Το τραπεζικό μπλακ άουτ στην Κύπρο έχει προκαλέσει πλέον σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της αγοράς και της οικονομίας, σε βαθμό που το κυπριακό Δημόσιο αδυνατεί να καταβάλλει εγκαίρως τους μισθούς των υπαλλήλων.

Αυτό εξήγησε μιλώντας την Τετάρτη στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου ο οποίος παραδέχθηκε ότι θα πληρώσει τους μισθούς με καθυστέρηση.

«Γι’ αυτόν τον μήνα, θα πληρώσουμε ίσως με μια μικρή καθυστέρηση. Για τους άλλους, θα έχουμε δυσκολίες. Θα δούμε τι θα κάνουμε. Θα περικόψουμε τα πάντα. Περνάμε σε μια απόλυτη λιτότητα, μόνο με οξυγόνο για να αναπνέουμε, διότι με τις αποφάσεις που πάρθηκαν υπάρχουν πολλά αναπάντητα τεχνικά ερωτηματικά. Τι γίνεται με διάφορα ταμεία, καταθέσεις, δάνεια από τράπεζες του εξωτερικού για έργα και σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς θεσμούς. Όλα αυτά δεν έχουν απαντηθεί ακόμη πώς επηρεάζονται και περιμένουμε να ανοίξουν οι τράπεζες, σε ποια βάση θα λειτουργήσουν αυτά τα δεδομένα που επηρεάζουν και τη δική μας ρευστότητα και δυνατότητα να συνεχίσουμε παρακάτω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Χρίστου.