Μπλόκα τώρα στο λιμάνι

Προσπάθεια να εμποδίσουν τους αγρότες που έφθασαν στον Πειραιά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Κώνστας   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2009 07:00 |
 Μπλόκα τώρα στο λιμάνι
Λιμάνι Ηρακλείου. Στα δύο πλοία της γραμμής μπήκαν χίλιοι αγρότες με περίπου τριακόσια αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ. Άλλοι διακόσιοι αγρότες με αγροτικά οχήματα και καμιά δεκαριά τρακτέρ επιβιβάστηκαν χωρίς πρόβλημα στο πλοίο Λατώ, από το λιμάνι των Χανίων

«Μπλόκο» στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να εμποδιστούν οι αγρότες από την Κρήτη να σχηματίσουν πορεία με τα αγροτικά αυτοκίνητα και τα τρακτέρ τους προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχεδίαζε η Τροχαία.
Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του Εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος απαγόρευσε αρχικά την επιβίβαση των αγροτικών οχημάτων σε δύο πλοία της γραμμής και όταν αυτά επιβιβάστηκαν, απαγόρευσε τον απόπλου από το λιμάνι της πόλης. Τόσο ο εισαγγελέας όσο και η Αστυνομία επικαλούνται τις απαγορεύσεις που ισχύουν για την κίνηση πετρελαιοκίνητων και αγροτικών οχημάτων στην Αθήνα.

Ύστερα από έντονες διαβουλεύσεις στο λιμάνι του Ηρακλείου, μπήκαν στα πλοία χίλιοι αγρότες με περίπου τριακόσια αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ. Άλλοι διακόσιοι αγρότες με αγροτικά οχήματα και καμιά δεκαριά τρακτέρ επιβιβάστηκαν χωρίς πρόβλημα στο πλοίο Λατώ, από το λιμάνι των Χανίων. Μάλιστα, πολλοί ματαίωσαν την τελευταία στιγμή το ταξίδι τους, αφού πληροφορήθηκαν ότι η έκπτωση που είχε συμφωνηθεί στον ναύλο ακυρώθηκε.

Με καθυστέρηση δύο ωρών
Όμως, τα πλοία Φαιστός Παλάς και Κρήτη Ι στα οποία εκτός από τους αγρότες είχαν επιβιβαστεί η νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη και βουλευτές του Νομού, πήραν άδεια απόπλου λίγο μετά τις δέκα το βράδυ, έφυγαν δηλαδή με καθυστέρηση δύο ωρών και αφού επικράτησε ένταση και ταλαιπωρία και για τους υπόλοιπους επιβάτες. Η προσπάθεια αποτροπής της «απόβασης των τρακτέρ» στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν έντονη στην Κρήτη όλο το Σαββατοκύριακο με πρωταγωνιστές, μάλιστα, τους κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι δημοσίως δήλωναν τη συμπαράστασή τους στους αγρότες, αλλά στο παρασκήνιο έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τους αποθαρρύνουν.

Η «παρέλαση» των τρακτέρ στην Αθήνα ανατρέπει την εικόνα των αποχωρήσεων από τα αγροτικά μπλόκα. Χθες, άλλωστε, και οι αγρότες της Νίκαιας Λάρισας άρχισαν να αποχωρούν και σήμερα είχε αποφασιστεί να φύγουν και οι τελευταίοι. Οι μόνοι που επιμένουν και έχουν προαναγγείλει ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους είναι οι παραγωγοί που απέκλεισαν τον Προμαχώνα Σερρών. Ζητούν συνάντηση
Έτσι, οι κυβερνητικοί βουλευτές στην Κρήτη όλο το Σαββατοκύριακο έλεγαν ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα έφευγε σήμερα για τις Βρυξέλλες, ενώ ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να αναχωρήσει αύριο. Γι΄ αυτό άλλωστε και οι Κρητικοί αγρότες προγραμμάτισαν την έλευσή τους στην Αθήνα σήμερα. Οι αγρότες αντέτειναν ότι μπορούν να συναντηθούν με τους υφυπουργούς και απέρρειψαν έτσι την πρόταση των βουλευτών να συναντηθούν με τον κ. Χατζηγάκη μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.

