Πρόταση για εξαγορά της γενικής κλινικής Ιασώ General κατέθεσε χθες η εταιρεία Hellenic Healthcare που ανήκει σε ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια παγκοσμίως, το CVC Capital Partners. Η πρόταση αφορά την πώληση του 97,2% των μετοχών που κατέχει η εταιρεία Ιασώ Ιδιωτική Γενική και Μαιευτική – Γυναικολογική και Παιδιατρική Κλινική – Διαγνωστικό Θεραπευτικό και Ερευνητικό Κέντρο στο Ιασώ General. Μάλιστα έρχεται λίγους μόλις μήνες μετά την εξαγορά του 60% του νοσοκομείου Metropolitan από την ίδια εταιρεία.

Οπως ανακοινώθηκε, το διοικητικό συμβούλιο της Ιασώ αποφάσισε να ξεκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τη Hellenic Healthcare SA RL. Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης των αποτελεσμάτων του νομικού και οικονομικού ελέγχου του Ιασώ General που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Το ύψος του προσφερόμενου τιμήματος δεν έχει ανακοινωθεί, ενώ η ολοκλήρωση της συμφωνίας εκτιμάται ότι θα βελτιώσει σημαντικά την καθαρή θέση του ομίλου Ιασώ.

ΑΡΤΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ. Η γενική κλινική Ιασώ General θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες και αρτιότερα εξοπλισμένες μονάδες υγείας της χώρας και έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει ολοκληρωμένα και υπεύθυνα οποιοδήποτε περιστατικό σε επίπεδο διάγνωσης, πρόληψης και θεραπείας. Διαθέτει 239 κλίνες, μια από τις πιο σύγχρονες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), δυναμικότητας 10 κλινών, για την αντιμετώπιση των περιστατικών σε υψηλές συνθήκες ασφαλείας, μια Μονάδα Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών Επεισοδίων, 11 πλήρως εξοπλισμένες χειρουργικές αίθουσες, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που λειτουργούν όλο το 24ωρο, εξωτερικά ιατρεία όλων των ειδικοτήτων, εξειδικευμένα τμήματα και ειδικές μονάδες καθώς και διαγνωστικά και απεικονιστικά εργαστήρια, όπου πραγματοποιούνται όλες οι σύγχρονες και οι πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.

Η Hellenic Healthcare ανήκει στη CVC Capital Partners με έδρα στο Λουξεμβούργο. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια παγκοσμίως, έχοντας μέχρι τώρα πραγματοποιήσει πάνω από 300 τοποθετήσεις σε πολλούς κλάδους. Διαχειρίζεται περίπου 88 δισ. δολάρια, τα οποία έχουν επενδυθεί σε τοποθετήσεις στην Ευρώπη και την Ασία σε χρηματοοικονομικά, επενδυτικά και αναπτυξιακά funds. Τον περασμένο Απρίλιο η Hellenic Healthcare είχε προχωρήσει στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του νοσοκομείου Metropolitan στο Νέο Φάληρο.