Ένας γιατρός συμβούλευσε τα ζευγάρια που θέλουν να κοιμηθούν καλά να μην κοιμούνται ο ένας δίπλα στον άλλο στο ίδιο κρεβάτι, εξηγώντας ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου τους και μάλιστα τη συνολική τους υγεία.

Ο Δρ Karan Rajan, ο οποίος μοιράζεται τακτικά χρήσιμες ιατρικές συμβουλές στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την Mirror.

Τα προβλήματα

Για το θέμα του ύπνου, προειδοποίησε ότι αν ο σύντροφός σας ροχαλίζει ή κινείται υπερβολικά, αυτό πιθανότατα θα σας εμποδίσει να εισέλθετε στον ύπνο REM (ταχεία κίνηση των ματιών), δηλαδή στο βαθύτερο στάδιο του κύκλου ύπνου ενός ατόμου.

Ο καλός ύπνος είναι φυσικά ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία και ευεξία ενός ατόμου και η έλλειψή του μπορεί να έχει σοβαρό σωματικό και ψυχολογικό αντίκτυπο κατά τις ώρες που είστε ξύπνιοι.

Σε ένα εντυπωσιακό βίντεο που μοιράστηκε με τους 4,8 εκατομμύρια ακολούθους του στο TikTok, ο Dr. Rajan, ο οποίος εργάζεται ως χειρουργός και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Sunderland, εξήγησε ότι δεν έχουν όλοι τον ίδιο τύπο κύκλου ύπνου.

Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να σημαίνει ότι ο ένας σύντροφος καταλήγει να έχει χρόνια έλλειψη ύπνου, ενώ ο άλλος είναι απόλυτα ξεκούραστος. Η θερμοκρασία του σώματος είναι επίσης ένα ζήτημα εδώ, καθώς το να μοιράζεται κανείς το κρεβάτι με κάποιον αυξάνει φυσικά τη θερμότητα του σώματος, η οποία θα μπορούσε με τη σειρά της να οδηγήσει σε ανεπαρκή ύπνο, αναφέρει.

Ο Δρ Ρατζάν εξήγησε: «Ένα από τα εναύσματα που χρειάζεστε για να μπορέσετε να κοιμηθείτε, είναι η πτώση της θερμοκρασίας του πυρήνα του σώματος. Η κοινή χρήση του κρεβατιού αυξάνει τη θερμότητα του σώματος, οπότε θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να αποκοιμηθείτε».

Διχασμένοι οι αναγνώστες

Οι χρήστες του TikTok έμειναν κάπως διχασμένοι σε αυτό το θέμα, με ορισμένους να δυσκολεύονται να φανταστούν να αποκοιμηθούν χωρίς το σημαντικό τους πρόσωπο στο πλευρό τους.

Ένα άτομο ομολόγησε με χιούμορ ότι «του αρέσουν πολύ οι αγκαλιές» για να δοκιμάσει αυτή την πρακτική, ενώ ένας άλλος αστειεύτηκε: «Πες το αυτό στο κακομαθημένο, υπερβολικά κακομαθημένο Yorkshire Terrier μου».

Ωστόσο, ορισμένοι αναγνώστες ενέκριναν πλήρως την εκπληκτική συμβουλή, με ένα άτομο να προσθέτει: «Ο σύζυγός μου και εγώ έχουμε εντελώς διαφορετικά προγράμματα και στυλ ύπνου, κοιμόμαστε χωριστά εδώ και οκτώ χρόνια, το λατρεύουμε!».

Ένας άλλος αναγνώστης συμφώνησε με ενθουσιασμό: «Μετά το διαζύγιο. Ο καλύτερος ύπνος της ζωής μου!».