«Ο υπουργός θέλει να μας αποφύγει, αλλά δεν θα το πετύχει. Εμείς συλλαλητήριο θα κάνουμε», είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Ζαχαρίας Σπυριδάκης. Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας (ΓΕΣΑΣΕ) Γιώργος Γωνιωτάκης είπε με λίγα λόγια σε ψύχραιμο ύφος ότι κι αν ακόμα απουσιάζει ο κ. Χατζηγάκης, υπάρχουν και οι υφυπουργοί που μιλούν διαρκώς με τον υπουργό.

Συστάσεις Μαρκογιαννάκη
Στη φημολογία που αναπτύχθηκε στην Κρήτη περιλαμβανόταν και η εκτίμηση ότι οι αγρότες θα δέχονταν επίθεση από την Αστυνομία, είτε στον Πειραιά είτε σε κάποιο σημείο της διαδρομής τους προς την πλατεία Βάθη, όπου βρίσκεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο κλίμα αυτό συνέβαλε και η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος κάλεσε τους συμπατριώτες του αγρότες να μην επιχειρήσουν τη μετάβαση στην Αθήνα «για να μην προκαλέσουν έμφραγμα στους δρόμους». «Οι Κρητικοί έχουμε φιλότιμο και ο υπουργός είναι Κρητικός», απάντησε ο κ. Σπυριδάκης και επισήμανε ότι φημολογίες περί αστυνομικής επέμβασης συσπειρώνουν τους αγρότες, δεν τους αποθαρρύνουν. Ο κ. Μαρκογιαννάκης, πάντως, έφυγε αργά το βράδυ έπειτα από εκδήλωση κοπής πίτας στα Χανιά προκειμένου να πάρει μέρος σε σύσκεψη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στο πρώην υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με αντικείμενο την κινητοποίηση των Κρητών αγροτών. «Εμείς δεν ξεφουσκώνουμε λάστιχα ούτε χτυπάμε όπως χτύπησε το ΠΑΣΟΚ τους συνταξιούχους», δήλωσε στα Χανιά.

Τα μπλόκα στην Εθνική Οδό ΗρακλείουΧανίων άνοιξαν χθες το μεσημέρι, ωστόσο, είχε προγραμματιστεί να επαναληφθεί ο αποκλεισμός των Α΄ και Β΄ ΔΟΥ Χανίων από αγρότες που δεν μετέβησαν στην Αθήνα. Τον «μηχανισμό που έχει στηθεί από την πλευρά της κυβέρνησης ώστε να εμποδιστούν οι αγρότες της Κρήτης», κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ, Γιώργος Γωνιωτάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «το υποτιθέμενο πακέτο των 500 εκατ. την Κρήτη δεν την αγγίζει. Η Κρήτη δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ από το πακέτο αφού αφήνει τα προϊόντα της (ελαιόλαδο, εσπεριδοειδή, κηπευτικά, αμπελουργικά και κτηνοτροφία) απ΄ έξω. Θέλουμε ισότιμη αντιμετώπιση με τους συναδέλφους της υπόλοιπης Ελλάδας».

ΣΤΟ ΚΕΝΟ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
του Εισαγγελέα Ηρακλείου που απαγόρευσε αρχικά την επιβίβαση των αγροτικών οχημάτων στα δύο πλοία της γραμμής

Στις Βρυξέλλες ο Χατζηγάκης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Σκούφου

ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΠΑΦΕΣ στις Βρυξέλες αρχίζει σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σ. Χατζηγάκης. Η ελληνική πλευρά θα ενημερώσει την αρμόδια επίτροπο της Ε.Ε. για θέματα γεωργίας Μάριαν Φίσερ Μπολ και θα παρουσιάσει στοιχεία που να δικαιολογούν ότι το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ που έχει υποσχεθεί στους αγρότες οφείλεται σε αποζημιώσεις λόγω ζημιών και δεν είναι εισοδηματικές ενισχύσεις.

