Οι οικονομικοί ακροβατισμοί των Γκλέιζερ (δανεισμός από hedge funds, ανορθόδοξες χρηματοδοτικές καμπάνιες κ.λπ.), συνεχίστηκαν με εκδόσεις ομολόγων αλλά και την εισαγωγή του 10% των μετοχών του συλλόγου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Από τη συγκεκριμένη κίνηση το 2012 αντλήθηκαν 330 εκατ. δολάρια, τα οποία υποτίθεται πως θα βοηθούσαν να μειωθεί το χρέος, αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο κατέληξε στις τσέπες των Γκλέιζερ.

Ο πατριάρχης της οικογένειας και εμπνευστής του σχεδίου κατάληψης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάλκολμ απεβίωσε τον Μάιο του 2014 και το 90% των μετοχών του συλλόγου μοιράστηκε εξίσου στα παιδιά του Αβράμ, Τζόελ, Κέβιν, Μπράιαν, Ντάρσι και Εντουαρντ. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσίευση της λίστας του Forbes με τις ομάδες που έχουν τη μεγαλύτερη αξία, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην 4η θέση, με 4,22 δισ. δολάρια. Ο δείκτης χρέος/αξία βρίσκεται στο 16% όταν για τις Μπάγερν, Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν είναι στο 0% και για την υπερχρεωμένη Μπάρτσα στο 6%.

Στα 16 χρόνια παρουσίας των Γκλέιζερ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπολογίζεται πως οι Αμερικανοί με τις ενέργειές τους (δάνεια, τόκοι, μερίσματα) έχουν απομυζήσει από τον σύλλογο πάνω από ένα δισ. στερλίνες ενώ το ύψος του χρέους μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν στα 456 εκατ. στερλίνες.  

Η συμμετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως ιδρυτικό μέλος της ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ και οι αποκαλύψεις πως οι Γκλέιζερ μαζί με την ιδιοκτησία της Λίβερπουλ πρωταγωνίστησαν στην εφαρμογή του σχεδίου απόσχισης έφερε ξανά στα χαρακώματα τους οπαδούς.

Η απολογία του εκ των προέδρων, Τζόελ Γκλέιζερ προς τους οπαδούς και η ομολογία του πως «πρέπει να επικοινωνούμε περισσότερο με εσάς, τους φιλάθλους της ομάδας διότι θα είστε πάντα μέρος του κλαμπ», δεν έπεισαν.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και οι υπουργοί του αρμόδιοι για θέματα αθλητισμού, υπέπεσαν σε ένα λάθος που μετατράπηκε σε θρυαλλίδα η οποία πυροδότησε τις αναταραχές των προηγούμενων ημερών. Στις δύσκολες ώρες του πολέμου των 48 ωρών που συντάραξε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ο Τζόνσον υπαινίχθηκε πως θα εξεταστεί ο κανονισμός του 50+1 που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στη Γερμανία και επιτρέπει στους φιλάθλους να ελέγχουν τα αγαπημένα τους κλαμπ.

Ξανά στους δρόμους

Οι οπαδοί δεν ήθελαν και πολύ για να αρχίσουν να ονειρεύονται πως μπορούν να κατέχουν την πλειοψηφία των μετοχών των ομάδων τους.

Με καύσιμο την πιθανότητα εφαρμογής του 50+1 και αφορμή την ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ οι φίλοι της Γιουνάιτεντ βγήκαν ξανά στους δρόμους, αυτή τη φορά πιο αποφασισμένοι από τότε για να οδηγήσουν την ιδιοκτησία εκτός Ολντ Τράφορντ ή τουλάχιστον να αποκτήσουν φωνή στα κέντρα εξουσίας του συλλόγου.

Από τα συνθήματα και τα πανό οι οπαδοί πέρασαν σε πιο επεμβατικές καταστάσεις. Αρχικά επισκέφτηκαν το προπονητικό κέντρο στο Κάριγκτον και αντιμετώπισαν τον προπονητή Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ με απρέπεια. Δύο εβδομάδες αργότερα, την περασμένη Κυριακή, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του Ολντ Τράφορντ, συνεπλάκησαν με αστυνομικούς τραυματίζοντας συνολικά έξι, κατέστρεψαν, απείλησαν, πέταξαν καπνογόνο προς το στούντιο του Sky Sports και τελικά οδήγησαν στη ματαίωση του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ.