Δεκαεννιά χρόνια μετά την πρώτη του συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου στην Αμερική και πολύ καιρό μετά από την τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη, ο Σάκης Ρουβάς έκανε μία σπάνια και εκ βαθέων εξομολόγηση για τη ζωή του, πριν γίνει ο σταρ που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα που έχει κατακτήσει τα όνειρά του.

Τα πρώτα χρόνια στην Κέρκυρα, τα όνειρα, η δυσλεξία & ο πρωταθλητισμός

«Όταν ήμουν μικρός, ήθελα να γίνω αστροναύτης, κοίταζα τα αστέρια και το φεγγάρι… Δεν διάβαζα καθόλου. Ήμουν δυσλεκτικός. Είχα μεγάλο πρόβλημα με το σχολείο και τα μαθήματα. Δεν με ενδιέφερε καθόλου το σχολείο, ταξίδευε αλλού το μυαλό μου» είπε γυρνώντας τον χρόνο πίσω ο Σάκης και συνέχισε μιλώντας για τη διαδρομή του:

«Έκανα πρωταθλητισμό από 9 ετών στην ενόργανη γυμναστική… Το σχολείο είναι μία βάση για να ξεκινήσεις αλλά δεν είναι ο μόνος δρόμος».

Όταν ρωτήθηκε αν κάποιο από τα παιδιά του είναι μελετηρό, ο Σάκης παραδέχτηκε με χιούμορ: «Κανένα από τα παιδιά μου δεν χαίρεται με το διάβασμα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που λέει, ”να γυρίσω σπίτι να διαβάσω μαθηματικά και φυσική”… Το σημαντικό είναι να βρεις τον εαυτό σου, να διαπιστώσεις τι αγαπάς πραγματικά, αυτό σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις».

Πώς είναι όμως ως μπαμπάς; Ο ίδιος απάντησε: «Δεν είμαι αυστηρός ως μπαμπάς. Προσπαθώ να βάζω κάποια όρια, αλλά δεν είναι πολύ εύκολο, αυτό δεν το πετυχαίνω συχνά».

Πώς ξεκίνησε όμως; Ποια ήταν η πρώτη του δουλειά; Ο Σάκης Ρουβάς απάντησε: «Η πρώτη μου δουλειά ήταν να πουλάω κεριά για την Ανάσταση στην Κέρκυρα. Ήμουν 8, 9… Μετά πήγα σε νυχτερινό σχολείο και δούλευα σε γκαράζ αυτοκινήτων. Ήμουν συμμαθητής με τη μαμά μου γιατί δεν είχε τελειώσει το Λύκειο και το τελειώσαμε μαζί… Δούλεψα σε σιδεράδικο… Μετά σε ένα μπαρ και μετά ξεκίνησα να τραγουδάω. Πάντα όμως έκανα πρωταθλητισμό».

Αναφερόμενος στον χωρισμό των γονιών του όταν ήταν 12 ετών, ο Σάκης Ρουβάς είπε:

«Σίγουρα με επηρέασε ο χωρισμός των γονιών μου, ήμουν 12 ετών. Τα τραύματα της παιδικής ηλικίας γιατρεύονται με θεραπεία. Πέρασα διάφορα στάδια. Δεν ήθελα να κάνω οικογένεια γιατί φοβόμουν μήπως χωρίσω όπως οι δικοί μου. Όλα αυτά έπρεπε να τα δουλέψω γιατί είναι ταλαιπωρία να ζεις έτσι».

Το κεφάλαιο Κάτια Ζυγούλη

Είκοσι χρόνια μετά, ο Σάκης Ρουβάς δείχνει να είναι το ίδιο ευτυχισμένος στο πλευρό της Κάτιας Ζυγούλη. Όπως τόνισε: «Με την Κάτια μαζί μεγαλώσαμε, τα είκοσι χρόνια που είμαστε μαζί, ωριμάζουμε και εξελισσόμαστε παρέα. Είμαστε πολύ καλύτερα από ό,τι ήμασταν τότε…».

Όταν ο Αρναούτογλου τον ρώτησε αν είναι ζηλιάρης, απάντησε με ειλικρίνεια: «Η ζήλεια είναι για μένα ο φόβος μην χάσω τον Άλλον. Συνδεόμαστε και επενδύουμε πολύ στους ανθρώπους οπότε η αλλαγή είναι αυτή που μας φοβίζει στην πραγματικότητα».