Μάλιστα ο κ. Χατζηγάκης ζήτησε από τους αγρότες της Κρήτης να μη διαχωρίζουν τη στάση τους από τους άλλους αγρότες της Ελλάδας ενώ επικαλέστηκε και το ενδεχόμενο οι κινητοποιήσεις τους στο κέντρο της Αθήνας να δημιουργήσουν κλίμα έντασης και αναταραχής και να προκαλέσουν προβλήματα στους καταστηματάρχες που ήδη έχουν ταλαιπωρηθεί από τα επεισόδια του περασμένου Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απέκλεισε χθες για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο να δοθούν επιπλέον χρήματα στους αγρότες πέραν των περίπου 500 εκατ. ευρώ που έχει ήδη ανακοινωθεί, λέγοντας ότι η κυβέρνηση κατέληξε στο πακέτο των ενισχύσεων ύστερα από διαβουλεύσεις που είχε με τους αρμόδιους φορείς.


Υπερασπίστηκε το «πακέτο Χατζηγάκη»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Βουνάτσος

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ εναντίον των αγροτών στα μπλόκα της Φθιώτιδας και της Νίκαιας Λάρισας εξαπέλυσε ο γαλάζιος αγροτοσυνδικαλιστής Θανάσης Κοκκινούλης, ο οποίος παράλληλα υπερασπίστηκε το «πακέτο Χατζηγάκη», λέγοντας ότι αν η κυβέρνηση έδινε περισσότερα, «κινδύνευε να πέσει».

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, ο κ. Κοκκινούλης υποστήριξε ότι δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια για αύξηση του πακέτου.

«Υπήρχαν πολλοί που μιλούσαν χωρίς να γνωρίζουν και άλλοι που γνώριζαν και απέφυγαν τις παγίδες για να βοηθήσουν τους αγρότες». Στην πρώτη κατηγορία ο κ. Κοκκινούλης ενέταξε τον βουλευτή Φθιώτιδας της Ν.Δ. κ. Θ. Γιαννόπουλο και στη δεύτερη τον βουλευτή Λάρισας του ΠΑΣΟΚ κ. Β. Έξαρχο. Παράλληλα μίλησε για αγροτοφάγους συναδέλφους του που «έστησαν μπλόκα μόνο για να βγαίνουν στην τηλεόραση»- αναφερόταν στο μπλόκο του Κάστρου- ενώ επέκρινε και τους αγρότες στη Νίκαια (με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή του ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα) ότι «επέλεξαν σοφά το συγκεκριμένο σημείο, γιατί δεν ενοχλεί κανέναν και δεν δημιουργεί πίεση».

Η αντίδραση του κ. Μπούτα ήταν άμεση και μεταξύ άλλων είπε ότι «το μπλόκο της Νίκαιας είχε γραμμή σύγκρουσης, ενώ των Τεμπών είχε γραμμή συμβιβασμού».

28
PAPOULHS
04/02/2009 00:14
RE PAIDIA,
STOU KOUFOU THN PORTA PAR THN PORTA KAI ....FYGE!!!! KAI ETSI APODEIKNYETAI OTI O KOUFOS EINA KAI ...TYFLOS!!! ESEIS PERA APO AYTO EXETAI XASEI KAI TO DENDRO KAI TO DASOS! TO KOLPO THS E.E. DEN TO EXETAI KATALABEI;;; KRIMA! SYNEXISTE NA SOROPIAZOSASTE GIA POIA NOU EINAI TA ... LEFTA, POU THELOUN OI A h B!!!!
t
03/02/2009 17:30
Έχουν δίκαιο να φωνάζουν οι αγρότες είτε είναι Κρητικοί είτε απο την υπόλοιπη Ελλάδα...αλλά κάποιοι στιγμή κύριοι αγρότες θα πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες όχι απεναντι στο κράτος -αυτό ήταν και θα είναι πάντα ληστρικό-ως αγρότες δεν γίνεται:
1Γιατί κάποιοι βολευτηκαν με τι επιδοτήσεις της ΕΕ, η όποια ως αντάλλαγμα πήρε την μείωση του αγροτικού πληθυσμού και την ανγκαστική εισαγωγή ξένων προιόντων
2. Ιθ υπόλοιποι εργάτες τη στιγμή που δέρνουν τους συναδέλφου; τους θα έπρεπε να βγούν στους δρόμους
3. Να μας πουν οι Κρητικοί αν μέσα στους αγρότες που διαδηλώνανε στον Πειραία ήταν και αυτοί που δέρναν μαζί με ματ και λιμενικούς τους λιμενεργάτες πριν απο καιρό; (τα συκα συκα και τη σκάφη σκάφη)
4. αν δεν ξανφτιάξατε τους συνεταιρισμούς όχι με Πασοκονδ λαμόγια ο καθένας μόνος του δεν θα τα καταφέρει.
5. Είναι φοβερο πσο εξαρτότονται απο το χρήμα οι αγρότες σήμερα. Στα χρόναι του παππού ένα αγροτόσπιτο είχε πλήρη αυτάρκεια και εφαρμόζαν την ανταλλακτική οικονομία...
ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΑΙ γιατα πασοκο-νδ αφεντικά σας ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ: ΒΓΑΖΕΤΕ
6. Όταν δέρνουν άλλες κοινωνικές ομάδες μη μου το παίζεται νοικοκυραίοι
KRHTHKIA XANIOTISA
03/02/2009 14:36
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

