Ένα μουσικό τριήμερο με εναλλακτικές μουσικές προτάσεις ξεκινάει το Σαββατο υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και δωρεάν είσοδο για το κοινό.
Σε μια βραδιά κλασικής μουσικής, το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 8.30 παρουσιάζονται οι φοιναλίστ του Δ’ Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας και Χορωδίας με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και τη Χορωδία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα.
Οι οκτώ σπουδαστές από το τμήμα Διεύθυνσης Ορχήστρας και οι δύο σπουδαστές από το τμήμα Διεύθυνσης Χορωδίας που θα πατήσουν τη σκηνή της Τεχνόπολης, επιλέχθηκαν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των προβών του Masterclass.
Τα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σε μυστική ψηφοφορία ανέδειξαν τους νεαρούς μουσικούς που θα τους συνοδεύσουν στη διεύθυνση της συναυλίας και τους συστήνουν για πρώτη φορά στο κοινό.
Στη συναυλία που θα παιχτούν έργα τω Μότσαρτ, Βιβάλντι, Μπάρμπερ και Τσαϊκόφσκι, θα εμφανιστούν αναλυστικά οι νέοι μαέστροι Στάθης Σούλης, Αλέξανδρος Καββαδάς, Βασιλική Βλέτση, Γιώργος Γαϊτάνος, Μαριάμ Χατζάκη, Χαρά Βλάχου, Αποστολία Νικούλη και Γιάννης Πρωτόπαπας (από το τμήμα Διεύθυνσης Ορχήστρας) και οι Ευδοξία Υψηλάντη και Κατερίνα Βασιλικού (από το τμήμα Διεύθυνσης Χορωδίας).

Σολίστ θα είναι η σοπράνο Εβίτα Πετράκη και η μέτζο σοπράνο Φωτεινή Αθανασάκη.

Την Κυριακή στη σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη» από τις 7 τ’ απόγευμα, ανεβαίνουν τα μαθητικά συγκροτήματα του 7ου Athens School Festival για μια unplugged συναυλία.
Τα συγκροτήματα «The 8 ties», «Midnight Notes», «Ged», «Orestis@ Ari», «Κρυστάλλινες Σκιές» και «Περί Σκέψεων & Ασμάτων», μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της Αθήνας παίζουν διαφορετικά είδη μουσικής, από έντεχνο και ροκ μέχρι μέταλ και γκαράζ και επιδεικνύουν το ταλέντο τους.

Το μίνι φεστιβάλ κλείνει τη Δευτέρα στον Πολυχώρο «Άννα και Μαρία Καλουτά» όπου στις 8.30 το βράδυ, η Big Band του Δήμου Αθηναίων θα δώσει τη συναυλία «Groovin Hard», γεμάτη με τζαζ μελωδίες.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει «πειραγμένες» ενορχηστρώσεις έργων καλλιτεχνών όπως ο Τζον ΛαΜπαρμπέρα, Σάμι Νεστίκο, Τζον Κλέιτον, Μάικλ Αμπένε, Γκόρντον Γκούντγουιν και Ντον Μέντζα.

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων- «Αίθουσα Μηχανουργείο»:

Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548

Πρόσβαση: Μετρό Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»:

Ηρακλειδών 66A & Θεσσαλονίκης, Θησείο | στάση Μετρό: Κεραμεικός

Τηλ. 210-3452150

Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων «Άννα & Μαρία Καλουτά»:

Τιμοκρέοντος 6α, Νέος Κόσμος, τηλ.: 210 9344131