Τον Χρήστο Παπαδόπουλο ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς αναμένεται να εκλέξει σήμερα, κατά τη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.

Ηδη, η υποψηφιότητα του Παπαδόπουλου έχει περάσει από την έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οπότε το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να επικυρώσει την απόφαση.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος είναι Κύπριος, με πολυετή εμπειρία σε διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς και τράπεζες. Τελευταίως κατείχε θέση υψηλόβαθμου στελέχους στη Standard Chartered Bank, ενώ έχει εργαστεί και στην KPMG. Είναι απόφοιτος του London School of Economics.

Εν τω μεταξύ προχθές ανακοινώθηκαν οι αλλαγές και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank στην οποία η Αννα Πουσκούρη – Reiche αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αλλαγών σε όλες τις τράπεζες και στο ίδιο το ΤΧΣ, σε εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων του Μνημονίου.

Συγκεκριμένα, στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο της ΕΕ που προέκυψε μετά την αξιολόγηση, αναφέρεται ότι έως το τέλος Ιουνίου το ΤΧΣ με τη βοήθεια ενός ανεξάρτητου συμβούλου θα πρέπει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση των ΔΣ των τραπεζών.

Οι αλλαγές αναμένεται να γίνουν κυρίως στις θέσεις των ξένων ειδικών, μη εκτελεστικών μελών, που συμμετέχουν σε όλες τις τράπεζες και προεδρεύουν σε διάφορες επιτροπές. Τα νέα πρόσωπα πρέπει να είναι τραπεζίτες με διεθνή εμπειρία τουλάχιστον 15 ετών.