Έντυπη Έκδοση
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου του tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Αν είστε συνδρομητής μπορείτε να συνδεθείτε από εδώ:
Αν θέλετε να γίνετε συνδρομητής μπορείτε να αποκτήσετε τη συνδρομή σας εδώ:
Εγγραφή μέλους
Θα δούμε ποτέ ελληνική ομάδα να κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο; Γιατί να μπορεί να σηκώνει κούπα η Αϊντραχτ, να παίζουν τελικό οι Ρέιντζερς και όχι μια ελληνική ομάδα;
Πριν από εννέα χρόνια οι Τζερς έπαιζαν στην τέταρτη κατηγορία λόγω χρεών, ενώ επέστρεψαν στην Πρέμιερσιπ μόλις το 2017.
Από τους έντεκα που ξεκίνησαν στον τελικό ο τερματοφύλακας ΜακΓκρέγκορ αποκτήθηκε ως ελεύθερος, όπως επίσης ο Μπάσι, ο Λούντστραμ, ο Καμαρά, ο Τζακ και ο Αρίμπο. Οι υπόλοιποι πέντε κόστισαν - όλοι μαζί - 14,35 εκατ. ευρώ. Αστείο ποσό.
Η Αϊντραχτ που έκανε μία σπουδαία πορεία μέχρι την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων κλαμπ της Γερμανίας. Πριν από δέκα χρόνια, σεζόν 2011/12, αγωνιζόταν στη Β' κατηγορία. Στις επόμενες χρονιές η καλύτερη θέση που κατέκτησε ήταν η πέμπτη, πέρυσι, ενώ φέτος μετά βίας κατόρθωσε να πλασαριστεί ενδέκατη.
Οι παίκτες της που ξεκίνησαν στον τελικό αποκτήθηκαν έναντι του συνολικού ποσού των 44 εκατ. ευρώ, ενώ για κανέναν δεν δόθηκαν παραπάνω από 10 εκατ. ευρώ. Για τον πρωταγωνιστή Μπορέ οι «Αετοί» δεν έδωσαν σεντ. Ο Αλμαμί Τουρέ αποκτήθηκε έναντι 750.000 ευρώ. Ο Κνάουφ παίζει δανεικός από την Ντόρτμουντ. Τον Ιάπωνα Κάμαντα τον απέκτησαν έναντι 1,6 εκατ. ευρώ. Τον αρχηγό Ρόντε τον πήραν για 4 εκατ. ευρώ, ενώ για τον εγκέφαλο της ομάδας Φίλιπ Κόστιτς έδωσαν έξι εκατ. ευρώ.
Αϊντραχτ και Ρέιντζερς αναδεικνύουν το μεγάλο πρόβλημα των ομάδων μας: πάσχουν στην ανεύρεση καλών και φθηνών παικτών.
Η υποχρέωση που έχουν τα περισσότερα κλαμπ να διατηρούν ακαδημίες για να αναδεικνύονται παίκτες από τα σπλάχνα τους έχει προκαλέσει έναν άνευ προηγουμένου πληθωρισμό ποδοσφαιριστών.
Εκατοντάδες πολύ καλοί παίκτες μένουν ελεύθεροι και αναζητούν εναγωνίως την επόμενη ομάδα τους, αλλά παρ' όλα αυτά τα δικά μας κλαμπ τους αγνοούν, προφανώς γιατί ακολουθούν τα μονοπάτια συγκεκριμένων μάνατζερ.
Πριν από δύο εβδομάδες ανέφερε το ρεπορτάζ της ΑΕΚ πως στη λίστα του νέου προπονητή Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται ο Μεξικανός Τσιτσαρίτο. Μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να ακουστεί. Πρώτον, γιατί είναι 33 ετών και δεύτερον γιατί έχει το δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο στο MLS, 6 εκατ. δολάρια. Με τέτοια μυαλά όχι κούπα, ούτε σε ομίλους δεν θα αγωνίζονται οσονούπω.