Σε μία ακόμη απόδειξη της δύναμης των social media, ο φημισμένος αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ήταν ένας ακόμη – και σίγουρα όχι ο τελευταίος – διάσημος που μπουγελώθηκε με παγωμένο νερό στο πλαίσιο της ιδιότυπης σκυταλοδρομίας προκλήσεων που ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία τουΙδρύματος για την Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS) και έχει αναδειχθεί σε φαινόμενο του εφετινού καλοκαιριού.

Ο ένας μετά τον άλλον διάσημοι προκαλούν τους γνωστούς τους να μπουγελωθούν: Οκανόνας λέει πως μέσα σε 24 ώρες από την ώρα που κάποιος σε προκαλέσει πρέπει να ρίξεις ένα κουβά παγωμένο νερό πάνω σου ή διαφορετικά να δωρίσεις 100 ευρώ στο ALS, συνήθως όμως κάνεις και τα δύο.

Ετσι και ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ μπουγελώθηκε και μετά προκάλεσε με τη σειρά του σε ψυχρολουσία τον συνάδελφό του Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο και τον γιο του καθώς και τον «συμπρωταγωνιστή» του στις κινηματογραφικές περιπέτειες της Marvel, τον Θορ, δηλαδή τον ηθοποιό Κριμς Χέμσγουορθ.

O RDJ ήταν ένας από τους ήδη πάρα πολλούς που έχουν μπει σε αυτή την αλυσίδα: Μαρκ Ζάκερμπεργκ,Τζακ Μπλακ, Κρις Πρατ, Λεμπρόν Τζέιμς, Στιβελν Σπίλμπεργκ, Μπιλ Γκέιτς, Κριστιάνο Ρονάλντο και Τζένιφερ Λόπεζ μεταξύ πολλών άλλων έχουν αποδεχτεί την πρόκληση για την ψυχρολουσία. Και η σειρά μεγαλώνει…

Μάλιστα η Τζένιφερ Λόπεζ είχε την τιμητική της καθώς την ξαναπροκάλεσε – προφανώς αγνοώντας ότι έχει ήδη μπουγελωθεί – ο ακριβοθώρητος αστέρας του ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος αφού μπουγελώθηκε ζήτησε να γίνει το ίδιο στην JLo και στην Μπιγιονσέ!