Ο Χρήστος Αλεξίου, που απέκτησε η ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού από την Ίντερ, είναι μία επένδυση χαμηλού ρίσκου, με υψηλή προοπτική. Αν τα καταφέρει (στο χέρι του και στα πόδια του είναι), τότε το ποσό των 3 εκατ. ευρώ θα είναι μικρό για την επικείμενη «επένδυση» το επόμενο καλοκαίρι.

Πρόκειται για ένα παιδί 21 ετών, το οποίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πλέον ταλέντο. Αυτή η εποχή στο σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει περάσει ανεπιστρεπτί! Ταλέντο θεωρείται κάποιος σε μικρότερες ηλικίες. Πλέον βλέπουμε παίκτες 18-19 ετών να είναι βασικοί.

Τι είναι λοιπόν ο Αλεξίου; Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει μεγαλώσει μαθαίνοντας και δουλεύοντας στην Ιταλία και στη σχολή της Ιντερ. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι έφτασε να είναι αρχηγός στην ομάδα της πριμαβέρα των «νερατζούρι».

Έχει παραστάσεις, είναι ενεργό μέλος της εθνικής ομάδας Κ21 και ήταν βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος στα προκριματικά του Euro. Διαθέτει, λοιπόν, το απαραίτητο background προκειμένου να αποτελέσει τη δεύτερη επιλογή της βασικής ενδεκάδας, για το ματς του Super Cup και τα ματς του Κυπέλλου (μαζί με τον Δημήτρη Καλοσκάμη) και στη συνέχεια τα πράγματα αλλάζουν. Ψυχρά και ποδοσφαιρικά.

Ο Αλεξίου θα πρέπει να πείσει τον Νίκολιτς μέσα από την προετοιμασία, τις προπονήσεις και τα ματς που θα παίξει, ότι αξίζει να πάρει επιπλέον χρόνο συμμετοχής. Θα πρέπει όσες φορές κληθεί να αντικαταστήσει τον Φιλίπε Ρέλβας (ως αριστεροπόδαρος) να ανταποκριθεί στο απόλυτο και όταν θα κάνει λάθη, γιατί θα κάνει όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές να στηριχτεί από τον προπονητή του. Όχι όπως ο Καλοσκάμης πέρυσι. Διότι αν δεν συμβεί αυτό, δεν θα μπορείς να ξέρεις ποιο είναι το «ταβάνι» του.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να δούμε, όταν θα έρθει εκείνη η ώρα, αν θα δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα. Γιατί κακά τα ψέματα, με τους Μουκουντί και Ρέλβας μπροστά του και τον πολύπειρο Βίντα, έχει να ανέβει έναν «Γολγοθά»! Και αν αποκτηθεί και άλλος στόπερ πρώτης γραμμής, οι «ευκαιρίες» θα είναι ακόμα πιο λίγες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
0 /50
0 /2000
YouTube thumbnail