Ξεκίνησαν, μετά από πολλές καθυστερήσεις, τα γυρίσματα της νέας κινηματογραφικής βιογραφίας του Στιβ Τζομπς, την οποία σκηνοθετεί ο Βρετανός Ντάνι Μπόιλ.

Τον κεντρικό ρόλο του ιδρυτή της Apple ερμηνεύει ο Μάικλ Φασμπέντερ.

Ο 38χρονος ηθοποιός είναι περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του σεξομανή στο περιβόητο «Shame»(2011) του Στιβ ΜακΚουίν.Νωρίτερα είχε παίξει τον υπολογχαγό Αρτσι Κοξ στην πολεμική ταινία «Άδωξοι Μπάσταρδη» (Inglourious Basterds, 2009) του Κουέντιν Ταραντίνο, και του Μαγκνέτο στην ταινία «X-Men: Η Πρώτη Γενιά» (X-Men: First Class, 2011). Επίσης ο Φασμπέντερ έπαιξε στο πολυβραβευμένο «12 Χρόνια Σκλάβος» επίσης του Στιβ ΜακΚουίν.

Η ταινία – που ακόμη δεν έχει τίτλο – βασίζεται σε σενάριο του Ααρον Σόρκιν (The Social Network), το οποίο, με τη σειρά του, έχει βασιστεί στο βιβλίο του Γουόλτερ Αϊζακσον «Steve Jobs: The Exclusive Biography».

Αρχικά επρόκειτο να την σκηνοθετήσει ο Ντέιβιντ Φίντσερ και να πρωταγωνιστήσει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Μετά την αποχώρηση του Ντι Κάπριο, σε συζητήσεις για τον ρόλο του Στιβ Τζομπς ήταν ο Κρίστιαν Μπέιλ.

Λίγο αργότερα αποχώρησε και ο Φίντσερ έπειτα από διαφωνίες για την αμοιβή του.

Τελικά ο Ντάνι Μπόιλ ανέλαβε το πρότζεκτ και στην ταινία θα πρωταγωνιστήσουν, εκτός από τον Φασμπέντερ, η Κέιτ Ουίνσλετ, ο Σεθ Ρόγκαν και ο Τζεφ Ντάνιελς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταινία εκτυλίσσεται σε τρεις κρίσιμες στιγμές της ζωής του Τζομπς. Ο Ααρον Σόρκιν έχει δηλώσει ότι φαντάζεται μόνο τρεις σκηνές, οι οποίες θα λαμβάνουν χώρα πριν από την παρουσίαση ενός καινούργιου προϊόντος της Apple. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μία από τις σκηνές θα εκτυλίσσεται το 1998, λίγο πριν από την παρουσίαση του πρώτου iMac.

Η ζωή του Στιβ Τζομπς έχει γίνει και άλλες φορές ταινία, με την προηγούμενη απόπειρα να είναι εκείνη του Αστον Κούτσερ.