Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ ανοικτό σε όλους εκτός από τον εχθρό – Εφιάλτης στο νότιο Ισραήλ με δεκάδες τραυματίες
Τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ και βαλλιστικός πύραυλος στο κέντρο του Τελ Αβίβ
- Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ ανοικτό σε όλους εκτός από όσους συνδέονται με τον εχθρό
- Κατάρ: Εξι νεκροί από πτώση ελικοπτέρου – Τεχνικοί οι λόγοι
- Ο Τραμπ έδωσε τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ, απειλώντας με καταστροφή των σταθμών παραγωγής ενέργειας της χώρας.
- Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύτηκε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να πλήττει τους εχθρούς του σε όλα τα μέτωπα, χαρακτηρίζοντάς τη νύχτα «πολύ δύσκολη» μετά τις ιρανικές επιθέσεις.
- Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στην Τεχεράνη, πλήττοντας στόχους που συνδέονται με το ιρανικό καθεστώς.
- Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άνω των 70 τραυματίστηκαν στην πόλη Αράντ από ιρανική πυραυλική επίθεση, με εννέα κτίρια να έχουν υποστεί ζημιές.
- Έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Αράντ, καθώς 59 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το ισραηλινό ΕΚΑΒ.
- Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία διερευνά την αποτυχία των αμυντικών συστημάτων να αναχαιτίσουν βαλλιστικό πύραυλο που έπληξε την Αράντ, παρά δύο προσπάθειες.
- Περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν από ιρανικό πλήγμα στην περιοχή της Ντιμόνα.
- Το Ιράν απείλησε με πλήγματα σε αμερικανικές και ισραηλινές ενεργειακές υποδομές εάν δεχθούν επίθεση οι ιρανικές εγκαταστάσεις καυσίμων.
- Το υπουργείο Άμυνας των ΗΑΕ ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε και κατέστρεψε τρία drones και βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκε από το Ιράν.
- Η Σαουδική Αραβία ανέφερε ότι το Ριάντ δέχθηκε επίθεση με τρεις βαλλιστικούς πυραύλους, με έναν να αναχαιτίζεται και πέντε drones να καταστρέφονται.
- Φορτηγό πλοίο έγινε στόχος επίθεσης στα ανοικτά της Σάρτζα των ΗΑΕ, σύμφωνα με το UKMTO.
- Η εφημερίδα Daily Mail αναφέρει ότι βρετανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο εξοπλισμένο με πυραύλους Tomahawk έχει λάβει θέση στην Αραβική Θάλασσα, χωρίς επιβεβαίωση από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.