Σοκ και οργή έχει προκαλέσει στην Ινδία, η απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο ένα 17χρονο που σκότωσε ένα ζευγάρι σε τροχαίο δυστύχημα, με την Porsche του πατέρα του. Ο όρος δε που επέβαλε το δικαστήριο ήταν να γράψει μία έκθεση για την… οδική ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την βρετανική ιστοσελίδα Independent, το δικαστήριο είπε επίσης στον 17χρονο από το Πούνε, πόλη στο δυτικό κρατίδιο Μαχαράστρα, να υποβληθεί σε θεραπεία για τη συνήθειά του να πίνει, να παρακολουθήσει συνεδρίες συμβουλευτικής και να συνεργαστεί με την τοπική αστυνομία για 15 ημέρες.

Το χρονικό του ατυχήματος

Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 3.15 π.μ. στο Kalyani Nagar στο Pune την Κυριακή. Μια ομάδα φίλων επέστρεφε στο σπίτι της με μοτοσικλέτες μετά από ένα πάρτι σε τοπικό εστιατόριο. Όταν έφτασαν στη διασταύρωση Kalyani Nagar.

Μία από τις μοτοσικλέτες τους χτυπήθηκε από την Porsche του εφήβου, σύμφωνα με την αστυνομία, με αποτέλεσμα οι δύο αναβάτες της να πέσουν και να πεθάνουν ακαριαία. Αφού χτύπησε τους αναβάτες, ο έφηβος έριξε το αυτοκίνητό του σε κάποια κιγκλιδώματα, λέει η αστυνομία.

Τι δείχνει το βίντεο από το ατύχημα – Ποιες κατηγορίες βαρύνουν τον ανήλικο

Ένα βίντεο που έχει κοινοποιηθεί ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει μια ομάδα περαστικών να επιτίθεται στον οδηγό καθώς προσπαθεί να βγει από το όχημα. Οι νεκροί αναγνωρίστηκαν ως οι μηχανικοί λογισμικού Anis Awadhiya και Ashwini Koshta, και οι δύο 25 ετών.

Σε τοπικό αστυνομικό τμήμα καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίον του οδηγού και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απερίσκεπτη οδήγηση, πρόκληση θανάτου από απερίσκεπτη ή αμελή πράξη που δεν ισοδυναμεί με ανθρωποκτονία εξ αμελείας και έκθεση σε κίνδυνο της ζωής ή της προσωπικής ασφάλειας ενός ατόμου.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει συμπληρώσει τέσσερις μήνες πριν από τα 18 έτη, την ελάχιστη νόμιμη ηλικία για την οδήγηση αυτοκινήτου στην Ινδία. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βγει για να γιορτάσει τα αποτελέσματα των εξετάσεων της 12ης τάξης και οδηγούσε με 200 χλμ. την ώρα όταν συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα.

Τι λέει ο δικηγόρος του ανήλικου

Ο δικηγόρος του νεαρού, Prashant Patil, δήλωσε: «Ο ανήλικος κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία του Pune, αποφυλακίστηκε με εγγύηση από το Συμβούλιο Δικαιοσύνης Ανηλίκων υπό ορισμένους όρους.

Οι όροι αυτοί είναι ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να εργαστεί με την τροχαία της Yerawada για 15 ημέρες, ο κατηγορούμενος θα πρέπει να γράψει μια έκθεση για το ατύχημα, θα πρέπει να λάβει θεραπεία από τον αρμόδιο γιατρό για να τον βοηθήσει να σταματήσει να πίνει και θα πρέπει να λάβει ψυχιατρική συμβουλευτική και να υποβάλει την έκθεση.»

Θα ασκηθεί έφεση από την αστυνομία

Η αστυνομία δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης για την εγγύηση και θα αντιμετωπίσει τον κατηγορούμενο ως ενήλικα. «Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να αποδείξουμε ότι πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Pune, Amitesh Kumar, στο India Today.

Ακόμη, οι αρχές, έχουν συλλάβει τον πατέρα του αγοριού και τους ιδιοκτήτες των δύο μπαρ που φέρεται να του σέρβιραν αλκοόλ, καθώς η νόμιμη ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ στη Μαχαράστρα είναι τα 25 έτη.

«Είναι καταδικαστέο να βγαίνει με εγγύηση μέσα σε 15 ώρες»

«Είμαστε σε κατάσταση σοκ», δήλωσε στο NDTV ο Jugal Kishor Koshta, θείος ενός από τα θύματα. «Είναι καταδικαστέο να βγαίνει με εγγύηση μέσα σε 15 ώρες. Αυτός και οι γονείς του θα πρέπει να ερευνηθούν. Θα συζητήσουμε το θέμα μόλις τελειώσει αύριο η τελευταία τελετή της Ashwini.»

«Θέλουμε να ακυρωθεί η εγγύησή του και να παραμείνει υπό αστυνομική κράτηση. Εξαιτίας του πέθανε ένα αθώο κορίτσι, που δεν έχει δει τίποτα από τη ζωή», δήλωσε ο Sachin Bokde, ένας άλλος θείος του θύματος.

Δείτε το βίντεο