Δασμοί σε εισαγωγές κινέζικων προϊόντων

Εμπορική επίθεση $60 δισ. στην Κίνα ετοιμάζει ο Τραμπ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2018 23:53 |
Εμπορική επίθεση $60 δισ. στην Κίνα ετοιμάζει ο Τραμπ
Ο Τραμπ είχε καταγγείλει την ανισορροπία στις εμπορικές συναλλαγές της χώρας του με την Κίνα, την οποία χαρακτήρισε άδικη.Πηγή: (RΕUΤΕRS)

Η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει να επιβάλλει δασμούς συνολικής αξίας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα που θα στοχεύουν τους τομείς της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, δήλωσε σήμερα Τρίτη πηγή που έχει συζητήσει το ζήτημα με τον Λευκό Οίκο.

Η πηγή τόνισε ότι οι δασμοί δεν θα περιοριστούν σε εξοπλισμούς τεχνολογίας και τηλεπικοινωνίας.

Ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ότι οι δασμοί στα κινέζικα προϊόντα αναμένονται «στο άμεσο μέλλον», προσθέτοντας ότι αυτοί ενδέχεται να αφορούν περισσότερα από 100 προϊόντα, αλλά ο τελικός αριθμός δεν είναι γνωστός.

Το Politico ανέφερε νωρίτερα ότι ο Τραμπ απέρριψε προτάσεις για επιβολή δασμών συνολικής αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κινεζικές εισαγωγές.

Η Κίνα διαθέτει εμπορικό πλεόνασμα 375 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τις ΗΠΑ και όταν ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ επισκέφθηκε πρόσφατα την Ουάσιγκτον, η αμερικανική κυβέρνηση του άσκησε πιέσεις για να βρει τρόπο μείωσης αυτού του ποσού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του τον Νοέμβριο στο Πεκίνο, ο Τραμπ κατήγγειλε την ανισορροπία στις εμπορικές συναλλαγές της χώρας του με την Κίνα, την οποία χαρακτήρισε άδικη.

1
Αληθειος alithios.blogspot.gr
14/03/2018 06:13
Όταν οι Αμερικανοί είχαν τις πιο δυνατές εταιρείες ήταν υπέρ των 'ελεύθερων' αγορών και χρησιμοποιούσαν την πολιτική και στρατιωτική τους δύναμη για να σπάνε τα σύνορα. Τώρα που οι Κινέζοι τους υποσκελίζουν θυμήθηκαν άλλα μεγάλα ιδανικά. Σε κάθε περίπτωση το 'ιδανικό' επιβάλλεται με την στρατιωτική και πολιτική δύναμη του ισχυρότερου πράμα που με κάνει να πιστεύω ότι τελικώς το ιδανικό είναι η δύναμη.