Λίγες ώρες μετά τη συγκινητική της ομιλία στον ΟΗΕ για την ισότητα των δύο φύλων, χάκερ απειλούν την Εμα Γουότσον ότι σε λίγες ημέρες γυμνές φωτογραφίες της θα δημοσιευτούν στο Διαδίκτυο.

Είναι μία από τις πολλές διασημότητες, που απειλούνται από άγνωστους χάκερ, οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν υποκλέψει τις προσωπικές τους φωτογραφίες από την υπηρεσία iCloud της Apple.

Στη διάρκεια της ομιλίας της, τη Δευτέρα, η Εμα Γουότσον, ως πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ για τις γυναίκες, ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος «HeForShe» για την ισότητα των δύο φύλων και τη ζητούμενη στήριξη των αντρών στις γυναίκες.

Η ίδια έχει καταφερθεί επίσης εναντίον των χάκερ που δημοσιεύουν γυμνές φωτογραφίες γνωστών ηθοποιών, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στο Internet, αλλά και εναντίον όσων σχολιάζουν τις φωτογραφίες σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αρχές εκτιμούν ότι η απειλή έρχεται ως αντίποινα για αυτές τις δηλώσεις της, ενώ το site όπου αναφέρεται ότι οι επόμενες γυμνές φωτογραφίες θα είναι δικές της ανήκει σε ένα ιντερνετικό φόρουμ με την ονομασία 4Chan.

Στο site, υπάρχει μία φωτογραφία της Γουότσον να σκουπίζει ένα δάκρυ από το πρόσωπό της με τη λεζάντα «Μην ξεχνάτε, η μεγαλύτερη (δημοσίευση) έρχεται». Δεν αναφέρεται ο χρόνος δημοσίευσης.

Σε διάφορες ιστοσελίδες πάντως, αναρτήθηκαν αρνητικά και σεξιστικά σχόλια εναντίον της μετά την ομιλία της στον ΟΗΕ.