ΝΑ ΒΑΡΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΗΚΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ


ΑΙΣΧΟΣ
BASILHS
03/02/2009 12:25
Eytixos pou uparxei to sxolio kato apo to reportaz kai exoume tin eukairia na diabasoume atlies apopseis opo tou Xanthopoulou kai tou Lava. San den ntrepeste
Pavlos Xanthopoulos
03/02/2009 09:43
Pros Kyria Helen of troy 2/2/2009 15:53
Min ksafniazese Elleni paidia ton roufianon pou mas ekanan na figoume apo tin Ellada einai afti pou propiounte tous Ellinarades...
Mia zwi anafora sto Ethnos kai ton Evra-i-ko monothe-i-smo kai mia zwi roufiani ksenon!
Mavragorites,empori lefkis sarkas anthelinistes,roufiani kai alla ...!
Siga siga wmws lioni to keri tous kai tora pou i USA glifi teis pliges teis tha vrethi efkeria na tous ksepastrepsoume...
Ipomoni Ellini, ipomono sompatriotes....
φρανκ
03/02/2009 01:37
Και κατι αλλο για τους αγροτοζητιανους της Κρητης αλλα και των αλλων διαμερισματων: Οταν το βαμβακι, το σιταρι, τα κηπευτικα κτλ ηταν στα υψη και θυσαυριζαν περυσι, ειδατε εσεις κανεναν απο τους σημερινους ζητιανους να μας κανει συμμετοχους στα κερδη τους? Γιατι τωρα που επεσαν οι τιμες να ειμαστε συμμετοχοι στη χασουρα τους? Αυτη η ΠΑΣΕΓΕΣ εχει φαει του κοσμου τα λεφτα..!!! Τι παραγει? Συνδικαλισμο! Παρτε τα λεφτα απο τα ρεμαλια και δωστε τα στην ερευνα και την παιδεια. Οχι αλλα λεφτα στους ζητιανους. Δεν ειναι αυτοι το μελλον της χωρας. Η Ελλαδα δεν ειναι μονο καφενειο και Κρητικη λεβεντομ..λ...ια!!!. Ειναι περισσοτερα απο αυτο.
Φρανκ
02/02/2009 23:09
@ΛΑΒΑΣ Τη κρατω και με αυτο. Και οπως βλεπεις τα καταφερνω εξισου υπεροχα με την Ελληνικην γραφην. Πιαστην και εσυ. Μπορεις. Τα 500 εκατ. θα ηταν καλο να δινονταν στη παιδεια και στην ερευνα κυριε Ελληνα(ρα). Οχι σε αγραμματους συνδικαλιστες. Γιατι μολις τα δωσεις στους ζητιανους, θα ξαναρθουν. Ξερεις τι ακριβως κανει σημερα ο πρωην αγροτοσυνδικαλιστης κος Κοκκινουλης στη Λαρισα? Να σου πω: Ενα Shopping Mall αξιας 8 εκατομμυριων ευρω... Ειναι διακαιωμα μου να μην συνφωνω με αγροτοβαρβαρους που κατεβαινουν με τρακτερ και εκβιαζοντας προσπαθουν να αποσπασουν χρηματα δικα σου και δικα μου απο την εκαστοτε κυβερνηση. Εχουν επιδοτηθει αγριως ολα αυτα τα χρονια. Με ψεματα, χωραφια που ποτε δεν ειχαν, ελιες που ποτε δεν υπηρξαν. Θελουν και αλλα. Γιατι ετσι εμαθαν. Ζητιανοι. Αν αυτη ειναι η χωρα μας τοτε ισως ειμαι αλλοδαπος. Παντως ακομα και ετσι, ζητιανος των δικων σου φορων δεν ειμαι.
ω ναι ο ιδιος
02/02/2009 22:00
Πες τα ρε Βαγγέλη έλεος! Κοινωνικός αυτοματισμός!, το πιο συνιθισμένο κολπάκι των λαμόγιων. Το χουν κάνει 500 φορες και ακόμα τσιμπάει ο κοσμος.Βάζουν τη μία κοινωνικά ομάδα να τσακωνεται και να λοιδωρεί την άλλη. Ο "νοικοκυραίος" εναντίον του φοιτητή, ο γονιός εναντίον του καθηγητή, ο οδηγός εναντίον του διαδηλωτή, όλοι εναντίον όλων!! Αλλυλεγγύη ρεεεεεεεεε
ΒΑΓΓΕΛΗΣ - ΒΕΡΟΙΑ
02/02/2009 21:02
ΜΟΛΙΣ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΤΑΞΗ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ, ΟΛΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ. ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΥΨΙΛΟΜΙΣΘΟΥΣ, ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΔΙΚΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ.
ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΛΙΓΟ-ΠΟΛΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ,ΟΥΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΘΕΤΕΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ.
ΟΙ ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ-ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ, ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΑΡΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ!
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ (ΕΜΠΟΡΙΟ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ,ΕΞΑΓΩΓΕΣ).ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ?ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ?
ΛΑΒΑΣ
02/02/2009 20:10
@ φρανκ

