Εικόνες πραγματικά απόκοσμες καταγράφηκαν σήμερα (23/4) σε πολλές περιοχές της χώρας, με την αφρικανική σκόνη να καλύπτει τα πάντα.

Ο ουρανός της Κρήτης, της Πελοποννήσου αλλά και της Αττικής πήρε ένα πορτοκαλί προς κόκκινο χρώμα και το σκηνικό σίγουρα δεν θύμισε μια μεσογειακή χώρα, αλλά περισσότερο αφρικανική ή ασιατική.

Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία, δημιούργησε ένα επικίνδυνο κοκτέιλ για τον οργανισμό.

Την ίδια ώρα, τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «έπεσαν» βροχή. Τα #αφρικανικησκονη και #σκονη βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις των trends του Twitter, με τους χρήσες να αναρτούν φωτογραφίες και βίντεο από το φαινόμενο, ενώ έκαναν και τα δικά τους χιουμοριστικά σχόλια.

«Όχι, δεν είναι σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η σκόνη της Σαχάρας έφτασε στην Αθήνα», «Πνιγόμαστε από την αφρικανική σκόνη, μια άλλη πρωτεύουσα», «Ξέρουμε αν έμεινε καθόλου σκόνη στην Αφρική;», έγραψαν κάποιοι από τους χρήστες, ενώ αρκετοί ήταν και αυτοί που αναρωτήθηκαν «πού είναι οι καμήλες».

Μία από τις αναρτήσεις που ξεχώρισαν ήταν μία φωτογραφία, στην οποία το πέπλο της αφρικάνικης σκόνης έχει σκεπάσει την Ακρόπολη, με τον χρήστη να γράφει: «Να εδώ βλέποντας την Ακρόπολη της Αιγύπτου» και να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Δείτε κάποια από τα tweets