Έληξε η κατάσταση συναγερμού που σήμανε λίγο πριν το μεσημέρι του Σαββάτου στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου, έπειτα από τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου στους σαρωτές ασφαλείας στον Τερματικό Σταθμό 2.
Όπως ανακοίνωσε το αεροδρόμιο μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Χ, οι αρμόδιες αρχές έδωσαν το πράσινο φως για την επαναλειτουργία του Τερματικού 2. Οι επιβάτες αναμένεται να εισέλθουν ξανά στον χώρο σύντομα, ενώ οι πτήσεις προβλέπεται να συνεχιστούν εντός των επόμενων 30 λεπτών.
Παράλληλα, οι αρχές προειδοποιούν για πιθανές προσωρινές καθυστερήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και καλούν τους επιβάτες να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές τους εταιρείες για την έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με τα δρομολόγια τους.
Νωρίτερα σχυρές αστυνομικές δυνάμεις (Gardaí) είχανε βρεθεί στο σημείο, ενώ οι επιβάτες οδηγήθηκαν σε προκαθορισμένους χώρους συγκέντρωσης.
Η αρχή διαχείρισης του αεροδρομίου ανέφερε ότι: «Η ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού μας είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας».
Μέχρι στιγμής, δεν προκύπτουν στοιχεία που να συσχετίζουν την εκκένωση με την κυβερνοεπίθεση, η οποία έχει προκαλέσει εκτεταμένη αναστάτωση σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια.
Με πληροφορίες από BBC