Σε αγώνα δρόμου για να κερδίσουν τη στήριξη των κυβερνήσεων στη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία έχουν επιδοθεί ο όμιλος PSA, που κατασκευάζει μεταξύ άλλων τα οχήματα Peugeot – Citroën, και η General Motors, που ελέγχει την Opel.

Οι δύο εταιρείες που θέλουν να προχωρήσει το ντιλ της εξαγοράς της Opel από την Peugeot – Citroën έχουν δύσκολο έργο, καθώς η Γερμανία οδεύει προς εκλογές τον Σεπτέμβριο και η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δηλώνει ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και η παραγωγή στη Γερμανία. Την ίδια στιγμή, σε δύσκολη θέση βρίσκεται και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερίζα Μέι, καθώς εκεί έχει έντονη παρουσία η Vauxhall, θυγατρική της Opel. Βρετανία και Γερμανία φοβούνται μεγάλες περικοπές εάν προχωρήσει η εξαγορά, ενώ ειδικά οι βρετανοί πολιτικοί ανησυχούν για τις γενικότερες επιπτώσεις που θα έχει το Brexit στην εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία. Αλλά και στη Γαλλία οι εργαζόμενοι φοβούνται απώλειες θέσεων εργασίας και κλείσιμο εργοστασίων.

Στα πλαίσια της εκστρατείας της PSA Group ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κάρλος Ταβάρες ετοιμάζεται να συναντήσει την Τερίζα Μέι για να συζητήσουν το θέμα, όπως ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος. Οπως ανέφεραν μάλιστα οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», η βρετανική κυβέρνηση φέρεται να έχει παράσχει στην PSA εγγυήσεις για πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ παρόμοιες με αυτές που έδωσε πέρυσι στη Nissan.

Παράλληλα, η γερμανική εφημερίδα «Μπιλντ» ανέφερε ότι για να υπάρξει στήριξη από τη Γερμανία στην αγορά της Opel, η PSA θα υποσχεθεί ότι θα διατηρήσει την ανεξαρτησία της γερμανικής εταιρείας, θα τηρήσει τις υπάρχουσες συμφωνίες που αφορούν τους εργαζομένους και θα συνεχίσει να επενδύει και στα τέσσερα εργοστάσια της Opel στη χώρα τουλάχιστον μέχρι το 2020. Επίσης οι Γάλλοι θα υποσχεθούν ότι δεν θα προχωρήσουν σε απολύσεις μέχρι του χρόνου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Ο Ταβάρες αναμένεται να συναντηθεί και με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν για να συζητήσουν το θέμα, σύμφωνα με την «Journal du Dimanche».