Στον λογαριασμό τους στο Taxisnet, κάνοντας χρήση των προσωπικών τους κωδικών πρόσβασης, θα πρέπει να αναζητήσουν οι φορολογούμενοι τόσο τα εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος όσο και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και του συμπληρωματικού φόρου.

Λογιστές, οι οποίοι προετοιμάζονται για τις διακοπές τους έπειτα από μήνες αλλεπάλληλων φορολογικών υποχρεώσεων, επισημαίνουν ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή. Δεδομένου ότι όσοι έχουν αναθέσει την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων σε λογιστές δεν θα λάβουν ενημερωτικό μήνυμα από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ότι έχει εκδοθεί το εκκαθαριστικό τους, αφού το e-mail θα πάει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των λογιστών, θα πρέπει να έχουν τον νου τους να το αναζητήσουν στο Taxisnet.

Τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος έχουν αναρτηθεί στην εφαρμογή υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Ενσωματώνουν κατά περίπτωση –εκτός από τον φόρο εισοδήματος –την έκτακτη εισφορά, το τέλος επιτηδεύματος και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν στην εφαρμογή υποβολής του Ε9. Εκτός από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα ενσωματώνουν και τον συμπληρωματικό φόρο για όσους έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ. Στο μεταξύ από αύριο στις 11 το πρωί κλείνει η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων Ε9 για το 2014 και όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΓΔΕ προσωρινές δηλώσεις οι οποίες δεν θα οριστικοποιηθούν μέχρι τότε θα διαγραφούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δυνατότητα διόρθωσης των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ θα δοθεί μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, ενδεχομένως μετά τις 10 Αυγούστου, αν και η ακριβής ημερομηνία μένει να ανακοινωθεί.