Τα τελευταία βράδια παρακολουθώ την εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη που φιλοξενεί δημοσιολογούντες από τον χώρο της Αριστεράς, οι οποίοι προσπαθούν να αναλύσουν τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ – παρεμπιπτόντως, η Γιάμαλη έχει έναν ωραίο τρόπο να τακτοποιεί κάπως τη σύγχυση.

Τους ακούω, λοιπόν, να μιλούν για τις ιδέες και τα ιδανικά της Αριστεράς, να μέμφονται τον λαό που ψήφισε «ατομικά» και τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάφερε να εξηγήσει πόσο καλό πρόγραμμα έχει.

Συγγνώμη που θα το πω ωμά, αλλά οι άνθρωποι έχουν χάσει μία ολόκληρη εποχή. Οσο χωρίζεις τις λύσεις σε «δεξιές» και «αριστερές» και όσο τοποθετείς ιδεολογικά κουτάκια σε μία εποχή που όλα είναι ανοιχτά, τότε θα χάσεις και την επαφή με την πραγματικότητα, αλλά και τις εκλογές. Τόσο απλά.