Ένας ζωολογικός κήπος στη Νότια Κορέα διοργάνωσε την Κυριακή ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Φου Μπάο, το πρώτο γιγαντιαίο πάντα που γεννήθηκε στη χώρα, πριν από την προγραμματισμένη επιστροφή του στην Κίνα.

Η Φου Μπάο —που σημαίνει τυχερός θησαυρός— έχει προσελκύσει τεράστιο αριθμό θαυμαστών από τον Ιούλιο του 2020 που γεννήθηκε στο πάρκο αναψυχής Everland, νότια της Σεούλ. Η Φου Μπάο πρόκειται να επιστρέψει στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας, τον επόμενο μήνα, αφού περάσει ένα μήνα σε καραντίνα.

Χιλιάδες επισκέπτες έκαναν ουρά κάτω από τη βροχή και το κρύο προκειμένου να παρακολουθήσουν την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, με πολλούς να λένε ότι θα τους λείψει πολύ το αξιολάτρευτο ζώο.

«Ήμουν ψυχικά άρρωστη πριν από τρία χρόνια, αλλά η Φου Μπάο με βοήθησε να το ξεπεράσω και μου πρόσφερε πολλή παρηγοριά», δήλωσε η Κιμ Μιν Τζι, μια 31χρονη επισκέπτρια. «Είναι λυπηρό να λέμε αντίο, αλλά πρέπει να την αφήσουμε να φύγει. Εύχομαι να φύγει με ασφάλεια και να είναι ευτυχισμένη».

«Αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα την ξαναδούμε, γι’ αυτό έπρεπε να έρθω» είπε μία 24χρονη κάτοικος η οποία περίμενε πάνω από τέσσερις ώρες στην ουρά.

Ο φύλακας του ζωολογικού κήπου Kang Cher-won, ο οποίος φροντίζει τη Φου Μπάο, δήλωσε ότι το πάντα του έδωσε τόση αγάπη και του δίδαξε πολλά για τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.

«Είναι μια φίλη που έχει παίξει πολλούς ρόλους… ήταν το πρώτο μου μικρό πάντα και η καρδιά μου είναι γεμάτη με αναμνήσεις από αυτήν που δεν θα ξεχάσω ποτέ σε όλη μου τη ζωή» δήλωσε ο ίδιος.

Οι γονείς της Φου Μπάο, το 10χρονο θηλυκό Ai Bao και το 11χρονο αρσενικό Le Bao, έφτασαν το 2016 από την επαρχία Σιτσουάν, την πατρίδα των γιγάντιων πάντα, στο πλαίσιο της «διπλωματίας των πάντα» της Κίνας. Τον περασμένο Ιούλιο, η Ai Bao γέννησε στη Νότια Κορέα δίδυμα γιγαντιαία πάντα.

Τα θηλυκά πάντα μπορούν να συλλάβουν μόνο μία φορά το χρόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα και τα μικρά έχουν πολύ χαμηλές πιθανότητες επιβίωσης, καθώς συχνά γεννιούνται πρόωρα, ζυγίζοντας λιγότερο από 200 γραμμάρια.