Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (29/5) στο αεροδρόμιο Σίπχολ στο Άμστερνταμ, όταν ένας άνθρωπος παγιδεύτηκε σε κινητήρα αεροσκάφους, που βρισκόταν εν κινήσει, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία, μπροστά στα μάτια των 190 επιβατών και του πληρώματος.

Το περιστατικό συνέβη με αεροσκάφος τύπου Embraer της KLM, το οποίο θα αναχωρούσε για το Μπίλουνγκ της Δανίας.

Ολλανδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το αεροσκάφος επρόκειτο να απογειωθεί όταν το άτομο σκοτώθηκε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές εάν το θύμα ταξίδευε με την αεροπορική εταιρεία ή εργαζόταν στο αεροδρόμιο.

Διερευνώνται οι συνθήκες της τραγωδίας

Με ανάρτηση στο X η Βασιλική Στρατιωτική Αστυνομία της Ολλανδίας ανέφερε: «Ένα περιστατικό συνέβη σήμερα το απόγευμα στην πλατφόρμα Σίπχολ όπου ένα άτομο έπεσε σε κινητήρα αεροσκάφους σε λειτουργία και πέθανε. Όλοι οι επιβάτες και οι υπάλληλοι της εν λόγω πτήσης έχουν αποβιβαστεί και φροντίζονται».

Το αεροδρόμιο Σίπχολ σχολίασε «Η σκέψη μας πηγαίνει στους συγγενείς και νοιαζόμαστε για τους επιβάτες και τους συναδέλφους που το είδαν αυτό. Η Βασιλική Στρατιωτική Αστυνομία διεξάγει αυτήν τη στιγμή έρευνα».

Η εταιρεία KLM από την πλευρά της σε ανάρτησή της ανέφερε ότι «οι συνθήκες διερευνώνται».

Η στρατιωτική αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα παρασχεθεί ψυχολογική υποστήριξη στους επιβάτες που είναι μάρτυρες του περιστατικού και σημείωσαν ότι αποτελούν «σημαντικοί μάρτυρες» για να τους βοηθήσουν να καταλάβουν τα αίτια της τραγωδίας.