Στιγμές τρόμου βίωσε ένας ψαράς από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, καθώς την ώρα που ψάρευε αμέριμνος σε λίμνη σε ένα γήπεδο γκολφ, ένας γιγάντιος αλιγάτορας όρμησε κατά πάνω του και του δάγκωσε το χέρι.

Ο άτυχος ψαράς έπιανε ένα ψάρι στη λίμνη στο Λίσμπουργκ το απόγευμα της Κυριακής, όταν ο αλιγάτορας που όπως εκτιμά η Επιτροπή Προστασίας Αλιείας και Άγριας Ζωής της Φλόριντα (FWC) είχε μήκος περίπου 1,5 μέτρο του όρμησε, ενώ οι παίκτες του γκολφ και άλλοι ντόπιοι παρακολουθούσαν τρομαγμένοι.

Το ερπετό δάγκωσε το χέρι του ψαρά και στη συνέχεια αφού τον πέταξε αιμόφυρτο στο έδαφος μαζί με την ψαριά του, υποχώρησε πίσω στο νερό.

Σοκαρισμένος και έντρομος από όσα είδε ο αυτόπτης μάρτυρας Ρον Πριστ δήλωσε στο Fox 35, ότι ο ψαράς μάζευε ένα ψάρι όταν το ζώο άνοιξε τα σαγόνια του και δάγκωσε το χέρι του.

«Ο αλιγάτορας κυνηγούσε [το] ψάρι, και αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν ο  άνθρωπος προσπαθούσε να το ξεκολλήσει, ενώ ήταν στο έδαφος … ο αλιγάτορας τον έπιασε στο χέρι και στη συνέχεια κύλησαν», είπε χαρακτηριστικά.

«Είχε αίμα στα χέρια και βογκούσε»

Σύμφωνα με τον ίδιο στη συνέχεια ο αλιγάτορας έτρεξε πίσω στο νερό, παρατώντας τα ψάρια και τον ψαρά.

Μάλιστα άμεσα κλήθηκαν οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών, με ένα αυτόπτη μάρτυρα να δηλώνει πως ψαράς περπατούσε με αίμα στα χέρια του, «βογκώντας και στενάζοντας συνεχώς».

«Υπάρχει ένας αλιγάτορας που επιτίθεται σε έναν άνθρωπο στην πίσω αυλή μου!», είπε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας που κάλεσε.

Ένα ελικόπτερο του ΕΚΑΒ έφτασε λίγα λεπτά αργότερα και μετέφερε τον τραυματισμένο ψαρά σε νοσοκομείο του Ορλάντο. Δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση για την κατάστασή του.

Ο αρσενικός αλιγάτορας παγιδεύτηκε και απομακρύνθηκε από τη λίμνη, ανέφερε η Επιτροπή Προστασίας της Φύσης, η οποία δεν είχε άλλη επιλογή από το να πυροβολήσει τον αλιγάτορα, καθώς αυτό είναι το πρωτόκολλο για αλιγάτορες που επιτίθενται σε ανθρώπους.