Ο πατέρας του ήταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον Ρότζερ Γουότερς να δημιουργήσει το μεγαλύτερο μέρος του έργου του. Δεν πρόλαβε όμως να το ακούσει, αφού ο Ερικ Φλέτσερ Γουότερς, γεννήτορας του μπασίστα και ιδρυτικού μέλους των Pink Floyd, σκοτώθηκε στην Ιταλία σε μία σημαδιακή μάχη στο Αντζιο, στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο γιος του δεν έπαψε ποτέ να τον αναζητεί και να γράφει τραγούδια γι’ αυτόν…
Ενα κομμάτι από ένα κιτρινισμένο έγγραφο από τις ιταλικές στρατιωτικές Αρχές και μία επιγραφή στο νεκροταφείο του Κασίνο της Ιταλίας είναι τα πρόσφατα ευρήματα που πιστοποιούν τον θάνατο του πατέρα τού Ρότζερ, αλλά δεν δείχνουν πού ακριβώς βρίσκεται ο τάφος του.
«Ισως είναι το τέλος του ταξιδιού μου». Αυτή ήταν η σκέψη του Ρότζερ Γουότερς όταν άνοιξε την είσοδο του νεκροταφείου πριν από λίγες ημέρες. Υπήρχαν λίγα πρόσωπα και φυσούσε πολύ… Ηταν το τέλος της αναζήτησής του που κράτησε μια ζωή, η οποία σημαδεύτηκε από τον θάνατο του πατέρα του στον πόλεμο όταν ο Ρότζερ ήταν μόλις πέντε μηνών. Από αυτή την απώλεια ο Ρότζερ Γουότερς εμπνεύστηκε πολλά από τα τραγούδια του. Ενα από αυτά είναι το «When the tiger broke free» το οποίο ακούγεται στην αρχή της θρυλικής ταινίας «The Wall», αλλά κατά περίεργο τρόπο δεν βρίσκεται ανάμεσα στα κομμάτια του ομότιτλου δίσκου που κυκλοφόρησε το 1979.

Αυτό το κενό της πατρικής φιγούρας προσπάθησε να καλύψει το διάσημο μέλος του θρυλικού συγκροτήματος με το ταξίδι του στο Κασίνο. Εκεί βρίσκεται ένα μνημείο αφιερωμένο στους βρετανούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αλλά είναι άγνωστο το πώς πέθαναν ή πού έχουν ταφεί.

Μια πλάκα στο κοιμητήριο του Κασίνο φέρει το όνομα του υπολοχαγού Ερικ Φλέτσερ Γουότερς και, σύμφωνα με την επιγραφή, άφησε την τελευταία του πνοή στις 18 Φεβρουαρίου 1944, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη Αντζιο, έπειτα από μία μάχη με τους Ναζί. Ο Ρότζερ γνώριζε ότι είχε σκοτωθεί ο πατέρας του μα δεν κατάφερε ποτέ να ανακαλύψει πού είναι θαμμένος. Συνεχίζει να ψάχνει αλλά φαίνεται ότι όσο περνάει ο καιρός οι ελπίδες του λιγοστεύουν.

Ωστόσο αυτή η πλάκα στο κοιμητήριο του Κασίνο μαζί με το ιταλικό έγγραφο το οποίο «εικάζει» τον τρόπο του θανάτου του πατέρα του ίσως βάζει –έστω και άδοξα –τέλος στην αναζήτηση του μπασίστα των Pink Floyd: «Το πτώμα του Ερικ Φλέτσερ Γουότερς μπορεί να θάφτηκε μαζί με άλλους συμπολεμιστές του ή να διαμελίστηκε από οβίδα», αναφέρει το έγγραφο των στρατιωτικών Αρχών.