Την Κυριακή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, πολίτες συμμετείχαν σε δράσεις, οι οποίες έγιναν στο πλαίσιο της πανελλήνιας εθελοντικής καμπάνιας «Let’s do it Greece 2017» που πραγματοποιείται στη χώρα μας για έκτη συνεχή χρονιά.

Στην Πάτρα με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Καθαρισμός βυθού – ακτής της παραλίας του Κάστρου Ρίου». Περισσότεροι από 200 πολίτες, όλων των ηλικιών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ομάδων Εθελοντισμού και Ενεργοποίησης Patrinistas και Gefyristas και του 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρίου και συμμετείχαν στη δράση, καθαρίζοντας την ακτή και το βυθό της παραλίας πέριξ του Κάστρου Ρίου καθώς επίσης και την ακτή αριστερά της Δυτικής Προβλήτας.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι καθάρισαν μια έκταση μεγαλύτερη των 1.000 μέτρων και συνολικά μάζεψαν περίπου 100 μεγάλες σακούλες με μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια (κυρίως οργανικά υλικά όπως καλάμια, ξύλα, κλαδιά, γόπες, ρουχισμός, παπούτσια κ.λπ.) και περίπου 70 μεγάλες σακούλες με ανακυκλώσιμα σκουπίδια (χαρτιά, πλαστικά, γυαλί, αλουμίνιο, σακούλες πλαστικές – χάρτινες , κονσέρβες, φελιζόλ, λάστιχα, σαμπρέλες, αναπτήρες, ποτήρια, παιχνίδια, καλαμάκια, συσκευασίες τροφίμων κ.λπ.). Όλα τα μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια περισυνελέγησαν από απορριμματοφόρο όχημα που διέθεσε ο δήμος Πατρέων ειδικά για την δράση, ενώ τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια τοποθετήθηκαν για αποκομιδή στους ειδικούς μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Την ίδια στιγμή, στην Αλόννησο ο δήμος στηρίζοντας από την πρώτη χρονιά την εκστρατεία «Let’s do it Greece» έδωσε και φέτος το παρόν συμμετέχοντας για μια ακόμη φορά στην δράση καθαρισμού. Με την συμμετοχή φορέων και δημοτών καθαρίστηκε το σύνολο των παραλιών του νησιού με πρόσβαση δια ξηράς.