Χωρίς τη συνδρομή εναέριων μέσων λόγω σκότους συνεχίζουν τη μάχη με τη φωτιά οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πελοπόννησο. Tο πύρινο μέτωπο που ανησυχεί τις Αρχές βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Πηνείας με τις φλόγες να περνούν από την Αχαΐα στην Ηλεία.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, στην ενημέρωση που πραγματοποίησε στο βράδυ της Παρασκευής (21/06), χαρακτήρισε «δύσκολη» την κατάσταση ενώ μίλησε και για «επικίνδυνες πυρκαγιές που εξαπλώθηκαν ταχύτατα, με ανέμους που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα και επεκτάθηκαν σε οικισμούς…».

Ο ίδιος σημείωσε ότι έχουν γίνει πολλές απομακρύνσεις πολιτών, ενώ τη μάχη της κατάσβεσης δίνουν 120 πυροσβέστες, με 4 πεζοπόρα τμήματα και 43 οχήματα. Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν 19 εναέρια μέσα.

Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές πραγματοποίησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος

Βελτιωμένη η εικόνα στα άλλα μέτωπα

Καλύτερη είναι η εικόνα στα άλλα μέτωπα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Βαθρακογιάννη η κατάσταση είναι καλύτερη σε Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αγρινίου, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλείας.

Σε αυτές τις πυρκαγιές οι πυροσβέστες, οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας, αλλά και εθελοντές έδωσαν σκληρές μάχες και αντιμετωπίζουν μόνον διάσπαρτες εστίες.

Συνολικά την Παρασκευή εστάλησαν 26 μηνύματα από το 112 εκ των οποίων τα 13 από αυτά για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας.

Με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν πραγματοποιηθεί πολλές απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή κατεύθυνση.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και το Σάββατο

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για το Σάββατο, 22 Ιουνίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.

Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει, αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.