Με μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο στις 17 Σεπτεμβρίου γιορτάζει η Μαρία Φαραντούρη τα 50 χρόνια της στο τραγούδι. Μαζί της είναι η Ελλη Πασπαλά και η Σαβίνα Γιαννάτου.

«Ταξίδεψα με τα φτερά της μουσικής, της ποίησης, της ελληνικής γλώσσας. Ενα ταξίδι χωρίς τέλος. Μεγάλωσα με το τραγούδι μου, μαζί του γνώρισα τον κόσμο, και αγάπησα τους ανθρώπους. Τραγούδησα τον αγώνα, τη χαρά, τη θλίψη τους. Με την τέχνη μου ερωτεύτηκα τη ζωή, πίστεψα στην ελπίδα: και είμαι εδώ παρούσα. Το κορίτσι από τη Νέα Ιωνία με τ’ όνειρο, που συνεχίζει, γιατί χθες άρχισα να τραγουδώ» αναφέρει η ελληνίδα ερμηνεύτρια σε σημείωμά της.

Πενήντα χρόνια μετά, τραγουδά αποσπάσματα από το μεγάλο ρεπερτόριό της και από το έργο των μεγάλων ελλήνων δημιουργών, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Διονύσης Σαββόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Μάνος Λοΐζος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, αλλά και ξένων συνθετών, όπως οι Ζουλφί Λιβανελί, Κούρτ Βάιλ, Τσάρλς Λόιντ, Λούτσιο Ντάλλα σε ποίηση Κωνσταντίνου Καβάφη, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Άγγελου Σικελιανού, Νίκου Γκάτσου, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Πάμπλο Νερούδα, Μπέρτολτ Μπρέχτ, αλλά και των στιχουργών Ιάκωβου Καμπανέλλη, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Κώστα Καρτελιά.

Τις ενορχηστρώσεις της παράστασης υπογράφει ο Τάκης Φαραζής.

Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται από τα καταστήματα Public, από τα ticketservices (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου), τηλεφωνικά στο 210-7234.567 και ηλεκτρονικά από τη σελίδα http://www.ticketservices.gr.