Περισσότερα από 300 παιδιά δημοτικών σχολείων απ’ όλη τη χώρα εντυπωσίασαν με τις ευφάνταστες ρομποκατασκευές τους με αναφορά το Σύμπαν, στη γιορτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής που διοργάνωσε ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών WRO Hellas το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, στην Ελληνογερμανική Αγωγή.

Επρόκειτο για τον τελικό του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για μαθητές του Δημοτικού «Ο Γαλαξίας μας» που είχε την υποστήριξη της Cosmote.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα των μαθητών robotakia από τη Γλυφάδα, τη δεύτερη θέση η ομάδα TriRoboNauts από τα Τρίκαλα και την τρίτη η ομάδα Robofantasy από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, από την Καλαμάτα.

Όπως ανακοίνωσε ο WRO Hellas «οι 50 ομάδες που προκρίθηκαν σε σύνολο 350 εκπροσωπώντας τις 13 Περιφέρειες της χώρας μας παρουσίασαν τις δημιουργίες τους και μας έκαναν για άλλη μια φορά αισιόδοξους για το μέλλον!». Το επίπεδο του συναγωνισμού ήταν αρκετά υψηλό και συγκριτικά καλύτερο με το περσινό, αναφέρει ο οργανισμός.

«Η πρωτοβουλία αυτή θεσμοθετήθηκε με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά και δασκάλους από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, να αναπτύξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις επιστημονικές τους δεξιότητες δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή – μοντέλο η οποία προσομοίωνε το θέμα του διαγωνισμού «Ο Γαλαξίας μας». Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας, αποτελούμενης από 3 έως 6 μαθητές, πραγματοποιήθηκε με κριτήρια τη σύλληψη της ιδέας, τον προγραμματισμό, την κατασκευή, την παρουσίαση, τη λειτουργία της ομάδας και το σχεδιασμένο video (animation) με τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch».

Ο διαγωνισμός με θέμα «Ο Γαλαξίας μας», πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science –Technology –Engineering –Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης των μαθητών της χώρα μας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

«Το ταλέντο που έχει να επιδείξει η χώρα μας επιστημονικά καταδείχθηκε το Σάββατο 19 Μαρτίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Τα παιδιά με τους προπονητές – δασκάλους τους έφεραν την άνοιξη και το χαμόγελο στα χείλη των γονιών τους νωρίτερα κάνοντάς μας όλους υπερήφανους για το επίτευγμα αυτό. Πρόκειται περί επιτεύγματος και μόνο η συμμετοχή στις καλύτερες 50 ομάδες της χώρας μας, σε επίπεδο δημοτικών σχολείων» τόνισε ο πρόεδρος του WRO Hellas (Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης) Γιάννης Σομαλακίδης.

Σημειώνεται ότι ο οργανισμός ετοιμάζεται για τον Πανελλήνιο διαγωνισμό σε επίπεδο Γυμνασίων με το δίαθλο «Ταξίδι στην Αρχαιότητα» και την open κατηγορία του με θέμα την αρχαία τεχνολογία, οποίος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση