Mε ποσοστό της τάξης του 20% προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες να συμμετάσχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ( EBRD) στο ομολογιακό δάνειο της House Market Α.Ε., της 100% θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Fourlis, η οποία διαχειρίζεται τα ΙΚΕΑ σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια.

Η εταιρεία έχει στόχο την άντληση κεφαλαίων έως και 40 εκατ. ευρώ τα οποία θα κατευθυνθούν κατά προτεραιότητα στη μείωση δανεισμού και σε επενδύσεις στο δίκτυο της αλυσίδας ενώ μέρος των αντληθέντων κεφαλαίων θα εξυπηρετήσει τα κεφάλαια κίνησης της εταιρείας.

Η δημόσια προσφορά της House Market Α.Ε. για την κάλυψη του ομολογιακού δανείου ξεκινά αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Η έκδοση θα αφορά έως 40.000.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες ονομαστικής αξίας 1 ευρώ, με τιμή διάθεσης 1 ευρώ εκάστη, με ετήσιο επιτόκιο 5% και τριμηνιαία καταβολή τόκων και διάρκεια 5 έτη. Το ελάχιστο ποσό επένδυσης, είναι τα 1.000 ευρώ ανά επενδυτή, γεγονός που καθιστά τις ομολογίες προσιτές στο ευρύ επενδυτικό κοινό και δεν απευθύνεται μόνο τους μεγάλους επενδυτές.

Σύμβουλος έκδοσης του ομολόγου είναι η Euroxx, ενώ ανάδοχοι της δημόσιας προσφοράς οι Εθνική Τράπεζα, Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, Euroxx και Παντελάκης.