Με το σύνθημα «βία είναι η αποδόμηση του Πολιτισμού» οι εργαζόμενοι του πρώην υπουργείου Πολιτισμού συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με προορισμό το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλάει στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ «Ενάντια στη Βία των Ακρων».

Οι εργαζόμενοι του πρώην υπουργείου που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, αυτόνομο υπουργείο Πολιτισμού, θα συμμετάσχουν στη συνέχεια στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ.

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν μαζί με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ), ενώ την Παρασκευή 15 Μαρτίου, μετά τη συνέλευση, θα πραγματοποιηθεί πορεία εκεί όπου θα συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης ή (σε περίπτωση που δεν συνεδριάσει) έξω από την Ακρόπολη.

Οι εργαζόμενοι του πρώην ΥΠΠΟ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας αυτόνομο υπουργείο Πολιτισμού και απόσυρση του προσχεδίου του Οργανογράμματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού.

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής – Στερεάς και Νήσων αποφασίστηκε η πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, καθημερινών συγκεντρώσεων στις 8 π.μ. και συνελεύσεων στο κεντρικό κτίριο του πρώην ΥΠΠΟ, στην οδό Μπουμπουλίνας, προκειμένου να καθορίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την πορεία του αγώνα.Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν ανοιχτά.