Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Οραντζμπουλ, περιοχής στη Νέα Υόρκη, ο Πεπ Γκουαρντιόλα παρακολουθούσε αμίλητος την προπόνηση των νεαρών στην πλειοψηφία ποδοσφαιριστών της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο καταλανός τεχνικός θέλει κάθε φορά οι παίκτες να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και να εκτελούν με απόλυτη ακρίβεια τις ασκήσεις με την μπάλα. Κίνηση, κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, γρήγορη επανάκτηση αν χαθεί. Η προπόνηση γίνεται με τις οδηγίες των συνεργατών του Λορέντσο Μπουεναβεντούρα και Μικέλ Αρτέτα.

Ο Γκουαρντιόλα περιοριζόταν σε κάποιες σύντομες παρατηρήσεις, ωστόσο τον πρώτο λόγο έχουν οι συνεργάτες του.

«Τόσο ο Μικέλ όσο και οι υπόλοιποι μπορούν να πουν την άποψή τους για το παιχνίδι ή την προπόνηση. Δεν είμαι ο τύπος που θα πει εσύ είσαι ο δεύτερος ή εσύ είσαι ο τρίτος. Είναι ελεύθεροι να αποφασίζουν στην προπόνηση, μπορεί τον τελευταίο λόγο να τον έχω εγώ, ωστόσο πάντα θα ακούσω τις απόψεις τους», είπε ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Γκουαρντιόλα είναι σίγουρα προβληματισμένος καθώς στην προετοιμασία της ομάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει στη διάθεσή του τον βασικό κορμό της ομάδας. Σχεδόν όλοι οι διεθνείς απολαμβάνουν ακόμα τις διακοπές τους ύστερα από μια δύσκολη σεζόν και τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Και ο 47χρονος τεχνικός γνωρίζει καλά πως η νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι ακόμα πιο απαιτητική. Η Μάντσεστερ Σίτι καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο της στην Πρέμιερ Λιγκ και παράλληλα ο ίδιος να γίνει ο πρώτος προπονητής μετά τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον που θα αναδειχτεί δύο

συνεχόμενες χρονιές πρωταθλητής.

Το Τσάμπιονς Λιγκ

Παράλληλα υπάρχει και η πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην περσινή διοργάνωση η Σίτι πέταγε ώς τη φάση των 16 αλλά στην προημιτελική φάση δεν κατάφερε να αντισταθεί στη μαχητικότητα και τον ενθουσιασμό των παικτών της Λίβερπουλ.

Από τους 16 παίκτες που πήγαν στο Μουντιάλ μόνο ο Μπερνάρντο Σίλβα ήταν από νωρίς στην προετοιμασία, ενώ την περασμένη Πέμπτη ενσωματώθηκε ο Μπένζαμιν Μεντί. Τα ενθαρρυντικά στοιχεία είναι πως ο Ρίγιαρντ Μαχρέζ που αποκτήθηκε από τη Λέστερ, αλλά και ο Λιρόι Σανέ που δεν κλήθηκε στο Μουντιάλ από τον Γιοαχίμ Λεβ, δείχνουν ότι μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία στην προσπάθεια της ομάδας να συνεχίσει τη συλλογή τίτλων. Παράλληλα, ο 47χρονος τεχνικός είναι απόλυτα ικανοποιημένος και από την παρουσία του 18χρονου Φιλ Φοντέν, που θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα.

Ο Γκουαρντιόλα ξέρει πως στα πρώτα ματς της νέας αγωνιστικής περιόδου θα στηριχθεί αρκετά σε αυτούς τους παίκτες. Οπως συμβαίνει συνήθως ύστερα από μια μεγάλη διοργάνωση, αρκετοί ποδοσφαιριστές επιστρέφουν στις ομάδες τους λίγες ημέρες πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ο καταλανός τεχνικός καλείται να το διαχειριστεί. Ο ίδιος βλέπει πως η προετοιμασία κυλάει αργά και θα πρέπει να βρει τρόπο να ενσωματώσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ουσιαστικά θα έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας.