Σε νέα επένδυση ύψους περίπου 300 εκατ. δολαρίων προχωρεί η Aegean Airlines, με στόχο μέσα στην επόμενη διετία να εντάξει στο στόλο της 7 καινούργια υπερσύγχρονα αεροσκάφη μεσαίων αποστάσεων.

Πρόκειται για αεροσκάφη τύπου AirbusA320 τα οποία η εταιρεία θα παραλάβει απευθείας από τον κατασκευαστή, ενισχύονταςέτσι τις επιχειρησιακές της δυνατότητεςκαι ένα από τα κύριαανταγωνιστικά πλεονεκτήματάτης,που είναι ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίαςτου στόλουτης.

Οπως ανέφεραν χαρακτηριστικά κύκλοι της Aegean, «η σταθεροποίηση της Ελλάδας, η αύξηση της τουριστικής ζήτησης, η επιτυχής πορεία και η ενίσχυση των μεγεθών της εταιρείας μετά την εξαγορά της ΟΑ και η συνεχής επιδίωξή της για παροχήκαινοτόμων υπηρεσιών στους επιβάτεςδημιουργούν τις προϋποθέσεις για επενδύσεις σε μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών».

Η συμφωνία με την κατασκευάστρια Airbus προβλέπειτην άμεση ενεργοποίηση της οψιόν παράδοσης 5 αεροσκαφώνΑ320που είχαν ήδη παραγγελθεί παλαιότερα –η παραλαβή είχε παγώσει λόγω της κρίσης στην Ελλάδα –και την παραγγελία επιπλέον 2 αεροσκαφώνAirbusA320ceos. Οι παραδόσεις των 7 νέων αεροσκαφών θα ξεκινήσουντον Ιούνιο του 2015 και θα ολοκληρωθούν στις αρχές του 2016.

ΤακαινούργιαA320 τηςAegean θα φορούν κινητήρες V2500 και θα είναιεξοπλισμένα με τα νέα ακροπτερύγια Sharklets στα φτερά τους. Πρόκειται για ακροπτερύγια ύψους 2,4 μέτρωνπου μειώνουν την κατανάλωση καυσίμωνκαι εκπομπών ρύπωνκατά μέσο όρο περίπου 2%-3%, ανάλογα με την διάρκεια της πτήσης.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ. «ΗAegean με την απόφαση για παραλαβή των 7 νέωνAirbusΑ320 αποδεικνύει έμπρακτα για άλλη μια φoρά τη δέσμευσή της για επένδυση στη συνεχή ποιοτική ανάπτυξη της αερομεταφοράς από την χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος τηςεταιρείας Θεόδωρος Βασιλάκης και πρόσθεσε: «Οι δυνατότητες αυξάνονταικαι το ήδη σημαντικό πλεονέκτημα της ηλικίας των αεροσκαφών μας ενισχύεται περισσότερο.Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε περισσότερο την ικανοποίηση του επιβάτη μας, αλλά φυσικά και την ανταγωνιστικότητά μας».