Ανησυχία έχουν προκαλέσει τα διαδοχικά κρούσματα μηνιγγίτιδας, που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα μεταξύ μαθητών και φοιτητών στη χώρα.  Συνολικά έχουμε 14 καταγεγραμμένα κρούσματα, τα 3 εκ των οποίων στην Πάτρα, όπου μετέβη και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

«Τα τρία κρούσματα μεταξύ φοιτητών στην Πάτρα έχουν ιχνηλατηθεί και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας ενόψει καρναβαλικών συγκεντρώσεων», είπε στην ΕΡΤ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη επισημαίνοντας παράλληλα ότι η μηνιγγίτιδα δεν αντιμετωπίζεται στο σπίτι.

«Επειδή η μηνιγγίτιδα είναι φέτος σε έξαρση και άλλες χρονιές είχαμε περισσότερα κρούσματα και θανάτους, η καλή διαχείριση σημαίνει καλή ιχνηλάτηση των περιστατικών, για να ξέρουμε ποια άτομα ήταν σε επαφή και πρέπει να εμβολιαστούν.

«Επιβάλλεται η μεταφορά στο νοσοκομείο»

Επιβάλλεται η μεταφορά σε νοσοκομείο που «αν γίνει εγκαίρως, δεν φοβόμαστε τίποτα», σύμφωνα με την κυρία Παγώνη. «Για τα μικρά παιδιά φοβόμαστε γιατί τα μωράκια κάνουν σπασμούς», τόνισε ωστόσο.

«Ο κόσμος να βγει να διασκεδάσει, δεν μπορεί να κλειστούν στα σπίτια για τρία κρούσματα. Ιχνηλάτηση και προσοχή χρειάζεται», πρόσθεσε.

Τα συμπτώματα στα οποία πρέπει να δώσουμε προσοχή είναι:

  • έντονη κεφαλαλγία,
  • πυρετός
  • δυσκαμψία αυχένα

Τα νεότερα για τον 20χρονο φοιτητή

Στο μεταξύ, βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του 20χρονου φοιτητή στην Πάτρα. Η μηνιγγίτιδα τον κρατάει ακόμα στην εντατική, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και βρίσκεται υπό διαρκή ιατρική παρακολούθηση, αλλά οι τελευταίες εξετάσεις έδειξαν ότι πηγαίνει καλύτερα. Οι θεράποντες γιατροί θεωρούν πως μέσα στις επόμενες μέρες θα μεταφερθεί σε θάλαμο της Παθολογικής Κλινικής και από εκεί θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να πάρει εξιτήριο.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Μπάκος είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»: «Είναι πολύ καλά τα νέα για την υγεία του κι όλα δείχνουν ότι και ο τρίτος φοιτητής θα πάει πολύ καλά», ευχαριστώντας όλο το υγειονομικό προσωπικό που περιέθαλψε τα τρία περιστατικά.

«Ολη η ομάδα, η κ. Φλίγκου, ο κ. Μαραγκός και όλες οι άλλες ιατρικές ειδικότητες, όπως και το νοσηλευτικό μας προσωπικό κατάφεραν να τους σώσουν τη ζωή τους. Ο πρώτος φοιτητής έχει πάρει εξιτήριο και η δεύτερη φοιτήτρια νοσηλεύεται στην Κλινική» πρόσθεσε ο κ. Μπάκος.