Δεν ξέρω αν εσύ είσαι έλληνας ή κάτι άλλο.
Από την συμπεριφορά σου καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μάλον αλλοδαπός είσαι με γνώση της ελληνικής γλώσας΄

Επειδή η ελληνική γλώσα είναι μιά από τις πλουσιότερες, γιαυτό όταν την χρησιμοποιείς και περισότερο όταν γράφεις, να κρατάς την πέννα σου με ΄το χέρι και όχι με *****************
f f
02/02/2009 16:23
I Kriti prepei na ginei ane3artiti! Oikonomika k koinwnika 9a paei polu kalytera apo na anikei sto elliniko ''kratos''.
Helen of troy
02/02/2009 15:53
DIABAZW ME POLY LIIPI MOU OLLA TA GRAMATA KAI ANAROTIEME PION AGAPATE?
ANTI OLOI OI ELLHNES NA ENOTHOUME MAZI KAI NA YPOSTHRIXOUME PIO EINE TO DIKEO ARXIZETE NA TA BAZETE ME TOUS ANTHROPOUS POU ZHTOUN DIKAIOSINI.
KRIMA POU H ELLHNES DIXNOUS TETIO MISOS. OLOI XRIAZOMASTE O ENNAS TON ALLO.
SKEFTHITE PRIN PRATETE.
KAI AN DES SAS ARESI H GRAMATIKH MOU, THAT''S TOO BAD.
GIATI DEN PROKITE NA XANADIABASO ELLINIKI EFIMERIDA. NOMIZA OTI AMMA DIABAZO ELLINIKA THA ME EFERNE KONTA STHN PATRIDA MOU. ALLA DEN THELO TETIA ELLADA,KALITERA NA ZW THS ORAIES HMERES TOU 1960
THE CANADIAN
Κρητικάτση
02/02/2009 14:59
Μαδάρες μου Χανιώτικες
Κορφή του Ψηλορείτη
και Λασιθιώτικα Βουνά
γειά σου παντέρμη Κρήτη!
ΤΑ τρακτέρ ως πετρελαιοκίνητα δεν δικαιούνται είσοδο στον δακτύλιο. Ο κ. Σουφλιάς ωστόσο δεν θα είχε αντίρρηση να ρυμουλκηθούν από υβριδικά SUV έως την πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη. Εκεί θα στηθεί γλέντο τρικούβερτο με το κρασί να ρέει άφθονο κι αρνάκι κοψίδι μέγκλα φουρνισμένο σε ταψιά. O τρελός πεντοζάλης θα ξεδιπλώσει τους γρήγορους ρυθμούς του, τα πόδια θα πάρουν φωτιές, τσαλίμια αμάν κι ελέησον, η λύρα θα βγάνει σπίθες κι ο Μαρκογιαννάκης θα είναι ο πρώτος που θα σέρνει το χορό. Μπαλοθιές στον αέρα επιτρέπονται υπό την αιγίδα του σύντεκνου υπουργού. Οχι όμως με μπαζούκας!
Το κάστανο θέλει κρασί
και το καρύδι μέλι
έλας κι αμάν αμάν...και το καρύδι μέλι...
ΝΙΚ
02/02/2009 14:56
ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΣΑΧΛΑΜΑΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗς ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΟΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΠΗΠΕΡΙΕΣ ΚΛΠ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ 95% ΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΤΑΣΤΑ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ

