Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, ανακοίνωσε τον θάνατο της ηθοποιού Βαρβάρας Μερτύρη το απόγευμα της Παρασκευής 22 Μαρτίου.

«Δυστυχώς και δεύτερη απώλεια από το καλλιτεχνικό μας χώρο σήμερα. Η αγαπημένη μας Βαρβαρούλα, η Βαρβάρα Μερτυρη, μία τόσο ιδιαίτερη ηθοποιός και κόρη της αξέχαστης Αθηνάς Μερτύρη από τους σπαρταριστούς ρόλους της στις ταινίες του Θανάση Βέγγου. Η Βαρβάρα έπαιξε χαρακτηριστικούς ρόλους στο θέατρο και σε ταινίες και στο «Ρετιρέ» στην τηλεόραση. Εκλεκτό μέλος του ΣΕΗ και ΤΑΣΕΗ, αφιερώθηκε τα τελευταία χρόνια σε οργάνωση παραστάσεων και ως υπεύθυνη θεάτρων. Δραστήρια, αγωνίστρια, σεμνή και ψυχή στην παρέα. Συνάμα και υπέροχη μαμά… Αξέχαστη για όλους μας… Συλληπτήρια στην αγαπημένη κόρη της, την γλυκιά μας φίλη Μαρίνα. Καλό ταξίδι Βαρβαρούλα…» έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας, συνοδεύοντας το μήνυμά του με δύο φωτογραφίες της αγαπημένης ηθοποιού.

Η συγκινητική ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Η Βαρβάρα Μερτύρη έχει συμμετάσχει σε δημοφιλείς τηλεταινίες και σειρές. Η μητέρα της ήταν η γνωστή ηθοποιός Αθηνά Μερτύρη, που έφυγε από τη ζωή στις 24 Νοεμβρίου 2007. Από τα πιο δημοφιλή πρότζεκτ στα οποία είχε εμφανιστεί, ήταν το «Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης», το «Μάλιστα κύριε», το «Ρετιρέ» και το «Παρά πέντε».