2 νέων αστυνομιών, μια σχετικά με ασφάλεια και δικαιοδοσία πανελλαδική και μια με δικαιοδοσία σε κάθε δήμο, ώστε να είναι υπεύθυνοι για τον τόπο τους όσοι δουλεύουν εκεί και να λογοδοτεί στην κοινωνία και ο δήμαρχος και ο αστυνομικός διευθυντής του δήμου. Η οπλοφορία θα ήταν και αυτό ένα μέτρο, αλλά θα είναι μεμονωμένες οι περιπτώσεις που θα ωφεληθούν από τη χρήση του.
ThrylosOLE
26/02/2009 11:44
Astynomia... Kati san tin Olympiaki.
Yperarithmoi ypaliloi, axristoi oi perissoteroi den prosferoun ypiresia ston politi.
Na min milisoume kai gia ti diafthora (prostasies etc)
Autoamyna einai i moni lysi. Na fovatai o allos na mpoukarei sto spiti sou i na katastrepsei tin periousia sou giati mporei na ton vgaloun tesseris kai sto orizontio.

Opws lelei kai o laos: "An den exeis nyxia na ksysteis..."
tr
26/02/2009 11:05
@ Anna S. Αγαπητή δεν υπάρχουν υποδομές για την φύλαξη των όπλων στα τμήματα. Και να ήθελαν (πολλοί θέλουν) δεν μπορούν να τα αφήσουν στο τμήμα. Σε καμία άδεια μόνο και ..αν. Άσε που με την τρομοκρατία των κουκουλοφόρων που εξέθρεψαν και οι .....δημοκρατικές εφημερίδες δεν ξέρουν αν τους πετύχει καμία ορδή από αυτούς στον δρόμο και τους λυντσάρει μέχρι θανάτου, κάτι που έχει συμβεί.
OVIDIOS
26/02/2009 10:19
....ANTE NA PROSLAVOYN ALLOYS TOSOYS .... ANIKANOYS NA FYLANE TO IDI YPARXON SOMA TIS ASTYNOMIAS

KALA TOYS KANOYN .DEN EXOYME PLEON EMPISTOSYNI STIN ASTYNOMIA
GIA NTEKOR ... EINAI na lne oti exoyme kai mas fylane...]\
KAI META DIAMRTYRONTAI OTI PLIRONONTAI LIGO.....
dil an pernane perisootera tha kanane kali doyleia .... tha vlepane ... perissotera poy ta antilamvanontai kai tora ... allla antidroyn stoys xamiloys misthoys....
SEMNA KAI TAPEINA.......... KORITSIA.....
ELEOS
Πολίτης Γιώργος
26/02/2009 10:05
..παρακαλούνται οι αγαπητοί διαρρήκτες να μην κλέβουν τα όπλα στυνομικών..

Ευχαριστούμε.
Anna S.
26/02/2009 09:52
Με συγχωρείτε αλλά σε τι εξυπηρετεί η οπλοφορία των αστυνομικών εκτός ώρας υπηρεσίας; Γιατί να μη αφήνουν τα όπλα τους στο τμήμα;