Η ΚΡΗΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ
ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΟΥ
ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΚΡΗΤΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟΠΟΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ
ΤΟΝ ΦΘΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΗΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΙΟΕΛΛΑΔΙΤΩΝ
ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΑΣΙΣΟΚΑΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ
ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ
ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΠΑΛΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΜΑΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ
ΦΤΩΧΟΠΜΙΝΕΔΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΒΑΒΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ
ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΒΑΡΟΙ
ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ

ΜΟΝΟΙ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΑΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΟΥΤΕ ΛΑΡΙΣΕΑ ΟΥΤΕ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΠΟΤΕ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ
manosd
02/02/2009 14:54
apoxoriseis tis kritis apo tin ellada twra kai tha katalavete poioi einai i zitiani kai i kleftes exoume tin megaliteroi varia viomixania,paragoume ta kalitera proionta, to miso aep tis ellados vasizete stin kriti. ta lamogia kai ta komatoskila 3eroume poioi einai o kefalogiannis einai tis nd alla pou na 3erete eseis oi astoi tis atheinas kai i mpouzou3ides tis vorias ellados. then exoume na fovithoume tpt twra na figoume apo tin ellada. vgalte e3w tin simea mas.
foreigner
02/02/2009 14:51
Όταν οι βουλευτές της ΝΔ ως αντιπολίτευση δούλευαν κανονικά τους αγρότες, υπόσχονταν τα πάντα και έκαναν καραγκιοζηλίκια ανεβαίνοντας στα τρακτές, δεν περίμεναν ότι τα ίδια θα πάθαιναν όταν θα γίνονταν κυβέρνηση;
Όποιος σπέρνει ανέμους για να γίνει πάση θυσία κυβέρνηση, θερίζει θύελλες όταν το κατορθώσει!
Με τις υγείες σας!
Μιχάλης Πολυχρονάκης, Συνταγματάρχης εα
02/02/2009 14:31
Η Κρήτη βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού κ δεν υπάρχει καμιά εγγύηση που θα οδεύσει αυτή η κατάσταση, αυτό για ενημέρωση όσων ακούν ακόμα. Αποτέλεσμα της ανάλγητης και αλοπρόσαλης οικονομικής πολιτικής της παρούσας κυβέρνησης.
Οι αγροτοκτηνοτροφία αποτελεί το σημαντικότερο μέρος της οικονομίας του νησιού κ υποστηρίζεται από σύσσωμο τον Κρητικό λαό, χωρίς την επιβίωση αυτού του τομέα υποφέρει ολόκληρη η Κρητική οικονομία.

