Η Φωτεινή Βελεσιώτου τα τελευταία χρόνια της ζωής της έχει μπει δυναμικά στο χώρο του τραγουδιού, ενώ η επαγγελματική διαδρομή της ξεκίνησε από τη διδασκαλία. Η ερμηνεύτρια βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Night Show».

Ήμουν δασκάλα για 24 χρόνια

«Τραγουδάω 40 χρόνια, με γνωρίσατε τα τελευταία χρόνια γιατί δεν με ήξερα και εγώ. Ήμουν δασκάλα για 24 χρόνια, ήταν τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής μου. Όταν ασχολείσαι με τα παιδιά έχεις μόνο να πάρεις» είπε αρχικά η Φωτεινή Βελεσιώτου.

«Τραγoυδούσα σε μικρούς χώρους, 30-50 ανθρώπων. Αυτοί με ήξεραν». Δεν θα άφηνα τη δουλειά μου ως δασκάλα για το τραγούδι. Ξεκίνησα να τραγουδάω επαγγελματικά όταν αποφάσισα να βγω στη σύνταξη».

Πώς της έγινε η πρόταση για τις «Μέλισσες» του ΑΝΤ1

«Το 2004 έκανα τον πρώτο μου δίσκο, δεν πήγε καλά. Δεν απογοητεύτηκα, δεν ήταν αυτοσκοπός μου το τραγούδι, να κάνω καριέρα σαν τραγουδίστρια.

Τραγουδούσα κάθε Παρασκευή στο “Καφωδείο Ελληνικό” με άκουσε ο Γιώργος Καζαντζής και μου είχε τις «Μέλισσες» και με έβγαλε από την ησυχία μου. Μου αρέσει να τραγουδάω, ο πρώην άνδρας μου μού είπε την ατάκα “εσύ Φωτεινή είσαι ικανή να πας να πληρώσεις για να τραγουδάς”, ήξερε την τρέλα μου».

Τα αγόρια με έβαζαν για αρχηγό γιατί με φοβόντουσαν

«Αυτό το αγοροκόριτσο παραμένει. Ήμασταν 4 αδέρφια και τα 3 ήταν μία χαρά, αλοιφή. Ό,τι έλεγε ο πατέρας και η μάνα. Εγώ το ανάποδο. Ήμουν η τρίτη και φαρμακερή. Όχι προβλήματα. Έλεγαν να γυρίσουμε 8 η ώρα στο σπίτι κι εγώ δεν γυρνούσα ποτέ στις 8. Φώναζε σε όλη την Καρδίτσα η καημένη η μάνα κι εγώ έβαζα στον σταθμό καρφιά για να τα πατάει το τρένο και να ισιώνουν. Κάναμε συλλογή».

«Με πήγε η γιαγιά μου στο Αϊ Γιάννη τον Ρώσο στην Εύβοια για να ηρεμήσω όταν ήμουν 6. Με πήγαν, έπιναν καφέ κι εγώ την ώρα που άνοιγε η παλιά γέφυρα στη Χαλκίδα, ανέβηκα στο ένα σκέλος της γέφυρας και με κατέβασε η πυροσβεστική» συμπλήρωσε κλείνοντας η Φωτεινή Βελεσιώτου.