Οι Κινέζοι ανακαλύπτουν το Αιγαίο μέσα από τις σελίδες μηναίου περιοδικού της χώρας

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2014 20:16 |
Οι Κινέζοι ανακαλύπτουν το Αιγαίο μέσα από τις σελίδες μηναίου περιοδικού της χώρας
«Ατέρμονη θάλασσα, Αδιάλειπτος Ερωτας, Ξεχνώντας το χρόνο, Αφημένοι στο ρομαντισμό του Αιγαίου», είναι φράσεις-τίτλοι από το εξώφυλλο του μηνιαίου κινεζικού περιοδικού για τον τουρισμό World Traveler (Luxing Zhe) που είναι αφιερωμένο στο Αιγαίο.

Σε 100 σελίδες του περιοδικού προβάλλονται τα κυριότερα-αντιπροσωπευτικά νησιά των Κυκλάδων, όπως η Πάρος, η Μύκονος, η Δήλος και η Σαντορίνη.

Περιγράφονται με λεπτομέρειες όλα όσα μπορεί να συναντήσει και να ζήσει ο ξένος τουρίστας στις Κυκλάδες, όπως χώροι πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, αγορές, τόποι αναψυχής, ελληνική κουζίνα, χώροι διαμονής και διασκέδασης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον ρομαντικό-γαμήλιο τουρισμό της Σαντορίνης.

Στις θεματικές ενότητες του αφιερώματος (πολυσέλιδες, με περιγραφή δραστηριοτήτων και χώρων, με χρήσιμες συμβουλές του περιοδικού και με παράθεση φωτογραφιών, συχνά με χρηστικές πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας) περιλαμβάνονται: αρχαιολογικοί χώροι και αξιοθέατα, φυσικά και αρχιτεκτονικά τοπία, διαδρομές περιπάτου, τόποι διαμονής και αναψυχής, αγορές, ξενοδοχεία και εστιατόρια-καφέ, γαστριμαργικές απολαύσεις, εκδρομές με αυτοκίνητο, κλπ.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο τουριστικό αφιέρωμα του περιοδικού, είναι το μεγαλύτερο από πλευράς έκτασης σελίδων και κάλυψης θεματικής ύλης που έχει γίνει μέχρι σήμερα στον χώρο των κινεζικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) για την Ελλάδα.

Η ύλη του περιοδικού προσφέρεται και σε ηλεκτρονική μορφή (APPs για συσκευές της Apple/ iOS- iPhone / iPad) για τους χρήστες που επιθυμούν την τοποθέτηση του σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ταμπλέτες κλπ.

Το περιοδικό κυκλοφορεί κάθε μήνα σε περίπου 750.000 τεύχη σχεδόν σε ολόκληρη την Κίνα (σε 31 επαρχίες) και διαβάζεται από ανερχόμενες οικονομικά κοινωνικές ομάδες της χώρας με έκδηλο τουριστικό, κοσμοπολίτικο ενδιαφέρον, υψηλά εισοδήματα και μορφωτικό δείκτη και σχετικά νεαρή-μέση ηλικία.

Στο μεταξύ, οι Κυκλάδες θα προβληθούν και σε 33 τοπικά κανάλια της Κίνας (καλύπτουν το σύνολο της επικράτειας), τα οποία θα παρουσιάσουν τέσσερα ημίωρα τηλεοπτικά επεισόδια με επίκεντρο τα ελληνικά νησιά.

Το σύνολο του αφιερώματος θα είναι διαθέσιμο και στον διαδικτυακό χώρο του World Traveler (WT).
Ο Μιμίκος ο Γιατρός
14/05/2014 02:14
Με νόμο Σαμαρά, αν οι Κινέζοι αγοράσουν σπίτι αξίας 250.000 Ευρώ, τους δίνεται 5ετης άδεια παραμονής ανανεώσιμη ανα πενταετία,,, και στο μέλλον προφανώς και υπηκοοτητα αν υπάρξει αλλαγή του νόμου περι ιθαγένειας. Δηλαδή η όλη προσπάθεια δεν είναι ο τουρισμός, αλλά το ξεπούλημα. Μια μικρή έρευνα στο γκούγκλ θα σας πείσει!
Σπύρος Μάρκου
13/05/2014 20:48
Οι δύο παγκόσμιοι Πολιτισμοί που καθόρισαν την πορεία της ανθρωπότητας ήταν: α. Ο Ελληνικός που καθόρισε την Δύση ( Δημοκρατία, Επιστήμες, Φιλοσοφία, Αθλητισμός κλπ) και β. Ο Κινεζικός που καθόρισε την Ανατολή, κυρίως με την Φιλοσοφία του, την Ιατρική κλπ. Οι Κινέζοι τη εποχής μας έχουν υψηλό επίπεδο μόρφωσης και κουλτούρας, ας το καταλάβουν καλά αυτό οι ιθύνοντες του τουριστικού κλάδου και να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και ποιότητα, εάν θέλουν να προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες Κινέζους- πάνω από 300 εκατομμύρια Κινέζοι είναι πιο πλούσιοι από τους μέσω και άνω Αμερικανούς. Στην Γερμανία, τα μεγάλα πανεπιστήμια έχουν καθιερώσει "Ειδικά" Τμήματα διδασκαλίαs της Γερμανικής, μόνο για Κινέζους, τα οποία ονομάζουν "Τμήματα Γερμανικής παρά τω πανεπιστημίω"= Deutschkurse bei der Universitat". Εδώ τί κάνουν τα δικά μας πανεπιστήμια; Τί προσφέρουν; Μόνο θεατρινισμούς; Οι Κινέζοι πληρώνουν δίδακτρα στα Τμήματα αυτά και είναι ιδιαίτερα φιλομαθείς. Εμείς πώς θα διαδώσομε τον Πολιτισμό μας; Με κλειστά πανεπιστήμια και κλειστά Μουσεία; Σπύρος Μάρκου - Λάρισα
2014
14/05/2014 07:30
εμεις εδω ειμαστε κομμουνιστες λιγα και καλα για τους λιγους κι εκλεκτους, και οι αλλοι να πανε μεταναστες στην γερμανια. φτανει να μην γινουν αλλαγες και ανοιχει ι αγορα στον κοσμο ,να μεινουμε διλαδι ια σπαρτιατικη κλειστη κοινωνια σε ενα διεθνοπιοιμενο κοσμο. 'πατριδα μου η γη και συν πολιτες μου ολη η ανθρωποτητα'

όλες οι τελευταίες ειδήσεις