Μία από τις πιο παράξενες φάσεις της χρονιάς σημειώθηκε σε αγώνα της δεύτερης κατηγορίας της Βενεζουέλας, με πρωταγωνιστή έναν τερματοφύλακα που κατάφερε να πετύχει… αυτογκόλ σαν να ήταν επιθετικός.
Στην αναμέτρηση της Ρεάλ Φροντέρα με την Ουρένα, ένα τοπικό ντέρμπι στο Σαν Αντόνιο ντελ Τατσίρα, οι γηπεδούχοι γνώρισαν βαριά ήττα με 5-1, όμως η φάση που ξεχώρισε ήρθε περίπου στο 30ό λεπτό.
Η Ρεάλ Φροντέρα βρισκόταν ήδη πίσω στο σκορ με 1-0, όταν ο 23χρονος Κολομβιανός τερματοφύλακας Σέρχιο Αβεγιανέδα πήρε την μπάλα χωρίς να δέχεται πίεση από αντίπαλο.
INSÓLITO el autogol del portero Sergio Avellaneda de Real Frontera en la Liga Futve 2 hace minutos. pic.twitter.com/GudSeYUuMw
— Mario Alberto Sánchez (@MarioSanchezVe) July 25, 2026
Ωστόσο, αντί να απομακρύνει την μπάλα, έκανε μια απίθανη επιλογή. Γύρισε προς την εστία του και με ένα πλασέ έστειλε την μπάλα στα δικά του δίχτυα, χαρίζοντας ουσιαστικά στην Ουρένα προβάδισμα δύο τερμάτων.
Η Ρεάλ Φροντέρα δεν κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι και τελικά γνώρισε την ήττα, με το αυτογκόλ του Αβεγιανέδα να γίνεται το μεγάλο θέμα συζήτησης στα social media.
«Ο προπονητής τερματοφυλάκων θα έχει πολλή δουλειά για αυτόν… αν υπάρχει», ανέφερε ένας χρήστης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κάποιοι έκαναν ακόμη πιο αιχμηρά σχόλια για την απίστευτη γκάφα του νεαρού γκολκίπερ.

- ΠΑΣΟΚ: Δημιουργεί Παρατηρητήριο Τιμών για τα ακτοπλοϊκά – Ψηφιακή πλατφόρμα καταγραφής από τους πολίτες
- Ο Στέλιος Αργυρόπουλος στο tanea.gr: «Κατάκτηση χρυσού σαν σε ελληνική πόλη – Συγκινήθηκα στον Εθνικό ύμνο, αλλά μας πείσμωσε ώστε να το ξανανιώσουμε»
- Κορινθία: Νεκρός 25χρονος από την έκρηξη σε εργοστάσιο – «Ήταν τόσο ισχυρή που νομίζαμε ότι έγινε σεισμός»