Με σεβασμό προς το παρόν

ΜΠ
Ηράκλειο
Never mind
02/02/2009 14:14
Pros gnosti ton olon: Frank Den tha mou upgareuseis pos na ekfrazomai! Afou esy ta ksereis toso kala ta pragmata kai exeis dei oles autes tis sunnalages ekatomirion giati den piges pote na kaneis minisi?!?!?!?!?!?!?!!??!?!?!? Afou ta ksereis toso kala ara kai esy tetoias FARAS eisai!!!! Autoi pou exoun ta ekatomuria den tha paroun ta trakter tous kai tha katevoun Athina, autos pou peinaei kai den exei na faei agonizete!!! Sou fenonte oloi autoi oi anthropoi pamploutoi?!?!?!?!?!?!?!??! Etsi einai, ama den exeis ponesei sti zoi sou den katalaveneis kai polla, ta diavazeis apo tis efimerides kai vgazeis ta sumperasmata sou!!!!
CHRISTOS APO GERMANIA
02/02/2009 14:07
BIBH, KAI KATI AKOMH TO ASTEIO EINAI OTI PRIN LIGO
EIXA KURIERDIENSTE EXPRESS ME UPEROXO LADI
APO THN KRHTH! APO THN PERIOXH KOLUMBARIOU
XANION TO KLIMA KAI TO EDAFOS THS PERIOXHS EINAI
THAUMASIO ,OPOS KAI MELI KAI RAKI KAI AUTO EINAI TORA GIA XRONIA.TO MELI EINAI GIA PROTH FORA.
KATHE XRONO ERXOMAI MIA EBDOMADA STHN KRHTH
PERUSI HMOUN STON LENTAS .STO NOMO HRAKLEIOU.UPEROXOS KAI HREMOS TOPOS.ME ORAIOUS
KAI FILOXENOUS ANTHROPOUS.
HTO PAREXHGHSIS.
FILIKA CHRISTOS
giorgos
02/02/2009 14:00
φρανκ και Christos Φρανκ αν εχεις απο αυτα που εχουν οι Κρητικοι πηγαινε στο λιμανι να τους πεις αυτο που γραφεις. Προλαβαινεις, μην αγχωνεσαι. Και δεν εχουν απ'' αυτα μονο οι κρητικοι αλλα ολοι που διεκδικουν το δικιο τους. Christos Οι χωριατες οπως τους αποκαλεις βγαζουν αυτα που τρως εσυ και τα παιδια σου. Αλλα βεβαια εσεις οι πολιτισμενοι Έλληνες εκει στην Γερμανια που να ξερετε. Εσεις μπορει να εχετε την εντυπωση οτι η κατσικα κατουραει τυρι συσκευασμενο κι οτι στις ελιες κρεμεται τυποποιημενο λαδι σε συσκευασιες των 2 λιτρων. Τουλαχιστον οι Κρητικοι δεν κρυβονται πισω απο κουκουλες και δεν καινε την αθηνα οπως εκαναν καποια παιδια ευπορων οικογενειων πριν λιγο καιρο. Και ειναι γεγονος οτι μια μεριδα που θελετε να λεγεστε πρωτευουσιανοι και που αποκαλειτε τους υπολοιπους χωριατες καταγεστε απο καποιο χωριο. Δεν ειναι ντροπη ξερετε... Ισως για την λογικη σας φταινε τα μεταλλαγμενα που σας ταϊζουν και το νοθευμενο ιταλικο/ισπανικο λαδι. Ευχομαι να εχετe παιδια να μην σας μοιασουν. Τα λυπαμαι.. Ευτυχως που ολοι οι Ελληνες του Εξωτερικου δεν εχουν λογικη σας. Χαμηλωστε λιγο το καλοριφερ γιατι το μυαλο σας εχει γινει σφουγγαρι. Και την επομενη φορα που θα πατε στο σουπερ μαρκετ μην αγορασετε τιποτα Ελληνικο. Στηριζετε τους "χωριατες" ετσι. Δεν ντρεπεστε λιγο...
CHRISTOS APO GERMANIA
02/02/2009 13:46
THEOS FULAXH ! BIBH APO KRHTH EKANA XIOUMOR
ENANTIA STOUS KALOPERASAKIDES TON ATHHNON
MAURO XIOUMOR.EIMAI UPER TON AGROTON KAI TOUS
EUXOMAI PANTA EPITUXIES,NEVER MIND, TO AKRIBOS
ANTITHETO APO AUTO POU GRAPSATE .
EIMAI ME TOUS AGROTES KAI TOUS KRHTIKOUS,TO SXOLIO MOU EINAI GEMATO EIRONEIA, GIA TOUS APLHSTOUS TON ATHHNON KAI OXI MONON.
PERIMENO MIA APANTHSH.
FILIKA CHRISTOS
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ
02/02/2009 13:38
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ, ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ.
φρανκ
02/02/2009 12:52
