Υπεγράφη η απόφαση για τη λοταρία των 1.000 ευρώ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/10/2017 12:09 |
Υπεγράφη η απόφαση για τη λοταρία των 1.000 ευρώ

Στο τέλος κάθε μήνα θα πραγματοποιούνται οι ηλεκτρονικές κληρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών με βάση τις συναλλαγές των φορολογουμένων με πλαστικό χρήμα.

Η υπουργική απόφαση για τη διενέργεια της λοταρίας των 1.000 ευρώ σε 1.000 φορολογούμενους κάθε μήνα, υπεγράφη από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σύμφωνα με την απόφαση αρμόδια Διεύθυνση για τη διενέργεια των κληρώσεων ορίζεται η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος δημοσίων κληρώσεων είναι τα
εξής:
Α) Η αρμόδια Υπηρεσία μέχρι τις πρώτες είκοσι ημέρες κάθε μήνα λαμβάνει τα στοιχεία των συναλλαγών που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι τον προηγούμενο μήνα. Στο τέλος του μήνα πραγματοποιούνται κληρώσεις που
διεξάγονται με ηλεκτρονικό τρόπο.
Β) Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε από τη  μία να λαμβάνονται υπόψη όλες οι συναλλαγές, από την άλλη πλευρά να  δίνονται κίνητρα για συναλλαγές που θεωρούνται μικρής αξίας.
Γ) Οι κληρώσεις θα είναι μηνιαίες και σε κάθε κλήρωση αναδεικνύονται  χίλιοι (1.000) τυχεροί νικητές που κερδίζουν από €1.000,00. Στο πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα φυσικά πρόσωπα
που διαθέτουν Α.Φ.Μ. και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
Δ) Τα έπαθλα είναι αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα, δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου ενώ είναι και ακατάσχετα.
Ε) Τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσει ο φορολογούμενος.

1
κουκου!
12/10/2017 13:59
και φυσικα θα το χαψουν και θα τρεχουν σαν ηληθιοι να πληρωνουν με καρτες...