Το έχει καταφέρει καλά ολόκληρο το καλοκαίρι. Σκοπεύει να το συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο. Ενα γκρουπ υπό τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που εδώ και ένα μήνα ετοιμάζεται για την πρόκληση των προκριματικών του Champions League.
Και ένα χορταστικό μεταγραφικό καλοκαίρι που επιβεβαιώνει εκείνη την αίσθηση του Μάη, πως ο Ολυμπιακός έχει σκοπό να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό.
Και κάπως έτσι ένα από εκείνα τα σταυροδρόμια. Η επιστροφή σήμερα στον Ρέντη έπειτα από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο ξεκίνημα της αντίστροφης μέτρησης, μια εβδομάδα μακριά από την πρώτη παρτίδα κόντρα στη Ναϊμέγκεν.
Και την ίδια στιγμή το ενδιαφέρον στο «κόκκινο» για δύο μεταγραφικές υποθέσεις από εκείνες που αναμένεται να παίξουν ρόλο πρωταγωνιστικό όταν θα έρθει η ώρα της συμπλήρωσης του τελικού παζλ για τη νέα περίοδο.
Ο τερματοφύλακας που θα φορέσει τα γάντια του Κωσταντή Τζολάκη που μετακομίζει στην Premier League για τη Χαλ (χθες βράδυ πέρασε τα ιατρικά). Και η απόκτηση ενός box to box, απευθείας για το βασικό σχήμα. Το άλλο μισό του Σαντιάγκο Εσε.
Θα ήθελε ο Ολυμπιακός να καταφέρει να τους αποκτήσει και τους δύο ως την Πέμπτη, προκειμένου να τους «χωρέσει» και στην πρώτη ευρωπαϊκή λίστα σε ένα σενάριο ιδανικό.
Η αλήθεια είναι όμως πως ο Βάσκος έχει φροντίσει να έχει την ομάδα του τακτοποιημένη για αυτό που έρχεται με τους Ολλανδούς. Και κυρίως: Σημασία σε αυτές τις μεταγραφικές υποθέσεις έχει η ευστοχία, όχι το χρονοδιάγραμμα.
Να αποκτηθούν τα Νο1 της εκάστοτε λίστας και ας γίνει και με μερικά 24ωρα καθυστέρηση. Θα φορέσει τα γάντια του βασικού την Τρίτη ο Μπάλσα Πόποβιτς που έκανε ολόκληρη την προετοιμασία και ήταν ένα από τα πρόσωπα που κέρδισαν τις εντυπώσεις στην Ολλανδία.
Αντίστοιχα τόσο ο Χρήστος Μουζακίτης όσο και ο Ντάνι Γκαρθία είναι στη θέση τους για να παίξουν πλάι στον Εσε.
Δεν υπάρχει ρίσκο. Υπάρχει ένα φιλόδοξο σχέδιο να γίνουν δύο δύσκολες δουλειές μαζί, στο ίδιο καλοκαίρι: Η πρόκριση στη league phase του Champions League. Και ένα ρόστερ από την αρχή, για τον επόμενο αγωνιστικό κύκλο.
Ποια είναι τα επικρατέστερα ονόματα στην κουβέντα ενίσχυσης; Ο Στέφαν Ορτέγκα που από την πρώτη στιγμή που διέρρευσε η πρόθεση Τζολάκη, μοιάζει με την πρώτη επιλογή των Ερυθρόλευκων.
Και ο 23χρονος Γιασίν Τιτραουί της Σαρλερουά: Ο καλύτερος κεντρικός χαφ του πρωταθλήματος Βελγίου. Απέρριψε λέει η ομάδα του προ ημερών πρόταση οκτώ εκατ. ευρώ από τη Χαλ.
Και είναι στο «παιχνίδι» για χάρη του η Κόβεντρι και η Μαρσέιγ. Ενδεχομένως και ο Παναθηναϊκός αν επιβεβαιωθεί μια πληροφορία της Κυριακής, ότι οι Πράσινοι προσέφεραν επτά εκατ. ευρώ.
Μεταγραφή δέκα εκατομμυρίων. Στα… όρια του απίθανου για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός όμως μοιάζει να το προσπαθεί με αξιώσεις.
«Σήμερα στην Αθήνα»
Βεβαίως προηγείται η δύσκολη απόπειρα απόκτησης του Ορτέγκα. Του 34χρονου γερμανού τερματοφύλακα που εμπιστεύονταν απόλυτα για μια τετραετία ο Πεπ Γκουαρδιόλα στο Μάντσεστερ για τη Σίτι.
«Δεκάρι με γάντια τερματοφύλακα» τον είχε πει κάποτε ο Στέφανος Καπίνο. Ο ορισμός του sweeper keeper. Συμμετέχοντας στην κατοχή μπάλας και δίνοντας έναν παίκτη παραπάνω στην αντιμετώπιση της αντίπαλης πίεσης.
Το ρεπορτάζ λέει πως μπορεί και σήμερα να ταξιδέψει στην Ελλάδα, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνει συμφωνία. Ηταν έξι μήνες στη Νότιγχαμ Φόρεστ.
Υπάρχει μια πραγματικά καλή σχέση. Τον θέλει όμως και η Στουτγάρδη. Εχει απορρίψει ήδη Εβερτον και Λεβάντε. Οι απαιτήσεις του ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Δεν είναι απλό.








