Το εικοστό Κύπελλο της ιστορίας του πανηγυρίζει ο Παναθηναϊκός.

Σε έναν τελικό με κάκιστο θέαμα και τρεις αποβολές στο άδειο Πανθεσσαλικό, η ομάδα του Χρήστου Κόντη επικράτησε με 1-0 του Άρη χάρη σε γκολ του Βαγιαννίδη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και κατέκτησε το τρόπαιο. Παράλληλα, εξασφάλισε και την παρουσία της στην Ευρώπη για τη νέα περίοδο καθώς θα παίξει στα προκριματικά του Europa League.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι «πράσινοι» λόγω αποβολής του Κώτσιρα, ενώ με εννιά τελείωσαν οι «κιτρινόαμυροι» καθώς στη συνέχεια αποβλήθηκαν οι Νταρίντα και Ζουλ.

Μεγάλη ένταση με το τέλος του ματς καθώς οι άνθρωποι του Άρη την… έπεσαν στην Στεφανί Φραπάρ θεωρώντας πως με τις αποφάσεις της καθόρισε το παιχνίδι.

Πώς ξεκίνησαν

Με όλα του τα όπλα παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός που είχε τον Λοντίγκιν στο τέρμα και τετράδα στην άμυνα τους Κώτσιρα, Αράο, Γεντβάι και Χουάνκαρ. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Ρούμπεν, Τσέριν και Μπακασέτας ενώ οι Μαντσίνι και Μπερνάρ ξεκίνησαν στα άκρα και ο Ιωαννίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Χωρίς εκπλήξεις ξεκίνησε και ο Άρης, με τον Κουέστα να είναι στο τέρμα και τους Οντουμπάζιο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Μοντόγια στην άμυνα. Οι Ζουλ και Νταρίντα ήταν στον άξονα, ο Σουλεϊμάνοφ δεξιά στην επίθεση, ο Σαμόρα αριστερά και ο Γκαρθία πίσω από τον Μορόν.

Όλα μηδέν

Κάκιστο ήταν το πρώτο μέρος όπου κυριάρχησαν οι πάρα πολλές διακοπές στο ματς και οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες. Για να δούμε την πρώτη ευκαιρία έπρεπε να φτάσουμε στο 25’ όταν από εκτέλεση φάουλ του Σουλεϊμάνοφ ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Λοντίγκιν με σπουδαία επέμβαση κράτησε το μηδέν.

Ένα πλασέ του Μαντσίνι στο 27’ δεν ανησύχησε τον Κουέστα ενώ στο 31’ ο Μπράμπετς με πόδι και κεφάλι έβγαλε δύο σουτ από Κώτσιρα και Ρούμπεν αντίστοιχα. Αυτές ήταν όλες κι όλες οι καλύτερες στιγμές του πρώτου ημιχρόνου όπου η μία ομάδα έδειχνε να φοβάται την άλλη.

Της κόκκινης το… κάγκελο και λύτρωση με Βαγιαννίδη για Παναθηναϊκό

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τον Παναθηναϊκό καθώς στο 51′ ο Κώτσιρας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Ζαμόρα. Ο Άρης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στο 55′ ο Ζαμόρα έφυγε στην κόντρα, έκανε το σουτ, αλλά ο Γεντβάι έκοψε σωτήρια ενώ από το κόρνερ ο άσος του Άρη έχασε απίθανη ευκαιρία από κοντά.

Στο 65′ επανήλθαν οι ισορροπίες στο ματς καθώς αποβλήθηκε ο Νταρίντα με δεύτερη κίτρινη και έξι λεπτά μετά ο Ζουλ πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη για χτύπημα στον Μπακασέτα. Από εκείνο το σημείο οι «πράσινοι» κυριάρχησαν μεν, αλλά με εξαίρεση ένα σουτ του Μπερνάρ στο 79′ και του Μπακασέτα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, δεν δημιούργησαν μεγάλες ευκαιρίες.

Στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων όμως, ήρθε η λύτρωση όταν μετά από ωραία ανάπτυξη, ο Χουάνκαρ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Βαγιαννίδης στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0 σε κενό τέρμα. Ο Άρης δεν έκανε ούτε σέντρα και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε το Κύπελλο, με τους ανθρώπους των «κιτρινόμαυρων» να παίρνουν στο κυνήγι την Φραπάρ η οποία φυγαδεύτηκε γρήγορα στα  αποδυτήρια.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γέντβαϊ, Αράο, Χουάνκαρ, Τσέριν, Πέρεθ, Μπακασέτας, Μαντσίνι (64’ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης, Μπερνάρ.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ, Νταρίντα, Μανού Γκαρθία (68’ Βερστράτε), Σουλεϊμάνοφ, Μορόν, Ζαμόρα.