Η Renault παρουσιάζει την έκδοση υψηλών επιδόσεων, Rafale E-Tech 4×4 300hp. To νέο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης είναι εξαιρετικά αποδοτικό & οικονομικό, με αυτονομία έως και 1.000 km!

Με τον ηλεκτροκινητήρα που έχει προστεθεί στον πίσω άξονα, το κορυφαίο μοντέλο της Renault εξοπλίζεται με σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, επιτυγχάνοντας εξαιρετικό επίπεδο οδικής συμπεριφοράς και κράτημα στο δρόμο.

Το κινητήριο σύνολο του Rafale E-Tech 4×4 300 hp χρησιμοποιεί τον κινητήρα E-Tech hybrid 200hp, με την προσθήκη ενός ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα και μίας μπαταρίας με ωφέλιμη χωρητικότητα 22 kWh. Αυτή η διάταξη εξασφαλίζει στο Rafale αυτονομία έως και 100χλμ.  ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο (WLTP*).

Η έκδοση Atelier Alpine φέρει πλαίσιο ειδικά ρυθμισμένο από τους μηχανικούς της Alpine Cars, και το έξυπνο σύστημα ενεργητικής ανάρτησης. Το Renault Rafale E-Tech 4×4 300 hp Atelier Alpine, είναι κατασκευασμένο για να προσφέρει εξαιρετική ακρίβεια χειρισμών και μοναδική οδηγική απόλαυση.

Με την υιοθέτηση της τεχνολογίας E-Tech, ο κινητήρας εσωτερικής καύσεως συνεργάζεται με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες και την μπαταρία, αποδίδοντας συνολική ισχύ που φτάνει τους 300 ίππους. Η διαχείριση ενέργειας ρυθμίζεται συνεχώς, επιτυγχάνοντας πάντα την ιδανική αναλογία  επιδόσεων/αποδοτικότητας. Το Rafale E-Tech 4×4 300 hp επιτυγχάνει συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου βάσει WLTP 0,7λ./100 km, παραμένοντας σε τιμές που δεν ξεπερνάν τα 5,8λ./100km ακόμα και όταν η μπαταρία είναι άδεια.

Ειδικά για την έκδοση Rafale Atelier Alpine, το μενού «Chassis Control» στην οθόνη πολυμέσων, δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να προσαρμόζει τις ρυθμίσεις του συστήματος 4Control Advanced, το προφίλ απόσβεσης και τις γωνίες που στρέφουν οι πίσω τροχοί,  με τρεις τρόπους:

  • Comfort, για τις καθημερινές διαδρομές, ειδικά στην πόλη.
  • Dynamic για τον ιδανικό συμβιβασμό μεταξύ ευελιξίας και απόσβεσης.
  • Sport, για τέλειο κράτημα του δρόμου και οδηγική απόλαυση.
  1. Τα πλεονεκτήματα της υβριδικής και της ηλεκτρικής ενέργειας

Το Renault Rafale E-Tech 4×4 300hp διατίθεται με πανίσχυρη επαναφορτιζόμενη μπαταρία 22 kWh που λειτουργεί στα 400V. Όταν είναι πλήρως φορτισμένη, η μπαταρία προσφέρει αυτονομία έως και 100 km (κύκλος WLTP*) σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία.

Με το σύστημα διαχείρισης ενέργειας που βελτιστοποιεί αποτελεσματικά τη χρήση του κινητήρα και των ηλεκτροκινητήρων, η τυποποιημένη κατανάλωση βάσει προτύπου WLTP είναι 0,7λ./100χλμ. (με εκπομπές CO215γρ./χλμ) με γεμάτη μπαταρία και 5,8 λίτρα/100 χλμ. (132 γρ. CO2/ km) με άδεια μπαταρία. Οι παραπάνω επιδόσεις, κατατάσσουν το Rafale E-Tech 4×4 300 hp μεταξύ των πιο οικονομικών στo segment D SUV υψηλών επιδόσεων.