Συγκλονίζει η υπόθεση της επτάχρονης από τη Μολδαβία, που έχασε τους γονείς και την αδερφή της στο φρικτό τροχαίο δυστύχημα στη Χαλκιδική. Οι γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης σχεδιάζουν να την αποσωληνώσουν τη Δευτέρα (20/7), μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Το παιδί παραμένει σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, με πολλαπλά κατάγματα. Η ιατρική ομάδα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υγείας του, με στόχο τη σταθεροποίηση και την αναπνοή χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Την Κυριακή (19/7) έφτασε στη Θεσσαλονίκη η θεία της 7χρονης, αδερφή της μητέρας της, η οποία θα αναλάβει την κηδεμονία του παιδιού. Παράλληλα, ξεκινούν οι διαδικασίες για τον επαναπατρισμό των σορών των γονιών και του βρέφους.

Το δυστύχημα στη Χαλκιδική

Η οικογένεια είχε επισκεφθεί την Ελλάδα για διακοπές από τη Μολδαβία. Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών – Σιθωνίας, όταν το αυτοκίνητό τους συγκρούστηκε μετωπικά με βυτιοφόρο. Από τη σφοδρή σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους οι δύο γονείς και το μόλις έξι μηνών βρέφος.

Ο 44χρονος οδηγός του βυτιοφόρου αφέθηκε ελεύθερος, ενώ αναμένεται το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης και της νεκροψίας-νεκροτομής που θα ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος.

Η μάχη της 7χρονης για τη ζωή

Η μικρή εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι εντός της ημέρας θα επιχειρήσουν να την ξυπνήσουν. Ο επίτιμος πρόξενος της Μολδαβίας, Γιώργος Παλάζης, δήλωσε στο Mega πως «η κατάστασή της είναι σταθερή. Σήμερα οι γιατροί θα προσπαθήσουν να την ξυπνήσουν, οπότε θα δει για πρώτη φορά τη θεία της».

Ο ίδιος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, αναφέροντας: «Απευθύνουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων και προσευχόμαστε για την ταχεία και πλήρη ανάρρωση του παιδιού».

Όπως πρόσθεσε, η αδερφή της μητέρας βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη και έχει εκφράσει την επιθυμία να αναλάβει την κηδεμονία της 7χρονης. «Βρισκόμαστε σε διαδικασία διεκπεραίωσης των απαραίτητων εγγράφων και γραφειοκρατικών ζητημάτων», σημείωσε ο κ. Παλάζης.

Καταγγελίες για πλαστό έρανο

Ισχυρό κύμα αλληλεγγύης έχει εκδηλωθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Μολδαβία, με πολίτες και τοπικές αρχές να συνεισφέρουν οικονομικά για τον επαναπατρισμό των σορών. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει καταγγελίες στη Μολδαβία για πιθανό πλαστό έρανο που αφορά την υπόθεση.

«Θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όσοι θέλουν να βοηθήσουν τη συγκεκριμένη κατάσταση. Να επικοινωνούν με την πρεσβεία ή το προξενείο», προειδοποίησε ο επίτιμος πρόξενος της Μολδαβίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
0 /50
0 /2000
YouTube thumbnail