Αναστολή απεργίας ζητά ο Π. Κουρουμπλής

Στην ιστοσελίδα του υπ. Οικονομικών η γραπτή κυβερνητική δέσμευση που ζητά η ΠΝΟ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/12/2016 10:52 |
Στην ιστοσελίδα του υπ. Οικονομικών η γραπτή κυβερνητική δέσμευση που ζητά η ΠΝΟ

Να αναστείλει την απεργία και να προσέλθει σε διάλογο για τα χρονίζοντα θέματα του κλάδου των ναυτεργατών κάλεσε την Παρασκευή την ΠΝΟ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, με βάση και την τελευταία, γραπτή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, εξέλειπε πλέον το επιχείρημα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για συνέχιση της απεργίας, επειδή δήθεν δεν υπήρχε γραπτή δέσμευση της κυβέρνησης ότι δε θα αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των ναυτικών.

Η ανακοίνωση για το φορολογικό καθεστώς των ναυτικών αναρτήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών. Όπως αναφέρει, «σε συνέχεια της τοποθέτησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, σύμφωνα με την οποία "Ο προϋπολογισμός του 2017 και ο προϋπολογισμός του 2018 θα κλείσουν χωρίς καμία αύξηση στις φορολογικές εισφορές των ναυτικών", υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση ούτε το έπραξε στο παρελθόν, ούτε σκοπεύει στο μέλλον να εξομοιώσει τους ναυτικούς με τους μισθωτούς».

Πλέον αναμένεται η απάντηση της ΠΝΟ, που ήδη έχει εξαγγείλει νέα απεργία έως τις 06.00 της Κυριακής.

1
Άννα
09/12/2016 16:14
Μηνιαίος μισθός εργαζόμενου ξηράς είναι 586 ευρώ, ενώ πλοιάρχου-μηχανικού Α είναι 10.000 ευρώ, πλοιάρχου-μηχανικού Β είναι 8.000 ευρώ, πλοιάρχου-μηχανικού Γ είναι 6.000 ευρώ και φορολογικός συντελεστής συνταξιούχων είναι 20%, ναυτικών είναι 10% με δωρεάν διατροφή-διαμονή-ενοίκιο-ένδυση-φως-νερό-τηλέφωνο-κοινόχρηστα και οικειοθελή επιλογή επαγγέλματος.