Στην αγορά του Κολωνακίου εμφανίστηκε την περασμένη άνοιξη. Κι όμως μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να γίνει σημείο αναφοράς ως ντελικατέσεν με παραδοσιακά προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα που θέτει τον πήχη της ποιοτικής γεύσης πολύ ψηλά. Το «Αρισμαρί και δυόσμος», που λειτουργεί σ’ έναν προσεγμένο χώρο επί των οδών Βουκουρεστίου 34 και Σόλωνος 23 (τηλ. 210-3646.799), έχει έμπνευση κρητική, καθώς αρισμαρί λέγεται στην Κρήτη το δεντρολίβανο. Η ονομασία αποδεικνύεται απολύτως ταιριαστή στο κατάστημα, καθώς οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν μια πλούσια συλλογή βοτάνων στα ράφια του. Είναι όλα τους μαζεμένα – με το χέρι – από τις κορυφές του Ψηλορείτη, γι’ αυτό και αναδίδουν ένα πλούσιο άρωμα από τη συσκευασία τους, όπως μας βεβαιώνει ο ιδιοκτήτης κ. Ξυλούρης.

Δίπλα στα μπαχάρια συνυπάρχουν ξηροί καρποί, όσπρια, παξιμάδια, ζυμαρικά, ελιές, υπερτροφές, λάδι και σταφίδες. Τα ατού πάντως αποδεικνύονται η μυζήθρα, η γραβιέρα και το μέλι, όλα κρητικής παραγωγής. Για τους επίδοξους γευσιγνώστες προσφέρονται ακόμη τσικουδιά, ρακόμελο, διαφορετικές ποικιλίες ελληνικών κρασιών, αλλά και σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού.

Μια ειδική υπηρεσία που παρέχει το «Αρισμαρί και δυόσμος» – ιδανική επιλογή για δώρο – είναι η δημιουργία καλαθιών με ποικιλία προϊόντων από τα καλούδια του καταστήματος. Και μάλιστα σε προσιτές τιμές που ξεκινούν από τα 30 ευρώ. Παράλληλα, το κατάστημα αναλαμβάνει τη δωρεάν αποστολή του στην Αθήνα.

Για εκείνους που δεν έχουν χρόνο για να περάσουν από το κατάστημα, η πλήρως ενημερωμένη σελίδα του https://arismarikaidiosmos.gr παρέχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής παραγγελίας όλων των προϊόντων. Βέβαια, το σερφάρισμα εδώ δεν είναι το ίδιο με τη βόλτα στους διαδρόμους του που διεγείρει τις αισθήσεις (χωρίς να παραλείπουμε και τις ρακές που κερνιούνται). Αλλωστε όπως λέει και η μαντινάδα του καλωσορίσματος: «Ολα τα προϊόντα μας δεν έχουνε ψεγάδι, έλα να πιούμε μια ρακή μ’ ελιές και ποξιμάδι»!