Ένας χρόνος πέρασε από την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη που σημειώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2023 και οι συγγενείς δεν σταμάτησαν έκτοτε να «φωνάζουν» για απονομή δικαιοσύνης.

Οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών είναι εξοργισμένοι, καθώς ένα χρόνο μετά την τραγωδία, από τους 33 κατηγορούμενους μόνο οι δυο έχουν προφυλακιστεί: ο σταθμάρχης και ο επιθεωρητής του.

Αναπάντητο ερώτημα το πώς προκλήθηκε η φωτιά

Τα αναπάντητα ερωτήματα που έχουν είναι πολλά με κύριο εκείνο που αφορά το πώς δημιουργήθηκε η φωτιά. Έτσι, ο εφέτης ανακριτής ξαναβλέπει τα στοιχεία αλλά προσθέτει ακόμα κάποια. Ένα από αυτά είναι το να μπει ένας τρίτος πραγματογνώμονας.

Επίσης, αναμένεται να στείλει βιολογικό υλικό στον Καναδά ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κάποια υλικά που συνέβαλαν στη τραγωδία, αλλά και να στείλει τα βίντεο σε ειδικό εργαστήριο στο Λονδίνο, ώστε να ανακτηθεί το υλικό και να διαπιστωθεί τι φορτώθηκε στην εμπορική αμαξοστοιχία πριν τη μοιραία διαδρομή.

Εκδικάζεται αύριο η πρώτη αγωγή αποζημίωσης συγγενών θύματος

H πρώτη αγωγή αποζημίωσης συγγενών θύματος από την τραγωδία στα Τέμπη εκδικάζεται αύριο, εκτός απροόπτου, στο Τμήμα Εργατικών Διαφόρων του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Οι συγγενείς μηχανοδηγού, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα έχουν καταθέσει αγωγή με την οποία στρέφονται κατά του ΟΣΕ και της εταιρείας Hellenic Train και ζητούν αποζημίωση συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για την ηθική βλάβη και την οδύνη που υπέστησαν από την απώλεια του δικού τους ανθρώπου.