never mind Σταματα τις συναισθηματικες σαχλαμαρες. Οι αγροτες της Κρητης ειναι η μεγαλυτερη μαφια στην Ελλαδα. Επιδοτησεις εκατομμυριων για ελιες που ποτε δεν υπηρξαν πηγαν σε βιλλες και ξενοδοχεια. Τους θεωρω ζητιανους γιατι αυτο ειναι. Επαιτες, κομματοσκυλα, δουλοπαροικοι και γλειφτες. Οι υπολοποι ανακατευονται με χασισοκαλλιεργειες (Εξ''ισου αποδοτικο και παιρνουν και επιδοτηση). Αν δεν γνωριζεις τους Κρητικους της Μεσσαρας τοτε δεν γνωριζεις τι σημαινει βαρβαρος ανθρωπος. Ακομα και πολιτικος τους καταδικαστηκε για υποθαλψη εμπορου ναρκωτικων (κεφαλογγιαννης). Δωστε τα λεφτα στους Κρητικους ζητιανους. Και μετα στειλτε τους στα τσακιδια. Ουτως η αλλως απο εκει ηρθαν οι βαρβαροι.
never mind
02/02/2009 12:22
Tha eprepe na ntrapeste (christos kai frank) alla to mono pou sas euxomai einai mia mera kai eseis na niosete ton pono pou niothoun oloi autoi pou diadilonoun!!! Les kai den exoun alles doulies na kanoun!!! Yparxei logos "kyra" mou kai "kyrie" mou pou diadiloloun autoi oi anthropoi!!! Eimai monimos katoikos stin Megali Vretania me aksiologi douleia kai kuros alla pote den upovathmisa kanena !!!!!!! Ntropi sas kai kala einai na min sxoliazete mias kai den eiste pleon Ellines!!! Ntropi sas!!! Ante tora piso na sunexisete tin douleia sas sto grafeio kai min to pezete tempelakides!!!!!!!!!!!!!!
Θου κύριε φυλακή...
02/02/2009 11:55
Τσαμπουκάς
με τρακτέρ για να καταλάβουμε όλοι ότι η Κρήτη είναι πράσινη και συμβάλλει τα μέγιστα στην ανατροπή της κυβέρνησης για να τα εισπράξει αργότερα(επιδοτήσεις, ανάπηρους,άβατο των Ζωνιανών.....θου κ....)
BIBH .. ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ
02/02/2009 11:18
ΑΠΑΝΤΑΩ για τους παραπάνω (FRANK και Χριστος Απο ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΣΤΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ .. ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ 6 - 7 ευρώ το κιλό στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΜΙΜΑΛΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ (οι αγρότες παίρνουν μόνο 2 ευρώ φέτος συμπεριλαμβανομένου του κόστους) ΚΑΙ ΤΙ ΤΡΩΤΕ ..... ΦΕΤΣΟΛΑΔΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ... ΔΕΝ ΤΡΩΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ..ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ .. ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ..ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ (..ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΕΛΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ,,, ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ .. ΞΕΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΜΕ (ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΖΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΟΛΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΣΤΕ ... ΑΡΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΧΟΡΓΙΑΤΕΣ ... ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ....)
φρανκ
02/02/2009 10:02
Αφηστε τους ζητιανους να παρουν τις επιδοτησεις. Ζητω η ζητιανια. Ζητω η Κρητη των ζητιανων.
CHRISTOS APO GERMANIA
02/02/2009 09:34
XRUSH MOU ! BONJOUR COMMMMENT ALLEZ-VOUS ;
GEMISAME APO TRAKTER, OI XORIATES KANOUN
APOBASH (OXI THS NORMANDIAS AGAPH MOU),POU EINAI O STRATOS; TO NAUTIKO; KAPOIOS EPITELOUS AS MAS EXEI ENHMEROUS.